Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγες ώρες η τελική έκδοση του VLC 2.0 με την κωδική ονομασία “Twoflower”, ενός από τους πιο δημοφιλείς media players της αγοράς. Ο VLC 2.0 φέρει νέες λειτουργίες, ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον για Mac υπολογιστές, και πειραματική αναπαραγωγή Blu-ray.

 

Το Twoflower διαθέτει ένα νέο μηχανισμό για να πραγματοποιεί τη λειτουργία rendering στα video, υψηλότερη ποιότητα υποτίτλων και νέα φίλτρα για videos. Επίσης έχει βελτιωθεί η απόδοση της εφαρμογής σε συστήματα με πολλαπλούς πυρήνες καθώς και σε φορητές συσκευές, ενώ όπως προαναφέρθηκε υποστηρίζεται αρχικά σε πειραματικό στάδιο η αναπαραγωγή Blu-ray δίσκων. Σύμφωνα με την Videolan που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της εφαρμογής, έχουν διορθωθεί εκατοντάδες κενά, σε πάνω από 7000 επισημάνσεις χρηστών.

 

Όσον αφορά τους χρήστες Mac, ύστερα από την αναβάθμιση θα δούνε το δημοφιλή media player πλήρως ανασχεδιασμένο για το λειτουργικό τους σύστημα. Υπάρχουν ακόμη και μερικές τεχνικές αλλαγές πέρα από το νέο γραφικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό παράθυρο για playlist, αλλά υπάρχει ένα παράθυρο για τη λειτουργία αυτή το οποίο είναι ενοποιημένο με το παράθυρο της αναπαραγωγής video.

 

015.png

post-76840-0-86949600-1329648162_thumb.pngpost-76840-0-10069300-1329648269_thumb.png

 

Ο VLC συνοδεύεται με τον τίτλο ότι μπορεί να αναπαράγει σχεδόν όλα τα αρχεία και για το λόγο αυτό έχει γίνει ο προεπιλεγμένος media player αρκετών χρηστών, καθώς μπορεί να ανοίξει τύπους αρχείων που δεν υποστηρίζονται σε άλλους media players όπως το iTunes ή ο Windows Media Player. Η νέα έκδοσή του είναι διαθέσιμη για Windows, Mac και Linux συστήματα, ενώ σύντομα αναμένονται εκδόσεις για το Android και το iOS.

 

Link.png Site: videolan.org - 9to5mac

File.png Download: VLC 2.0