Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι τα μπερδεύω. Δεν είμαι εγώ αυτός που έκανε λόγο για "γενικότερο σπρώξιμο". Και λέω, με σχετική σαφήνια νομίζω, ότι δεν πείθει να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει "γενικότερο σπρώξιμο" και μετά να το εντοπίζουμε σε εποχές που "το χρειάζονται". Σπρώξιμο εποχικό, με δόσεις; Γι' αυτό έχει 4-3 νίκες; Τελικά, τόσο κακή ομάδα είναι, ή τόσο ανεπιτυχές είναι το σπρώξιμο που δέχεται; Τη σπρώχνουν μπας και κερδίσει και μετά την αφήνουν να χάσει, για ξεκάρφωμα;

Κάποιος θα ήθελα να μου πει, αφού τρεις διαιτητές τόσο ξεδιάντροπα έσπρωχναν μια ομάδα επί 40 λεπτά, τι τους εμπόδισε να δώσουν εμπρόθεσμο το τελευταίο καλάθι; Επειδή ήταν πασιφανές ότι σούταρε μισό δευτερόλεπτο μετά τη λήξη ο παίκτης της Μακάμπι; Εκεί κόλωσαν και στις μούφες φάουλ όχι; Ή φοβήθηκαν ότι θα πέσει ο κόσμος να τους δαγκάσει;

Αν δε με απατά η μνήμη μου, ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Αλβέρτη και μετά 2/2 βολές. Ναι, την περισσότερη ώρα κυνηγούσε η Μακάμπι, όχι όμως πάντα. Και στο τέταρτο βρέθηκε πίσω. Όχι από βολές.

Το ότι ο Ζέλικο άφησε μισό ημίχρονο το Ντελκ έξω γιατί είχε δύο φάουλ (πρωτοφανές, δύο φάουλ στο δεκάλεπτο δεν ξαναείχε κανείς παίκτης), δεν είναι φταίξιμο των διαιτητών. Ούτως ή άλλως τον αχρήστευσε, τον κρύωσε και τον είχε στο μισό παιχνίδι. Το να λέμε ότι στα δύο φάουλ που του σφυρίχτηκαν το ένα είναι ανύπαρκτο δε συνιστά σχέδιο εξόντωσης της ομάδας.

Το "αυτή" η Μακάμπι σημαίνει πολύ απλά, όπως έχεις ήδη δεχτεί, ότι δεν είναι η παλιά, ισχυρή Μακάμπι. Δεν είπα εγώ ότι είναι Αιγάλεω. Είπα, όμως, ότι αν απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι στα φόρτε της και εσύ ο ίδιος τη βάζεις στην οκτάδα ως αουτσάιντερ, χαρίζει ο Παναθηναϊκός 12 πόντους (τους 7 χαρισμένους από σουτέρ, όχι από τα τσεκούρια σέντερ της ομάδας) και μετά λέμε φταίνει οι διαιτητές, χάνουμε την ουσία.

Εγώ, γενικά, το επιχείρημα "δε με παίξανε έδρα" δε το δέχομαι, πολύ απλά. Ειδικά όταν παίζεις στο σπίτι σου, και έχεις 12.000 ανθρώπους να σε εμψυχώνουν, δεν είναι δικαιολογία το "δε με άφησαν να ξεφύγω." Ο Παναθηναϊκός, για εμένα, βρέθηκε σε μέτρια βραδιά και είναι προς τιμήν του το ότι, παρότι δεν είχε τη διαιτησία που θα ήθελε, πήρε τη νίκη. Όμως θα είναι ολέθριο σφάλμα να πιστέψουν παίκτες και προπονητής ότι δεν κέρδισαν πιο άνετα επειδή δεν τους άφησαν οι διαιτητές. Στα ριμπάουντ, για παράδειγμα, γιατί δεν κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός; Επειδή δεν τον άφησαν οι διαιτητές; Το έγραψα και νωρίτερα: στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, η Μακάμπι κοιμήθηκε όρθια, άφησε να πετάξουν δέκα δευτερόλεπτα, αλλά ακόμη και αυτό το ύστατο δώρο ο Παναθηναϊκός δεν το αξιοποίησε για να αποτελειώσει τον αντίπαλο. Οι διαιτητές του φταίνε; Διαμαντίδης (τεράστια αξία) και Χατζηβρέττας πετάνε τρεις βολές στα τελευταία 120''. Οι διαιτητές φταίνε;

Τα παιχνίδια τα είδα, και τα δύο. Τον Παναθηναϊκό ζωντανά και τον Άρη μαγνητοσκοπημένα. Η αίσθηση που αποκόμισα από τα δύο ματς είναι αυτή που περιέγραψα. Ο μεν Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βάλει ταχύτητα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και να κυριαρχήσει, ώστε να φτιάξει ο ίδιος ψυχολογία και ταυτόχρονα να κόψει το βήχα απάντων, ο δε Άρης έπαιξε στρωμένα, απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που είχε κρεμαστεί από τα οικογενειακά κοσμήματα του Ναβάρο και νόμιζε ότι θα πάρει το ματς με τις φανέλες και αέρα-πατέρα πηγαίνοντας στο ημίχρονο με διαφορά εννέα πόντων (αυτό και ως σχόλιο για τη σημασία της "διαφοράς ασφαλείας" των 6-7 πόντων που δεν άφησαν οι διαιτητές τον Παναθηναϊκό να τη χτίσει).

Απλά, επισήμανα κάποια στατιστικά από το παιχνίδι του Άρη για να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι όποια ομάδα παίζει στην έδρα της πρέπει σώνει και καλά να κερδίζει περισσότερα φάουλ ή να εκτελεί περισσότερες βολές. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όμως θα είναι ολέθριο σφάλμα να πιστέψουν παίκτες και προπονητής ότι δεν κέρδισαν πιο άνετα επειδή δεν τους άφησαν οι διαιτητές.

Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα που λέτε καθότι δεν είμαι μπασκετικός οπότε δεν έχω αξιόλογη άποψη.

Θα διαφωνήσω μόνο σε αυτό που κάνω quote, με τη δική μου μη επαγγελματική αλλά εντελώς του χαβαλέ αθλητική εμπειρία, που νομίζω δεν διαφέρει και τόοοσο πολύ από κάποιον που παίζει επαγγελματικά.

Χθες παίζαμε με την εταιρεία μου ποδόσφαιρο (11x11) με μια άλλη εταιρεία σε κανονικό γήπεδο με διαιτητή. Εκτός από πιο όμορφος σε ολόκληρη την εταιρεία :P τυγχάνω και το σέντερ φορ.

Anyway, είχα δύο παιδοβούβαλα, κολλημένα επάνω μου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η στάνταρ αμυντική τους πρακτική ήταν ο ένας να με κρατάει με τα δυο του χέρια όταν ετοιμαζόμουν να σπριντάρω. Όταν λέμε να με κρατάει μιλάμε για κανονική αγκαλιά, όχι απλά πίεση. Ή να μου τραβάει το ένα χέρι συνέχεια είχα δεν είχα τη μπάλα. Άμα του ξέφευγα ερχόταν ο δεύτερος να μου πάρει τα πόδια 3 από τις 4 φορές. Μιλάμε για όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ίδια ιστορία. Να το βράσω που ήμουν πολύ πιο γρήγορος και από τους δύο, άρα αντικειμενικά καλύτερος, από τη στιγμή που αυτό μου το πλεονέκτημα το εκμηδένιζαν με αντικανονικό παιχνίδι που δεν σφυριζόταν.

Όταν ο διαιτητής δεν σφυράει αυτή την αντιμετώπιση, και αντικειμενικά καλύτερος να είσαι, εύκολα θα συμβούν τα παρακάτω:

1. Θα σου βγει η γλώσσα από την υπερπροσπάθεια να ξεπεράσεις σε κάθε φάση το αντιαθλητικό παιχνίδι. Και φυσικά θα κουραστείς έτσι πολύ γρήγορα.

2. Θα εκνευριστείς και δεν θα μπορείς να έχεις καθαρό μυαλό. Φαντάσου τον εαυτό σου να κάνεις υπερπροσπάθεια και να σε κόβουν επειδή σου έκαναν φάουλ, και το μόνο κέρδος να είναι ένα διάστρεμα και η έξτρα κόπωση, ενώ η ομάδα σου χάνει τη μπάλα και τρέχει να προλάβει αντεπίθεση.

3. Από την πρόσθετη ταλαιπωρία του αντιαθλητικού παιχνιδιού θα αρχίσεις να κουτσαίνεις κλπ με συνέπεια να μην είσαι το ίδιο ανταγωνιστικός.

Πόσο διαφορετικό θα ήταν το παιχνίδι αν έτρωγε κάποιος μια δίκαιη κίτρινη;

Θα κόλωνε να συνεχίσει το ίδιο με φόβο μην αποβληθεί κοκ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κακή διαιτησία δεν επηρρεάζει τόσο ένα παιχνίδι από μία ξερή φάση που σφυρίχτηκε ανάποδα. Αυτό είναι ανθρώπινο να συμβεί.

Αυτό που καθορίζει πιο πολύ ένα παιχνίδι, και μάλιστα πιο πονηρά είναι η διαιτησία των συνεχόμενων μικροσφυριγμάτων που επηρρεάζει την ψυχολογία και την κόπωση του αθλητή και δεν του επιτρέπει να παίξει όπως μπορεί.

Δημοσ.
Δε νομίζω ότι τα μπερδεύω. Δεν είμαι εγώ αυτός που έκανε λόγο για "γενικότερο σπρώξιμο". Και λέω, με σχετική σαφήνια νομίζω, ότι δεν πείθει να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει "γενικότερο σπρώξιμο" και μετά να το εντοπίζουμε σε εποχές που "το χρειάζονται". Σπρώξιμο εποχικό, με δόσεις; Γι' αυτό έχει 4-3 νίκες; Τελικά, τόσο κακή ομάδα είναι, ή τόσο ανεπιτυχές είναι το σπρώξιμο που δέχεται; Τη σπρώχνουν μπας και κερδίσει και μετά την αφήνουν να χάσει, για ξεκάρφωμα;

Δηλαδη τι σου φαινεται περιεργο??? Οτι αμα μια ομαδα που εχει κονε εχει και ομαδαρα δεν χρειαζεται διαιτησια?

Δηλαδη η Γιασκεβιτσιουμακαμπι με ποιον να χρειαστει διαιτησια?Με μας ή με τον γαυρο?

Ενω τωρα χρειαζεται κανα σπρωξιματακι, δηλαδη ο γαυρος ρε δικε μου στην μπαλα ποτε πηρε τα πολλα σφυριγματα? Το '99 ή την χρονια του Κυραστα?

Δεν σου φαινεται απολυτα λογικο μια ομαδα να σπρωχνεται οταν εχει αναγκη?

Επισης, ακομα να απαντησεις,ποτε εχεις δει την Μακαμπι να διαμαρτυρεται 5-6 φορες σε μια σεζον για διαιτησια?Και οχι, η φετινη Μακαμπι ΔΕΝ ειναι τοσο κακη αλλα προσπαθησε να σκεφτεις ρεαλιστικα,βαλε το μυαλο σου να δουλεψει. Αυτη η Μακαμπι για να παει Φ4 ή να παρει Κυπελλο πρεπει να γινουν οργια επι 7 μηνες.Καλως ή κακως δεν μπορει να γινει αυτο και ειναι λογικο.

Παμε τωρα στον ομιλο μας. ΓΙΑΤΙ να βαλει απο τωρα τα κονε η Μακαμπι για να κερδισει πχ στο Βελιγραδι??Ευκολα δυσκολα την 2η θεση θα την παρει,τωρα θα ειναι στο -1 απο μας ή στο -3 δεν εχει σημασια, γιατι να στησει την Μπανταλονα ή την Παρτιζαν και να γινει ντορος? Της αρκουσε να το παλεψει στην Ελλαδα,να παρει και το ματς στο Ισραηλ μπας και χτυπησει πρωτια.Τι νομιζεις,οτι την συμφερει να ξεμπροστιαστει απο τωρα για να βγει ΑΝ βγει 2η με -1 ?

Κάποιος θα ήθελα να μου πει, αφού τρεις διαιτητές τόσο ξεδιάντροπα έσπρωχναν μια ομάδα επί 40 λεπτά, τι τους εμπόδισε να δώσουν εμπρόθεσμο το τελευταίο καλάθι; Επειδή ήταν πασιφανές ότι σούταρε μισό δευτερόλεπτο μετά τη λήξη ο παίκτης της Μακάμπι; Εκεί κόλωσαν και στις μούφες φάουλ όχι; Ή φοβήθηκαν ότι θα πέσει ο κόσμος να τους δαγκάσει;

Το ειπες μονος σου.Το φωτινο ταμπλω ειναι μεγαλη πατεντα.Κανεις μας απο το γηπεδο δεν ειχε αμφιβολια. Τι να κανουν πια?Να δωσουν κατι τοσο τραβηγμενο?Και τι θα γινοταν?Θα παιζαμε παραταση και εκει περα νεα σφαγη?

Αν δε με απατά η μνήμη μου, ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Αλβέρτη και μετά 2/2 βολές. Ναι, την περισσότερη ώρα κυνηγούσε η Μακάμπι, όχι όμως πάντα. Και στο τέταρτο βρέθηκε πίσω. Όχι από βολές.

Δεν νομιζω οτι χαναμε στο ημιχρονο,νομιζω ότι ηταν ισοπαλια με εκεινο το κουλο.Η Μακαμπι περασε στην αρχη +6 και μετα +1 στην 3η περίοδο.Δηλαδη ελεος,για μια επιθεση μιλαμε που το βαλαμε στην επομενη και ξαναπερασαμε.Οχι οτι κυνηγαγαμε και τους Εβραιους τωρα...

Το ότι ο Ζέλικο άφησε μισό ημίχρονο το Ντελκ έξω γιατί είχε δύο φάουλ (πρωτοφανές, δύο φάουλ στο δεκάλεπτο δεν ξαναείχε κανείς παίκτης), δεν είναι φταίξιμο των διαιτητών.

Οταν ομως ο βασικο σου σκορερ μαζι με τον Μπατιστ εχει 2 στο 7λεπτο και ΟΧΙ στο 10λεπτο, τοτε ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΜΥΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ? Πως να τον κρατησεις μεσα? Ο χθεσινος Ντελκ δεν ηταν αναλωσιμος. Ισως το τραβηξε που δεν τον εβαλε καθολου στο τελος της 2ης.

Ούτως ή άλλως τον αχρήστευσε, τον κρύωσε και τον είχε στο μισό παιχνίδι. Το να λέμε ότι στα δύο φάουλ που του σφυρίχτηκαν το ένα είναι ανύπαρκτο δε συνιστά σχέδιο εξόντωσης της ομάδας.

Απο μονο του όχι,σαν συνολο με τα αλλα ομως? Το εσκεμενο 4ο? Ο Θεος να το κανει εσκεμενο

Το "αυτή" η Μακάμπι σημαίνει πολύ απλά, όπως έχεις ήδη δεχτεί, ότι δεν είναι η παλιά, ισχυρή Μακάμπι. Δεν είπα εγώ ότι είναι Αιγάλεω. Είπα, όμως, ότι αν απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι στα φόρτε της και εσύ ο ίδιος τη βάζεις στην οκτάδα ως αουτσάιντερ, χαρίζει ο Παναθηναϊκός 12 πόντους (τους 7 χαρισμένους από σουτέρ, όχι από τα τσεκούρια σέντερ της ομάδας) και μετά λέμε φταίνει οι διαιτητές, χάνουμε την ουσία.

Γιατι πρωτη φορα ειναι που εχουμε ασχημα ποσοστα?Κλασικα το προβλημα μας ειναι οι βολες,εδω ο ποιντ μας και δεν ειναι ιδιετερα καλος.

Επιπλεον η Μακαμπι δεν ειναι στα φορτε της αλλα ουτε ο Παναθηναικος ειναι.

Εγώ, γενικά, το επιχείρημα "δε με παίξανε έδρα" δε το δέχομαι, πολύ απλά. Ειδικά όταν παίζεις στο σπίτι σου, και έχεις 12.000 ανθρώπους να σε εμψυχώνουν, δεν είναι δικαιολογία το "δε με άφησαν να ξεφύγω."

Δεν καταλαβες, δεν ηθελα 65-35 διαιτησια.Απλα ειπα οτι οταν εκτος εδρας σε σφυριζουν ετσι,σημαινει οτι εχουν σκοπο,δεν ειναι λαθη ανθρωπινα.

Στα ριμπάουντ, για παράδειγμα, γιατί δεν κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός; Επειδή δεν τον άφησαν οι διαιτητές;

Μηπως γιατι το βασικο μας 5αρι ηταν με κουστουμι πισω απο την μπασκετα και το αναπληρωματικο μας επαιξε 2:30 λεπτα?

Το έγραψα και νωρίτερα: στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, η Μακάμπι κοιμήθηκε όρθια, άφησε να πετάξουν δέκα δευτερόλεπτα, αλλά ακόμη και αυτό το ύστατο δώρο ο Παναθηναϊκός δεν το αξιοποίησε για να αποτελειώσει τον αντίπαλο. Οι διαιτητές του φταίνε; Διαμαντίδης (τεράστια αξία) και Χατζηβρέττας πετάνε τρεις βολές στα τελευταία 120''. Οι διαιτητές φταίνε;

1. Ποιος ήρθε?Ποιος αφησε να πεταξουν δευτερολεπτα?Δηλαδη ΤΙ να κανουν,αφου την κυκλοφορησαμε αψογα σε εκεινη την επιθεση,να παιξουν με 7 παικτες για να μας κανουν πολλα νταμπλ-τιμ?

2.Διαμαντιδης και Χ''βρετας ανεκαθεν δεν ηταν οι τοπ για βολες.Δεν ξερω που εχεις δει γραμμενο οτι αν εισαι γκαρντ ΠΡΕΠΕΙ να εισαι καλος στις βολες και αμα εισαι ψηλος να εισαι τσουρουκας?Αν ειναι ετσι να πουμε στον Μαικ να τις χανει.

(αυτό και ως σχόλιο για τη σημασία της "διαφοράς ασφαλείας" των 6-7 πόντων που δεν άφησαν οι διαιτητές τον Παναθηναϊκό να τη χτίσει).

Που ειπα ρε φιλε οτι 6 ποντοι ειναι διαφορα ασφαλειας?Ειπα οτι οταν περναμε 4-6 ποντους διαφορα-που περναμε συνεχως-δεν μας αφηναν να παμε στους 10-14

Απλά, επισήμανα κάποια στατιστικά από το παιχνίδι του Άρη για να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι όποια ομάδα παίζει στην έδρα της πρέπει σώνει και καλά να κερδίζει περισσότερα φάουλ ή να εκτελεί περισσότερες βολές. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Οριστε?Ποτε το ειπα εγω αυτο?

Εγω ειπα οτι συμφωνα με την μορφη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ αγωνα και με αυτα που ειδα ανα φαση επρεπε να ειχαμε χρεωθει λιγοτερα και να παρουμε περισσοτερα.Δεν με νοιαζει τι εγινε σε αλλα ματς,εγω μιλαω για το συγκεκριμενο,και δεν αλλαζω γνωμη οτι αδικηθηκαμε καταφορα

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι, ενώ από τη μία ακούω ότι "σπρώχνονται" παντού οι "Εβραίοι" από την άλλη βλέπω πενιχρότατα αποτελέσματα (4-3) στη συγκεκριμένη περίπτωση και, βεβαίως, κάθε άλλο παρά "εύκολα ή δύσκολα" εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση. Με διαφορά πόντων είναι δεύτεροι αυτή τη στιγμή. Ισοβαθμεί με άλλες δύο. Γι' αυτό και λέω, τι κρίμα να σπρώχνονται τόσο ανεπιτυχώς, ε; Ή μήπως οι διαιτητές θα αφήσουν το μπαμπάκι και θα πιάσουν το μπαλτά στο δεύτερο γύρο;

Απόλυτα λογικό μου φαίνεται να σπρώχνεται μια ομάδα, όταν το έχει ανάγκη και έχει τα μέσα. Απόλυτα παράλογο μου φαίνεται να σπρώχνεται μία ομάδα αλλά να γίνονται μισές δουλειές. Σιγά τώρα μην κολώσει η διαιτησία που θα την κακοχαρακτηρίσουν οι οπαδοί μιας ομάδας.

Το "πασιφανές" το λέω ειρωνικά. Όλοι στο γήπεδο πάγωσαν στην τελευταία φάση και έπεσε μια μουγκαμάρα. Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε γιούχες. Τι πατέντες μου λες; Αφήνει ο παίκτης της Μακάμπι τη μπάλα στο καλάθι, ισοφαρίζοντας πιθανώς ένα ματς που έπρεπε να είχε σιγουρευτεί ΠΟΛΥ νωρίτερα, έστω και με αυτή τη διαιτησία, και περιμένεις να πιστέψω ότι γυρίσατε και είδατε το ταμπλό αντί να κοιτάτε τον παίκτη; Αφού τους είδα, παίκτες και προπονητές, να κοιτιούνται αμήχανα μεταξύ τους μέχρι να βεβαιωθούν τι είχαν δώσει οι διαιτητές. Εσύ που το έζησες από την εξέδρα το θυμάσαι αλλιώς; Είχαν τη χρυσή ευκαιρία να στήσουν το παιχνίδι. Και την πέταξαν. Οι τρεις σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μάλιστα...

Δηλαδή, η Μακάμπι δεν πολυνοιάζεται που έχασε γιατί δεν της κάνει διαφορά το -3 από το -1 και γιατί δεν ξεμπροστιάστηκε; Στα μάτια ποιου; Των οπαδών του Παναθηναϊκού; Τι 7 μήνες όργια... Για μισό δευτερόλεπτο δεν ισοφάρισε επειδή ο Παναθηναϊκός κοιμήθηκε όρθιος, όπως όρθια είχε κοιμηθεί και η Μακάμπι στην προηγούμενη επίθεση. Δε φταίει κανείς. Απλά, είναι δείγμα της μέτριας βραδιάς που βρέθηκε η ομάδα.

Δεν ξέρω τι σκατά άμυνα θα έπαιζε ο Ντελκ. Ξέρω, ότι δεν τον άφησαν οι διαιτητές έξω. Απόφαση του Ζέλικο ήταν. Και, τέλος πάντων, όταν ξαναμπήκε, με 2 φάουλ μπήκε. Δεν του έκαναν έκπτωση επειδή τον ξέχασε ο προπονητής του 10+ λεπτά στον πάγκο. Εκεί, τι σκατά άμυνα έπαιξε; Και τελείωσε και δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Χωρίς να αποβληθεί με φάουλ. Αυτό, ως σχόλιο για τη βραδιά στην οποία βρέθηκαν κάποιοι άλλοι.

Σαφώς και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ο Παναθηναϊκός πρόβλημα στις βολές. Γι' αυτό και αποτελεί πρόβλημα, και όχι λόξιγκα. Αν ήταν σε ένα ματς, ούτε που θα ασχολούμουν.

Το σχόλιο για τις βολές και ποιοι τις έχασαν το έκανα για να δείξω ακριβώς το βάθος του προβλήματος. Δηλαδή, να δω το Σακίλ να έχει καλύτερα ποσοστά από τον Κόμπι και να πω, έλα μωρέ, λεπτομέρεια; Και, όταν είναι χρόνιο το πρόβλημα, κάπου θα το πληρώσεις, δε γίνεται.

Και, για να καταλάβω, οι διαιτητές φταίνε που ο Διαμαντίδης, ο κορυφαίος της ομάδας διαχρονικά, είχε σε 28:15 συμμετοχής 5 πόντους με 3/8 συνολικά προσπάθειες; Ή ότι ο Μπετσίροβιτς σε 19:45 είχε 4 με 2/6 προσπάθειες; Ή ο Βούγιαντις σε 13:45 4 πόντους, όλους από βολές; Ο Χατζηβρέττας σε 30 λεπτά 11 πόντους με συνολικά 6/12; Ο Τσαρτσαρής, σε 23 λεπτά, 4 πόντους με 3/6; Οι διαιτητές φταίνε; Μήπως τους τράβαγαν από το χέρι, όπως εκείνα τα παιδοβούβαλα τον punky;

Για τα ριμπάουντ: είπα εγώ τίποτε για το σέντερ του Παναθηναϊκού; Είπα, ότι όταν αφήνεις τον άλλο να πάρει 13 επιθετικά, για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο, καλύτερα να αναζητήσεις εκεί μέρος του προβλήματος (δεύτερες επιθέσεις, εύκολα καλάθια) πριν πιάσεις τη συνομωσιολογία για τους "Εβραίους" και το διαρκές σπρώξιμο.

Θα θυμόταν κανείς τη διαιτησία αν είχε παίξει ο Παναθηναϊκός το μπάσκετ που ξέρει;

Για να τελειώνω, αφήνοντας σε εσένα τον τελευταίο λόγο: για μένα, ο Παναθηναϊκός το έκανε ντέρμπι το παιχνίδι, όχι οι διαιτητές. Βρέθηκε σε πολύ μέτρια βραδιά, και τον κράτησαν οι ψηλοί του (ο Μπατσίστ λογικά, ο Ντικούδης μάλλον ανέλπιστα αν και τον πάω με χίλια, το κάρφωμα μιλάει από μόνο του). Η περιφέρεια ήταν θλιβερή, και ο οσονούπω συνταξιούχος Φράνκι έσωσε την κατάσταση, όσο απίθανο και αν ακούγεται. Αυτός, και ο Ντελκ, όσο έπαιξε. Και, το ξαναλέω, ΜΑΓΚΙΑ του που πήρε το ματς.

Πουθενά δε λέω ότι σφύριξαν σωστά οι διαιτητές. Λεω, όμως, ότι το να ψάχνει μια ομάδα (που από τις δηλώσεις τους δεν το πολυ-είδα) ή οι οπαδοί (...) άλλοθι στους διαιτητές για το θρίλερ, είναι το λιγότερο κοντόφθαλμο.

Α, ναι: ο Άρης, κυνηγούσε σε όλο το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Στην έδρα μιας ποιοτικότερης ομάδας. Με τον αέρινο, ντελικάτο Σιγάλα και ουσιαστικά την ΙΔΙΑ πεντάδα σε όλο το παιχνίδι. Κανείς δεν αποβλήθηκε, ενώ πήρε και περισσότερα φάουλ. Δε το γράφει πουθενά βέβαια ότι όποιος παίζει στην έδρα του πρέπει να παίρνει περισσότερα φάουλ και βολές. Ομοίως, πουθενά δεν το γράφει ότι όποιος κυνηγάει, πρέπει να κάνει και περισσότερα φάουλ και λογικά ο γηπεδούχος που προηγείται "πρέπει" να έχει μια ντουζίνα φάουλ υπέρ του, στάνταρ. Πριν αναζητήσει η Μπαρτζελόνα δάκτυλο του τρισκατάρατου "Ελληνοσερβικού" λόμπι στην παρολίγο ήττα της, ας δει τη μέτρια βραδιά του δικού μας Μιχάλη Κακιούζη και του ανεκδιήγητου, προχθες, Βάσκεζ.

Δημοσ.
Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι, ενώ από τη μία ακούω ότι "σπρώχνονται" παντού οι "Εβραίοι" από την άλλη βλέπω πενιχρότατα αποτελέσματα (4-3) στη συγκεκριμένη περίπτωση και, βεβαίως, κάθε άλλο παρά "εύκολα ή δύσκολα" εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση. Με διαφορά πόντων είναι δεύτεροι αυτή τη στιγμή. Ισοβαθμεί με άλλες δύο. Γι' αυτό και λέω, τι κρίμα να σπρώχνονται τόσο ανεπιτυχώς, ε; Ή μήπως οι διαιτητές θα αφήσουν το μπαμπάκι και θα πιάσουν το μπαλτά στο δεύτερο γύρο;

Απόλυτα λογικό μου φαίνεται να σπρώχνεται μια ομάδα, όταν το έχει ανάγκη και έχει τα μέσα. Απόλυτα παράλογο μου φαίνεται να σπρώχνεται μία ομάδα αλλά να γίνονται μισές δουλειές. Σιγά τώρα μην κολώσει η διαιτησία που θα την κακοχαρακτηρίσουν οι οπαδοί μιας ομάδας

.

Α,καλα,ακρη δεν βγαζουμε...αφου επιμενεις να μην καταλαβαινεις οτι σου γραφω.

Παμε μια,τελευταια, και αν θες το καταλαβαινεις

1. Για την Μακαμπι γενικα

Ακομα να μας πεις 4-5 παιχνιδια που να αδικηθηκε η Μακαμπι. Ετσι για αλλαγη. Εγω αντιθετα οποτε την εχω δει ειτε με Ελληνικες ομαδες, ειτε σε κανα ΦαιναλΦορ-γιατι αλλα ματς φυσικα δεν βλεπω της Μακαμπι- ειτε θα εχει μια υπερ της διαιτησια ειτε θα ειναι απλα υποφερτη διαιτησια.Ακομα θυμαμαι τον τελικο που χασαμε και ενω ειχε μια χαρα ομαδα η Μακαμπι πηρε και εκει κατι σφυριγματαρες,ετσι για να κλειδωσει το τροπαιο.

Οσο για την λογικη που μπορει να δουλεψει η φαμπρικα ειναι απλη: Η Μακαμπι μπορει να βγει πρωτη στον ομιλο χωρις διαιτησια?Οχι. Εχει νοημα απο τον πρωτο γυρω να πετσοκοψουν 7-8 ομαδες και να γινει ντορος στην Ευρωπη απλα για να βγουν 1οι και οχι 2οι? Οχι φυσικα. Τι μπορει να κανει η Μακαμπι τοτε? Να βγει 2η και να εχει και καποιες μακριες ελπιδες για 1η. Οποτε πρεπει να κερδισει αυτον που δεν θα κερδισουν οι αλλοι.Τον Παναθηναικο. Αν κερδιζε χθες, αμεσως αμεσως ειχε μια νικη που δυσκολα θα κανει καποιος απο τους υπολοιπους διεκδηκητες της 2ης θεσης.

Το "πασιφανές" το λέω ειρωνικά. Όλοι στο γήπεδο πάγωσαν στην τελευταία φάση και έπεσε μια μουγκαμάρα. Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε γιούχες. Τι πατέντες μου λες; Αφήνει ο παίκτης της Μακάμπι τη μπάλα στο καλάθι, ισοφαρίζοντας πιθανώς ένα ματς που έπρεπε να είχε σιγουρευτεί ΠΟΛΥ νωρίτερα, έστω και με αυτή τη διαιτησία, και περιμένεις να πιστέψω ότι γυρίσατε και είδατε το ταμπλό αντί να κοιτάτε τον παίκτη; Αφού τους είδα, παίκτες και προπονητές, να κοιτιούνται αμήχανα μεταξύ τους μέχρι να βεβαιωθούν τι είχαν δώσει οι διαιτητές. Εσύ που το έζησες από την εξέδρα το θυμάσαι αλλιώς; Είχαν τη χρυσή ευκαιρία να στήσουν το παιχνίδι. Και την πέταξαν. Οι τρεις σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μάλιστα...

Ναι, εγω που ημουν στο γηπεδο τα ειδα διαφορετικα. Ολοι ημασταν σιγουροι οτι δεν μετραει και αυτο βγηκε, το "Εεεεε,δεν μετραει" και απλα μαγκωθηκαμε και εμεις και οι παικτες γιατι δεν θελαμε να πιστεψουν οτι ΚΑΙ αυτο θα το δινανε εμπροθεσμο.Εσυ την μουγκαμαρα που την ειδες?Απο την τηλεοραση?

Και στο φιναλε δεν μπορεις να πανηγυρισεις ευκολα μετα απο τετοιο ψυχοβγαλτη και οπως ηρθε, δηλαδη με χαμενο/εκπροθεσμο σουτ του αντιπαλου. Και στο φιναλε ρε παιδι μου ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ....Ασε τα σεναρια,τα εντεταλμενα κτλ καιασε τι ΔΕΝ ηταν ι διαιτησια και πες μου τι ΗΤΑΝ η διαιτησια, πως σου φανηκε απο την τηλεοραση.

Δηλαδή, η Μακάμπι δεν πολυνοιάζεται που έχασε γιατί δεν της κάνει διαφορά το -3 από το -1 και γιατί δεν ξεμπροστιάστηκε; Στα μάτια ποιου; Των οπαδών του Παναθηναϊκού; Τι 7 μήνες όργια... Για μισό δευτερόλεπτο δεν ισοφάρισε επειδή ο Παναθηναϊκός κοιμήθηκε όρθιος, όπως όρθια είχε κοιμηθεί και η Μακάμπι στην προηγούμενη επίθεση. Δε φταίει κανείς. Απλά, είναι δείγμα της μέτριας βραδιάς που βρέθηκε η ομάδα

Αν πολυνοιάστηκε???ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥΝΟΙΑΣΤΗΚΕ,δες το 1ο ποστ, αν κερδιζε εδω μεσα κανενας διεκδικητης της 2ης θεσης δεν θα εκανε αναλογη νικη και στην τελευταια αγωνιστικη θα παιζαμε την πρωτια στο Ισραηλ.Νοιαστηκε και παρα νοιαστηκε.

Και Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ οταν λεω 7 μηνες οργια εννοω ότι αν θελουν να βγαλουν αυτη την ομαδα οπως ειναι Πρωταθλητρια Ευρωπης θα πρεπει να κανουν 7 μηνες, οσο κραταει η Ευρωλιγκα όργια. Και φυσικα αυτο ΔΕΝ θα γινει. Διοτι οσα κονε και να εχει η Μακαμπι δεν μπορει να παει κοντρα σε ολους. Αντιθετα τους ηταν αρκετο το προχτεσινο παιχνιδι για να κανουν απλα ενα μικρο βηματακι.Αν δεν θες να το καταλαβεις τι να σου πω...

Δεν ξέρω τι σκατά άμυνα θα έπαιζε ο Ντελκ. Ξέρω, ότι δεν τον άφησαν οι διαιτητές έξω. Απόφαση του Ζέλικο ήταν. Και, τέλος πάντων, όταν ξαναμπήκε, με 2 φάουλ μπήκε. Δεν του έκαναν έκπτωση επειδή τον ξέχασε ο προπονητής του 10+ λεπτά στον πάγκο. Εκεί, τι σκατά άμυνα έπαιξε; Και τελείωσε και δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Χωρίς να αποβληθεί με φάουλ. Αυτό, ως σχόλιο για τη βραδιά στην οποία βρέθηκαν κάποιοι άλλοι.

Καλα εδω κανεις το αριστουργημα σου...Δηλαδη αν του σφυριζανε 4 φαουλ στα πρωτα 5 λεπτα και τον εβγαζε, θα ελεγες ο Ζοτς τον εβγαλε οχι οι διαιτητες?? Χαχα, ε ρε πλακα που εχετε εσεις οι "αντικειμενικοι" και κυριως αριστες γνωσεις μπασκετ! Και αν μετα τον εβαζε στο 35' μπας και παρει κανα σουτ θα ελεγες "Ο Ζοτς φταιει που εμεινε στον παγκο μιση ωρα, και δεν του κανανε εκπτωση στα φαουλ,παλι 4 ειχε." Ε χαιρω πολυ ρε φιλε,στο τελος τι να το κανω να εχει 4?Εκει θελω τους ποντους?

Δηλαδη συμφωνα με την λογικη σου, το οτι βγηκε με το που εκανε το 2ο φαουλ ήταν αποφαση τακτικης γιατι ειχε βαλει τους μισους ποντους της ομαδας και ειχαν βουρκωσει οι αλλοι επειδη δεν εβαζαν κιαυτοι ? Και το θεμα της αμυνας το καναμε γαργαρα ετσι? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ενας παικτης που η αμυνα δεν ειναι το φορτε του, προφυλασεται πιο πολυ. Για τον λογω οτι ειναι πιο επιρρεπης στην γκελα,τον Διαμαντιδη τον αφηνεις και με 3 και με 4 μεσα γιατι ξερει πως να παιξει αμυνα χωρις να κανει φαουλ, τον Τονυ όχι.

Και, για να καταλάβω, οι διαιτητές φταίνε που ο Διαμαντίδης, ο κορυφαίος της ομάδας διαχρονικά, είχε σε 28:15 συμμετοχής 5 πόντους με 3/8 συνολικά προσπάθειες; Ή ότι ο Μπετσίροβιτς σε 19:45 είχε 4 με 2/6 προσπάθειες; Ή ο Βούγιαντις σε 13:45 4 πόντους, όλους από βολές; Ο Χατζηβρέττας σε 30 λεπτά 11 πόντους με συνολικά 6/12; Ο Τσαρτσαρής, σε 23 λεπτά, 4 πόντους με 3/6; Οι διαιτητές φταίνε; Μήπως τους τράβαγαν από το χέρι, όπως εκείνα τα παιδοβούβαλα τον punky;

Και το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται.Προφανως δεν φταινε οι διαιτητες-αν και 4-5 φαουλ ακομα θα εβλεπες πως οι 8 ποντοι γινονταν 12 και 14- αλλα ουτε αυτοι φταινε για τους 21 του Μαικλ, τους 17 του Ντελκ και τους 11 του Ντικουδη. Τωρα τι κανουμε?Παραθετουμε στατιστικα για να φερουμε τους αριθμους στα μετρα μας?Δηλαδη τι συμπερασμα θα βγαλεις?

Η ομαδα επιθετικα πηγε μια χαρα,στο φιναλε ρε μεγαλε 90 ποντους βαλαμε και ειμαστε μια ομαδα που στηριζεται στην αμυνα, μιας και σου αρεσουν τα στατιστικα για ριξε σε ποσα ματς της Ευρολιγκα εχουμε περασει τους 90 ποντους. Στην αμυνα εγινε το παρτυ που φοβομασταν να τους κοιταξουμε. Βασικα ουτε την μπαλα δεν κοιταγαμε, 2 φασεις χωρις παικτη μας να ερθει σε επαφη με την μπαλα την εδωσε σε αυτους.Αλλα ξέχασα, αυτα δεν φαινονται στην στατιστικη αρα δεν ειναι λαθη, ε;

Για τα ριμπάουντ: είπα εγώ τίποτε για το σέντερ του Παναθηναϊκού; Είπα, ότι όταν αφήνεις τον άλλο να πάρει 13 επιθετικά, για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο, καλύτερα να αναζητήσεις εκεί μέρος του προβλήματος (δεύτερες επιθέσεις, εύκολα καλάθια) πριν πιάσεις τη συνομωσιολογία για τους "Εβραίους" και το διαρκές σπρώξιμο.

Α,ναι ρε,τοτε να κατεβει ο γαυρος χωρις Ζιζιτς, Σοφο μονο με Μπορουση και Στακ και να δουμε. Η για την ακριβεια τωρα που ο Τομασεβιτς θα παιζει μονο Ευρωλιγκα, ας αφησουμε στον παγκο τον Μπατιστ, τον Ντικουδη και τον Τσαρτσαρη.Και φυσικα αν χασουμε τα ριμπαουντ θα φταιει η λειτουργια της ομαδας, ο προπονητης, ο Διαμαντιδης...Κατι αποψεις σαν τις δικες σου προσπαθουν να δημιουργησουν προβληματα στην ομαδα.

Και φυσικα μου ειπες οτι χασαμε τα ριμπαουντ= δεν ηταν κακη η διαιτησια!!! Εδω γελαμε ή κλαιμε? Το ότι χασαμε τα ριμπαουντ ποτε δεν το εριξα στην διαιτησια, αλλά τι σχεση έχει το ενα με το αλλο? Δηλαδη δεν μπορει να μας χτυπησει αλλου η διαιτησια?Τοτε να βαζουμε κατω το φυλλο αγωνα μετα απο καθε ματς,να βλεπουμε τι ριμπαουντ εχει ο ενας και ο αλλος και να βγαζουμε τον νικητη του ματς...

Και για να παιξω και στο "γηπεδο σου", 30-33 ηταν τα ριμπαουντ, σιγα την διαφορα!!! οπως ελεγες εσυ για τα φαουλ, νομιζω?!?!?!

Δε το γράφει πουθενά βέβαια ότι όποιος παίζει στην έδρα του πρέπει να παίρνει περισσότερα φάουλ και βολές. Ομοίως, πουθενά δεν το γράφει ότι όποιος κυνηγάει, πρέπει να κάνει και περισσότερα φάουλ και λογικά ο γηπεδούχος που προηγείται "πρέπει" να έχει μια ντουζίνα φάουλ υπέρ του, στάνταρ.

Ε ειδες που συμφωνεις? Οτι δεν το γραφει πουθενα. Αλλα απο την εικονα των 2 ομαδων στο ΟΑΚΑ και την διαμορφωση του σκορ εγω αποκομισα οτι οπου ειχε αναγκη η Μακαμπι πηρε ολα τα σφυριγματα.Βολες.Αναποδα αουτ. Βηματα που δεν δωθηκαν-καλα αυτος ο Μπαινουμ εκανε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 φορες 3 βημα και δεν δωθηκε καμια.Αλλα ξεχασα, αυτα δεν τα γραφει η στατιστικη άρα δεν ειναι λαθη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάιζερ:

Λυπάμαι που δε σε βολεύει το φύλλο αγώνα. Τι να κάνουμε. Πάντως, να ξέρεις ότι με ρούπωσες με τα μπολντ που έβαλες στο τέλος.

Γράφεις ότι "αποκόμισες την εντύπωση ότι" μπλα-μπλα-μπλα. Όπως είχες την εντύπωση ότι ο Bynum δεν έβαλε "ούτε δέκα πόντους με σουτ"; Την εντύπωση ότι βασικοί παίκτες της ομάδας σούταραν με κάτω από 50% την αποκόμισες, ή σου ξέφυγε; Αχ, ναι, μωρέ, δεν τους δώσανε μερικά φάουλ ακόμη. Να τα σουτάρουν και αυτά με 65,7%...

Μη χάνεις την ψυχραιμία σου, εγώ για "γάβρους" δεν είπα λέξη. Αυτά τα Τσουκαλίστικά "επιχειρήματα" του στυλ "πες μου τι θα έκανε η γιαγιά σου αν ήταν παππούς σου" δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω.

Εσύ θες να αποδώσεις την εικόνα του ματς σε κάποια συνομωσία να προωθηθούν οι Εβραίοι; Δικαίωμά σου.

Εγώ, πολύ απλά σου λέω ότι αν η ομάδα έπαιζε αυτό που μπορεί, το ματς δε θα είχε γίνει ντέρμπι, να κρέμεται από μια απόφαση του μισού δευτερολέπτου.

Ξαναδιάβασε λίγο τα ποστ σου, μέτρησε πόσα πράγματα πήρες πίσω ή προσπέρασες ή "παρερμήνευσες" επειδή δεν είχες τι να απαντήσεις, και αν θες στείλε μου pm, μη γράφουμε και άλλα σεντόνια εδώ.

Δημοσ.

Λα-Λα-Λάρισα!

Εύχομαι να χάσουμε δίκαια ;)

Δημοσ.

Λυπάμαι που δε σε βολεύει το φύλλο αγώνα.

Δεν καταλαβες. Δεν παιζω εγω με την στατιστικη. Εσυ παιζεις. Εσυ προσπαθεις να φερεις την πραγματικοτητα στο φυλλο αγώνα και όχι το αντιστροφο.The ball is on your court

Τι να κάνουμε. Πάντως, να ξέρεις ότι με ρούπωσες με τα μπολντ που έβαλες στο τέλος.

Τουλαχιστον παραδεχτηκες κατι...κατι ειναι κι αυτο.

Γράφεις ότι "αποκόμισες την εντύπωση ότι" μπλα-μπλα-μπλα. Όπως είχες την εντύπωση ότι ο Bynum δεν έβαλε "ούτε δέκα πόντους με σουτ"

Οταν δεν το παιζει καποιος ξερολας χρησιμοποιει πεντασυλλαβες λεξεις για να αφησει ενα μικρο περιθωριο αμφιβολιας λογο ριπλευ.Ισως σε δυσκολευει, θα τις μειωσω.

Δηλαδη επειδη ειπα οτι ο Μπαινουμ εβαλε 10 με σουτ και ειχε βαλει 16 καταληγουμε οτι εχω λαθος???:mrgreen: :mrgreen: Α ρε γιγαντα,μηπως εισαι μαθηματικος?:mrgreen: :mrgreen:

Την εντύπωση ότι βασικοί παίκτες της ομάδας σούταραν με κάτω από 50% την αποκόμισες, ή σου ξέφυγε; Αχ, ναι, μωρέ, δεν τους δώσανε μερικά φάουλ ακόμη. Να τα σουτάρουν και αυτά με 65,7%...

Ααααααα, εσυ εχεις ρε την μαγικη σφαιρα που εψαχνα? Για πες μου λιγο, θαχει κινηση στο ποταμι σημερα γιατι λεω να κατεβω νοτια αν ειναι να παω απο Καρεα...

Εμ βεβαια, δεν το ηξερα οτι τα φαουλ τα δινουμε ΜΟΝΟ αν τις βαζουν τις βολες οι αλλοι. Δηλαδη αν παιζαμε με Μπετσιροβιτς και Βουγιανιτς θα επρεπε να μας τα δωσουν?

Εσύ θες να αποδώσεις την εικόνα του ματς σε κάποια συνομωσία να προωθηθούν οι Εβραίοι; Δικαίωμά σου.

Αυτο καταλαβες?Ρισπεκ' :-D :-D :-D

Ξαναδιάβασε λίγο τα ποστ σου, μέτρησε πόσα πράγματα πήρες πίσω ή προσπέρασες ή "παρερμήνευσες" επειδή δεν είχες τι να απαντήσεις, και αν θες στείλε μου pm, μη γράφουμε και άλλα σεντόνια εδώ.

Ναι,επειδη αυτο το επιχειρημα, ο Θεος να το κανει, "ψαξε εσυ να βρεις που εχεις κανει αυτο που σου προσαπτω" εχει φοβερη πλακα αλλα δεν πιανει, δεν κανεις τον κοπο να πεις ΕΣΥ που εκανα εγω κωλοτουμπα?

ΥΓ Σε παρακαλω ΜΗΝ ξαναπεις για το "10 ποντους με σουτ ο Μπαινουμ", δεν νομιζω οτι αξιζει να φτασεις σε τετοια επιπεδα γραφικοτητας

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάιζερ,

Εγώ παίζω με τη στατιστική; Ωραία, για να δούμε τι προέκυψε από τα δικά σου σχόλια που "δεν παίζεις".

Ποιο ball in my court μου τσαμπουνάς; Όλες οι "εντυπώσεις" σου στο πρώτο ποστ είναι λάθος. Οι πόντοι, το πόσες βολές έριξαν, ό,τι συγκεκριμένο είπες ήταν λάθος. Έδινα τα στατιστικά και επειδή δε σε βόλευαν τα προσπερνούσες. Μόνος σου μου έδωσες το δικαίωμα να αμφισβητήσω τις "εντυπώσεις" σου. Τα "Ούτε 10" (όπως είχες την εντύπωση) με τα 16 ποντάκια είναι 60%+ διαφορά. Αλλά, τον έχεις τον αντίλογο. "Μαθηματικός είσαι"; Ω, με αποστώμοσες. "Μην το ξαναπείς. Γραφικότητα". Δε σε βολεύει αυτή η στατιστική; Κρίμας. Θέλεις μερικά ακόμη "άβολα" στατιστικά; Ο Vujcic σούταρε στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ βολές από ό,τι ο μέσος όρος του στη Λίγκα στα 7 πρώτα παιχνίδια. ΣΠΡΩΞΙΜΟ!!! ΣΤΗΣΙΜΟ!!! Παίζω με τη στατιστική; Εσύ τον ανέφερες "Για πες για αυτόν". Άρα, κάτσε να ακούσεις πόσο "ακριβής" ήταν η "εντύπωσή" σου.

Εγώ δεν παίζω με τη στατιστική. Απλά χρησιμοποιώ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εσύ...εντυπώσεις. Παίξε με τις εντυπώσεις σου λίγο ακόμη.

Βλέπεις φαντάσματα, εξ ου και το παραλήρημα περί "αντικειμενικών" που πάνε να "κάνουν κακό στην ομάδα" και τι θα έκανε ο γαύρος αν ήταν ο Ερμής ανάδρομος.

Δε μπορείς ή δε θέλεις να δεις ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να ελέγξει τα ριμπάουντ; Μου λες ότι δεν έπαιζε το βασικό σέντερ. Γιατί, είπα εγώ ότι έπαιζε; Είπα ότι δεν ήλεγξαν τα ριμπάουντ. Απαντάς σε ό,τι θέλεις. Λες για διαιτητές και κλείνεις τα μάτια στα άθλια ποσοστά βασικών παικτών. Κάτω από το 50% όλη η περιφέρεια σε συνολικές προσπάθειες, πλην Αλβέρτη και Ντέλκ. Λέω ότι αυτά δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει και εσύ μου λες για τους διαιτητές που δεν έδωσαν "δύο-τρία βήματα" που δε σφύριξαν στη Μακάμπι. Είσαι σίγουρος για την "εντύπωση" αυτή; Γιατί, και για κάτι άλλες εντυπώσεις ήσουν σίγουρος και δε μας βγήκαν...

Α, μην ξεχνιόμαστε. Δεν είμαι αυτός που πόσταρε το αθάνατο "Ως πότε θα πληρώνουμε το Ολοκαύτωμα". Άντε, μην τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα. Οπότε, όταν σου γράφω "βλέπεις συνομωσίες" μη μου το παίζεις υπεράνω και μου λες αν "αυτό κατάλαβα". Γιατί, εσύ τι εννοούσες; Μάθαμε το ρισπέκτ. Όπα, ρε υπεράνω, μη τόση ειρωνεία και ανωτερότητα, δε θα την αντέξω.

Οπότε, το ποιος έγινε γραφικός με Τσουκαλισμούς και σύνδρομα καταδίωξης από "αντικειμενικούς" που θέλουν να απαξιώσουν την ομάδα, φαίνεται. Scripta manent.

Λοιπόν, εγώ οριστικά το κλείνω εδώ γιατί δε γουστάρω να σε ακολουθήσω σε κανένα μπαν κι έτσι όπως το πας για εκεί τραβάμε. Απάντησε να με αποστομώσεις πάλι, βάλε πέντε-έξι φατσούλες, μερικά μπολντ, ρίξε και κανένα ρισπέκτ και καθάρισες.

Δημοσ.

Εϊδα μόνο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά αν ήταν έτσι και το πρώτο, ευγνωμονώ τον Τρισμέγιστο που μου χάρισε άλλες ασχολίες εκείνη την ώρα. Με πήρε ολόρθως ο ύπνος.

Μα την Παναγία δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Σε μια φάση έπαιζαν μαζί όλες οι δημιουργικές μονάδες του Παναθηναϊκού, αλλά και πάλι δεν υπήρχε η παραμικρή αίσθηση αυτοματισμού, οργάνωσης, σχεδίου. Τίποτα, μηδέν.

Δημοσ.

«Καλπάζει» στον Παράδεισο

Με τιμές αρχηγού κράτους το τελευταίο αντίο στον Φέρεντς Πούσκας

Βουδαπέστη

Με τιμές αρχηγού κράτους, η Ουγγαρία αποχαιρέτησε το Σάββατο τον Φέρεντς Πούσκας. Οι συμπατριώτες του είχαν ετοιμάσει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας εκδηλώσεις εις μνήμην του, ψάλλοντας την νεκρώσιμο ακολουθία στο στάδιο της Βουδαπέστης που φέρει το όνομά του, ενώ στη συνέχεια πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία.

Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου με αντιπροσωπία των «πρασίνων».

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=761800&lngDtrID=246

Εμεις οι πιο μεγαλοι θα τον θυμομαστε για παντα με αγαπη !!!!

Δημοσ.

Ποιο ball in my court μου τσαμπουνάς; Όλες οι "εντυπώσεις" σου στο πρώτο ποστ είναι λάθος. Οι πόντοι, το πόσες βολές έριξαν, ό,τι συγκεκριμένο είπες ήταν λάθος.

Nαι ε? Για να δουμε...

Για τον Μπαινουμ ειπα 10 ποντους,εβαλε 16, το 1 ηταν το τριποντο σην αρχη που δεν ηξερα καν ποιος ειναι,οποτε καντο 13.Ωραια,εχασα 3 ποντους. 1-0 για μενα

Οι βολες τους ηταν ή δεν ηταν παραπανω? Αν αφαιρεσεις μαλιστα τις τελευταιες μας που εγιναν επιτηδες για να σταματησει ο χρονος γινονται ή δεν γινονται περισσοτερες? 2-0 για μενα

Και καπου εδω τελειωνουν σε καθε ποστ οι "ενστασεις" σου για τις αρχικες μου εντυπωσει...τιποτα αλλο εχεις να πεις? Οχι, 3-0 για μενα και τα λεμε στη ρεβανς σε 14 βραδυα...

Μόνος σου μου έδωσες το δικαίωμα να αμφισβητήσω τις "εντυπώσεις" σου. Τα "Ούτε 10" (όπως είχες την εντύπωση) με τα 16 ποντάκια είναι 60%+ διαφορά.

Και αμα ειχε βαλει 3 και ελεγα 1 θα ειχε βαλει 200% παραπανω ποντους,πωπω τι μαλακια ειπα ε??

Θέλεις μερικά ακόμη "άβολα" στατιστικά; Ο Vujcic σούταρε στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ βολές από ό,τι ο μέσος όρος του στη Λίγκα στα 7 πρώτα παιχνίδια. ΣΠΡΩΞΙΜΟ!!! ΣΤΗΣΙΜΟ!!! Παίζω με τη στατιστική; Εσύ τον ανέφερες "Για πες για αυτόν". Άρα, κάτσε να ακούσεις πόσο "ακριβής" ήταν η "εντύπωσή" σου.
Και λεω και γω... γιατι το λεει αλλα δεν λεει ΠΟΣΕΣ εριξε και ΠΟΣΕΣ ριχνει...

Για να δουμε

Με Μαλαγα εριξε 2, με Παρτιζαν 4, με Ρομα 6, με Μπανταλονα 4, με Τσιμπονα 4, με Ολυμπια 8 και με μας που το "αδικησαμε" το παιδι,κρατηθειτε γιατι θα τον λυπηθειτε(...τον Βουισιτς) εριχε ΜΟΝΟ 4 βολες!!! Δηλαδη αν εξαιρεσουμε το ματς με την Ολυμπια οσες εριχνε κατα Μ.Ο. μεχρι στιγμης, αν βαλουμε και την Ολυμπια φτανουμε στο πολυ "ψηλο" 4,6 βολες/ματς σε σχεση με το "μικρο" 4 της Πεμπτης...

Εγώ δεν παίζω με τη στατιστική. Απλά χρησιμοποιώ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εσύ...εντυπώσεις. Παίξε με τις εντυπώσεις σου λίγο ακόμη.

Η διαφορα αυτου που ειδε το ματς και αυτου που εμαθε για το ματς.Too bad...

Δε μπορείς ή δε θέλεις να δεις ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να ελέγξει τα ριμπάουντ; Μου λες ότι δεν έπαιζε το βασικό σέντερ. Γιατί, είπα εγώ ότι έπαιζε; Είπα ότι δεν ήλεγξαν τα ριμπάουντ.

Δηλαδη με 33-30 αυτη ηταν η διαφορα?

Για παμε μια ανασκοπηση.

Με Μπανταλονα χανουμε παλι 33-30 τα ριμπαουντ αλλα κερδιζουμε , με Τσιμπονα στην εδρα μας μαλιστα χανουμε 31-30 τα ριμπαουντ αλλα κερδιζουμε, στην Λουμπλιανα κερδιζουμε,πως το παθαμε,27-32 τα ριμπαουντ και το ματς,το ιδιο και με την Ρομα,την Παρτιζαν και την Μαλαγα.

Στο προσφατο ματς χανουμε τα ριμπαουντ και κερδιζουμε.Τελικα ειδες που τα ριμπαουντ δεν βγαζουν παντα τον τελικο νικητη? Αλλα ειπαμε, για σενα, στο τελος πρεπει να μετραμε τα ριμπαουντ για να βρουμε τον νικητη.

Α,και επειδη δεν μπηκες ποτε στον κοπο να σκεφτεις μαπσκετικα,πιθανοτατα γιατι δεν ξερεις απο μπασκετ παραμονο το boxscore στην εφημεριδα την αλλη μερα, χασαμε 11 βολες παραπανω εκ των οποιων τουλαχιστον οι 4 που θυμαμαι εγω-Χ''βρετας,Μητσος,Ντικουδης,Μπατιστ- οδηγησαν σε ευκολο προφανως αμυντικο ριμπαουντ. Βλεπεις ποσο "αληθεια" λεει η στατιστικη

Απαντάς σε ό,τι θέλεις. Λες για διαιτητές και κλείνεις τα μάτια στα άθλια ποσοστά βασικών παικτών. Κάτω από το 50% όλη η περιφέρεια σε συνολικές προσπάθειες, πλην Αλβέρτη και Ντέλκ

ΠΟΤΕ εκλεισα τα ματια σε αυτο?Για πε...

Α, μην ξεχνιόμαστε. Δεν είμαι αυτός που πόσταρε το αθάνατο "Ως πότε θα πληρώνουμε το Ολοκαύτωμα". Άντε, μην τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα.

Και λεω και γω,δεν θα το αναφερει?Τωρα που τα σαθρα του "επιχειρηματα"-ο Θεος να τα κανει-για μπασκετ βρησκουν τοιχο δεν θα πει γιαυτο?

Βεβαια το οτι ειπα

Τα σχολια περι Ολαυτωματος ηταν κακο χιουμορ 30' μετα το ματς.Σορυ
το κανουμε γαργαρα.

Όπα, ρε υπεράνω, μη τόση ειρωνεία και ανωτερότητα, δε θα την αντέξω

Αυτο είναι το μονο σιγουρο.

Και οι φοροι.

Βεβαια οι φοροι δεν λενε τις μπουρδες που λες εσυ.

Οπότε, το ποιος έγινε γραφικός με Τσουκαλισμούς και σύνδρομα καταδίωξης από "αντικειμενικούς" που θέλουν να απαξιώσουν την ομάδα, φαίνεται. Scripta manent.

Eπειδη ακριβως Scripta manent, τοτε μπορω να πω Veni,vidi,vici

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...