Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ....

 

Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα.

Φαντάζομαι πως το κάνεις για λόγους δίαιτας έτσι δεν είναι; Κοίτα να δεις τι γίνεται:

 

Το ελαιόλαδο έχει κατά μέσο όρο 125 θερμίδες ανά κουταλιά σούπας.

 

Η μαγιονέζα, έχει σχεδόν πάντα λιγότερες θερμίδες ανά κουταλιά σούπας, το πόσες θερμίδες θα εξαρτηθεί από το λάδι και από οτιδήποτε άλλο έχει μέσα, αλλά συνήθως είναι κάπου 60 - 90.

 

Όταν λοιπόν εσύ βάζεις μια κουταλιά της σούπας λάδι με οτιδήποτε άλλο στον τόνο σου, εισάγεις στο σύστημα πιο πολλά λιπαρά από όσα θα έβαζες με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα.

 

Κοίτα λοιπόν τη μαγιονέζα που έχεις αγοράσει και βάλε 2 κουταλιές της σούπας, θα ισοδυναμούν περίπου στα ίδια με μια κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδό σου.

 

Δέχομαι ευχαριστίες σε μορφές Νορβηγικών ομολόγων.

Ευχαριστώ.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Προτιμώ τα λιπαρά από το ελαιόλαδο παρα από τη μαγιονέζα ομως.

 

Μπορείς πάντα να φτιάξεις εσύ μαγιονέζα. Δεναι τίποτε, αυγό και ωμό ελαιόλαδο.

Δημοσ.

Ειχα προσπαθήσει κανα 2 φορες με τραγικά αποτελέσματα :-D

 

Θέλει πολύ χτύπημα είναι η αλήθεια.

Δημοσ.

Πως διαπιστώνουμε την πραγματική θερμοκρασία που αναπτύσσει ο φούρνος μας; Υπάρχει κάποιο θερμόμετρο που αντέχει τόσους βαθμούς;

Δημοσ.

Όταν λοιπόν εσύ βάζεις μια κουταλιά της σούπας λάδι με οτιδήποτε άλλο στον τόνο σου, εισάγεις στο σύστημα πιο πολλά λιπαρά από όσα θα έβαζες με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα.

 

Τις ζάχαρες που τις πας όμως;

 

Πρέπει να σταματήσει πια επιτέλους η καραμέλα με τα λίπη του ελαιόλαδου. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιο υγιεινό να τρως μαγιονέζα που δεν ξέρεις τι σκατά έχουν βάλει μέσα, από τι ελαιόλαδο; Διάβασε τα παρακάτω links .

 

Πριν από δύο χρόνια, ο καθηγητής Στάμπφερ συνυπέγραψε μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Τhe Νew Εngland Journal of Μedicine» και από την οποία διαπιστώθηκε πως η ομάδα που ακολουθούσε διατροφή με λίγους υδατάνθρακες και έτρωγε τα περισσότερα κορεσμένα λίπη είχε στο τέλος υγιέστερη αναλογία ΗDL προς LDL και έχασε το διπλάσιο βάρος απ΄ ό,τι η ομάδα που ακολουθούσε διατροφή με λίγα λίπη.

 

http://kardiologia.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

 

Η ζάχαρη φαίνεται λοιπόν ότι αυξάνει την όρεξη κατά τη διάρκεια του γεύματος και μειώνει τον κορεσμό αμέσως μετά το γεύμα. Είναι πιο εύκολο δηλαδή τα λιπαρά τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη να καταναλωθούν σε μεγαλύτερη ποσότητα.

 

http://www.dia-trofis.gr/eidisis/i-zaxari-evnoei-tin-iperkatanalosi-lipous/

 

 

Και όλα αυτά γιατί κοιτάνε μόνο τις θερμίδες και τα λίπη άλλα όχι την διατροφική αξία της τροφής. Το σωστό είναι όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και μέτρο στην κατανάλωση λίπους. Εννοείτε με φυσική άσκηση όλα αυτά.

Δημοσ.

Ειχα προσπαθήσει κανα 2 φορες με τραγικά αποτελέσματα :-D

Δες το παρακάτω και πέσε σε απελπισία (χοχο σε αντιστοιχία με το "Look on my works, ye Mighty, and despair!".

http://www.seriouseats.com/2011/10/the-food-lab-homemade-mayo-in-2-minutes-or-le.html

 

Αρκεί να αγοράσεις αυτό το blender χεριού που κοστίζει κάπου 30 ευρώ. Ο τύπος εξηγεί και τη χημεία του πως δουλεύει, φαντάζομαι η Εύα θα συμφωνήσει.

 

Τις ζάχαρες που τις πας όμως;

 

Πρέπει να σταματήσει πια επιτέλους η καραμέλα με τα λίπη του ελαιόλαδου. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιο υγιεινό να τρως μαγιονέζα που δεν ξέρεις τι σκατά έχουν βάλει μέσα, από τι ελαιόλαδο; Διάβασε τα παρακάτω links .

 

http://kardiologia.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

 

http://www.dia-trofis.gr/eidisis/i-zaxari-evnoei-tin-iperkatanalosi-lipous/

 

Και όλα αυτά γιατί κοιτάνε μόνο τις θερμίδες και τα λίπη άλλα όχι την διατροφική αξία της τροφής. Το σωστό είναι όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και μέτρο στην κατανάλωση λίπους. Εννοείτε με φυσική άσκηση όλα αυτά.

Υπέθεσα πως κάνει δίαιτα. Επίσης, χαλάρωσε λίγο, αν ο τύπος τρώει κονσέρβα τόνο είναι χειρότερα, ξέρεις πόσα γενετικά τροποποιημένα ένζυμα έχουν τα φαγητά που τρως, που δεν έχουν υποχρέωση να τα αναγράφουν σαν συστατικά επειδή δεν είναι φαγητά;

 

Όλα είναι ανθυγιεινά, αν είναι να χεζόμαστε από κάθε τι που διαβάζουμε θα τρώμε μόνο γρασίδι, όπως οι αγελάδες.

 

Επίσης, όπως ειπώθηκε μπορεί να φτιάξει μαγιονέζα μόνος του.

Δημοσ.

Πως διαπιστώνουμε την πραγματική θερμοκρασία που αναπτύσσει ο φούρνος μας; Υπάρχει κάποιο θερμόμετρο που αντέχει τόσους βαθμούς;

 

γιαπ.

Δημοσ.

Δες το παρακάτω και πέσε σε απελπισία (χοχο σε αντιστοιχία με το "Look on my works, ye Mighty, and despair!".

http://www.seriouseats.com/2011/10/the-food-lab-homemade-mayo-in-2-minutes-or-le.html

 

Αρκεί να αγοράσεις αυτό το blender χεριού που κοστίζει κάπου 30 ευρώ. Ο τύπος εξηγεί και τη χημεία του πως δουλεύει, φαντάζομαι η Εύα θα συμφωνήσει.

 

 

Υπέθεσα πως κάνει δίαιτα. Επίσης, χαλάρωσε λίγο, αν ο τύπος τρώει κονσέρβα τόνο είναι χειρότερα, ξέρεις πόσα γενετικά τροποποιημένα ένζυμα έχουν τα φαγητά που τρως, που δεν έχουν υποχρέωση να τα αναγράφουν σαν συστατικά επειδή δεν είναι φαγητά;

 

Όλα είναι ανθυγιεινά, αν είναι να χεζόμαστε από κάθε τι που διαβάζουμε θα τρώμε μόνο γρασίδι, όπως οι αγελάδες.

 

Επίσης, όπως ειπώθηκε μπορεί να φτιάξει μαγιονέζα μόνος του.

 

Μπήκες καθόλου στον κόπο να διαβάσεις τα links που παρέθεσα;

 

Άμα δεις στο post μου γράφω "όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων". Δεν είμαι χαζός να πιστεύω ότι θα τρώει κάποιος μόνο μη επεξεργασμένες τροφές. Όσο λιγότερες καταναλώνουμε όμως, τόσο καλύτερα.

 

Ότι η κατανάλωση λιπαρών μαζί με ζάχαρη είναι χειρότερη από τη κατανάλωση μόνο λιπαρών, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης αμφιβάλλω αν η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να φτάσει σε γεύση την μαγιονέζα του εμπορίου. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.

 

Γι'αυτό πιστεύω ότι καλύτερη επιλογή για δίαιτα είναι το ελαιόλαδο από τη μαγιονέζα.

Δημοσ.

Τις ζάχαρες που τις πας όμως;

 

Πρέπει να σταματήσει πια επιτέλους η καραμέλα με τα λίπη του ελαιόλαδου. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιο υγιεινό να τρως μαγιονέζα που δεν ξέρεις τι σκατά έχουν βάλει μέσα, από τι ελαιόλαδο; Διάβασε τα παρακάτω links .

 

 

 

http://kardiologia.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

 

 

 

http://www.dia-trofis.gr/eidisis/i-zaxari-evnoei-tin-iperkatanalosi-lipous/

 

 

Και όλα αυτά γιατί κοιτάνε μόνο τις θερμίδες και τα λίπη άλλα όχι την διατροφική αξία της τροφής. Το σωστό είναι όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και μέτρο στην κατανάλωση λίπους. Εννοείτε με φυσική άσκηση όλα αυτά.

offtopic αλλα:

 

 

 

που ακριβως εχει ζαχαρη η σπιτικη μαγιονεζα ομως? Δεν λεω για την πλεμπα του εμποριου και τις light μπουρδες με το νερο μεσα.

Προσπαθω κατα 99% να μην τρωω τιποτα που δεν εχω φτιαξει ο ιδιος. Οταν αγοραζω κατι διαβαζω τα υλικα πρωτα και μετα θα δω αν θα μου αρεσει. Ξεχασες να πεις το πιο σημαντικο, οτι αν καποιος θελει να χασει σωστο βαρος, το να τρωει υδατανθρακες ειναι οτι χειροτερο μιας ειναι οι πιο αμεσοι "φταιχτες" δημιουργιας λιπους στον οργανισμο με την επιρποη που εχουν στην ινσουλινη και αυτη στην αποθηκευση λιπωδες ιστου.

Επισης ελπιζω να ξερεις πως δεν υπαρχει κανενας ξεκαθαρος συνδεσμος μεταξυ μιας διατροφης χαμηλών λιπαρων και στο χασιμο βαρους και στην διατηρηση του.

Σταματαω εδω, μπορω να γραψω αρκετα πραγματα που διαπιστωσα οτι εκανα τον τελευταιο χρονο αθελα μου και το τελευταιο 2μηνο βρηκα και το επιστημονικο πατημα για να μπορεσω να τα δικαιολογησω

(θα πει καποιος, τουφα δεν βλεπεις πως εισαι? Θα πω οτι οταν χασει καποιος οσο βαρος εχασα μεχρι και τωρα, μπορει να μου πει οτι συμβουλη θελει)

Θα προτεινα βιβλια του Gary Taubes και το 4 hour body του timothy ferris.

Για να μην πεις οτι "το λιπος φερνει καρδιακα νοσηματα" : http://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

 

 

 

 

 

Ότι η κατανάλωση λιπαρών μαζί με ζάχαρη είναι χειρότερη από τη κατανάλωση μόνο λιπαρών, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης αμφιβάλλω αν η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να φτάσει σε γεύση την μαγιονέζα του εμπορίου. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.

 

Κανεις τεραστιο λαθος. Η μαγιονεζα του εμποριου δεν μπορει να φτασει την σπιτικη στην γευση.

 

 

το αυτο, αλλα απο ebay oven thermometer. Το εχεις μεσα για παντα και δεν σε νοιαζει τιποτα. Επισης οταν ερθουν να σου αλλαξουν την κουζινα, το παιρνεις και δεν το αφηνεις μεσα οπως εκανα εγω :(

Δημοσ.

Μπήκες καθόλου στον κόπο να διαβάσεις τα links που παρέθεσα;

 

Άμα δεις στο post μου γράφω "όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων". Δεν είμαι χαζός να πιστεύω ότι θα τρώει κάποιος μόνο μη επεξεργασμένες τροφές. Όσο λιγότερες καταναλώνουμε όμως, τόσο καλύτερα.

 

Ότι η κατανάλωση λιπαρών μαζί με ζάχαρη είναι χειρότερη από τη κατανάλωση μόνο λιπαρών, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης αμφιβάλλω αν η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να φτάσει σε γεύση την μαγιονέζα του εμπορίου. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.

 

Γι'αυτό πιστεύω ότι καλύτερη επιλογή για δίαιτα είναι το ελαιόλαδο από τη μαγιονέζα.

Κάνεις λάθος, δοκίμασε να φτιάξεις σπιτική μαγιονέζα και βάλε και ένα χαρτάκι δίπλα σε περίπτωση που εκσπερματώσεις πρόωρα. Είναι απίστευτα νόστιμη.

 

Τώρα, όσο αφορά αυτό με την υγεία, κατά τη γνώμη μου υπερβάλλεις, και ίσως πάθω καρκίνο του εντέρου ή του στομάχου, όμως δε γαμείς, έτσι είναι η ζωή, από κάτι θα πεθάνουμε όλοι.

Δημοσ.

offtopic αλλα:

 

 

 

που ακριβως εχει ζαχαρη η σπιτικη μαγιονεζα ομως? Δεν λεω για την πλεμπα του εμποριου και τις light μπουρδες με το νερο μεσα.

Προσπαθω κατα 99% να μην τρωω τιποτα που δεν εχω φτιαξει ο ιδιος. Οταν αγοραζω κατι διαβαζω τα υλικα πρωτα και μετα θα δω αν θα μου αρεσει. Ξεχασες να πεις το πιο σημαντικο, οτι αν καποιος θελει να χασει σωστο βαρος, το να τρωει υδατανθρακες ειναι οτι χειροτερο μιας ειναι οι πιο αμεσοι "φταιχτες" δημιουργιας λιπους στον οργανισμο με την επιρποη που εχουν στην ινσουλινη και αυτη στην αποθηκευση λιπωδες ιστου.

Επισης ελπιζω να ξερεις πως δεν υπαρχει κανενας ξεκαθαρος συνδεσμος μεταξυ μιας διατροφης χαμηλών λιπαρων και στο χασιμο βαρους και στην διατηρηση του.

Σταματαω εδω, μπορω να γραψω αρκετα πραγματα που διαπιστωσα οτι εκανα τον τελευταιο χρονο αθελα μου και το τελευταιο 2μηνο βρηκα και το επιστημονικο πατημα για να μπορεσω να τα δικαιολογησω

(θα πει καποιος, τουφα δεν βλεπεις πως εισαι? Θα πω οτι οταν χασει καποιος οσο βαρος εχασα μεχρι και τωρα, μπορει να μου πει οτι συμβουλη θελει)

Θα προτεινα βιβλια του Gary Taubes και το 4 hour body του timothy ferris.

Για να μην πεις οτι "το λιπος φερνει καρδιακα νοσηματα" : http://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

 

 

 

 

Κανεις τεραστιο λαθος. Η μαγιονεζα του εμποριου δεν μπορει να φτασει την σπιτικη στην γευση.

 

 

 

το αυτο, αλλα απο ebay oven thermometer. Το εχεις μεσα για παντα και δεν σε νοιαζει τιποτα. Επισης οταν ερθουν να σου αλλαξουν την κουζινα, το παιρνεις και δεν το αφηνεις μεσα οπως εκανα εγω :(

 

Όσο αναφορά την σπιτική μαγιονέζα δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω γιατί ποτέ δεν ήμουν fan της μαγιονέζας του εμπορίου, αλλά για να το λες εσύ που έχεις ασχοληθεί με το θέμα κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Θα δοκιμάσω και θα σου πω.

 

Τώρα για το κομμάτι με τους υδατάνθρακες σωστά λες ότι το ξέχασα γιατί είναι σημαντικό κομμάτι, αν και για μένα το πιο σημαντικό γενικότερα για την μείωση του βάρους και την διατήρηση του αργότερα, είναι η σωματική άσκηση μαζί με ισορροπημένη διατροφή. Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι.Δηλαδή και οι υδατάνθρακες χρειάζονται, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Για τους υδατάνθρακες και πόσο κακό κάνουν σε σχέση με τα λίπη τα λέει στο δεύτερο link που παρέθεσα. Τεράστιο ρόλο φυσικά παίζουν οι ποσότητες της τροφής που πρέπει να καταναλώνουμε ανάλογα με την φυσική άσκηση που κάνουμε.

 

Sorry για το offtopic. Αυτό είναι και το τελευταίο offtopic από εμένα εδώ.

Δημοσ.

Την τελευταια χρονια εχω φτιαξει καμια 6-7 χιλιαδες τετοια, αλλα ειναι νοστιμα τα ατιμα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=LjmVW91S3iE

 

Δεν χρειαζεται να κανετε τα πρωτα βηματα, γινεται με οποιοδηποτε ριζοτο/ρυζι εχει ξεμεινει, απλα τα κανετε μπαλες και τα παναρετε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...