Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι ρε luci, τα χει ξαναπει, κατι μερες πιο μετα ρωτησε κατι και του απαντησα σαν να μην συμβαίνει κατι. Εγω αν δεν ξερω κατι ρωταω ή εστω ψαχνω απο μονος μου. Δεν λεω "α λετε μπουρδες" και τα κοροιδευω.

 

 

Τεσπα στο θεμα μας

 

 

HekdZ.jpg

Παρφε απο συκωτι παπιας (με ψωμι και γκρι αλατι ατλαντικου)

 

Συνταγη:

 

225g συκωτια παπιας/κοτοπουλου καθαρισμενα καλα και μουλιασμενα σε γαλα για 2-3 ωρες τουλαχιστον (για να βγαλουν την πικριλα)

225g βουτυρο αναλατο (βιολογικο αν μπορειτε)

2 Tbsp κονιακ

2 Tbsp μαρσαλα/σερι (αν δεν εχετε δεν χαθηκε ο κοσμος)

2 Tbsp μαυροδαφνη

2 tsp σκονη μουσταρδας

1/4 tsp τριμμενο mace (ειναι το εξωτερικο περιβλημα απο το μοσχοκαρυδο, αν δεν εχετε βαλτε ελαχιστο μοσχοκαρυδο μιας και εχει πιο δυνατη γευση)

1 tsp φρεσκο θυμαρι (μιση αν ειναι ξερο)

2 σκελιδες σκορδο πατικομενες

αλατι πιπερι

 

Λιωστε λιγο βουτυρο, και βαλτε τα συκωτια να τηγανιστουν για ελαχιστα λεπτα απλα να παρουν χρωμα. Μην τα μαγειρεψετε πολυ μιας και θα μαγειρευτουν και αλλο πιο μετα.

Βαλτε τα χωρις το βουτυρο μεσα στο μπολ του μιξερ. Λιωστε 150γρ απο το βουτυρο σε σιγανη φωτια στο ιδιο τηγανι, και βαλτε το μαζι με τα συκωτια. Βαλτε το αλκοολ μεσα στο τηγανι και και μειωστε τα στο μισο και μετα στο μιξερ. Βαζουμε τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο, και βαζουμε λιγο αλατι και πιπερι και το αφηνουμε να σταθει 10 λεπτα.

Ξεκιναμε το μιξερ να τα κανει ολα μια πηχτη κρεμα. Τα περναμε απο την πιο λεπτη σιτα που εχουμε (κοσκινο πχ) για να εχουμε μια πολυ λεπτη και απαλη υφη στο τελικο προιον.

Το βαζουμε σε καθαρο γιαλυνο βαζο μαρμελαδας (με αεροστεγη σφραγισμα) ή σε ενα πολυ καθαρο ταπερ. Λιωνουμε το υπολοιπο βουτυρο (50γρ) και το βαζουμε απο πανω απο το πατε. Το αφηνουμε να κρυωσει για 24 ωρες.

Το τσακιζουμε με φετες απο καλο ψωμι πιο φριγανιστο και πιο καλο απο το δικο μου. Ειναι πιο νοστιμο αν ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.

 

 

Υπαρχουν παρα πολλες συνταγες στο ιδιο στυλ, και αν μπορειτε να φτιαξετε ρολο απο κιμα, μπορειτε να φτιαξετε και ενα πατε. Υπαρχουν και πιο παχυντικα (και πολυ πιο νοστιμα) απο αυτο.

Δημοσ.

Με τον εξής απλό τρόπο:

 

Σε αυτό το θρεντ ποστάρουν αποκλειστικά τρία (3) άτομα, από εκεί και πέρα όποιος μαγειρεύει πιο απλά από τα γούστα σου ή σου ή σου και τολμήσει να κάνει ποστ με υποψία πλάκας θα στολιστεί με χαρακτηρισμούς τύπου "αμαθής, ελληναράς" κ.ο.κ. Σημειωτέον έχει πέσει και μπαν για τον αυτό λόγο. Σα να λέμε, στέλνω εγώ στον αγύριστο όποιον δεν ακούει κλασική μουσική και γουστάρει ροκιές, ο λούσι κατεβάζει γαμωσταυρίδια σε όποιον γουστάρει Καρυωτάκη και σιχαίνεται Νίτσε, ο Λέφτερ κάνει κωλοδάχτυλα στην οθόνη του όποτε διαβάζει ότι κάποιος δε γουστάρει να κάνει παιδιά and so on and so forth.

 

 

Εν συνεχεία, πρώτο ποστ γράφεις ότι το θρεντ για τις συνταγές δεν αρκεί γιατί χρειάζεται κάτι παραπάνω και ξεκινάς με (guess what) ΣΥΝΤΑΓΗ. Και εαν δεν με γέλασαν τα ματάκια μου το επόμενο σχόλιο για το άλλο θρεντ ήταν ότι πρέπει να φύγει το "της γιαγιάς" και τότε θα είμαστε κουλ. Δηλαδή σοβαρά τώρα, πρέπει να είμαστε το πρώτο φόρουμ στο οποίο γίνεται φλεημ σε θρεντ μαγειρικής. Πρωτοπορία. Παγκοσμίως.

 

Σε κάθε περίπτωση όταν αυτόματα κάποιος βαφτίζεται ελληναράς ή αμαθής επειδή μαγειρεύει απλά και κάνει και λίγο χούμορ τότε μάλλον εσύ δεν λαμβάνεις υπ'όψιν τις προσλαμβάνουσες του κοινού σου => δεν το σέβεσαι => το θρεντ γίνεται πριβέ.

Δημοσ.

Κατσε γιν γιατι νομιζω μπερδεψες λιγο τα πραγματα.

Που ακριβως εγω ειπα καποιον αμαθη/ασχετο για κατι που μαγειρεψε? Αν θα δεις, παντα λεω την γνωμη μου για το πιατο και τι θα προτεινα να δοκιμασει την επομενη φορα που ξερω οτι δουλευει ωστε να δοκιμασει κατι καινουριο.

Το χιουμορ το κανε μια φορα δεν ειπα τιποτα, το εκανε 2η δεν ειπα τιποτα. Ε την τριτη θα με μαλακας αν δεν πω παλι και κατι.

 

Αντιθετως, οτιδηποτε ειναι μαγειρεμενο εκτος του ελληνικου τροπου που εκανε η γιαγια/μανα/θεια/ταβερνιαρης του καθενος, βαφτιζεται γκουρμε, χλεβαζεται, και το παιρνουν στο ψιλο μερικοι. Παραδειγμα στην προηουμενη σελιδα, εβαλε μια φωτο απο τα μακαρονια του κλπ και απο κατω το δουλεμα προς τον billkost που εχει φαει μια φρικη με μερικα προιοντα.

Που ακριβως εγω σχολιασα το τι εφαγε? Εγω σχολιασα το οτι ειναι ενοχλητικο να λενε τα ιδια και τα ιδια μεσα στην αμαθεια τους. Φυσικα το δουλεμα γινεται πιο μεγαλο και γιπεδιστικο οταν καποιος προσπαθει να εξηγήσει κατι που καποιος αλλος κοροιδεψε.

Και κλασσικα πεταγοντε οι ατακες "αρνακι ανω σουαζιλανδης με τηγανιτους κοχλιους και εκχυλισμα μελισας" Ε νισαφι πια.

 

Οσο για το οτι απανταω στον billkost κατι που ρωταει, γιατι να μην απαντησω αφου ξερω? Δηλαδη θα εχουμε ενα thread "προγραμματισμος" και δεν θα απανταμε σε εξειδικευμενες ερωτησεις επειδη οι πιο πολλοι ειναι ακομα στο hello world?

Δες και τον λεφτερμαν. Εχει γραψει αρκετα εδω μεσα ισως ειναι τα posts του σαν τα αλλα του παιδια που θελει να αποκτησει. Πες μου ποτε ακριβως του απαντησα με τον τροπο που περιγραφεις εσυ.

 

 

Επισης τα 2 παραδειγματα που εδωσα (billkost και κουνελεφτερμαν) δεν ειναι τυχαια. Για να σου δειξω πως ακομα και οταν γινεται μια πιο ειδικη κουβεντα, μπορει να ρωτησει καποιος αλλος κατι και να του απαντησω/απαντησουμε με την ιδια σοβαροτητα. Φυσικα απο την αλλη μερια της καζουρας και της κερκιδας ουτε κουβεντα ε?

Δημοσ.

Παντως νομιζω τα θρεντ ειναι για να λεει ο καθενας οτι θελει. Αν ειναι ανοιγει ενα blog o καθενας, δεν απαγορευεται και βαζει τις συνταγες του, σβηνει οτι σχολια δεν του αρεσουν και παει λεγοντας. Ο λογος που ειμαστε σε φορουμ ειναι ακριβως για λεει ο καθενας την γνωμη του ειτε για τις γκουρμεδιες ειτε δεν ξερω γιατι..

Δημοσ.

Το χιουμορ το κανε μια φορα δεν ειπα τιποτα, το εκανε 2η δεν ειπα τιποτα. Ε την τριτη θα με μαλακας αν δεν πω παλι και κατι.

 

Γιατί, την τρίτη φορά σταματάει να είναι πλάκα ξέρω 'γω;

 

Αντιθετως, οτιδηποτε ειναι μαγειρεμενο εκτος του ελληνικου τροπου που εκανε η γιαγια/μανα/θεια/ταβερνιαρης του καθενος, βαφτιζεται γκουρμε, χλεβαζεται, και το παιρνουν στο ψιλο μερικοι.

 

Παρντόν, αλλά η πλειοψηφία του κόζμου (όχι μόνο του ελληνικού) δεν έχει το χρόνο, τη διάθεση, τη γνώση, όπως θέλεις πες το να ασχοληθεί με την μαγειρική στο μέτρο που το κάνεις εσύ ή ο μπιλκοστ. Αυτό δεν σημάινει ότι χλευάζει - σε κάθε περίπτωση το να πει κάποιος μέσες άκρες ότι μπορεί να μην μαγείρεψε εξεζητημένα αλλά το γεύμα ήταν κομπλέ, δεν ξέρω πώς τον κάνει ελληνάρα.

 

Παρεμπιπτόντως, τέτοιο χουμοράκι έκανα κι εγώ στον μπιλκοστ κι άκουσα τα σχολιανά μου - το ποστ υπάρχει ακόμα. Να πω κι εγώ νισάφι;

 

Πέραν αυτού, όταν η προσέγγισή σου σε ένα απλό καθημερινό γεύμα ή έστω κυριακάτικο είναι "βάλε φουα γκρα στους ντολμάδες" (=15 ευρώ στην καλύτερη για 1 συστατικό), ε σορρυ, θα ακούσεις και δούλεμα, όχι επειδή ο άλλος είναι ελληνάρας αλλά επειδή μιλάς για κάτι απρόσιτο (για τους χ λόγους). Δεν νομίζω ότι σχολίασε κανείς ότι απαντάς στον μπιλλκοστ, αντίθετα οι χαρακτηρισμοί που εξαπολύετε αμφότεροι είναι κατάτι προσβλητικοί.

 

Κατατά, εξειδικευμένο θρεντ σε τεχνολογικό φόρουμ που οι υπόλοιποι ΕΙΝΑΙ hello world συνεπάγεται πριβέ θρεντ - χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις εδώ.

Δημοσ.

Οχι δεν σταματαει να ειναι πλακα, αλλα να ειναι ετοιμος ο καθενας για την απαντηση του ομως.

 

 

Ελληναρα τον κανει το οτι χλευαζει το εξεζητιμενο/περιεργο συνδιασμο χωρις καν να ξερει. Ημιμαθεια πως το λενε αλλιως.

 

Μου αρεσει που μου λες για ελιτισμο στην μαγειρικη, κατι που γινεται συνεχομενα στο thread με τις φωτογραφιες απο τις καμερες σας. Αν καποιος ποσταρει μια οχι τοσο καλη τεχνικα φωτο ομως θα του δωσετε συμβουλες.

Δεν ειδα ομως κανεναν να πει "κουλτουρα να φυγουμε" στο thread με τις φωτο, η μαφαλντα ποσταρει (πανεμορφες) εικονες απο καλλιτεχνες με καποιο οραμα. Αν εγω πω "τι μαλακιες ειναι αυτες" και βαλω κατι που εκανα στο paint δεν θα ειμαι βλακας το λιγοτερο? Γιατι οχι και εδω? Γιατι τα 2 μετρα και τα 2 σταθμα.

 

 

Επισης το φουα δεν ηταν σοβαρη προταση, ακομα το θυμαμαι οτι σου ειχα βαλει και smiley στο τελος, μονο τρελλος θα ημουν να ελεγα σε καποιον να αγορασει κατι τοσο ακριβο χωρις να το θελει ο ιδιος.

Και το αν εχει την διαθεση καποιος να μαγιρεψει, ε ας μην μπει στο thread της μαγειρικης τοτε.

Δημοσ.

Γαμώ τα ίντερνετς γαμώ.

εντιτ: να εξηγηθώ

 

Προσωπικά συμφωνώ με το γιν αλλά άμα δεν ήταν τα ίντερνετς δεν θα έμπαινε ο κάθε μπετόβλακας να υποτιμήσει την προσπάθεια του καθενός.

 

Αυτά.

Δημοσ.

Γαμώ τα ίντερνετς γαμώ.

εντιτ: να εξηγηθώ

 

Προσωπικά συμφωνώ με το γιν αλλά άμα δεν ήταν τα ίντερνετς δεν θα έμπαινε ο κάθε μπετόβλακας να υποτιμήσει την προσπάθεια του καθενός.

 

Αυτά.

Kαλα εχουμε δει την αποψη του καθε μπετοβλακα και τελειως ασχετου για πολλα αλλα θεματα και την φαγαμε στην μαπα αβασανιστα. Και αν του ελεγες οτι κανει λαθος σε εβριζε απο πανω.. η συζητηση περι γκουρμε σε πειραξε;χαχαχα

Δημοσ.

Οχι δεν σταματαει να ειναι πλακα, αλλα να ειναι ετοιμος ο καθενας για την απαντηση του ομως.

 

 

Δηλαδή για εσένα η πλάκα σηκώνει τέτοια απάντηση;

 

 

Ελληναρα τον κανει το οτι χλευαζει το εξεζητιμενο/περιεργο συνδιασμο χωρις καν να ξερει. Ημιμαθεια πως το λενε αλλιως.

 

 

Δεν σταματάει να είναι πλάκα αλλά τελικά χλευάζει;

 

 

 

Μου αρεσει που μου λες για ελιτισμο στην μαγειρικη, κατι που γινεται συνεχομενα στο thread με τις φωτογραφιες απο τις καμερες σας. Αν καποιος ποσταρει μια οχι τοσο καλη τεχνικα φωτο ομως θα του δωσετε συμβουλες.

 

 

Στο θρεντ με τις slr δεν ξέρω τι γίνεται, παρ'όλα αυτά είμαι σίγουρη ότι αν μπει κάποιος και ποστάρει φωτό απο σναπσοτ και πει "εντάξει μπορεί να μην έχω την Χ υπεργαμάτη τούμπανο slr, αλλα ρε πούστη καλή βγήκε η φωτογραφία - ε δε νομίζω να τον πουν και ελληνάρα.

 

 

Και το αν εχει την διαθεση καποιος να μαγιρεψει, ε ας μην μπει στο thread της μαγειρικης τοτε.

 

Ναι, πράγμα που το αφήνει με 3 άτομα να ποστάρουν και άρα το κάνει πριβέ θρεντ και άρα ξαναγυρνάμε στο αρχικό μου ποστ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...