Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με μια απλή ζώνη, υπόσχεται, όμως, να σας βοηθήσει να ελέγχετε το βάρος σας και να αποκτήσετε πιο υγιεινές συνήθειες σε ό,τι αφορά την διατροφή σας. Πρόκειται για την έξυπνη ζώνη της Welt, που κατάφερε να κερδίσει την προσοχή και την υποστήριξη της Samsung και εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2017.

Με τους αισθητήρες που ενσωματώνει στην αγκράφα της, η Welt μπορεί να καταγράψει πληροφορίες για την περίμετρο της μέσης, την δραστηριότητα του χρήστη μέσα από τα βήματα που κάνει, τον χρόνο που παραμένει καθιστός αλλά και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει. Στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία αναλύονται και συνδυάζονται ώστε να δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον χρήστη να ακολουθεί μια πιο μετρημένη διατροφή και να ασκείται πιο συστηματικά.

 

Στο εξωτερικό της, η Welt δεν διαφέρει από τις ζώνες που ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο, ζυγίζει 100 γραμμάρια και κυκλοφορεί σε πολλά διαφορετικά σχέδια. Εσωτερικά, διαθέτει Bluetooth και φορτίζει μέσω θύρας Micro USB 5pin. Κάθε φόρτιση μπορεί να διαρκέσει ακόμη και για πάνω από 20 ημέρες, ανάλογα φυσικά πάντα με τη χρήση. Η παρακολούθηση των στοιχείων γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής διαθέσιμης σε iOS και Android και εκτός από την απλή παράθεση στατιστικών, εμφανίζει προτάσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

 


gallery_286955_3298_83580.jpg

 


Η τιμή της ζώνης κυμαίνεται από τα 69 έως τα 199 δολάρια και οι διαφορές στο κόστος αφορούν μόνο το αισθητικό κομμάτι και το υλικό κατασκευής, αφού οι αισθητήρες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια σε όλα τα μοντέλα.

 


gallery_286955_3298_159005.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ