Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ για το city-hopping, είναι λίγο υπερβολή το πρώτο τρίπτυχο - αλλά άμα θέλει; 

Θουριγγία-Σαξωνία δε θα παίξει πολύ ξεπαράδιασμα πάντως η αλήθεια είναι. Τις παραπάνω πόλεις τις ανέφερα ενδεικτικά, εννοείται δε χρειάζεται να πάει σε όλες. Αλλά ακόμη και αν, γίνεται, είναι άνετες πόλεις, το Ερφουρτ πχ το γυρνάς σε μία-δυο μέρες όλο. Και είναι ένα κουκλάκι. Η Λειψία έχει τα απείρως γαμάτα πάρτυ - και μέσα στις γιορτές, συν τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και αυτή την εσάνς ανατολικού Βερολίνου στις ταινίες του '90. Αν πάνε μαντράχαλοι ή αν το ζευγάρι είναι ΚΟΥΛ ίσως εκτιμηθεί.

Το Τσέσκι Κρούμλοφ εμένα μου φάνηκε βαρετό. Άλλη μία όμορφη πόλη με ένα κάστρο και ένα ποτάμι. So what.

(Ναι, πήρα όντως μετάθεση στην εξωτική Σαξωνία, στο νέο Βερολίνο. Προσπαθώ να αποφύγω το κανονικό - και μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία)

Επεξ/σία από Garnele
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να πάει σε 45 πόλεις ο άνθρωπος σε τόσο λίγες μέρες;

Ξεκινάει για ταξίδι στην φτηνή Τσεχία και θα του το γυρίσουμε σε ξεπαράδιασμα στη Γερμανία με το ζόρι;

Εγώ θα πρότεινα Πράγα πχ 4-5 μέρες, με την ησυχία τους, και τις υπόλοιπες από ένα διήμερο σε Δρέσδη, και άλλο ένα σε Cesky Krumlov. Mου φαίνεται πιο λογική κατανομή χρόνου για 10ήμερο.

Το ταξίδι από Πράγα για Δρέσδη (2 ωρίτσες) με τρένο γ@μάει, πάει παράλληλα με τον ποταμό (Έλβα) μέσα σε γεωλογικά εντυπωσιακή κοιλάδα με διάφορα κάστρα φυτευμένα εδώ και κει (=η Σαξονική Ελβετία που αναφέρθηκε πιο πάνω, ή έστω μέρος της), να κλείσετε θέση με παράθυρο στα ανατολικά όπως θα ανεβαίνετε. 

ΥΓ. Θεωρώ ότι θέλει να πάει ρομαντικές διακοπές με το έτερον ήμισυ; Σε περίπτωση που σφάλλω και το αρχικό σχέδιο ήταν "οχτώ μαντράχαλοι ξοδεύουν επί δεκαήμερο μια περιουσία στα στριπτιτζάδικα της Πράγας", ας αγνοήσει τα μάταια ποστ των τελευταίων σελίδων.

ΥΓ.2 Αυτά τα ταξίδια "2 μέρες Πράγα, 2 Βιέννη, 2 Βουδαπέστη" εγώ δεν τα καταλαβαίνω... Πόλεις εκατομμυρίων, με τεράστια ιστορία, και να τις γυρίσω λες και βλέπω βιντεάκια στο youtube... Not my thing.

[Garnele μη μου πεις ότι πήρες μετάθεση σε sachsen / thüringen.... :eek: ]

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

- Θα πάω με τη κοπέλα μου οπως σωστά σκέφτηκες.

- Όλοι μας είπαν πως είναι πολλές 10 μέρες Πράγα οπότε σκεφτήκαμε να πάμε και κάπου αλλού με τρένο ίσως μονοήμερη ίσως 2 μέρες..

- Τo πλάνο Δρέσδης και Cesky Krumlov φαίνεται πολύ ωραίο!! (εννοείς να κλείσουμε θέση στη δεξιά μεριά καθώς ανεβαίνουμε; ;)

- Επίσης κάτι που με απασχολεί ειναι αν θα πρέπει να αλλάξουμε χρήματα απο Ελλάδα σε Κορωνες συμφερει καλυτερα;;

Για να καταλαβω ποσο φθηνα είναι ποσο κοστιζει μια μπυρα ή ενα γευμα σε ευρω;; 

- Τελος συναλαγμα κανουμε εδώ ή εκει;; Πουλαει η εθνικη κορονα τσεχιας;;

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ.

Γιατί να πάει σε 45 πόλεις ο άνθρωπος σε τόσο λίγες μέρες;

Ξεκινάει για ταξίδι στην φτηνή Τσεχία και θα του το γυρίσουμε σε ξεπαράδιασμα στη Γερμανία με το ζόρι;

Εγώ θα πρότεινα Πράγα πχ 4-5 μέρες, με την ησυχία τους, και τις υπόλοιπες από ένα διήμερο σε Δρέσδη, και άλλο ένα σε Cesky Krumlov. Mου φαίνεται πιο λογική κατανομή χρόνου για 10ήμερο.

Το ταξίδι από Πράγα για Δρέσδη (2 ωρίτσες) με τρένο γ@μάει, πάει παράλληλα με τον ποταμό (Έλβα) μέσα σε γεωλογικά εντυπωσιακή κοιλάδα με διάφορα κάστρα φυτευμένα εδώ και κει (=η Σαξονική Ελβετία που αναφέρθηκε πιο πάνω, ή έστω μέρος της), να κλείσετε θέση με παράθυρο στα ανατολικά όπως θα ανεβαίνετε. 

ΥΓ. Θεωρώ ότι θέλει να πάει ρομαντικές διακοπές με το έτερον ήμισυ; Σε περίπτωση που σφάλλω και το αρχικό σχέδιο ήταν "οχτώ μαντράχαλοι ξοδεύουν επί δεκαήμερο μια περιουσία στα στριπτιτζάδικα της Πράγας", ας αγνοήσει τα μάταια ποστ των τελευταίων σελίδων.

ΥΓ.2 Αυτά τα ταξίδια "2 μέρες Πράγα, 2 Βιέννη, 2 Βουδαπέστη" εγώ δεν τα καταλαβαίνω... Πόλεις εκατομμυρίων, με τεράστια ιστορία, και να τις γυρίσω λες και βλέπω βιντεάκια στο youtube... Not my thing.

[Garnele μη μου πεις ότι πήρες μετάθεση σε sachsen / thüringen.... :eek: ]Εγω θα παω για 5 μερες με την κοπελα μου Βουδαπεστη εχεις να μου προτεινεις καποια γραφικη διαδρομη η κατι αξιοσημειωτο να δω εκει?Πεταω την δευτερα!

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

- Θα πάω με τη κοπέλα μου οπως σωστά σκέφτηκες.

- Όλοι μας είπαν πως είναι πολλές 10 μέρες Πράγα οπότε σκεφτήκαμε να πάμε και κάπου αλλού με τρένο ίσως μονοήμερη ίσως 2 μέρες..

- Τo πλάνο Δρέσδης και Cesky Krumlov φαίνεται πολύ ωραίο!! (εννοείς να κλείσουμε θέση στη δεξιά μεριά καθώς ανεβαίνουμε; ;)

Ναι στα δεξιά και να μην είναι βράδυ (μετά τις 4μμ)

- Επίσης κάτι που με απασχολεί ειναι αν θα πρέπει να αλλάξουμε χρήματα απο Ελλάδα σε Κορωνες συμφερει καλυτερα;;

Για να καταλαβω ποσο φθηνα είναι ποσο κοστιζει μια μπυρα ή ενα γευμα σε ευρω;; 

Εξαρτάται πού θα πας να φας... Γνώμη μου, να μην φάς στα τουριστικά, ούτε κατά διάνοια, εκτός αν θες να πληρώνεις σε εστιατόριο 12 ευρώ για μπέργκερ ποιότητας μακντόναλντς. Θα πήγαινες ποτέ στο Μοναστηράκι σε ταβέρνα με αγγλικό κατάλογο και τους σερβιτόρους να χορεύουν συρτάκι; Μάλλον όχι. Ε το ίδιο ισχύει παντού.

Η περιοχή που βρίσκονται τα πολλά αξιοθέατα (Praha 1, και στις δυο πλευρές του ποταμού) είναι μόνο για αξιοθέατα, και κανέναν καφέ σε ωραίο σημείο. Πάρε ένα τραμ για 5-6 στάσεις προς τα ανατολικά, και βγες στις γειτονιές Zizkov ή Vinohrady -στην πρώτη προτείνω και διαμονή είναι πολύ ωραία για μπάτζετ καταστάσεις- και θα φας σε φυσιολογικά εστιατόρια με τσέχικα φαγητά και πελάτες. Τσέκαρε και κάνα tripadvisor ή παρόμοια σάιτ τι λένε επ' αυτού.

- Τελος συναλαγμα κανουμε εδώ ή εκει;; Πουλαει η εθνικη κορονα τσεχιας;;

Δεν ξέρω εγώ πάντα βγάζω από κει μόλις φτάσω κάποια λεφτά, δεν το ψειρίζω και πολύ....Και στα εστιατόρια κλπ. συνήθως πιστωτική. Πάρε γνώμες κι από άλλους.

edit: Να προσθέσω εδώ, ότι αν μιλάμε για τα φετινά χριστούγεννα και δεν έχετε κλείσει ακόμα, τον ήπιατε.

Συμφωνώ για το city-hopping, είναι λίγο υπερβολή το πρώτο τρίπτυχο - αλλά άμα θέλει; 

Θουριγγία-Σαξωνία δε θα παίξει πολύ ξεπαράδιασμα πάντως η αλήθεια είναι. Τις παραπάνω πόλεις τις ανέφερα ενδεικτικά, εννοείται δε χρειάζεται να πάει σε όλες. Αλλά ακόμη και αν, γίνεται, είναι άνετες πόλεις, το Ερφουρτ πχ το γυρνάς σε μία-δυο μέρες όλο. Και είναι ένα κουκλάκι. Η Λειψία έχει τα απείρως γαμάτα πάρτυ - και μέσα στις γιορτές, συν τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και αυτή την εσάνς ανατολικού Βερολίνου στις ταινίες του '90. Αν πάνε μαντράχαλοι ή αν το ζευγάρι είναι ΚΟΥΛ ίσως εκτιμηθεί.

Δεν τον κόβω για τέτοια εσάνς τον συμφορουμίτη

Το Τσέσκι Κρούμλοφ εμένα μου φάνηκε βαρετό. Άλλη μία όμορφη πόλη με ένα κάστρο και ένα ποτάμι. So what.

Ναι αλλά το ζευγαριστάν αυτό θέλει λέει, και μπορεί να μην έχει ήδη επισκεφτεί κάτι παρόμοιο, ειδικά χειμώνα

(Ναι, πήρα όντως μετάθεση στην εξωτική Σαξωνία, στο νέο Βερολίνο. Προσπαθώ να αποφύγω το κανονικό - και μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία)

A ευτυχώς, για λειψία μου ακούγεται.... Κάνα hoyerswerda, bautzen κτλπ κοίτα να αποφύγεις βασικά... γιου νόου ώλρεντι

Για βουδαπέστη νομίζω είπε προηγουμένως η *nenya* κάτι, περίμενε μήπως το δει και σου απαντήσει

Δημοσ.

Αχ αυτά τα ρομάντζα σε μικρές παραμυθενιες πολεις της κεντρικής Ευρώπης χειμωνιατικα. @Ταμπλετ, παπούτσια ζεστά να πάρετε και μάλλινες κάλτσες. Και να τον ακούς τον βανζιν, έχει δίκιο.

Οι νεοναζί είναι όντως μονο στην εξοχή (ωραίες πολεις παρεμπιπτόντως και οι δυο, με τα ποτάμια τους, τις ξυλοδεσιες τους.. :Ρ)

Δημοσ.

Η περιοχή που βρίσκονται τα πολλά αξιοθέατα (Praha 1, και στις δυο πλευρές του ποταμού) είναι μόνο για αξιοθέατα, και κανέναν καφέ σε ωραίο σημείο. Πάρε ένα τραμ για 5-6 στάσεις προς τα ανατολικά, και βγες στις γειτονιές Zizkov ή Vinohrady -στην πρώτη προτείνω και διαμονή είναι πολύ ωραία για μπάτζετ καταστάσεις- και θα φας σε φυσιολογικά εστιατόρια με τσέχικα φαγητά και πελάτες. Τσέκαρε και κάνα tripadvisor ή παρόμοια σάιτ τι λένε επ' αυτού.

Έχουμε ήδη κλείσει για 17 με 26 Δεκεμβρη ενα σπιτι airbnb. Ειναι πολυ κοντα στο κέντρο περιπου 20 λεπτα ποδια απο praha 1.

Οπου διαβαζω λενε οτι ειναι πολυ φθηνά αλλα δε μπορω να προσδιορίσω τι εστι πολυ φτηνα.. Δηλαδη φαγητο 10€ το ατομο τρως καλαα ή θες 20€ π.χ.

ποσο κοστιζει μια μπύρα;; Εμεις εχουμε 1000€ budget θα μας βγει ή θα οχι;; Γενικα θελουμε να δουμε μουσεια μας αρεσει να περπαταμε πολυ στις πολεις και να παμε ισως σε καποιο event αν παιζει κανα καλο ψαγμενο club κλπ...

Το μιλήσαμε και ειπαμε να παμε Δρεσδη και Cesky Krumlov φαινοναι πολυ ωραια και τα δυο! 

Αξιζει να μεινουμε εκει ή μονοήμερη;;

Δεν ξέρω εγώ πάντα βγάζω από κει μόλις φτάσω κάποια λεφτά, δεν το ψειρίζω και πολύ....Και στα εστιατόρια κλπ. συνήθως πιστωτική. Πάρε γνώμες κι από άλλους.

Ξερω οτι δεχονται και τα δυο νομισματα αλλα αμα πληρωνεις σε ευρω τοτε μαλλον θα χανεις γιατι ο καθενας θα εχει οτι ισοτιμια θελει. Οποτε λεμε να βρουμε συναλλαγμα εδω. Η χρεωστική δε βολευει μιας και με καθε συναλλαγή θα χρεώνει και προμήθεια που ειναι πετάμενα λεφτά σωστά;;

Αχ αυτά τα ρομάντζα σε μικρές παραμυθενιες πολεις της κεντρικής Ευρώπης χειμωνιατικα. @Ταμπλετ, παπούτσια ζεστά να πάρετε και μάλλινες κάλτσες. Και να τον ακούς τον βανζιν, έχει δίκιο.

Οι νεοναζί είναι όντως μονο στην εξοχή (ωραίες πολεις παρεμπιπτόντως και οι δυο, με τα ποτάμια τους, τις ξυλοδεσιες τους.. :Ρ)

ειναι ενα ταξιδι που ηθελα να το κανω χρονια. Ειναι λεει η πιο "σκοτεινή"  πολη του κοσμου!! Βλέπω θα έχει πολύ κρύο οπότε θα προμηθευτούμε γάντια σκουφιά καλτσες κλπ..

*Κοιτατε τη βρηκα στο krumlov https://www.airbnb.com/rooms/14550227?s=8tGjinwl

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα/καλησπέρα.

Τι αξίζει να δει κανείς στα Γιάννενα σε μια (γεμάτη) μέρα; Με ενδιαφέρουν αρχιτεκτονική, ιστορία, φύση. Με βλέπω δηλαδή κυρίως για βόλτα μέσα στη πόλη και μετά αν αξίζει να επισκεφτόμουν και κάποιο αξιοθέατο (πχ το αρχαιολογικό μουσείο, κανενα κάστρο) ή κάποιο άλλο μέρος, πχ για βόλτα στη λίμνη.

Δημοσ.

Καλημέρα/καλησπέρα.

Τι αξίζει να δει κανείς στα Γιάννενα σε μια (γεμάτη) μέρα; Με ενδιαφέρουν αρχιτεκτονική, ιστορία, φύση. Με βλέπω δηλαδή κυρίως για βόλτα μέσα στη πόλη και μετά αν αξίζει να επισκεφτόμουν και κάποιο αξιοθέατο (πχ το αρχαιολογικό μουσείο, κανενα κάστρο) ή κάποιο άλλο μέρος, πχ για βόλτα στη λίμνη.

Καλημέρα! Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά αγορά, στη λίμνη, να μπείτε μέσα στο κάστρο και αν θέλετε να πάτε και στο νησάκι. Σχετικά κοντά είναι το σπήλαιο στο Πέραμα αν σας ενδιαφέρει (3-4 χλμ) και επίσης το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, αλλά λίγο πιο μακριά (κάπου 10-11 χλμ).

Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο κλπ ωραία είναι αλλά δεν ξέρω αν θα τα προλάβετε σε μια μέρα. Καλύτερα να μείνετε εντός πόλης και στα κοντινά γύρω γύρω.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, κανονίζω ένα ταξίδι για Βελιγράδι τώρα μες στις γιορτές οδικώς, με δικό μας αμάξι, μεσω Σκοπίων. Μπορεί κανείς να μου πει πως είναι η διαδρομή, συμβουλές κτλ; Έχω ακούσει διάφορα ότι σταματάν γαι έλεγχο και ψάχνουν λάδωμα, ότι είναι καλύτερα να ταξιδέψουμε πρωί και όχι βράδυ κτλ κτλ. Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Σίγουρα παίζει λάδωμα αλλά κάνα δεκαρικο το πολύ... Μην αγχώνεσαι. Τα όρια ταχύτητας να τηρείς, έχει ραντάρ που Κ που..

Στον κεντρικό αυτοκινητοδρομο δε θα έχεις πρόβλημα ούτε στα βενζινάδικα..

Δημοσ.

31 το μηνός παω Εδιμβούργο. Ψάχνω για ζεστά, ανετα παπούτσια για πολυ περπάτημα. Επίσης βλέπω πολλοί προτεινουν μαλινες καλτσες. Σε τι τύπου παπούτσια να προσανατολιστω, μποτα η αθλητικο; και τι μάρκα;. Επίσης που θα βρω τέτοιου τύπου καλτσες;

Δημοσ.

Καλοκαιρινά ορειβατικά gore-tex, με τέτοια κυκλοφορώ στα ταξίδια και ρίχνω πολυυυύ περπάτημα χωρίς πρόβλημα ακόμα και σε βρεγμένο τερέν, λάσπες κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πάω Ιρλανδία, διακοπές, για λίγες μέρες, έχει να μου προτείνει κάνεις αξιοθέατα στο Κορκ και Δουβλίνο;

Γενικά συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες :)

Δημοσ.

Θα πρότεινα και μια μονοήμερη εκδρομή στο belfast (ανήκει στην Αγγλία  - έχει λίρα Αγγλίας σαν Νόμισμα - Τα μεγάλα καταστήματα δέχονται πληρωμές και σε Ευρώ με δίκη του ισοτιμία το κάθε ένα κατάστημα, έχει και ανταλλακτήρια συναλλάγματος). Μπορείς να πας και με τραίνο και με λεωφορείο. Μόνο το Δουβλίνο έχω γυρίσει, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά.(λογικά θα έχει κρύο να ξέρεις.....)  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...