Ο πιο επιτυχημένος ίσως video player, o VLC, ετοιμάζεται να συμπληρώσει 3 δισεκατομμύρια downloads. 

Το εντυπωσιακό αυτό στατιστικό στοιχείο έγινε γνωστό από την ίδια τη Videolan στον εκθεσιακό της χώρο στη φετινή CES, με τον σημαδιακό αυτό αριθμό να αναμένεται να συμπληρωθεί σήμερα. Με παρουσία σε πολλές και διαφορετικές πλατφόρμες όπως PC, Mac, Linux, Android, iPhone και Xbox, το VLC προσφέρει πολλές επιλογές και δυνατότητες, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάπτυξης της εφαρμογής, Jean-Baptiste Kempf, περίπου το ένα τέταρτο των downloads προέρχεται από mobile συσκευές. 

Η συνεχής ανάπτυξη της εφαρμογής είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του VLC, με την Videolan να ανακοινώνει ότι σύντομα θα υπάρξει υποστήριξη AirPlay.

Μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας, όσοι αναπαράγουν ένα βίντεο με το VLC από οποιαδήποτε συσκευή, θα μπορούν να «μεταδώσουν» το βίντεο τους σε ένα Apple TV ή σε μία συμβατή τηλεόραση όπως αυτές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη CES 2019. Η λειτουργία αυτή αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο ενώ λίγο πιο μετά θα δούμε και πιο εξελιγμένη υποστήριξη εικονικής πραγματικότητας, με τους χρήστες να μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους 2D βίντεο μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον φορώντας το κατάλληλο VR σύστημα.

  • Like 3
  • Thanks 1