evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Ευάκι ξέρεις και η Βέφα Αλεξιάδου χημικός σπούδασε. Link το ξερω αλλα αλλο χημικος και αλλο χημικος μηχανικος. δεν εχουν καμια σχεση τα δυο επαγγελματα/σπουδες. Σου αρέσει πιο πολύ από το απλό με προζύμι; το ψωμι με προζυμι δεν μου αρεσει γτ μου ξινιζει. οποτε η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι ναι.
athlios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Oχι αλλα εκτος του οτι ειναι σιχαμενο το μαυρο ψωμι, τρωγεται και πιο δυσκολα απο το μαυρο. Συνηθως εχει μια γευση σαν ξυλο.
billkost Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Μήπως ο athlios μπερδεύει το πολύσπορο με το ολικής αλέσεως; Επίσης, το με προζύμι πράγματι ξινίζει αλλά μου αρέσει πιο πολύ από όλα τα άλλα. Βέβαια, και οι μπαγκέτες μου αρέσουν, και το σικάλεως και όλα. Αλλά το πιο νόστιμο και απλό σάντουιτς που έχω φτιάξει είναι με προζύμι. Ίσως επειδή η φυσική του ξινίλα δένει με τη μαγιονέζα και το χοιρινό, δε ξέρω.
evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 δεν ξερω. και το πολυσπορο ειναι ωραιο και το ολικης αλεσεως. το τελειως λευκο δεν μου αρεσει καθολου γτ δεν εχω γευση και αυτο με το προζυμι λογο ξινιλας. ωραιο πραμα το ψωμακι. να εχουμε να διαλεγουμε.
ANHLIKOS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Λεω να φτιάξω ταλιατελες που να εχουν μανιτάρια και λαδι τρούφας...αλλα εχω κολλήσει. Δεν μου έρχεται τιποτα στο μυαλό. Ισως βαλω και λιγη κρεμά γάλακτος ίσα ισα για να δέσει κάπως. Εχει κανεις καμιά ιδεα, για συνταγή?
billkost Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Λεω να φτιάξω ταλιατελες που να εχουν μανιτάρια και λαδι τρούφας...αλλα εχω κολλήσει. Δεν μου έρχεται τιποτα στο μυαλό. Ισως βαλω και λιγη κρεμά γάλακτος ίσα ισα για να δέσει κάπως. Εχει κανεις καμιά ιδεα, για συνταγή? Σάλτσα με μανιτάρια και λάδι τρούφας ε; Το λάδι τρούφας, δεν είναι λάδι από τρούφα, είναι ελαιόλαδο με βιομηχανική μίξη μιας ουσίας που περιέχουν και οι τρούφες. Αλλά αν θες να το χρησιμοποιήσεις, έχε στο μυαλό σου πως μπορεί να πικρίσει λίγο άσχημα, οπότε ίσως να χρειαστεί λίγο ζάχαρη ή λίγο καρότο, αλλά το καρότο θέλει να περάσει αρκετή ώρα για να δώσει τη γλύκα του. Επίσης, μη το βάλεις ωμό, σκέτο από πάνω. Καλή επιτυχία! Η σάλτσα με μανιτάρια και κοτόπουλο στα μακαρόνια είναι γαμάτη.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Λεω να φτιάξω ταλιατελες που να εχουν μανιτάρια και λαδι τρούφας...αλλα εχω κολλήσει. Δεν μου έρχεται τιποτα στο μυαλό. Ισως βαλω και λιγη κρεμά γάλακτος ίσα ισα για να δέσει κάπως. Εχει κανεις καμιά ιδεα, για συνταγή? Εγώ θα σου πρότεινα σκέτες ταλιατέλες, γυρισμένες στο τέλος σε λάδι τρούφας, με παρμεζάνα τριμμένη από πάνω. Το λάδι τρούφας έχει αρκετά χαρακτηριστική γεύση από μόνο του. Πάντως, αν θες να προσθέσεις μανιτάρια, γνώμη μου είναι να μην μπλέξεις λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος, λίγα σοταρισμένα μανιτάρια, με προσθήκη ίσως φρέσκου κρεμμυδιού στο πολύ τέλος (για να διατηρήσει χρώμα και φρεσκάδα).
evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 εχω εδω μια απλη συνταγουλα πρωτα οι φωτος βεβαια υλικα (για δυο ατομα) 250γρ μακαρονια/ταλιατελες οτι θες 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 200-250 γραμμαρια μανιταρια σε κονσερβα η φρεσκα 1 κρεμα γαλακτος 200ml περιπου 30% λιπαρα ελαιολαδο αλατι πιπερι. εκτελεση σε μια κατσαρολα βαζουμε τα μακαρονια να βρασουν σε αλατισμενο νερο. εν το μεταξυ σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε αρκετο λαδι (προβλεπουμε η ποσοτητα να ειναι αρκετη και για το τσιγαρισμα του κρεμμυδιου και των μανιταριων) και οταν καψει προσθετουμε τα κρεμμυδια. τα τσιγαριζουμε καλα να μαλακωσουν και λιγο πριν γινουν ριχνουμε και τα μανιταρια. τα μανιταρια πρεπει να βγαλουν το νερο τους και να τσιγαριστουν ελαχιστα μετα. βαζουμε αλατι πιπερι την ωρα του τσιγαρισματος. οταν γινουν και τα μανιταρια και το κρεμμυδι ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και την αφηνουμε να παρει μια βραση. την βγαζουμε απο την φωτια και την αφηνουμε να κατσει. στην αρχη μπορει να μην ειναι πολυ πηχτη αλλα μετα οταν αρχισει να κρυωνει πηζει ωραια. οταν βρασουν τα μακαρονια τα σουρωνουμε. τωρα εχεις δυο επιλογες, η σερβιρεις τα μακαρονια στο πιατο κι απο πανω βαζεις την σαλτσα οπως ειναι στις φωτογραφιες η τα ξαναριχνεις στην κατσαρολα και αδειαζεις μεσα ολη την σαλτσα και ανακατευεις καλα και μετα σερβιρεις. στην φωτογραφια εχω βαλει απο πανω την σαλτσα για να ειναι πιο ομορφο αλλα απο θεμα γευσης ειναι καλυτερα ανακατεμενα στην συγκεκριμενη περιπτωση. οταν το σερβιρεις μπορεις να προσθεσεις καποιο τυρι απο πανω που λιωνει η να τα φας χωρις τυρι.
evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 ερωτηση για ταψακι βρηκα αυτη την συνταγη http://allrecipes.com/Recipe/Cranberry-Orange-Loaf/Detail.aspx και θελω να την φτιαξω. αλλα δεν εχω το 9χ5 inch loaf pan. τι μπορω να χρησιμοποιησω στην θεση του; ακυρο τελικα εχω κατι αλουμινενια που πλησιαζουν πολυ το μεγεθος.
ANHLIKOS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις σας. Ελεγα να βαλω λίγη κρεμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα. @evabb κατι τετοιο σκεφτόμουν και γω. Θενκς και παλι.
evabb Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 λαχανακια βρυξελλων με μανιταρια για σαλατα η υγειηνο side
billkost Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 λαχανακια βρυξελλων με μανιταρια για σαλατα η υγειηνο side Η πρασινάδα τι είναι; Τα λαχανάκια τα έβρασες; Πόση ώρα; Τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι; Τα μανιτάρια τα τηγάνισες; Δε σου αρέσει να τα τσιγαρίζεις πολύ ε; Η προσθήκη του χοντρού αλατιού (τι είναι; Ακατέργαστο θαλάσσης; Συνήθως αυτό ενώνεται με άλλες χοντρές νιφάδες αλατιού όπως στη φώτο σου) είναι πολύ γαμάτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις