Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Να πω πως το φαινόμενο που είχαν οι αγελάδες έχει παρατηρηθεί και σε αλλα είδη που τρώνε το νευρικο σύστημα του είδος τους. Και στο είδος που είναι στην κορυφή της αλυσίδας.
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 χτενια με μπροκολινι, φασολακια, αρακα και snow peas (δεν ξερω πως ειναι στα ελληνικα)
billkost Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ouuuuuuu ψωναρααααα Ψωνάρα είναι κάποιος που νομίζει πως είναι κάτι που δεν είναι. No need to continue from there. Να πω πως το φαινόμενο που είχαν οι αγελάδες έχει παρατηρηθεί και σε αλλα είδη που τρώνε το νευρικο σύστημα του είδος τους. Και στο είδος που είναι στην κορυφή της αλυσίδας. Δε το γνωρίζω αυτό. Είχα (λανθασμένα ίσως την εντύπωση πως η νόσος των τρελών αγελάδων παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις αγελάδες και μετά, στον άνθρωπο. Ξέρω πως πριν λίγα χρόνια βρήκαν ένα παρόμοιο (τώρα, κάτι σαν το prion ίσως) σε γίδα.
evabb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 πω πω τουφα μας πεθανες ε. γαμω την αφραγκεια μου.
billkost Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Α ναι! Λοιπόν σήμερα είναι happy day για μένα. Πήγα στο Θανόπουλο στη Κηφισιά και βρήκα rustichella d' abruzzo με 3.2 ευρώ. Happy day Halleluiah AMEN.
billkost Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Και μόλις σήμερα βρήκα και guanciale! Επιτέλους θα ξαναφάω υπεργαμάτη αυθεντική καρμπονάρα!!! Αν και, η αλήθεια είναι πως δε βάζω πιπέρι, μου φαίνεται πως δε πολυπάει. Δε με νοιάζει τι λένε οι Ιταλοί, στη καρμπονάρα μου δε μπαίνει πιπέρι. Γουστάρω τώρα.
Liverpool89 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Φιλοι μου προτεινετε μου πως να κανω την τηγανια αυριο.. Εχω κοκκινη σαλτσα , μουσταρδα, γαλα , και λεω να τα συνοδευσω με ρυζι καστανο... Την αγορασα σημερα και την εχω στο ψυγειο δεν θα παθει κατι ε??
traganeus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Εγώ σήμερα έκανα φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες. Στην μαρινάδα έβαλα κρεμμύδι-λάδι-μουστάρδα-αλατοπίπερο-ρίγανι και όλα στο μπλέντερ. Αν και δεν είχα κοτόπουλο Δυτικού Μαρόκου, κρεμμύδι ελβετίας, ιταλικό λάδι (γιατι αυτό που βγάζουμε απο τις ελιές μας είναι για τον πούτσο) αλάτι απο την μαύρη θάλασσα και πιπέρι νοτίου αφρικής. Μπορώ να πώ οτι για το ελλάντα που ζούμε με κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ βγήκε καλό!!!
Toufas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Εγώ σήμερα έκανα φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες. Στην μαρινάδα έβαλα κρεμμύδι-λάδι-μουστάρδα-αλατοπίπερο-ρίγανι και όλα στο μπλέντερ. Αν και δεν είχα κοτόπουλο Δυτικού Μαρόκου, κρεμμύδι ελβετίας, ιταλικό λάδι (γιατι αυτό που βγάζουμε απο τις ελιές μας είναι για τον πούτσο) αλάτι απο την μαύρη θάλασσα και πιπέρι νοτίου αφρικής. Μπορώ να πώ οτι για το ελλάντα που ζούμε με κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ βγήκε καλό!!! Την επομενη φορα βαλε οτι θες για το μαριναρισμα (εκτος απο το λαδι) σε ενα μειγμα 900 γραμμαρια νερο, 100 γραμμαρια αλατι (θερμοκρασια δωματιου) και βαλε τις φτερουγες για 6-12 ωρες. Μετα τις στεγνωνεις/σκουπιζεις καλα και τις ψηνεις. Αν θες μπορω να σου πω ακριβως τι κανει αυτο. Η φτερουγα ειναι το αγαπημενο μου κομματι απο το κοτοπουλο btw.
traganeus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 τα 100 γραμμάρια αλάτι πως να τα υπολογίσω δεν παίζει ζυγαριά..... και τι ιδιαίτερο κάνει αυτό???? (θα το κάνω την επόμενη φορά, έχω κρατήσει μισό πακέτο ακόμα) *είχα φάει εδώ σε ενα μαγαζί φτερούγες (δνε ξέρω αν ήταν μαριναρισμένες ή ήταν κάποια σος) που έμοιαζε με barbeque και ήταν και λίγο καφτερή. Μεζέ για μπύρα το έφερνε, πολύ ωραίο...
Toufas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Ht7mK5dX0es δες και αυτες 100 γραμμαρια αλατι... δυσκολο ποσο εχει το αλατι το μικρο κουτι? ποσα γραμμαρια ειναι αυτο? το μειγμα που σου λεω ειναι 10% αλμη, αρα αμα εχει κανα μικρο φτηνο αλατι παρε αυτο. Αυτο βασιζεται στην διαχυση και στην ωσμωση, το υγρο εχει πιο μεγαλη περιεκτικοτα σε αλατι απο το κρεας αρα η κινηση θα ειναι προς την πιο χαμηλη περιεκτικοτητα, το αλατι σπαει τα κυτταρικα τοιχωματα, και αυτα κρατανε μεσα την υγρασια. Αρα στο τελος εχεις κατι πιο ζουμερο με ενισχυμενη γευση (αλατι, και αλλα μπινελικια που εβαλες). Αυτο γινεται στο χοιρινο και στο κοτοπουλο, αρνι/κατσικι μοσχαρι δεν τα πανε καλα γιατι αλλαζουν χρωμα και υφη. Τα θαλασσινα το δεχονται αλλα ειναι διαφορετικη νοοτροπια. Εδω πιο πολλες πληροφοριες.
billkost Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Α γειά σου! Που θα έλεγε και ο πατέρας μου. Αυτό που έκανε ο φίλος και αυτό που πρότεινες σωστά, λέγεται brining, όχι μαρινάρισμα. Το μαρινάρισμα προϋποθέτει αναγκαστικά κάποιο οξύ, όπως ξύδι, λεμόνι ή γιαούρτι (όχι φάγε, κάτι με μεγαλύτερη οξύτητα) σε αρκετή ποσότητα για να εισχωρήσει στο κρέας. Θυμάμαι πως το γιαούρτι γενικά εισχωρεί βαθιά μέσα στο κρέας, πιο βαθιά από ξύδι ή λεμόνι. Έκανα μια φορά αλλά δε μου άρεσε.
evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 100 γραμμαρια αλατι... δυσκολο ποσο εχει το αλατι το μικρο κουτι? ποσα γραμμαρια ειναι αυτο? το μειγμα που σου λεω ειναι 10% αλμη, αρα αμα εχει κανα μικρο φτηνο αλατι παρε αυτο. Αυτο βασιζεται στην διαχυση και στην ωσμωση, το υγρο εχει πιο μεγαλη περιεκτικοτα σε αλατι απο το κρεας αρα η κινηση θα ειναι προς την πιο χαμηλη περιεκτικοτητα, το αλατι σπαει τα κυτταρικα τοιχωματα, και αυτα κρατανε μεσα την υγρασια. Αρα στο τελος εχεις κατι πιο ζουμερο με ενισχυμενη γευση (αλατι, και αλλα μπινελικια που εβαλες). 100% λαθος Αυτο γινεται στο χοιρινο και στο κοτοπουλο, αρνι/κατσικι μοσχαρι δεν τα πανε καλα γιατι αλλαζουν χρωμα και υφη. Τα θαλασσινα το δεχονται αλλα ειναι διαφορετικη νοοτροπια. Εδω πιο πολλες πληροφοριες. σν βαλεις το κοτοπουλο στο αλατονερο θα βγαλει το νερο απο κυτταρα του δεν θα ρουφηξει νερο λογο οσμωσης. επισης το αλατι θα μπει μεσα στο κοτοπουλο λογο διαχυσης. ειναι δυο φαινομενα που εχουν σκοπο να εξισωθει η συγκεντρωση αλατος απο την μια και την αλλη πλευρα της κυτταρικης μεμβρανης. παραδειγμα τα κρεμμυδια που ελεγε να τα τσιγαρισω με σοδα ο Billkost, βγαζουν το νερο του πιο γρηγορα λογο ωσμωσης, την ιδια δουλεια την εκανα με αλατι και γλιτωσα και απο την γλυκια γευση. σορρυ Bill αλλα η σοδα δεν προσδιδει απολυτως τπτ εξαιρετικο στο πιατο.
evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 δεν εχω μελετησει τις ζωικες μεμβρανες για να ξερω τι διαμετρο εχουν οι ποροι τους οποτε αυτο που λες μπορει να ειναι λαθος μπορει να ειναι και σωστο. γενικα ειναι αρκετα περιπλοκο συστημα πρωτον γτ υπαρχουν πολλες διαλυμενες ουσιες ταυτοχρονα σε αγνωστες συγκεντρωσεις, δευτερον η κυτταρικη μεμβρανη εχει επισης περιπλοκη αρχιτεκτονικη σε σχεση με μια συνθετικη μεμβρανη. επισης σε ζωντανα κυτταρα η διακινηση ιοντων δεν γινεται με ωσμωση αλλα μεσω βαλβων που καταναλωνουν ενεργεια. σε γενικες γραμμες στην ωσμωση μεταφερεται ο διαλυτης στην αλλη πλευρα της μεβρανης κι οχι η διαλυμενη ουσια. αν οι ποροι ειναι αρκετα μεγαλοι ωστε να περναει και η διαλυμενη ουσια τοτε απλα δεν μιλαμε για ωσμωση, δεν υφισταται καν το φαινομενο τα μορια του νερου ειναι πολυ πιο μικρα απο τα μορια των ιοντων γτ τα ιοντα οταν βρισκονται σε νερο, δημιουργηται γυρω τους ενα κελυφος απο μορια νερου. το προβλημα των ιοντων που διασχιζουν την μεμβρανη υπαρχει μονο στην αντιστροφη ωσμωση κι οχι στην αυθορμητη/direct. το point μου ειναι οτι δεν μπορεις να εξηγησεις σε 2 γραμμες τι γινεται στο κοτοπουλο οταν το μαριναρεις η οταν το κανεις brining. σαφως παιζουν ρολο τα δυο φαινομενα που ανεφερες αλλα δεν ξερουμε ουτε σε τι βαθμο ουτε με τι ταχυτητα συμβαινουν, γτ δουλευουν προς αντιθετες κατευθηνσεις με το ιδιο σκοπο ομως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις