Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοταρα shallots με θυμαρι σε ελαχιστο λαδι.

img0487jn.jpg

Εβαλα λιγη μαυροδαφνη και λιγο sauvignon blanc

img0489c.jpg

και αφου εξατμιστηκε εβαλα τον ζωμο και τον εβρασα δυνατα ωστε να γινει η σαλτσα. Οταν μειωνουμε υγρα, παντα βαζουμε αλατι-πιπερι στο τελος γιατι θα συμπυκνωθει η γευση.

img0491kg.jpg

img0492px.jpg

 

Το αρνι στο τηγανι

img0495qp.jpg

img0496y.jpg

Και αφου τελειωσε στον φουρνο να ψηθει και μεσα ηταν ετοιμο.

img0499d.jpg

 

 

Για τον πουρε θα εχουμε αλλη παρουσιαση!

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου!

Η ρατσα ειναι αυτη:

mangalitsapigs.jpg

 

Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση.

Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει.

 

Ενα πολυ καλο αρθρο

http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html

Δημοσ.

 

Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου!

Η ρατσα ειναι αυτη:

mangalitsapigs.jpg

 

Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση.

Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει.

 

Ενα πολυ καλο αρθρο

http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html

 

γινε λιγο πιο συγκεκριμενος για το τι ακριβως ειναι η παραγγελια σου. :ρ

Δημοσ.

2kg belly (πανσετα)

1kg loin (μπριζολες? lol)

300gr black pudding (λουκανικο φτιαγμενο απο το αιμα του ζωου μπαχαρικα και λιπος, γαματος μεζες, εδω το πως φτιαχνεται)

1 σαλαμι, τσαμπα γιατι θελει να της πω την γνωμη μου μιας και ειναι η πρωτη της προσπαθεια.

Δημοσ.

Έχει κανείς συνταγή για ζύμη πίτσας της προκοπής;

Όσες εχω δοκιμασει βγαίνουν πολύ αφράτες και δεν λένε μία.

 

Ψάχνω κάτι σε χωριάτικο στυλ.

 

Πριν πολλά χρόνια υπήρχε μία πιτσαρία στην Πάτρα στην 3ων Ναυάρχων που έκανε τέτοια ζύμη.

 

Έκτοτε ότι και να εχω φτιάξει/φάει δε με συγκινούν.

 

Σημ. Θέλω η ζύμη να είναι λεπτή και όχι ψωμί.

Δημοσ.

Αυτη που κανω εγω:

3/5 της κουπας νερο

1 μαγια

αλευρι όσο πάρει, αρκεί όταν τελειώσεις στο ζύμωμα να μην κολλάει καθολου στα χέρια

ζαχαρη, αλατι από 1/2 και 3/4 κ. του γλυκου.

 

Ανακατευεις πρώτα μαγια, ζάχαρη, αλατι και το νερό που θα ειναι ζεστό αλλά όχι καυτο και μετα ζημώνεις. Αφηνεις 30' και μετα το ξαναζημώνεις 1' το ζυμάρι για να το απλώσεις.

Δημοσ.

Το είχα ψαξει και εγω πριν 2 χρονια αρκετα και δεν ειχα βρει αλλες που να με καλυπταν, το ίδιο πρόβλημα είχα και γω. Τώρα αν δεν θελεις να φουσκώνει και να γίνεται σαν ψωμί δοκίμασε να βαλεις λιγότερο νερο, αν το ζυμάρι δεν κολλάει θα μπορέσεις να το απλώσεις πολύ ανετα στο ταψι.

Εχω την εντύπωση ότι ο τροπος ψησίματος παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τη ζυμη.

Δημοσ.

http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1316918/Jamie-Olivers-30-minute-meals-Cheats-pizza-delish-salads-squashed-cherries-vanilla-mascarpone-cream.html εδω μια συνταγη για αυτους που βιαζονται.

 

 

και εδω μια ευκολη αλλα θελει να την κανεις απο την προηγουμενη μερα αλλα νομιζω ειναι αυτο που θες. Και εγω θελω την ζυμη οσο πιο λεπτη γινεται.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=MjuiazBz5Eo

 

 

 

αν θες συνταγη με προζυμι που θα σου δωσει ακομα πιο καλη γευση μου λες.

Δημοσ.

εχει ο σεφ να προτεινει καποια συνταγη για αματριτσιανα;

ψιλοπικαντικη μακαροναδα, τη δοκιμασα σε ''ιταλικο'' μακαροναδικο , και ομολογουμενως ηταν πολυ καλη.

 

 

 

btw , φοβερο τοπικ!

Δημοσ.

Για τη ζύμη, βάλτε πιο λίγη μαγιά, χοντρό/ψιλό αλεύρι (1/3) και ζυμώστε την το προηγούμενο βράδυ και ξαναζυμώστε την πριν το ψήψιμο.

 

edit: Κάτι τέτοιο έκανε η γιαγιά μου

 

edit2: Μάλλον το βίντεο του τούφα, τα λέει καλύτερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...