Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Καλημέρα !

 

πήρα 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου και δεν ξέρω πως ή με τι να τις κάνω. Θα προτείνει κάποιος κάτι έξτρα ουάου ; (παρακαλώ όχι σάλτσες που θα κοστίσουν όσο μια οικογενειακή πίτσα Hut)

 

Φιλε μου μπορεις να κανεις κατι απλο και γευστικο!

2 κουταλιες της σουπας μελι

Σαλτσα σογιας

Σησαμι, Τζιντζερ, Σκορδο και αλατοπιπερο.

 

Τα χτυπας ολα μαζι με λιιιγο λαδι και εχεις μια παχυρευστη σαλτσα, περιχυνεις τις φτερουγες που εχει στρωσεις σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνεις για 40 λεπτα στους 160-180 αναλογα ποσο δυνατο φουρνο εχεις η αερα η πανω κατω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροποποίησα την συνταγή, ως εξής:

 

-2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

-1/2 κουταλιά της σούπας ξερό κρεμμύδι

-1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-6 φτερούγες κομμένες στην άρθρωση

-1 κούπα ρύζι (θα βράσει μόνο του με τον κλσσικό τρόπο)

 

Ανοίγω τον φούρνο στους 200 για να ζεσταθεί και ξεκινάω την παρασκευή της φόρμουλας. Σε ένα τάπερ (τέτοιο είχα) έβαλα τα πάντα εκτός απ'τις φτερούγες και το ρύζι. Τα ανακάτεψα και μετά εμβάπτισα προσεκτικά μία μία κάθε (κομμένη) φτερούγα. Τα αράδιασα σε ένα ρηχό ταψί και το έβαλα στον φούρνο.. Έβαλα και το ρύζι να βράσει και περιμένω.

 

Έχουμε τις πρώτες εικόνες από την μάχη:

 

Το μίγμα:

 

0031k.jpg

 

 

Τα κοτόπουλα πριν εμβαπτιστούν:

 

0032y.jpg

 

 

Τα κοτόπουλα αφού εμβαπτίστηκαν:

 

0034hb.jpg

 

 

Το ρύζι:

 

0033ue.jpg

 

 

Τα αποτελέσματα:

 

 

0035d.jpg

 

 

0036h.jpg

 

 

τρωγόντουσαν....

Επεξ/σία από we_will_rise
Δημοσ.

Η πιο καλη συνταγη για φτερουγες:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=SN3j0U8WqiA[/ame]

 

 

και μετα εχουμε:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Ht7mK5dX0es[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=rB99TPZDW-g[/ame]

http://foodwishes.blogspot.com/2009/01/some-sweet-and-hot-mustard-glazed.html

 

 

η φτερουγες ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου φαγητα και εχω δοκιμασει παραααααα πολλους τροπους

Δημοσ.
Καλημέρα !

 

πήρα 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου και δεν ξέρω πως ή με τι να τις κάνω. Θα προτείνει κάποιος κάτι έξτρα ουάου ; (παρακαλώ όχι σάλτσες που θα κοστίσουν όσο μια οικογενειακή πίτσα Hut)

 

τι να χορτάσεις απο τις φτερούγες ρε συ! :P

Δημοσ.
τι να χορτάσεις απο τις φτερούγες ρε συ! :P

 

Από το κοτόπουλο είναι ο πιο νόστιμος μεζές.

Το πιο άχρηστο είναι στο στήθος. (Στο κοτόπουλο πάντα)

  • Super Moderators
Δημοσ.
καμμια συνταγη για πατατοσαλατα,περαν των τετριμμενων;;

 

Έφτιαξα χθες μια:

 

Βράζεις πατατούλες μικρές για κάνα 25λεπτο και τις αφήνεις να κρυώσουν λίγο.

 

Ψιλοκόβεις φρέσκο κρεμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, ένα καρότο τριμμένο, κάπαρη και αγουράκι μικρό τουρσί σε μικρά κομματάκια.

 

Ανακατέβεις ένα βαζάκι μαγιονέζα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ρίχνεις και ότι έχεις ψιλοκόψει και στο τέλος τις πατάτες χοντροκομμένες και ανακατέβεις απαλά για να μη διαλυθούν εντελώς.

 

Προαιρετικά μπορείς να βάλεις και ένα/δυο κουταλάκια μουστάρδας.

 

Το αφήνεις στο ψυγείο κάνα 2ωρό και είσαι κομπλέ! (όσο πιο πολύ μείνει ψυγείο, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει!).

B)

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xAtzl1LWtQ8]Cake pr0n.[/ame]

 

Ο τυπακος ειναι πολυ συμπαθητικος.

Οσο για τις συνταγες του φαινονται πολυ ευκολες και γευστικες, αλλα θα ηθελα και μια γνωμη απο τους γευσιγνωστες του forum.

 

PS. Γιατι δεν εχει γινει sticky ακομα αυτο το thread?

 

 

Λοιπον επειδη φευγω για τριημερο ψησιματος-παραλιας-μπυρας και τρελης θέας απο μπαλκονι, ψαχνω συνταγες για να μαριναρω χοιρινο και κοτοπουλο.

Θα ηθελα κατι λιγο εξω απο τα συνηθισμενα, αλλα με υλικα που μπορω να βρω ευκολα.

Βρηκα μια συνταγη που χρησιμοποιει CocaCola, και ψηθηκα... Εχει δοκιμασει κανεις?

 

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=XqPb0QTCm5U[/ame]

 

Και αμα εχετε καμια συνταγη ή γνωμη επι του θεματος, ευπροσδεκτη.

Επεξ/σία από ..MementoMori..
Δημοσ.

Το ειδα, και ο Toufas ειναι εγγυηση, αλλα επειδη σε αυτες τις σελιδες αναφερθηκε η λεξη διαιτα, λεω να αγνοησω για την ωρα τις υποπτες αυτες συνταγες.

 

Θα ηθελα κατι που θα αλλαξει ριζικα την γευση. Κατι που θα μου πουν "Τι κανεις ρε μαλακα στο κρεας μας?". Η CocaCola και η μαυρη ζαχαρη φαινονται αρκετα ριζοσπαστικες για την δικια μου παλετα, αλλα δεν ξερω τα αποτελεσματα τους.

 

Εμενα προσωπικα δεν με πειραζει γιατι ειναι η καλυτερη μου να δοκιμαζω καινουριες γευσεις ακομα και αν μεινω νηστικος σαν αποτελεσμα (εχει συμβει αρκετες φορες).

Επειδη ομως θα ψησω και για αλλους 5-6, θελω κατι περιεργο αλλα δοκιμασμενο.

Δημοσ.

Υπάρχουν άπειρες ιδέες για μαρινάρισμα. Το ζήτημα είναι να επιλέξεις τα μπαχαρικά που σου αρέσουν και έχεις δοκιμάσει.

 

Κάποιες καλές ιδέες που βρήκα μέσω γκοογκλη -->

 

5. Aναμείξτε ελαιόλαδο με κόκκινο κρασί και πάπρικα και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για ένα βράδυ.

6. Mπορείτε επίσης να μαρινάρετε τα κρεατικά για ένα βράδυ, με ελαιόλαδο, κομμένα κρεμμύδια, λεμόνι και δενδρολίβανο.

7. Για πιο πικάντικη γεύση στα κρεατικά σας, δοκιμάστε να τα αφήσετε για 2-3 ώρες μέσα σε μείγμα από βότκα, ξίδι, ταμπάσκο και τζίντζερ.

8. Aν θέλετε να ψήσετε χοιρινό, αφήστε το για 2-3 ώρες μέσα σε μπίρα.

9. Tο χοιρινό, επειδή του ταιριάζει και η γλυκόξινη γεύση, μπορείτε να το βάλετε για ένα βράδυ σε μαρινάτα με ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού και φασκόμηλο.

 

Αν βάλεις κοτόπουλο στο γκριλ δοκίμασε σίγουρα την συνταγή που έδωσε ο τούφας με γιαούρτι-λεμόνι κλπ.

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μόλις αυτοσχεδίασα με καλαμάρια:

 

Quantum Squids:

 

Βράζουμε άγριο ρύζι (όχι αυτό που είναι όλο μαύρο, υπάρχει ανάμεικτο παρμποϊλ με άγριο) ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο.

 

Το βάζουμε σε μια σουπιέρα, ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι ξερό, πετάμε βασιλικό και σχοινόπρασο (αυτό μην το παραλείψετε κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση).

 

Παίρνουμε μερικά καλαμάρια, μεγέθους της αρεσκείας σας, εμένα ήταν σχετικά μικρά αλλά να μπορούν να γίνουν γεμιστά. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πετάμε μέσα στο ρύζι.

 

Προσθέτουμε φέτα και ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια με αυτό το θείο πράγμα και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα στην άκρη.

 

Φροντίζουμε το ρύζι να είναι μπόλικο έτσι ώστε να περισσεύει και να πετάξουμε στο πυρέξ τα γεμιστά καλαμάρια μαζί με πολύ από το μείγμα και να γίνει λίγο σαν ριζότο.

 

Επίσης εγώ τις δόσεις τις έκανα με το μάτι, η φέτα να κάνει αισθητή την παρουσία της μέσα στο όλο πράμα, το ίδιο και τα κρεμμύδια, και από βασιλικό και σχοινόπρασο, μην το λυπηθείτε ρίξτε άφθονο.

 

Πριν βάλετε το πυρέξ στο φούρνο βάζετε ελαιόλαδο (ναι, κι άλλο) και λίγο νεράκι. ΛΙΓΟ. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος αφαιρείτε λίγα ζουμιά για να μην κολυμπάει το φαϊ σας.

 

Το κβαντικό καλαμάρι είναι έτοιμο μόλις πάρει ωραίο χρωματάκι, φουσκώσει και έρθει και γίνει σαν ζέπελιν.

 

Κάτι που δεν είχα εγω σήμερα, αλλά σίγουρα θα ταιριάζει καλά (μην πω γαμάτα δλδ) είναι το κουκουνάρι.

 

Όταν θα τρίβετε τις κοιλούμπες σας με ευχαρίστηση παρακαλώ στείλτε ευχαριστήρια πμ.

Επεξ/σία από YiN
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...