Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ε ναι, τρολλαρουν και ειναι αγενεις μερικοι και ειναι οκ. Γινεται το ιδιο σαν απαντηση και ειναι αγενεια και μας λενε χωριατες και ειναι δραμα.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Το αν ο οποιοσδήποτε ανώνυμος (ουσιαστικά) κυρ-Γιώργης έχει κάνει "σόλα την παντσέτα" δεν έχει καμία σχέση με αυτό το νήμα.

 

Αντίστοιχα, το αν θεωρώ εγώ πως ο φίλος μου, που βράζει μισή ώρα τα μακαρόνια, δε θα έπρεπε να έχει μούτρα να σχολιάζει τις απορίες μου για το τι κρέας χρησιμοποιήθηκε για το κοντοσούβλι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το νήμα.

 

Δε μας νοιάζουν οι φίλοι σας, δε μας νοιάζει αν ο χασάπης σας είναι ενημερωμένος ή όχι. Έχετε κάποια πρόταση για ποιο κομμάτι κρέας κάνει καλό βραστό, λ.χ.; Ευχαρίστως να την ακούσουμε. Σας πειράζει που τρώγατε καλύτερα στη Ζιμπάμπουε και δεν αντέχετε τους βλάχους τους Έλληνες; ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ. Ανοίξτε νήμα για το basse classe επίπεδο των νεοελλήνων και γράψτε εκεί τις εμπειρίες σας: από εστιατόρια, μαγέρικα, πολυκαταστήματα, τους λούστρους στην Ερμού.

 

Όπως πάντα, αν θεωρείτε προβληματική την παρέμβαση του όποιου χρήστη, στέλνετε αναφορά και δεν απαντάτε (ιδιώς εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς). Εναλλακτικά, αγνοείτε τα μηνύματα αυτά. Αρκετά με τους καυγάδες, έχει εκτροχιαστεί το νήμα.

 

Εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και υποχρεωθώ να επανέλθω, το νήμα θα κλειδωθεί.

 

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους.

Δημοσ.

οχι αλλα ολοι οι ανθρωποι δεν εχουν την ιδια ευαισθησια, και το ιδιο ισχυει και για την οσφρηση. πχ οι καπνιστες τινουν να χανουν την αισθηση της γευσης και της οσφρησης.

Δημοσ.

Τα αισθητήρια γεύσης στη γλώσσα ξεπατίκωνονται από κανένα μουσείο μέτρων και σταθμών γεύσης?

Εσυ λες να εχεις την ιδια ευαισθησια με καποιον που τρωει ολη του την ζωη φαγητο με full μπαχαρικα και καυτερα στο tabasco? Εγω οταν πρωτοεφαγα φαγητο απο την μανα του ινδου μου φιλου ειχα δακρυσει παντως. Τωρα μου ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

αυτο συμβαινει τουφα γτ η καψαισινη καταστρεφει τις νευρικες αποληξεις που ειναι υπευθυνες για την αισθηση της υψηλης θερμοκρασιας. βασικα η καψαισινη και η θερμοκρασια διεγυρουν με τον ιδιο τροπο αυτες τις αποληξεις και τις καταστρεφουν με τον ιδιο τροπο. δεν ξερουμε ομως αν ειναι αναστρεψιμο ομως. εγω παλι τρωω πολυ ζεστα φαγητα και φοβαμαι οτι εχω καταστρεψει ετσι την αισθηση της γευσης μου.

Δημοσ.

αυτο συμβαινει τουφα γτ η καψαισινη καταστρεφει τις νευρικες αποληξεις που ειναι υπευθυνες για την αισθηση της υψηλης θερμοκρασιας. βασικα η καψαισινη και η θερμοκρασια διεγυρουν με τον ιδιο τροπο αυτες τις αποληξεις και τις καταστρεφουν με τον ιδιο τροπο. δεν ξερουμε ομως αν ειναι αναστρεψιμο ομως. εγω παλι τρωω πολυ ζεστα φαγητα και φοβαμαι οτι εχω καταστρεψει ετσι την αισθηση της γευσης μου.

Είχα διαβάσει κάτι σε ένα από τα βιβλία του Herve This για το συγκεκριμένο θέμα, θα το ψάξω αν θες, αλλά αφού πάω σε δικό μου σπίτι και ανοίξω τις κούτες με τα βιβλία μου, αλλιώς είναι βαβούρα και βαριέμαι.

 

Αυτό δε το βρίσκεις εύκολα στο net.

  • Moderators
Δημοσ.

Λοιπον ψαχνω για καποια συνταγη σουφλε ζυμαρικων*. Απλως θελω να ειναι λιγο πιο "περιεργη" απο το κλασικο μακαρονια/τυρια/μπεηκον whatever/ψησιμο. Θα εξυπηρετησει ως filler dish τα χριστουγεννα. Καμια ιδεα?

 

 

 

 

 

*Disclaimer: Ξερω πως κανονικα δεν λεγεται σουφλε, αλλα ωγκρατεν (οχι απαραιτητα με αυτην την ορθογραφια), απλως για κοινη κατανοηση του πιατου το γραφω ετσι:P

Δημοσ.

Εγω οταν πρωτοεφαγα φαγητο απο την μανα του ινδου μου φιλου ειχα δακρυσει παντως. Τωρα μου ειναι μια χαρα.

Κοιτα,ο συντροφος μου ειναι Ινδος κ ειμαστε μαζι 6-7 χρονια εκ των οποιων τα 2.5 ζουμε κ μαζι.Μιλαμε το μπαχαρικο κ το καρικευμα που τρωει ειναι απλα εξωπραγματικο.Ειλικρινα ομως,οταν λενε spicy για τους Ελληνες αυτο μεταφραζεται ''παμε στο νοσοκομειο για πλυση στομαχου''.Ειναι απλα culture issue.

αγγλία, ινδός, spicy foods, δίακόπτης....

ph34r.gifeek.pngmrgreen.png

 

Λοιπον ψαχνω για καποια συνταγη σουφλε ζυμαρικων*. Απλως θελω να ειναι λιγο πιο "περιεργη" απο το κλασικο μακαρονια/τυρια/μπεηκον whatever/ψησιμο. Θα εξυπηρετησει ως filler dish τα χριστουγεννα. Καμια ιδεα?

Με σπανάκι είχα φάει και ήταν γαμάτο. Συνταγή δε ξέρω.

 

 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπον ψαχνω για καποια συνταγη σουφλε ζυμαρικων*. Απλως θελω να ειναι λιγο πιο "περιεργη" απο το κλασικο μακαρονια/τυρια/μπεηκον whatever/ψησιμο. Θα εξυπηρετησει ως filler dish τα χριστουγεννα. Καμια ιδεα?

 

 

 

 

 

*Disclaimer: Ξερω πως κανονικα δεν λεγεται σουφλε, αλλα ωγκρατεν (οχι απαραιτητα με αυτην την ορθογραφια), απλως για κοινη κατανοηση του πιατου το γραφω ετσι:P

 

Ποσταρα παλιότερα τη δική μου εκδοχή. Τα συγκεκριμένα τυριά κάνουν τη διαφορα.

 

 

Σουφλέ by BillDanos

 

Υλικά (για ένα normal ταψί, πυρέξ ή παραδοσιακό - 8 περίπου κομμάτια):

 

- 2 πακέτα ταλιατέλλες (κατά προτίμηση 1 κανονικό και ένα με σπανάκι-πράσινες)

- 1 πακετάκι βούτυρο αλλατισμένο

- 1/4 τριμμένο τυρί Ένταμ

- 1/4 τριμμένο τυρί Ρεγκάτο

- 1/4 τριμμένο τυρί Γκούντα

- Λίγο τριμμένο τυρί καπνιστό Ρεγκατό (για πασπάλισμα στο τέλος)

- 1 πακέτο cream cheese (αν σας αρέσει επιλέγετε αυτό με την προσθήκη blue cheese)

- 1 πακετάκι μπέϊκον

- 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

- 400ml κρέμα γάλακτος

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Πράσινο Ταμπάσκο-Mild

 

Εκτέλεση:

 

1. Βράζουμε τις ταλιατέλλες σε αλλατισμένο νερό προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κουταλίες βούτυρο και όσο πιπέρι επιθυμούμε και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (μόλις λιώσει και το τυρί, βολεύει και το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά για το ανακάτεμα).

3. Σουρώνουμε τις ταλιατέλλες και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατέυουμε καλά.

4. Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ

5. Απλώνουμε λίγες ταλιατέλλες στη βάση και ρίχνουμε ανάμεσά τους λίγο από το μείγμα των 3 τυριών που έχουμε ανακατέψει μαζί (ένταμ, ρεγκάτο, γκούντα) και μερικές σταγόνες ταμπάσκο σε διάφορα σημεία.

6. Έχουμε κόψει σε μικρά τετραγωνάκια το μπείκον και την καπνιστή γαλοπούλα και τα βάζουμε εναλλάξ σε διάφορα σημεία στο ταψί (δεν πρέπει να καλύψουμε τελείως τις ταλιατέλλες, γιατί θα επαναλάβουμε στη συνέχεια τη διαδικασία στην παραπάνω στρώση)

7. Ξαναρίχνουμε από πάνω άλλη μια ποσότητα από τις ταλιατέλλες, μαζί με μείγμα από τα 3 τυριά και ξανά κομματάκια από τα αλλαντικά.

8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με το πόσο μεγάλο η βαθύ είναι το ταψί.

Σημείωση: Δεν είναι ανάγκη να βάλουμε όλες τις ταλιατέλλες! Πιο σημαντικό είναι να το κανονίσουμε έτσι, ώστε να μπουν όλα τα τυριά!

9. Στο τέλος φροντίζουμε να βάλουμε πάνω πάνω μια μικρή στρώση από ταλιατέλλες ώστε να φτάσουμε στο ύψος του ταψιού.

10. Τρίβουμε από πάνω λίγο από το καπνιστό ρεγκάτο και φρέσκο πιπέρι.

11. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού (προσαρμόστε την ποσότητα της κρέμας ώστε να μην ...κολυμπάνε τα υλικά μέσα σε αυτη!)

 

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια να γίνεται ροδοκόκκινη και μερικές από τις άκρες στις ταλιατέλλες που προεξέχουν, να γίνονται κρατσανιστές!

 

Το αφήνουμε να "κάτσει" 15 λεπτά περίπου ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια. Δαιφορετικά μπορούμε να πάμε το ταψί στο τραπέζι και με μια τσιμπίδα να σερβίρεται ο καθένας μόνος του!

 

Καλή Όρεξη!

 

Warning: Προφανώς η συνταγή είναι τίγκα στις θερμίδες και τα λιπαρά! Οπότε δεν είναι φαγητό που το κάνουμε συχνά και ΔΕΝ το σερβίρουμε σε άτομα με προβλήματα χοληστερίνης κλπ! :P

 

Προσωπικές επιλογές:

Για το ρεγκάτο προτείνω το Κέριγκολντ (παραδοσιακό & καπνιστό αντίστοιχα)

Για καπνιστή γαλοπούλα προτείνω Υφαντής Φουαντρέ

Για βούτυρο προτείνω Λούρπακ αλλατισμένο

Για τυρί κρέμα προτείνω Φιλαδέλφεια (κανονικό ή με προσθήκη blue cheese)

B)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...