Παρά το ότι η τελευταία ταινία Matrix αποτέλεσε μια ακόμη περίπτωση όπου ένα στούντιο μπορεί να καταστρέψει ένα εμβληματικό κινηματογραφικό franchise, η Warner Bros. Discovery είναι έτοιμη να επανέλθει σ’ αυτό για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Drew Goddard, ο σεναριογράφος του "The Martian", έχει επιλεγεί για να γράψει και να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία Matrix, με τη Lana Wachowski ως εκτελεστική παραγωγό. Μέχρι στιγμής, η επερχόμενη ταινία δεν έχει τίτλο ή προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί η επιστροφή των πρωταγωνιστών του franchise, όπως οι Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Yahya Abdul-Mateen II ή Jessica Henwick.

Σε δήλωσή του, ο Jesse Ehrman, επικεφαλής παραγωγής της Warner Bros. Motion Pictures, ανέφερε ότι ο Goddard προσέγγισε το στούντιο με μια καινοτόμο ιδέα για το μέλλον του franchise, η οποία θα αποτίει φόρο τιμής "σε αυτό που η Lana και η Lilly [Wachowski] ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ παράλληλα θα προσφέρει μια ξεχωριστή άποψη που θα έχει τις ρίζες της στη δική του αγάπη για τη σειρά και τους χαρακτήρες της".

"Το να πω ότι οι ταινίες Matrix μεταμόρφωσαν τόσο την κινηματογραφική βιομηχανία όσο και την προσωπική μου ζωή δεν είναι υπερβολή", εξέφρασε ο Goddard. "Η μοναδική καλλιτεχνική φύση της Λάνα και της Λίλι με εμπνέει κάθε μέρα και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία να αφηγηθώ ιστορίες μέσα στο σύμπαν τους".

  • Like 6
  • Confused 1
  • Haha 5