Critter Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δεν υπάρχουν κάν περιπτώσεις βραζιλιάνου προπονητή με επιτυχία στην ευρώπη δυστυχώς. Και ναί η περίπτωση που του κουνάνε το μαντήλι στο μπερναμπέου,χαρακτηριστική... Ο Σκολάρι Βραζιλιάνος δεν είναι ρε παιδια? Η Πορτογαλια ευρωπαική ομάδα δεν είναι? Δευτερον αυτο που πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι δεν κανει μονο ο προπονητης την ομαδα αλλα και η ομαδα τον προπονητη. Επισης ειναι θεμα και της φιλοσοφιας της ομαδας. Για παραδειγμα ο Φεργκιουσον ειναι στην Μαντσεστερ μια 20ετια, εχει παρει μονο ενα CH.L και κατι σερι πρωταθληματα. Για το επιπεδο της Μαντσεστερ ειχε και εχει παρα πολλες αποτυχημενες χρονιες. Και όμως τον κρατανε. Στην Ελλαδα θα ειχε φαει κορνεδες. Αυτο με τα μαντηλια δεν μου λεει τπτ γιατι : α)H Real ειναι μια κλικα και μιση. Αν σε καποιους παιχτες δεν αρεσει ο προπονητης τοτε την αλλη μερα εχει φύγει. Εδω, δεν νομιζω οτι αν το μοντελο της ομαδας ειναι αυτο που λεω, οτι θα τον κουνησει κανεις. β)Όπως και να εχει ο Σολιντ αποδεδειγμενα και με το νομο ειναι αποτυχημενος, επομενως απο το να παρουμε τον Τεννε, σιγουρα καλυτερα να παρουμε τον Λουξεμπουργκο, τον Βρυξελλες και τον Κοπεγχαγη. Εγω αυτο που θελω ειναι εναν προπονητη που θα βαζει βασικο ο Φακινο, τον Παππα, τον Νε, τον Τοροσιδη, τον Καστιγιο και διπλα σε αυτους να φερει αλλους 2-3 20χρονους ταλεντα τους οποιους να τους πλαισιωσει με 2 παιχτες στυλ Ribo. Τελος να πω οτι δεν ξεχνω τις μλκιες των εφημεριδων τοσα χρονια με τις μεταγραφες, οποτε δεν δινω και πολυ σημασια σε αυτα που γραφουν. Προσωπικα πιστευω οτι μεχρι το καλοκαιρι θα παμε με Σολιντ και μετα θα σκασει κανας λε γκουεν με καρεμπε στην καλυτερη ή κανας έλληνας στη χειροτερη.
tornado21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Ένας καλός προπονητης χρειάζεται να πάρουμε ,που να έχει λόγο και να τον μετράνε στην Ευρωπη,να έχεις και ένα καλο επιτελείο και να βρίσκει ταλέντα νεα.Γιατί χρήμα για κπ καταξιωμένο δεν θα πέσει ποτε
revil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Προς το παρον πηραμε τον Τοροσιδη. Γουσταρω να κανουμε ενα παιδομαζομα σα το 96με Ελληνες ταλαντουχους παιχτες. Αυτη πιστευω ειναι η συνταγη της επιτυχιας. Ελληνες πιτσιρικαδες+ξενοι πιτσιρικαδες+2 παιχτες τυπου Ριμπο+Καλος προπονητης. Λεμε τωρα..
tzinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 sto football manager η μονη λυση να πουλησεις κανα παιχτη ειναι να κανεις add new manager και να τους αγορασεις!! στην πραγματικοτητα μια καλη λυση ειναι να τους δινεις ανταλαγματα, οπως με τον κοστουλα και πιθανον τον ταραλιδη. Συν οτι ληγουν καμποσα συμβολαια το καλοκαιρι (εχει κανεις λιστα?). Τι γινεται ομως με τους αλλους 10 αχρηστους που δεν τελειονουν τα συμβολαια (πχ ολοι οι φετινοι ξενοι και οι περισοτεροι περσινοι, πλην ζεβλακοφ, σεζαρ αντε και τον νε). Γιατι ωραια ονειρευομαστε εμεις τον ολυμπιακο του χρονου με 10 πιτσιρηκους και 3 ριμπους, αλλα εκτος οτι πρεπει να τους αγορασεις ολους αυτους πρεπει να σπασεις και αλλα 5-6 συμβολαια που θα φανε πολλα λεφτα. Ειναι δυσκολα τα πραγματα για να γινει οληκλοροτικη ανανεωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Προς το παρον πηραμε τον Τοροσιδη.Γουσταρω να κανουμε ενα παιδομαζομα σα το 96με Ελληνες ταλαντουχους παιχτες. Αυτη πιστευω ειναι η συνταγη της επιτυχιας. Ξεχάστε λοιπόν την αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν κάθε καλός νέος Έλληνας παίχτης που εμφανίζεται τον παίρνει ο Ολυμπιακός και (ΚΥΡΙΩΣ) μάλιστα για να τον βάλει στον πάγκο, πολύ καλά θα αναπτυχθεί ΚΑΙ το ελληνικό πρωτάθλημα ΚΑΙ θα μπορέσει επιτέλους να προπονηθούν και λίγο οι παίχτες του Ολυμπιακού ώστε να τα πηγαίνουν καλά στην Ευρώπη. Ξεχάστε το CL με αυτές τις τακτικές. Τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου. Καθίστε και περιμένετε μπας και σας έρθει ο Σούπερμαν προπονητής από το εξωτερικό, που θα προπονεί την ομάδα για να παίξει με την Βαλένθια με μια Ξάνθη που δε θα έχει ούτε καν τοροσίδη και θα κάνει καλή δουλειά. ΥΓ. Μια χαρά πουλάω εγώ παίχτες στο FM ως αντάλλαγμα. Το δοκιμάζεις καθόλου;
tzinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 μπα χτυπαο πχ αβρααμ παπαπαδοπουλο και τους δινω αρκετα λεφτα και καψη, μπουλουτ. δεν δεχονται ποτε. δινω για τοροσιδη τον παντο και φραγκα, δεν δεχονται. οτι και να εχο δοκιμασει δεν εχω δωσει ανταλαγμα παιχτη. Μονο λεφτα θελουν οι κεραταδες λολ
revil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 manuel τι λες?? Ωραια θα παμε να παρουμε το ρομπινιο και τον τεβεζ.πλακα κανεις? Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα τοτε οι καλοι μικροι ελληνες παιχτες ειναι οτι καλυτερο. Και για ποιο παγκο μιλας? Αν καποιος παιχτης αξιζει πραγματικα,παιζει. Γιανακοπουλος,Τζολε,Γεωργατος,Μαυρογενιδης και ολοι αυτοι που ηρθαν πιτσιρικια. Και για ποιο "καθε καλο Ελληνα παιχτη μιλας??" Σειταριδης,Κατσουρανης,Νικολαιδης πιο παλια,Σαλπιγγιδης τωρα οπως και Λαγος στον ολυμπιακο πηγαν?Ισα ισα που ο ολυμπιακος εχει να παρει καλο πιτσιρικα παιχτη καιρο τωρα. Ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω με τιποτα τη λογικη σου.Με τιποτα ομως
Arxon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 http://www.sport24.gr/html/ent/943/ent.155943.asp Aυτο που κρατησα και μου αρεσε ηταν: το γκολ του Οκκα πιθανοτατα να ηταν και το τελευταιο με την φανελα του Ολυμπιακου.... Αμην και ποτε... Ο κοσμος σημερα δεν αποδοκιμασε την ομαδα μας καθολου,ισα ισα οταν βρεθηκε πισω στο σκορ βοηθησε φωναζοντας.
tzinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 ο μαλακας ο οκκας τωρα βρηκε να βαλει γκολ! εχει χασει με το τσουβαλι της ευκαιριες σε αλλους αγωνες και επρεπε να μου χαλασει το under 3,5 goal και να χασο μονο αυτο, καθικη οκκα και εσυ του χαιδαριου που εβαλες την κοντρα και πηρε υψος η μπαλα! λοολ
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Και για ποιο "καθε καλο Ελληνα παιχτη μιλας??"Σειταριδης,Κατσουρανης,Νικολαιδης πιο παλια,Σαλπιγγιδης τωρα οπως και Λαγος στον ολυμπιακο πηγαν?Ισα ισα που ο ολυμπιακος εχει να παρει καλο πιτσιρικα παιχτη καιρο τωρα. Να διευκρινίσω μόνο πως το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πάνω από 3 ομάδες. Ας αφήσουμε και κανέναν παίχτη να υπάρχει στις υπόλοιπες. Αν ο Τοροσίδης έμενε στην Ξάνθη (που έχει και πολύ καλά προπονητήρια), μετά από 5 χρόνια εμπειρίας, θα έκανε για τον Ολυμπιακό και το CL. Τώρα όμως που θα φάει 5 χρόνια πάγκο (γιατί δε νομίζω να πάρει τη θέση του Ζεβλάκοφ) ή ακόμα και να παίξει σου λέω εγώ, θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ πιο εύκολες ομάδες και καταστάσεις, οπότε και πάλι θα είναι απροπόνητος για Τσου-Λου. Τη λογική μου την έχω ξαναεξηγήσει. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού κατά τη γνώμη μου δεν είναι ούτε οι παίχτες ούτε ο προπονητής. Χάνουν χρόνο που τους αλλάζουν συνεχώς. Είναι ότι βρίσκεται σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν έχει ανταγωνισμό και οι παίχτες δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Τι θετικό μπορεί να προκύψει με το να συνεχίσει να παίρνει ο Ολυμπιακός ή κάποια από τις 3 μεγάλες ομάδες όλους τους ταλαντούχους πιτσιρικάδες που εμφανίζονται; Απλά διαιωνίζεται η κατάσταση και το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να στρώσει ποτέ. Θα μου πεις και τι τον νοιάζει τον Ολυμπιακό για τους υπόλοιπους; Λεφτά έχει, αγοράζει όλους τους παίχτες. Ε, να μην ακούμε και γκρίνιες όμως μετά γιατί δεν πάει καλά στο Τσου-Λου. Δηλαδή άμα πάει ένας πλούσιος και αγοράσει όλους τους παίχτες του Ουζμπεκιστάν και φτιάξει την καλύτερη ομάδα αυτής της χώρας, μετά σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει και διεθνείς διακρίσεις αυτή η ομάδα; Χρειάζεται να ανέβει το επίπεδο συνολικότερα κ δυστυχώς τα λεφτά και η συμπεριφορά του Κόκκαλη δεν βοηθάνε. Απλή λογική, δε λέω κάτι περίεργο. Βέβαια η πρόταση αντιμετώπισης είναι περίεργη (δηλαδή τι να κάνει ο Ολυμπιακός; Να μην παίρνει νέα ταλέντα; ), αλλά προσωπικά δε βλέπω άλλη λύση. Εκτός αν είστε ικανοποιημένοι με τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα. Αν θέλετε ΤσουΛου, είπαμε. Θέλει καλό πρωτάθλημα και ανταγωνιστικά παιχνίδια στα πόδια των οποιονδήποτε παιχτών του Ολυμπιακού. Εδώ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, που παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα, και μόνο που δεν είναι κυρίαρχες και χρειάζεται να ιδρώσουν για να πετύχουν πράγματα, τα πάνε καλύτερα στην Ευρώπη (έχουν συνηθίσει πολύ περισσότερο στην πίεση). Φαντάσου τι θα γινόταν αν είχαμε 6-7 καλές ομάδες παρόμοιου επιπέδου. Παράδειγμα: Τον Παππά γιατί τον κρατάει ο Ολυμπιακός; Έναν παίχτη που το μεγαλύτερο προσόν του είναι η ταχύτητα και κατά συνέπεια χρειάζεται χώρο για να τρέξει, τι τον θέλει; Αφού όλες οι ομάδες στην Ελλάδα απέναντι στον Ολυμπιακό κλείνονται πίσω και δεν αφήνουν χώρους. Τι να τον κάνεις έναν γρήγορο παίχτη; Μήπως θα τον χρησιμοποιήσει στο Τσου Λου; Και πως θα παίξει που μια χρονιά θα κάθεται; Έτσι στα ξαφνικά;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Καλή η θεωρία του πρωταθλήματος δύο ταχυτήτων, όμως και η Σκοτία έχει πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, (με Σέλτικ και Ρέιντζερς, άντε και τη Χαρτς να ξεχωρίζουν) αλλά δεν έχουν τα χάλια μας. Η Σέλτικ όμορφα και ωραία πέρασε στη δεύτερη φάση του CL. Η Ρέιντζερς δε μαζεύει τεσσάρες. Είναι ανώτερο το πρωτάθλημα των Σκοτσέζων συνολικά; Μπορεί, αλλά όταν κερδίζεις με 15 πόντους διαφορά, πάλι σημαίνει ότι οι παίκτες σου δε ζορίζονται. Άρα, δεν ψήνονται στα δύσκολα... Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε κάποιες έννοιες. Άλλο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, άλλο ποιοτικό. Ανταγωνιστικό μπορεί να είναι κάτι για τα μέτρα όσων συμμετέχουν σε αυτό, αλλά σε ποιότητα να αντιστοιχεί με τη Γ' Εθνική των ισχυρών Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μην πάμε μακριά: Χ να έφερνε ο Ολυμπιακός με Άρη και Αιγάλεω (-4) και διπλό η ΑΕΚ με Ξάνθη (+2), στα ίδια ο ΠΑΟ και να'τη η κούρσα για τρεις σχεδόν ισόβαθμους. Ανταγωνιστικό. Ε, και; Δε διαφωνώ με κάποια πράγματα που υπαινίσσεται ο Manuel (λ.χ. το κακό που κάνει στην Ευρώπη η διαιτητική εύνοια εντός συνόρων, αν και τα ίδια γίνονται παντού) όμως αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δε φταίει ένα πράγμα (διαλέξτε: "μ@μιέται ο Σωφέρης", "Σωκράτη στάξε φράγκα", "ούστ παλτά", "το κοράκι μας έσφαξε", "τι χωράφι είναι αυτό που μας πουλάνε για γήπεδο", "παίκτες ματώστε τη φανέλα", "δεν έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα") αλλά πολλά μαζί και μέρος του προβλήματος είναι οι οπαδοί που απαιτούν εδώ και τώρα αλλά όταν γίνονται κάποια πράγματα που θίγουν τα "κεκτημένα" τους (βλέπε ώρα Original στην ΑΕΚ) τα κάνουν... Το παιδομάζωμα, για να θίξω ένα άλλο σημείο του μηνύματος του Manuel, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο Ολυμπιακός, λ.χ., δεν είναι η μόνη ομάδα που αγοράζει νεαρούς και τους βάζει να γυαλίζουν τον πάγκο ή τους στέλνει να κάνουν το αγροτικό τους σε μικρές ομάδες. Το πρόβλημα στο θέμα αυτό είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν σοβαρές ακαδημίες. Άρα, όταν αγοράζεις συνέχεια, δεν πουλάς και δεν έχεις σκάουτινγκ, πού καταλήγεις; Στον Ουαντού. Με τα ψυχολογικά του. Μεγάλο το θέμα. Επαναλαμβάνω, και κλείνω, ότι όσο προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις σύντομες, "στακάτες", αποστάγματα "σοφίας", τόσο θα βλέπουμε το εκάστοτε δέντρο (παίκτες, διοίκηση, πρωτάθλημα, μπάτζετ, οπαδοί, κρατικοδίαιτες ΠΑΕ) και θα χάνουμε το δάσος.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Χμμ... έχει κάποια δίκια ο Snoob. Με προβλημάτισες φίλε. Να προσθέσω απλά, ότι πιστεύω πως στην Ελλάδα, όποτε υπάρχουν υγιείς συνθήκες, πάντα αναπτύσσεται ο αθλητισμός (η ποιότητα δηλαδή είναι υψηλού επιπέδου). Θέλεις το κλίμα, θέλεις η νοοτροπία μας, πάντως είναι θαύμα το πόσο καλά τα πηγαίνουμε στο μπάσκετ ή στους ολυμπιακούς αγώνες για μια χώρα αφενός 11 εκ. κατοίκων, αφετέρου με ένα κράτος που αδιαφορεί για τις υποδομές και την στήριξη και κατά συνέπεια ότι έχει γίνει, έχει γίνει από ιδιωτικές πρωτοβουλίες (που στη συνέχεια βγαίνουν και καρπώνονται όλοι αυτοί που σε πολεμούσαν).
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Να κάνω τη χαζή ερώτηση της ημέρας; Όλες αυτές οι μεταγραφές που έγιναν ή δρομολογούνται αυτές τις μέρες, πριν έρθει ο επόμενος εγνωσμένης αξίας ή ο local υπηρεσιακός ώστε να έχουν λόγο πάνω σε αυτές, πως ακριβώς σας κάνουν αισιόδοξους ότι κάτι διαφορετικό θα γίνει; Και ότι δεν είναι μία από τα ίδια; Ειδικά τώρα που όλοι περιμένετε το νέο παιδωμάζωμα που θα διαρκέσει άλλη μια δεκαετία; Τουλάχιστον το πρώτο το έκανε ο αχώνευτος αλλά ικανότατος και διορατικός Μπαγεβιτς. Τώρα ποιος ακριβώς το κάνει;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Από ό,τι κατάλαβα, οι παίκτες που ήρθαν/έρχονται στον Ολυμπιακό ήταν υπάρχοντες "στόχοι" που απλά "ωρίμασαν" οι συνθήκες (λέμε, τώρα) Πολύ λογική η απορία, αλλά απάντηση δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός κάνει μεταγραφές με το Σόλιντ σχολασμένο. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά θα είναι που θα γίνουν μεταγραφές απρογραμμάτιστες. Ο Τοροσίδης, τουλάχιστον, είναι νέος. Αλήθεια, ο Έλληνας προπονητής ποιος παίζει να είναι; Ο Κωφίδης; Ή μαζί με τον Ντ' Ακόλ θα κατεβάσει ο Σωκράτης και τον Τεννέ; (καθόλου υποτιμιτικά δεν το λέω, ειλικρινής απορία είναι)
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δεν έχω διατελέσει υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων ή εθνικός προμηθευτής για να έχω τις διοικητικές ικανότητές του Σωκράτη, αλλά εφόσον ο Σόλιντ σουτάρεται για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, νομίζω ότι λύσεις Κωφίδη (με έναν Ηρακλή που σερνόταν) και Τεννέ, δεν πιστεύω πως θα γίνουν αρεστές στην εξέδρα. Θα ριψοκινδυνέψω να πω ότι αν είναι ντόπιος και υπηρεσιακός, τότε λογικά θα έρθει κάποιος που έχει πουλήσει/φέρει αρκετή γαβροφροσύνη, ώστε να χωνεύεται πιο εύκολα. Πχ Αναστό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.