leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 παπάργια, δεν τα στέλνουν τα τηγάνια ελλαδιστάν. Εδώ λογικά σε μαγαζί με εξοπλισμό εστιατορίου να ψάξω ε; Τα έχει ένας στον Ημπέη, αλλά θέλει άλλα τόσα για ταχυδρομικά. Επίσης, για σκεύη κουζίνας ομιλώντας: Τι κάνει μια κατσαρόλα καλή ή κακή; Βαρύς πάτος και πάλι; Παίζουν και αλουμινίου ξερωγώ αντί για ατσάλινες; Τελευταίο: τιπς για σωστό/ασφαλή καθαρισμό αντικολλητικών τηγανίων και αλουμινένιων ταψίων ξέρουμε;
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 παπάργια, δεν τα στέλνουν τα τηγάνια ελλαδιστάν. Εδώ λογικά σε μαγαζί με εξοπλισμό εστιατορίου να ψάξω ε; Τα έχει ένας στον Ημπέη, αλλά θέλει άλλα τόσα για ταχυδρομικά. Επίσης, για σκεύη κουζίνας ομιλώντας: Τι κάνει μια κατσαρόλα καλή ή κακή; Βαρύς πάτος και πάλι; Παίζουν και αλουμινίου ξερωγώ αντί για ατσάλινες; Τελευταίο: τιπς για σωστό/ασφαλή καθαρισμό αντικολλητικών τηγανίων και αλουμινένιων ταψίων ξέρουμε; μην τα γδαρεις τα αντικολλητικα και τα αλουμινια μην τα αφηνεις μεσα σε νερο για πολλες ωρες, ενωω να τα αφησεις στο νεροχυτη καμια νυχτα και να τα πλυνεις την αλλη μερα. πλυσιμο και στεγνωμα οσο πιο γρηγορα γινεται και επισης μην τα γδαρεις.
traganeus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αποφάσισα να κάνω την ριμάδα την καρμπονάρα σύμφωνα με αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=0sBxqVWbpDw μια ερώτηση που έχω είναι αν βρομάει αυγουλίλα γενικα σαν πιάτο....
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 πλυσιμο και στεγνωμα οσο πιο γρηγορα γινεται Δεν θα πάθουν και τίποτα άμα πλυθούν με το πάσο μας
leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 μάλλον εννοεί να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες για να μαλακώσουν τα ξερά. Μαυρίζουν τα ρημάδια τα αλουμίνια...
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 μα πιο ευκολα πλενεται κατι οταν το πλενεις ζεστο. Και οχι, δεν εχει γευση αυγουλιλας η καρμποναρα.
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 μάλλον εννοεί να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες για να μαλακώσουν τα ξερά. Μαυρίζουν τα ρημάδια τα αλουμίνια... αυτο ακριβως. μπορω να σου κανω και αναλυση γτ δεν πρεπει να το αφηνεις στο νερο.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 μάλλον εννοεί να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες για να μαλακώσουν τα ξερά. Μαυρίζουν τα ρημάδια τα αλουμίνια... Το να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες, το είχε καλύψει εδώ: ..και τα αλουμινια μην τα αφηνεις μεσα σε νερο για πολλες ωρες.. αλλά anyway
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Το να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες, το είχε καλύψει εδώ: αλλά anyway η βρωμια ξεκολλαει πιο ευκολα οταν ειναι φρεσκια και ζεστη.
leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 άμα όμως πλακώσεις τον περίδρομο, και το ταψί στο μεταξύ κρυώσει; Το ξαναβάζεις στον φούρνο να ζεσταθεί;
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 η βρωμια ξεκολλαει πιο ευκολα οταν ειναι φρεσκια και ζεστη. Χαίρω πολύ
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 άμα όμως πλακώσεις τον περίδρομο, και το ταψί στο μεταξύ κρυώσει; Το ξαναβάζεις στον φούρνο να ζεσταθεί; περιδρομιασε εκει και πλυνε το σε κανα τριωρο δεν θα εχουν γινει λαστιχο τα λιπη. αν το βαλεις παλι στο φουρνο θα γινει χειροτερα.
leftermann Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 εύκολο "τυρόψωμο" που κάνεις τσατ-πατ για πρωινό και ξετρελαίνονται τα πιτσιρίκια: (αν και ταίριαζε πιο πολύ στο "συνταγές της γιαγιάς", η γιαγιάκαμ μου το έμαθε) (ο Τούφας αν διαβάσει την συνταγη θα του σηκωθεί η τρίχα ) 5 βαρβάτες κουταλιές αλεύρι 3 αβγά αλάτι λίγο πιπέρι τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπολ, και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει ολίγον νερουλός χυλός. λαδώνουμε καλά ένα ταψί (μικρό), απλώνουμε τον χυλό (θα γίνει μια λεπτή στρώση). από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας φέτα. Αν θέλουμε, τρίβουμε και λίγο κασέρι, κάνα αλλαντικό. Σκορπίζουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο. Το ρίχνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Καλημερούδια.
evabb Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 σαν την τεμπελοπιτα που ειχα φτιαξει πριν καμποσο καιρο μου φαινεται. Υλικά 2 αυγά 2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (αν βρείτε πρόβειο ταιριάζει καλύτερα) 1 ½ και ½ φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη 1 ½ φλ. τσαγιού νερό 2 φλ. τσαγιού αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμη για να σφίξει ο χυλός) 3 και 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1/3 φλ. τσαγιού γάλα Βούτυρο για το ταψί Εκτέλεση Προθερμένετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και το νερό. Προσθέτετε το 1 ½ φλ. τσαγιού φέτα, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα 2 φλ. τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη. Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και αδειάζετε μέσα το χυλό. Τον απλώνετε σε όλο το ταψί (όσο πιο λεπτή η πίτα, τόσο πιο καλά) . Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι απλώνετε αυτό το μίγμα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 περίπου λεπτά. 10 λεπτά πριν ψηθεί, ίσως χρειαστεί να την ανεβάσετε πιο ψηλά για να ροδίσει περισσότερο από πάνω (αυτό εξαρτάται από τον φούρνο σας). Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Τρώγεται χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Σημ.: μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με λιωμένο βούτυρο στο τελος βεβαια την ξετιναξα στο τυρι εβαλα πολυ παραπανω απ οσο λεει η συνταγη
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Αυτό που φτιάχνει ο leftermann είναι "light" εκδοχή της αλευρόπιτας (στο Ζαγόρι βάζουν βούτυρο, όχι λάδι, και δε χρησιμοποιούν αλλαντικά). Το ίδιο και η εκδοχή της evabb (ειδικά το πρόβειο, που πράγματι δίνει ανώτερη γεύση) αλλά σε λεπτή στρώση. (είπα αλευρόπιτα και θυμήθηκα, αν σας φέρει ο δρόμος στο Μονοδένδρι, αντί της περίφημης και πολυδιαφημισμένης "Κικίτσας" -που αξίζει, αν δε γίνεται χαμός από κόσμο- σταθείτε στη "Χαράδρα του Βίκου" και παραγγείλτε αλευρόπιτα, θα με θυμηθείτε).
Προτεινόμενες αναρτήσεις