Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αξίζει το wps office σε σχεση με το libre? καμια προταση για gui text editor? εβαλα solus budgie χθες σε ενα λαπτοπ και πειραματιζομαι

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν σε απασχολουν τα χαλια του που αναφερω εδω, συν καναδυο ακομα (πχ ui σε qt4 που εινια πεθαμενη πλεον) που ανακαλυψα αργοτερα και δεν τα θυμαμαι τωρα, ναι αξιζει επειδη ειναι πιο γρηγορο και εχει καλυτερη συμβατοτητα με εγγραφα του ms office.
https://www.insomnia.gr/forums/topic/121778-λίστα-προγραμμάτων-για-linux/page/107/?tab=comments#comment-57096370

Για advanced text editor δες το geany.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jim_p είπε

Αν δεν σε απασχολουν τα χαλια του που αναφερω εδω, συν καναδυο ακομα (πχ ui σε qt4 που εινια πεθαμενη πλεον) που ανακαλυψα αργοτερα και δεν τα θυμαμαι τωρα, ναι αξιζει επειδη ειναι πιο γρηγορο και εχει καλυτερη συμβατοτητα με εγγραφα του ms office.
https://www.insomnia.gr/forums/topic/121778-λίστα-προγραμμάτων-για-linux/page/107/?tab=comments#comment-57096370

Για advanced text editor δες το geany.

κάτι άλλαξε με το license του wps office και το βγάλαν απο το σολους γιατί είναι πλέον λέει μόνο για κινέζικες distro?

για skype, web client ή το beta app?

mail client thunderbird ή κάτι άλλο?

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.

Για skype μονο chrome/chromium και προσβαση απο το web.skype.com. Το μονο σημειο που χανιε σε σχεση με την electron παπατζα της ms ειναι το tray icon.
Για mail thunderbird επειδη εινια πιο πληρες. Για το licence του wps office δεν γνωριζω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, jim_p είπε

Για skype μονο chrome/chromium και προσβαση απο το web.skype.com. Το μονο σημειο που χανιε σε σχεση με την electron παπατζα της ms ειναι το tray icon.
Για mail thunderbird επειδη εινια πιο πληρες. Για το licence του wps office δεν γνωριζω.

ok thanks!

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.

Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά και αλλάζουν μέρα με τη μέρα.
α) Η Javascript έχει αλλάξει και εξελλίσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
β) Οι browsers και τα Javascript engines έχουν αλλάξει.
γ) Το electron έχει αλλάξει.
δ) Η εμπειρία και η "σοφία" των developers έχει αυξηθεί.

Δε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη για τα electron apps.
Έτσι κι αλλιώς πέρα από το vs code και το popcorn time, δε χρησιμοποιώ κάτι άλλο ώστε να έχω πλήρη εικόνα για την ποιότητά τους, απλά καλό θα ήταν να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να είμαστε κάπως ανεκτικοί με τις καινούριες σχετικά τεχνολογίες.

• Like 2
Δημοσ.

Anydesk 5.0 σημερα

24.04.2019 - 5.0.0 (Linux)
----------------------------
	New Features
- File transfer
- TCP tunneling
- Auto-discovery (partly - discoverable only)
Fixed Bugs
- Fixed chat window
- Fixed crash on corrupted environ file in /proc
- Recording can now be prohibited by a permission
- Recording can be rewound
- Fixed config files handling and permissions
- Fixed glitchy ghost pointer (now it's less glitchy)
- Fixed incorrecly disabled mouse pointer
- Fixed address book tags behavior
- Fixed speed dial search
- Fixed several crashes
- GUI visual appearance improvements
- Performance improvements
- Minor fixes
- Other fixes
Other Changes
- Updated icons

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά τα snaps και το αντιστοιχο site που τα προμοτάρει με την canonical είναι packet management των electron apps που συζητάγαμε παραπάνω; έχω μπερδευτεί λίγο γιαυτό ρωτάω. Είναι ωραίο σαν ιδέα να έχεις multiplatform apps και να παίζουν παντού, έχει εγκαταστήσει κανείς καμία τέτοια εφαρμογή να μας πει γνώμες; πως διαχειρίζονται τα πακέτα και οι εφαρμογές αυτές μετά; πως αναβαθμίζονται; με τον packet manager που έχει η κάθε distro αναβαθμίζονται και τα σναπς;

Δημοσ.
Στις 27/4/2019 στις 8:20 ΜΜ, haris013 είπε

παιδιά τα snaps και το αντιστοιχο site που τα προμοτάρει με την canonical είναι packet management των electron apps που συζητάγαμε παραπάνω; έχω μπερδευτεί λίγο γιαυτό ρωτάω. Είναι ωραίο σαν ιδέα να έχεις multiplatform apps και να παίζουν παντού, έχει εγκαταστήσει κανείς καμία τέτοια εφαρμογή να μας πει γνώμες; πως διαχειρίζονται τα πακέτα και οι εφαρμογές αυτές μετά; πως αναβαθμίζονται; με τον packet manager που έχει η κάθε distro αναβαθμίζονται και τα σναπς;

τα snaps από τι έχω καταλάβει είναι σαν τα exe των windows δλδ με ένα φάκελο που έχει τα πάντα μέσα όπως απαραίτητα lib για να τρέχει η εφαρμογή. Νομίζω η αναβάθμιση τους πρέπει να γίνετε μέσω του προγράμματος τόσο εύκολα όσο ένα exe. Από την άλλη υπάρχουν θέματα ασφαλείας με αυτό τον τρόπο εφαρμογών.

Δημοσ.

Και τα snaps εχουν γενικως θεμα με το theming...δηλ αν βρει καποιος την ιδια εφαρμογη σε snap και σε flatpak..ας την βαλει σε flatpak...

Η αναβαθμιση γινεται απο το ιδιο το προγραμμα (snap/flatpak) και οχι απο τον package manager της διανομης.Επισης μια καθυστερηση στην εκτελεση των προγραμματων υπαρχει σε σχεση με το αντιστοιχο native ...

Δημοσ.

Καλησπέρα υπάρχει κάποιος adblocker για linux σε στιλ adguard? βρήκα έναν που λέγεται pi hole αλλα δεν τον δοκίμασα ακόμα. Δεν θέλω browser extensions δεν μου αρεσουν. Tον έχει κάποιος αξίζει? υπάρχει κάποιο free vpn που να είναι καλο? η να κάνω donate στο express vpn ξανά? σκέφτηκα μήπως γλίτωνα τα 60 euro για 1 χρονο.

Δημοσ.

Μπορεις να βαλεις τους dns του adguard.com, ειτε στο pc σου, ειτε στο ρουτερ σου για να τους εχεις σε ολο το δικτυο σου.

Τους δοκιμασα προσφατα στο pc μου, ενω τους εχω στο κινητο (nokia 5, android 9) απο τον Ιανουαριο και παρολο που στο κινητο κανουν εξαιρετικη δουλεια, στο pc θεωρω οτι το ublock origin κοβει καλυτερα τη σαβουρα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...