Η ShadeCraft θέλει να αποτελέσει μια έξυπνη ομπρέλα για μεγάλους χώρους αλλά και για τη θάλασσα. παρέχοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα να παρακολουθεί τον ήλιο, και να αλλάζει αυτόματα τη θέση της προκειμένου να παρέχει σκιά σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω του ενσωματωμένου GPS δέκτη και του ρομποτικού μηχανισμού που διαθέτει, ενώ χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια προκειμένου να λειτουργήσει αυτόνομα. Οι δυνατότητες της όμως δε σταματάνε εδώ μόνο αφού μπορεί να συνδεθεί στο IoT κόσμο με διάφορους τρόπους αλλά και να αποτελέσει κομμάτι ενός έξυπνου σπιτιού.

 

Υποστηρίζει όλους τους δημοφιλείς ασύρματους τρόπους σύνδεσης ενώ ενσωματώνει ηχεία και μικρόφωνο προκειμένου να πραγματοποιούνται τηλεφωνικές κλήσεις ή αναπαραγωγή μουσικής. Ακόμα διαθέτει κάμερα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα ασφαλείας, ενώ σε περίπτωση που κάποιος από τους αισθητήρες αναγνωρίσει υψηλούς ανέμους, αυτόματα η ShadeCraft θα κλείσει μόνη της. Άλλος αισθητήρας αναλαμβάνει να σας ενημερώσει για το ύψος της ηλιακής ακτινοβολίας έτσι ώστε να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα.

 


insomnia.gr

insomnia.gr Jan 1, 2015 at 5:30pm PST

 


Η ShadeCraft όπως μαθαίνουμε θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο αρχικά στην αμερικανική αγορά με τιμή περίπου στα $2000 και είναι προφανές ότι στοχεύει περισσότερο εταιρείες και κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες. Η παρουσία της στην Ευρώπη υπολογίζεται για το 2018.