evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 τα σαιτ που εβαλες δεν εινια καθολου μα καθολου αξιοπιστα και βρηκα ηδη λαθη, στην ωσμωση δεν περναει το διαλυμα αλλα ο διαλυτης. επισης τα μορια των βαφων τροφων ειναι τεραστια και οι ζωικες μεμβρανες απο εντερα εχουν σιγουρα πολυ μεγαλους πορους ωστε να περναν τα ιοντα αλατιου αρα δεν ειναι θεμα ωσμωσης αλλα διαχυσης.
Toufas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 http://www.edinformatics.com/math_science/science_of_cooking/brining.htm
evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 τι ακριβως προσπαθεις να αποδειξεις; οτι το να βαλεις στο αλατονερο το κανει πιο νοστιμο και απαλο; ή να μου δειξεις οτι ξερεις καλυτερη φυσικοχημεια; στο τελευταιο σαιτ που εβαλες μιλαει πιο πολυ για την επιδραση του αλατιου πανω στους μυες και δεν εξεταζουν καθολου την ωσμωση. απλα πεταει την φραση οτι γινεται χαρη στην ωσμωση.
Toufas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 πωωωωωω μην με κανεις να κατεβασω τον mcgee οτι βαλεις στην αλμη = πιο ζουμερο. Οτι γευση εχει η αλμη θα παει και στο κρεας.
evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 πωωωωωω μην με κανεις να κατεβασω τον mcgee οτι βαλεις στην αλμη = πιο ζουμερο. Οτι γευση εχει η αλμη θα παει και στο κρεας. δεν διαφωνω καθολου ως προς το αποτελεσμα που θα εχει. διαφωνω στον τροπο που τα εξηγουν στα διαφορα σαιτς γιατι δεν στεκουν σε επιστημονικο επιπεδο καποια πραματα. την λυσαμε την διαφωνια μας; το σημερινο μεσημεριανο παλιομοδιτικο και χωριατικο γιουβετσι
billkost Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 σν βαλεις το κοτοπουλο στο αλατονερο θα βγαλει το νερο απο κυτταρα του δεν θα ρουφηξει νερο λογο οσμωσης. επισης το αλατι θα μπει μεσα στο κοτοπουλο λογο διαχυσης. ειναι δυο φαινομενα που εχουν σκοπο να εξισωθει η συγκεντρωση αλατος απο την μια και την αλλη πλευρα της κυτταρικης μεμβρανης. παραδειγμα τα κρεμμυδια που ελεγε να τα τσιγαρισω με σοδα ο Billkost, βγαζουν το νερο του πιο γρηγορα λογο ωσμωσης, την ιδια δουλεια την εκανα με αλατι και γλιτωσα και απο την γλυκια γευση. σορρυ Bill αλλα η σοδα δεν προσδιδει απολυτως τπτ εξαιρετικο στο πιατο. Πάντως ο τύπος από τον οποίο σου έδωσα και το link, λέει πως επειδή η baking soda ανεβάζει το pH, προκαλεί τις αντιδράσεις maillard γρηγορότερα. Εγώ το δοκίμασα και μου φάνηκε πιο γλυκό, που άλλωστε αυτός είναι ο στόχος στα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το ότι δε σου αρέσουν γλυκά εσένα, ΜΑΛΛΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. Αυτό με το αλάτι, το είχα διαβάσει σε ένα blog αλλά με άλλο τρόπο. Ο τύπος ψιλόκοψε το κρεμμύδι και του έβαλε αλάτι αλλά δε το τηγάνισε αμέσως, το άφησε για κανένα δίωρο να βγάλει τα ζουμιά του (όπως κάνουμε με τις μελιτζάνες για να φύγουν τα υγρά που πικρίζουν, ή με το αγγούρι όταν κάνουμε τζατζίκι, ή τα μανιτάρια ή ... ) και ήθελε μόνο το υγρό τους. Το κριθαράκι που έβγαλες φώτο μου άρεσε πολύ, αλλά από την άλλη, κατά τη γνώμη μου, το κριθαράκι είναι το πιο εύκολο φαγητό να πετύχει κάποιος. Άντε, για τη πάρτη σας θα φωτογραφίσω τα μακαρόνια (rustichella d'abruzzo) carbonara που θα κάνω... ΑΝΤΕ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΣΑΣ. Ζηλεύω που είσαι χημικός.
athlios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 δεν διαφωνω καθολου ως προς το αποτελεσμα που θα εχει. διαφωνω στον τροπο που τα εξηγουν στα διαφορα σαιτς γιατι δεν στεκουν σε επιστημονικο επιπεδο καποια πραματα. την λυσαμε την διαφωνια μας; το σημερινο μεσημεριανο παλιομοδιτικο και χωριατικο γιουβετσι βαλε τη συνταγη.
Septum Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Γεια.Φτιαχνω αυτο εδω για ενα υγιεινο πρωινο. http://www.youtube.com/watch?v=VjOKs7BmiWk Οποιος βαριεται να το δει ειναι αυγα(ασπραδια κυριως) με quaker,(εγω εβαλα και γαλα) και μετα ψηνεται σαν κρεπα στο τηγανι με λιγο ελαιολαδο.Το προβλημα μου ειναι οτι βγαινει απειρως στεγνο.Εχω βαλει και τυρι απο πανω στο τελειωμα με φρεσκια ντοματα αλλα και παλι..Οποτε θα ηθελα καποια προταση πανω σε αυτη τη συνταγη για να γινει καλυτερη,πχ εχω σκεφτει να τα κανω μικρα λεπτα πιτακια και οχι τη γκουμουτσα αυτη-,αλλα και αλλες παρομοιες στο υγιεινο ας πουμε concept.Θα ηθελα και ενα ψαγμενο μαγειρικο φορουμ,αγγλικα η ελληνικα nvm.
evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Πάντως ο τύπος από τον οποίο σου έδωσα και το link, λέει πως επειδή η baking soda ανεβάζει το pH, προκαλεί τις αντιδράσεις maillard γρηγορότερα. Εγώ το δοκίμασα και μου φάνηκε πιο γλυκό, που άλλωστε αυτός είναι ο στόχος στα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το ότι δε σου αρέσουν γλυκά εσένα, ΜΑΛΛΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. Αυτό με το αλάτι, το είχα διαβάσει σε ένα blog αλλά με άλλο τρόπο. Ο τύπος ψιλόκοψε το κρεμμύδι και του έβαλε αλάτι αλλά δε το τηγάνισε αμέσως, το άφησε για κανένα δίωρο να βγάλει τα ζουμιά του (όπως κάνουμε με τις μελιτζάνες για να φύγουν τα υγρά που πικρίζουν, ή με το αγγούρι όταν κάνουμε τζατζίκι, ή τα μανιτάρια ή ... ) και ήθελε μόνο το υγρό τους. Το κριθαράκι που έβγαλες φώτο μου άρεσε πολύ, αλλά από την άλλη, κατά τη γνώμη μου, το κριθαράκι είναι το πιο εύκολο φαγητό να πετύχει κάποιος. Άντε, για τη πάρτη σας θα φωτογραφίσω τα μακαρόνια (rustichella d'abruzzo) carbonara που θα κάνω... ΑΝΤΕ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΣΑΣ. Ζηλεύω που είσαι χημικός. μα θα ειναι τα κρεμμυδια γλυκα μεσα στην "αλμυρη" ταρτα/quiche; δεν ειχα κανενα σκοπο να καραμελωσω τα κρεμμυδια. να τα τσιγαρισω ηθελα ωστε να βγουν τα νερα τους και να μπουν μετα στην quiche. λυσσα κακια με τα μακαρονια που δεν ειναι ανακατεμενα, που κολλανε τα κρεμμυδια με τα μακαρονια παλι; εχω να κανω μια ερωτηση εδω μιας και αναφερθηκε carbonara. η αυθεντικη carbonara δεν περιεχει κρεμα γαλακτος αλλα αυγο, σωστα; Γεια.Φτιαχνω αυτο εδω για ενα υγιεινο πρωινο. http://www.youtube.com/watch?v=VjOKs7BmiWk Οποιος βαριεται να το δει ειναι αυγα(ασπραδια κυριως) με quaker,(εγω εβαλα και γαλα) και μετα ψηνεται σαν κρεπα στο τηγανι με λιγο ελαιολαδο.Το προβλημα μου ειναι οτι βγαινει απειρως στεγνο.Εχω βαλει και τυρι απο πανω στο τελειωμα με φρεσκια ντοματα αλλα και παλι..Οποτε θα ηθελα καποια προταση πανω σε αυτη τη συνταγη για να γινει καλυτερη,πχ εχω σκεφτει να τα κανω μικρα λεπτα πιτακια και οχι τη γκουμουτσα αυτη-,αλλα και αλλες παρομοιες στο υγιεινο ας πουμε concept.Θα ηθελα και ενα ψαγμενο μαγειρικο φορουμ,αγγλικα η ελληνικα nvm. το κουακερ ειναι γενικα πολυ στεγνο δυστυχως, εγω θα σου ελεγα να βαλεις το μισο μονο κουακερ. ρε συ δεν εινια λιγο ανοστο γενικα αυτο το πραμα;
athlios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 για αυτο βαζεις λιγο μελι , τυρι η οτι αλλο σου γκαβλωσει.
slygeo87 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Ρε εύα άσχετο αλλά πώς πλένεις τα μαύρα πιάτα; Έχω μία μαύρη κούπα και αποφεύγω να την χρησιμοποιώ γιατί δεν βλέπω να την πλύνω.
evabb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 lol κανονικα τα πλενω, και χρησιμοποιω και την αισθηση της αφης να δω μηπως εχει μεινει τπτ κολλημενο μεσα.
Septum Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 lol κανονικα τα πλενω, και χρησιμοποιω και την αισθηση της αφης να δω μηπως εχει μεινει τπτ κολλημενο μεσα. Απο ικεα ειναι εχω και εγω τετοια.Οσον αφορα το quaker ναι ειναι πολυ στεγνο,απλα βαζω αυτη την ποσοτητα για να παιρνω τον υδατανθρακα που χρειαζομαι λογω γυμναστικης κυριως.Γιαυτο ψαχνω τροπος να το κανω πιο ευχαριστο αφου δε μπορω να το αποφυγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις