Φως στο τούνελ για τη Devolo, τη γνωστή εταιρεία που ειδικεύεται σε εξαρτήματα δικτύων, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία εκκαθάρισης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023. 

Η εταιρεία -την οποία γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα από τα powerlines της- ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σημαντικό μέρος των περιουσιακών της στοιχείων θα εξαγοραστεί από την αυστριακή εταιρεία SOL Capital. Αντί για μια απλή χρηματοοικονομική επένδυση, η εν λόγω εξαγορά είναι μια "συμφωνία περιουσιακών στοιχείων", η οποία περιλαμβάνει τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Devolo στη SOL.

Αν και οι λεπτομέρειες των περιουσιακών στοιχείων που εμπλέκονται στη συναλλαγή δεν έχουν αποκαλυφθεί, ο Dr. Paul Niederkofler, διευθύνων σύμβουλος της SOL, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για τη διατήρηση της δραστηριότητας της Devolo σε εξαρτήματα δικτύου, όπως την κατηγορία των powerlines. Ο ίδιος δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε και θα συνεισφέρουμε την τεχνογνωσία μας σε αυτή την καινοτόμο εταιρεία, προωθώντας τα εθνικά και διεθνή σχέδια επέκτασης και επενδύοντας βιώσιμα στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών, καθώς και στην ενίσχυση του brand".

Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η πρώην PM Technik GmbH, η οποία διαχειριζόταν την Devolo, θα μετατραπεί σε Devolo Solutions GmbH, με έδρα το Άαχεν. Η επιτροπή πιστωτών έχει ήδη δώσει την έγκρισή της για τη συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 17 Απριλίου 2024 και ισχύει αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2024.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Devolo αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Τον Φεβρουάριο του 2022, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας (insolvency) λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και μειωμένης ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία υποβλήθηκε επίσης σε διαδικασία αυτοδιαχείρισης, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Οκτώβριο του 2022 και η Devolo θεωρήθηκε ότι ανέκαμψε. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία βρέθηκε και πάλι αφερέγγυα, επικαλούμενη ως κύριο λόγο τη χαμηλή ζήτηση.

Η Devolo έχει σημαντική παρουσία στη χώρα μας στην κατηγορία των powerlines, των προσαρμογέων δηλαδή που διανέμουν Ethernet Internet μέσω της γραμμής ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Insomnia, το γραφείο της Devolo στην Ελλάδα έχει ήδη κλείσει, ενώ τα προϊόντα της θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων της χώρας μέχρις ότου την εξάντληση του υπάρχοντος στοκ. Στη συνέχεια η διαθεσιμότητα τους θα ολοκληρωθεί, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. 

Ενημέρωση: Όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία, τα προιόντα της Devolo θα συνεχίσουν να διατίθονται και στη χώρα μας "online και offline" χωρίς να δίνονται για την ώρα περισσότερες πληροφορίες.

  • Like 1
  • Sad 1
  • Haha 3