Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Σοταρα shallots με θυμαρι σε ελαχιστο λαδι. Εβαλα λιγη μαυροδαφνη και λιγο sauvignon blanc και αφου εξατμιστηκε εβαλα τον ζωμο και τον εβρασα δυνατα ωστε να γινει η σαλτσα. Οταν μειωνουμε υγρα, παντα βαζουμε αλατι-πιπερι στο τελος γιατι θα συμπυκνωθει η γευση. Το αρνι στο τηγανι Και αφου τελειωσε στον φουρνο να ψηθει και μεσα ηταν ετοιμο. Για τον πουρε θα εχουμε αλλη παρουσιαση!
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου! Η ρατσα ειναι αυτη: Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση. Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει. Ενα πολυ καλο αρθρο http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html
prospolos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δείτε αυτό το site. Τρελάθηκα με τα γλαστράκια http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/03/a-blast-from-the-past/
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Και σε video απο το foodwishes: http://www.youtube.com/watch?v=4gM_zgONIRo
athlios Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου! Η ρατσα ειναι αυτη: Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση. Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει. Ενα πολυ καλο αρθρο http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html γινε λιγο πιο συγκεκριμενος για το τι ακριβως ειναι η παραγγελια σου. :ρ
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 2kg belly (πανσετα) 1kg loin (μπριζολες? lol) 300gr black pudding (λουκανικο φτιαγμενο απο το αιμα του ζωου μπαχαρικα και λιπος, γαματος μεζες, εδω το πως φτιαχνεται) 1 σαλαμι, τσαμπα γιατι θελει να της πω την γνωμη μου μιας και ειναι η πρωτη της προσπαθεια.
agamoi-thytai Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Έχει κανείς συνταγή για ζύμη πίτσας της προκοπής; Όσες εχω δοκιμασει βγαίνουν πολύ αφράτες και δεν λένε μία. Ψάχνω κάτι σε χωριάτικο στυλ. Πριν πολλά χρόνια υπήρχε μία πιτσαρία στην Πάτρα στην 3ων Ναυάρχων που έκανε τέτοια ζύμη. Έκτοτε ότι και να εχω φτιάξει/φάει δε με συγκινούν. Σημ. Θέλω η ζύμη να είναι λεπτή και όχι ψωμί.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Αυτη που κανω εγω: 3/5 της κουπας νερο 1 μαγια αλευρι όσο πάρει, αρκεί όταν τελειώσεις στο ζύμωμα να μην κολλάει καθολου στα χέρια ζαχαρη, αλατι από 1/2 και 3/4 κ. του γλυκου. Ανακατευεις πρώτα μαγια, ζάχαρη, αλατι και το νερό που θα ειναι ζεστό αλλά όχι καυτο και μετα ζημώνεις. Αφηνεις 30' και μετα το ξαναζημώνεις 1' το ζυμάρι για να το απλώσεις.
agamoi-thytai Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Εχω την εντύπωση πως αυτή είναι η κλασσική. Αυτή βρίσκω παντού. Δυστυχώς φουσκώνει πολύ και είναι σαν ψωμί.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το είχα ψαξει και εγω πριν 2 χρονια αρκετα και δεν ειχα βρει αλλες που να με καλυπταν, το ίδιο πρόβλημα είχα και γω. Τώρα αν δεν θελεις να φουσκώνει και να γίνεται σαν ψωμί δοκίμασε να βαλεις λιγότερο νερο, αν το ζυμάρι δεν κολλάει θα μπορέσεις να το απλώσεις πολύ ανετα στο ταψι. Εχω την εντύπωση ότι ο τροπος ψησίματος παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τη ζυμη.
Toufas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1316918/Jamie-Olivers-30-minute-meals-Cheats-pizza-delish-salads-squashed-cherries-vanilla-mascarpone-cream.html εδω μια συνταγη για αυτους που βιαζονται. και εδω μια ευκολη αλλα θελει να την κανεις απο την προηγουμενη μερα αλλα νομιζω ειναι αυτο που θες. Και εγω θελω την ζυμη οσο πιο λεπτη γινεται. http://www.youtube.com/watch?v=MjuiazBz5Eo αν θες συνταγη με προζυμι που θα σου δωσει ακομα πιο καλη γευση μου λες.
kuzko21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 εχει ο σεφ να προτεινει καποια συνταγη για αματριτσιανα; ψιλοπικαντικη μακαροναδα, τη δοκιμασα σε ''ιταλικο'' μακαροναδικο , και ομολογουμενως ηταν πολυ καλη. btw , φοβερο τοπικ!
insomniaK Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Για τη ζύμη, βάλτε πιο λίγη μαγιά, χοντρό/ψιλό αλεύρι (1/3) και ζυμώστε την το προηγούμενο βράδυ και ξαναζυμώστε την πριν το ψήψιμο. edit: Κάτι τέτοιο έκανε η γιαγιά μου edit2: Μάλλον το βίντεο του τούφα, τα λέει καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις