Η επιστροφή του VLC στο App Store είναι γεγονός, και έτσι ο πιο δημοφιλής media plaυer κάνει μια νέα αρχή στις iOS συσκευές αν και σε περιορισμένη διάθεση, ύστερα από μια προβληματική πρώτη περίοδο η οποία οδήγησε στην απόσυρση της εφαρμογής αρχικά το 2011.

Ο λόγος για την απόσυρση της εφαρμογής η οποία ανήκει στην κατηγορία των λογισμικού ανοιχτού κώδικα, ήταν σύμφωνα με τους δημιουργούς οι όροι του App Store της Apple οι οποίοι δεν ήταν συμβατοί με την γενική άδεια δημόσιας χρήσης GNU του κώδικα του VLC. Μετά από μια μακρά περίοδο 2 ετών, το VLC επέστρεψε και πάλι τον Ιούλιο του 2013 για ένα μικρό χρονικό διάστημα όμως αφού και πάλι το Σεπτέμβριο αποσύρθηκε χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το λόγο.

 

Η έκδοση 2.4.x κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο σε διάφορες πλατφόρμες στις οποίες έχει παρουσία το VLC, προσθέτοντας υποστήριξη streaming από Dropbox και Google Drive ενώ η τελευταία έκδοση δε φέρνει σημαντικές αλλαγές παρά μόνο την υποστήριξη φακέλων.

 

Για την ώρα το VLC είναι διαθέσιμο μόνο για όσους είχαν κατεβάσει μια παλαιότερη έκδοση αφού οι δημιουργοί επιθυμούν να υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος από ήδη χρήστες της εφαρμογής πριν προχωρήσουν σε μια πολύ μεγαλύτερη κυκλοφορία.

 

Για όσους δε γνωρίζουν, το VLC ξεχωρίζει για την πολύ μεγάλη υποστήριξη διαφορετικών αρχείων βίντεο και μουσικής τα οποία μπορεί να αναπαράγει χωρίς εξωτερικούς codec μεταξύ των οποίων mp3, mp4, avi, divx, xvid και mkv.

 

Link.png Site: TechCrunch