Cristina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Πριν καιρό είχα βρει αυτό το ενδιαφέρον site που η δουλειά του είναι να καταγράφει ό,τι τραγούδια ακούμε με τον player μας, αφού έχουμε εγκαταστήσει το σχετικό plugin και να δημιουργεί ένα profile (τυχαίο παράδειγμα). Βάσει αυτού μπορούμε να βρούμε άλλους χρήστες μα παρόμοια ακούσματα και μέσω του last.fm να ακούσουμε OnLine radios (128kbps). Από το σύνολο των ακουσμάτων των χρηστών φτιάχνει καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία charts και σου δίνει την δυνατότητα να συμμετέχεις σε groups συζητήσεων από διάφορες χώρες, για κάποιον καλλιτέχνη, για κάποιο μουσικό είδος ή για κάτι πιο γενικό. Πριν λίγο φτιάχτηκε κι ένα group για τους Insomniacs. Επίσης, δημιουργεί και τα charts ενός group από τα μέλη του. http://www.last.fm
TheBoyFromSalina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Nα υποθεσω οτι για να καταγραφουν τα κομματια πρεπει να σαι online ή τα μετραει και offline το plugin? Ενδιαφερον ειναι.
Cristina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δεν ξέρω... Κοίτα... Κρατάει ένα log αυτό το plugin. Από όσο έχω καταλάβει, στέλνει τα tags αφού έχεις ακούσει 60" από το τραγούδι, δεν ξέρω αν μπορεί να τα στείλει όλα μαζί όταν μπεις online... Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.
dim_b Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Πάντως όσες φορές έχει τύχει να έχει πρόβλημα ο server και να μη μπορεί να επικοινωνήσει το plugin, το τραγούδια δεν χάθηκαν αλλά καταχωρήθηκαν όλα μαζί (ακόμα και μετά από μέρες). Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να είσαι συνέχεια online αλλά το plugin στέλνει το log μόλις καταφέρει να επικοινωνήσει με τον server.
Cristina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Ναι, αυτό το έκανε πράγματι πριν μερικές μέρες που είχε πρόβλημα ο server του. Ίσως να το κάνει και σε κανονικές συνθήκες. Αν θέλεις, παρατήρησέ το και πες μας.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Πλακα πρεπει ναχει . Μου θυμιζει μηχανακι της AGB Θα το δοκιμασω.
Cristina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 hahahaahahahahahahaahahahhaha!!! Ναι ναι! Κάπως έτσι!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μαλλον ο Παπας γλενταει ακομα την εκλογη του.
WizeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Παίδες για σκεφτείτε αυτό λίγο : Αν αυτά τα plugin είναι ρουφιάνοι της RIAA? Η αλλιώς φανταστείτε ένας διάσιμος Player η p2p πρόγραμμα να γίνει ρουφιάνος της RIAA και να φάμε όλοι μυνήσεις??? Λίγο εξωπραγματικό αλλά θα μπορούσε να γίνει εφικτό!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Mα ολα τα mp3 που παιζουμε τα εχουμε rippαρει απο τα cd που αγορασαμε. Ποιο ειναι το προβλημα? Εξαλλου και να ηταν οντως οπως τα λες, δε βγαζει κατι η RIAA αν μαθει οτι ακουσα 10 φορες το x τραγουδι. Νομιζω?
dim_b Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δηλαδή; Θα έρθει η RIAA (Αμερικανική ένωση) στο σπίτι μου στην Ελλάδα γιά να ψάξει αν τα τραγούδια που έχω ακούσει υπάρχουν σε αυθεντικά CD ή είναι mp3 νόμιμα αγορασμένα; Με ποιό δικαίωμα; Και έστω ότι θα θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο, με βάση ποιά στοιχεία θα βρεθεί εισαγγελέας γιά να εκδόσει ένταλμα έρευνας;
Rascob Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Στην κοπελίτσα που κατέβαζε απο το kazaa (είχε ακουστεί παλιότερα για μια 14χρονη, η οποία μάλιστα ήταν και νόμιμη ) χρειάστηκαν ένταλμα;
TheBoyFromSalina Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Το audioscrobbler δεν ειναι p2p προγραμμα?? (τονισε ολη την προταση στο ΠΡΟγραμμα)
dim_b Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μιλάς γιά μιά κοπέλα που αποδεδειγμένα κατέβαζε από το Kazaa και ζούσε στις ΗΠΑ (the home of the brave and the land of the free ). Εδώ μιλάμε γιά ένα site που απλά καταγράφει τι ακούμε χωρίς να φαίνεται ποιά είναι η πηγή. Εκτός των άλλων, η RIAA έγινε ρεζίλι των σκυλιών με αυτή την ιστορία αφού από εκεί που προσπαθούσε να εμφανιστεί σαν θύμα των πειρατών, βρέθηκε να είναι η "κακιά" που προσπαθεί να κλείσει στη φυλακή μιά 14χρονη.
kleidokratwr Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Και γιατί να ξέρει κάποιος ανα πάσα στιγμή ποιό είναι το νούμερο ένα συγκρότημα στον κόσμο; Τουλάχιστον απο τους χρήστες της συγκεκριμένης σελίδας... Εντάξει δεν είναι κάτι σημαντικό και τρομερό αλλά αυτό το πραγματάκι είναι spyware (άσχετα αν το εγκρίνετε να εγκατασταθεί στο πι σι σας , απο τη στιγμή που αποστέλει δεδομένα στο δίκτυο θεωρητικά παρακολουθεί το pc σας. ). Είναι χρήσιμο και έχει πλάκα για κάποιον που γουστάρει όλο αυτό το σκηνικό, δεν λέω, απλα αναρωτηθείτε και 5 πράγματα παραπέρα.. Anyway, απλά είναι η άποψη μου, απλά δεν μου αρέσει να στέλνονται τα bytes μου απο δω και απο κει.. Ακόμα και μέσω κάποιας εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων (κάτσε ρε φίλε αυτός εδώ μέσα σε ένα μήνα έχει ακούσει 10.000 διαφορετικά κομμάτια. Μα πως γίνεται στην ελλάδα το 50% των χρηστών να έχει τουλάχιστον 10.000 τραγούδια στον δίσκο του; Όοοοολα αυθεντικά είναι; ) Μην κολλάτε στην RIAA υπάρχουν και άλλες εταιρίες. Επίσης είναι λάθος το πρώτο πράγμα που φοβόμαστε να είναι μηπως μας πιάσουν μιας και πλέον θεωρείται φυσιολογικό το παράνομο υλικό επάνω σε ένα πισι. Θα αφήνατε πχ ένα trojan εγκατεστημένο στο πισι σας επάνω; Θα μου πείς αν ξέρεις οτι δεν προκαλεί κάτι κακό δεν θα είχες πρόβλημα, αλλα που ξέρεις οτι το μόνο που κάνει είναι να στέλνει πληροφορίες για τραγούδια; Anyway, ας μην γινόμαστε υπερβολικοί και πανικοβάλουμε κόσμο χωρίς λόγο, απλά βάλτε το και αν μπορείτε να παρακολουθείτε στην χειρότερη τι γράφει το log file που αποστέλει καλό θα κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.