Η νουβέλα του Arthur C. Clarke, 3001: H τελική Οδύσσεια, παίρνει τελικά το δρόμο όχι της μεγάλης αλλά της μικρής οθόνης, με τον γνωστό σκηνοθέτη Ridley Scott να αναλαμβάνει χρέη παραγωγού μέσω της εταιρείας του Scott Free Productions.

Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα προβληθεί τον επόμενο χρόνο στο συνδρομητικό κανάλι Syfy και για το σενάριο της υπεύθυνος θα είναι ο Stuart Beattie, σεναριογράφος της ταινίας "Πειρατές της Καραϊβικής".

 

Το βιβλίο του Clarke κυκλοφόρησε το 1997 και αποτελεί το τελευταίο κομμάτι της τετραλογίας - που ξεκινάει με τα 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος, το 2010: Οδύσσεια Δύο, το 2061: Οδύσσεια Τρία - και στο οποίο εξιστορείται η τύχη του αστροναύτη Frank Poole, του οποίου το παγωμένο σώμα ανακαλύπτεται να αιωρείται στο διάστημα 1000 χρόνια μετά την αποστολή του στον πλανήτη Δία (ή στον πλανήτη Κρόνο με βάση την κλασσική ταινία του Kubrick).

 

Σε δήλωση του ο Ridley Scott, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του Alien και του Blade Runner, αναφέρει ότι υπήρξε πάντα θαυμαστής της τριλογίας του Clarke και φυσικά της ταινίας του Kubrick καθώς και ότι είναι ενθουσιασμένος που θα φέρει την κληρονομιά αυτή στο κοινό, συνεχίζοντας τη μεγάλη κινηματογραφική παράδοση την οποία αξίζουν η ιστορία και οι δημιουργοί της».

 

Link.png Site: Collider