Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πώς να πετάξουμε το πατατόπουλο στον φούρνο χωρίς ταψί ρε συ Μπιλ; :mrgreen:

φαντασου τωρα την πιτα χωρις ταψι, θα την βρεις στον πατο του φουρνου

Δημοσ.

πώς να πετάξουμε το πατατόπουλο στον φούρνο χωρίς ταψί ρε συ Μπιλ; :mrgreen:

Μα θα έχεις στρώσει την πίτα σου σε άλλο ταψί, το εξήγησα πως θα έχεις δυο ταψιά, το ένα θα στρώνεις και το άλλο θα ζεσταίνεται.

Δημοσ.

μα δεν είναι μόνο να ζεσταθεί στην αρχή, είναι να διατηρείται πάντα ζεστό και να μεταφέρει την θερμότητα από κάτω προς το φαγητό για να το ψήσει, γρήγορα και ομοιόμορφα.

Δημοσ.

Μα θα έχεις στρώσει την πίτα σου σε άλλο ταψί, το εξήγησα πως θα έχεις δυο ταψιά, το ένα θα στρώνεις και το άλλο θα ζεσταίνεται.

 

και καπου εκει καταληγουμε στα επιγοντα με καμενα δαχτυλα.

Δημοσ.

μα δεν είναι μόνο να ζεσταθεί στην αρχή, είναι να διατηρείται πάντα ζεστό και να μεταφέρει την θερμότητα από κάτω προς το φαγητό για να το ψήσει, γρήγορα και ομοιόμορφα.

Όταν φτάσει το οποιοδήποτε μέταλλο στη θερμοκρασία που έχεις, μετά δεν έχεις αυξομοιώσεις στη θερμοκρασία άρα παραμένει σταθερή και ομοιόμορφη.

Δημοσ.

Όταν φτάσει το οποιοδήποτε μέταλλο στη θερμοκρασία που έχεις, μετά δεν έχεις αυξομοιώσεις στη θερμοκρασία άρα παραμένει σταθερή και ομοιόμορφη.

 

εμ βλεπεις γτ σε βριζω; γτ λες βλακειες. το θεμα δεν ειναι η θερμοκρασια αλλα η ροη θεμοτητας.

Δημοσ.

λεφτερ, κανε αυτο καποια στιγμη: http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/roast-chicken-recipe

Στο search, το είχε βάλει σε φούρνο 60 βαθμών για κάποιες ώρες αλλά δε θυμάμαι πόσες.

 

εμ βλεπεις γτ σε βριζω; γτ λες βλακειες. το θεμα δεν ειναι η θερμοκρασια αλλα η ροη θεμοτητας.

Σε σταθερή θερμοκρασία μέσα στο φούρνο, δηλαδή όταν αποκατασταθεί η επιθυμητή θερμοκρασία τι ρόλο βαράει αυτό;

Δημοσ.

ερωτηση, τα πηλινα και τα πυρεξ σε ποια θεση τοποθετουνται σε σχεση με τα ανοξειδωτα, αλουνιμενια και χαλκινα;

Δημοσ.

Πώς να μαγειρέψεις σαν τον Χέστον! Καλό! :mrgreen:

 

Μπιλ, έχεις τον φούρνο/μάτι κουζίνας, έχεις και το φαγητό. Ο φούρνος προσφέρει θερμότητα, το φαγητό την απορροφά για να ψηθεί. Παρεμβάλλεται το σκεύος, που αναγκαστικά πρέπει να παίξει τον ρόλο του μεταφορέα. Όσο πιο καλός μεταφορέας είναι, τόσο καλύτερα θα μαγειρέψουμε.

Δημοσ.

Πώς να μαγειρέψεις σαν τον Χέστον! Καλό! :mrgreen:

 

Μπιλ, έχεις τον φούρνο/μάτι κουζίνας, έχεις και το φαγητό. Ο φούρνος προσφέρει θερμότητα, το φαγητό την απορροφά για να ψηθεί. Παρεμβάλλεται το σκεύος, που αναγκαστικά πρέπει να παίξει τον ρόλο του μεταφορέα. Όσο πιο καλός μεταφορέας είναι, τόσο καλύτερα θα μαγειρέψουμε.

Ναι ρε συ, διάβασε τι έγραψα. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Γαμώτο, μη με αναγκάζεται να κάνω πείραμα με φωτογραφίες.

Δημοσ.

Στο search, το είχε βάλει σε φούρνο 60 βαθμών για κάποιες ώρες αλλά δε θυμάμαι πόσες.

 

 

Σε σταθερή θερμοκρασία μέσα στο φούρνο, δηλαδή όταν αποκατασταθεί η επιθυμητή θερμοκρασία τι ρόλο βαράει αυτό;

 

αλλη η θερμοκρασια αλλο η ροη θερμοτητα και κατ επεκταση η αγωγιμοτητα. δεν εχει σημασια αν ειναι ζεστο τα ταψι αλλα δεν μπορει να μεταφερει την θερμοτητα του στο φαι. και τα τρια υλικα θα φτασουν στους 250 βαθμους αλλα το ατσαλινο μεταφερει την ενεργεια του πιο αργα στο φαι.

Δημοσ.

ερωτηση, τα πηλινα και τα πυρεξ σε ποια θεση τοποθετουνται σε σχεση με τα ανοξειδωτα, αλουνιμενια και χαλκινα;

 

εντελώς εμπειρικά, πυρέξ γάστρα μαγειρεύει πολύ καλύτερα από μαντεμένια. Και το πήλινο επίσης. Έχω φάει πατατόπουλο σε πήλινο σκεύος (ανοιχτό σαν ταψί) σε πέτρινο φούρνο και έπαθα ζημιά.

Δημοσ.

αλλη η θερμοκρασια αλλο η ροη θερμοτητα και κατ επεκταση η αγωγιμοτητα. δεν εχει σημασια αν ειναι ζεστο τα ταψι αλλα δεν μπορει να μεταφερει την θερμοτητα του στο φαι. και τα τρια υλικα θα φτασουν στους 250 βαθμους αλλα το ατσαλινο μεταφερει την ενεργεια του πιο αργα στο φαι.

Δε κατάλαβες τι γράφω. Τώρα πάω οδοντίατρο και μετά για φαΐ και όταν γυρίσω θα το ζωγραφίσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...