Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Do you know that truffle oils are made by perfumists that have no white truffles in them?

 

Αυτό λέει. Δεν λέει από τι συγκεκριμένα, απλά ότι είναι συνθετικό.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=GYlpbbzfvZ8

 

 

ρε μάγκες τι κακό έχει το truffle oil και τα πήρανε τόσο άσχημα αυτοί;

στο 25;20 ξεκινάει η κουβέντα.

λέιι πως φτιάχνεται από κάτι άλλο αλλά δεν μπορώ να το πιάσω ώστε να το googlarw.

 

 

μπιλικωστα εσυ που έκανες και αμέρικα για ενημέρωσε.

Το truffle oil δεν έρχεται από κανονική τρούφα, έρχεται από από την απομόνωση ενός συστατικού που κυριαρχεί στη μυρωδιά της τρούφας. Αυτό το συστατικό είναι παράγωγο του πετρελαίου αλλά δε θυμάμαι ώστε να σου πω, αν ψάξεις στο νετ θα το βρεις.

 

Δε βασίζεται τόσο στη γεύση όσο στη μυρωδιά, που πραγματικά είναι πολύπλοκη, όχι βέβαια σαν την τρούφα, και δεν είναι τόσο άσχημη όσο ισχυρίζονται αυτοί, αλλά είναι άσχημη και στη κουζίνα δε σηκώνει να έχεις κάτι που βρωμάει (εκτός από κάτι απίστευτα τυράκια) αλλά είναι σαν να κλειδώνει τη μύτη σου από το να μυρίσεις άλλα πράγματα. Όχι πως είναι overpowering όπως λέει ο ένας από αυτούς, αλλά επειδή είναι σαν να την απενεργοποιεί.

 

Είναι ένα λάθος που απλά υπάρχει επειδή μερικοί το αγοράζουν για να το παίξουν ιστορία πως ξέρουν να τρώνε. Τη πρώτη φορά που το είδα το αγόρασα επειδή δεν ήξερα. Όταν κατάλαβα το λάθος μου το έψαξα και είδα πως πολλοί το βρίζουν.

 

Γενικά δοκίμασε και αυτό και την τρούφα - υπάρχουν πολλά είδη, δοκίμασε όποιο βρεις - και βγάλε συμπεράσματα.

 

Το βρήκα, 2,4-Dithiapentane. Είναι στο blog ενός τύπου που γουστάρω πολύ! Τώρα που το σκέφτομαι, χάρη στο truffle oil τον βρήκα, εκεί που έψαχνα στο google με φράσεις όπως "truffle oil tastes bad" και τον ανακάλυψα και έχει πολύ ωραία πράγματα, που δυστυχώς συνοδεύονται πολλές φορές από Αμερικανίλα.

 

http://www.seriouseats.com/2011/04/rant-enough-with-the-truffle-oil-already.html

 

Άκυρο, δε τον βρήκα χάρη στο truffle oil, ήταν άλλος εκείνος, απλά ο kenji το έβαλε αρκετά αργότερα. Αλλά δε μπορώ να θυμηθώ ποιος ήταν ο άλλος.

Δημοσ.

για μενα η πιο αποτυχημενη συνθετικη μυρωδια απ ολες ειναι το αμαρετο/αμυδγαλο, οχι οτι οι υπολοιπες πανε πισω, αλλα αυτη την θεωρω κατι αναμεσα σε λαδι μηχανης και μποχα. επισης εντελως συνθετικη ε; μια φορα στο εργαστηριο να μου ερχεται αυτη η μυρωδια, ρε γμτ να λεω φανταζομαι μυρωδιες; τελικα ρωτησα, ηταν ενδιαμεσο μοριο που σχηματιζοταν καποια στιγμη. τουλαχιστον δεν ειμαι τρελη :-D

Δημοσ.

H τρουφα εχει παντως απαλη γευση οταν ειναι σε μετρο και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δυνατη οταν ειναι πολυ. Ειναι σαν το αλατι για μενα, λιγο εκει που πρεπει και γαμαει, πολυ και το γαμησες.

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt1031288/

Πλάκα είχε.

 

Βρήκα τρούφα σε μερικά ντελί αλλά δε πήρα ακόμα. Πρώτα αυγοτάραχο τρικαλινός, 32 ευρώ. Σε λίγο θα φύγει το μηνιάτικο. Ευτυχώς αυτόν και τον άλλο μήνα θα μένω με τη μάνα μου.

 

Όταν μετακομίσω θα τρώω χορταράκι σαν τις αγελάδες.

Δημοσ.

τελικα τις ειδες τις φωτογραφιες η τζαμπα τις εβαλα;

Ναι τις είδα, αλλά ρε συ, δε μου άρεσαν. Ήταν λίγο της υπερβολής. Δε λέω! σίγουρα θα ήταν πιο νόστιμα απ' όσο φαίνονταν.

 

Αν θες θα σχολιάσω τα αρνητικά που νομίζω πως έχει η κάθε φωτο. Ξέρεις, όχι για να στην πω (πραγματικά όχι για να στην πω!!!!!) αλλά ξέρεις, κουβέντα να γίνεται. Που ξέρεις, μπορεί να βλέπω πράγματα που δεν ισχύουν.

 

Ρε συ, να σε πω, τη κρέμα γάλακτος και γενικά τις άσπρες σάλτσες, ξέχνα τα για λίγο, δοκίμασε άλλα πράγματα, θα δεις, είναι υπερ-εκτιμημένο εργαλείο. Κάνει για 2-3 πιάτα αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.

κρεμα γαλακτος πρεπει να ειχε ενα πιατο ολο κι ολο απ αυτα που ειδες.

 

για την υπερβολη που λες δεν καταλαβενω. ειναι τελειως απλα φαγητα με ευκολα υλικα. καποια βεβαια ειναι πολυ παλια οποτε δεν εχουν καλη εμφανιση, και αλλα ειναι τοσο απλα που δεν μπορεις να κανεις τπτ για την εμφανιση τους οπως το σπανακορυζο.

 

τωρα για τα αρνητικα που λες για καθε φωτογραφια, αν θες δωσε μου κανα χιντ μεσω πμ μην σπαμαρουμε εδω.

Δημοσ.

κρεμα γαλακτος πρεπει να ειχε ενα πιατο ολο κι ολο απ αυτα που ειδες.

 

για την υπερβολη που λες δεν καταλαβενω. ειναι τελειως απλα φαγητα με ευκολα υλικα. καποια βεβαια ειναι πολυ παλια οποτε δεν εχουν καλη εμφανιση, και αλλα ειναι τοσο απλα που δεν μπορεις να κανεις τπτ για την εμφανιση τους οπως το σπανακορυζο.

 

τωρα για τα αρνητικα που λες για καθε φωτογραφια, αν θες δωσε μου κανα χιντ μεσω πμ μην σπαμαρουμε εδω.

Ρε συ, δε λέω πως δε μου άρεσαν αισθητικά οι φωτο σου, λέω πως δε μου άρεσε ο τρόπος που έκανες μερικά πράγματα, δηλαδή το σπανακόριζο δεν είχε τίποτα αισθητικά λάθος, και να είχε δε θα μπορούσα να το κρίνω άλλωστε, αλλά είχε κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν όπως ήταν μαγειρεμένα. Νταξ τώρα δε θυμάμαι για το σπανακόριζο συγκεκριμένα αλλά πάρε ένα παράδειγμα:

 

Τα μακαρόνια σου. Ξέρεις γιατί τα διάφορα μακαρόνια έχουν περίεργα σχήματα; Πέννες ριγάτες, φαρφάλε, στριφογυριστά μακαρόνια κλπ; Για να κρατάνε όσο πιο πολύ σάλτσα μπορούν. Όταν το μακαρόνι δε πρέπει να κρατάει σάλτσα, δε χρειάζεται να τη βάλεις. Εσύ δεν ανακατεύεις καθόλου τα μακαρόνια με τη σάλτσα, δε λέω, γούστα είναι αυτά και αν δε γουστάρεις καπέλο σου είναι! Όμως όταν βλέπω το λινγκουίνι να είναι κάτασπρο (σημάδι πως δεν είναι μόνο από σκληρό σίτο!!! αλλά και με μίξη αλευριού) και να μην έχει σάλτσα πάνω επειδή δε την ανακατεύεις, ε, εμένα δε μου κάθεται καλά.

 

Οι Ιταλοί πάντα ανακατεύουν τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους μέσα σε κατσαρόλες ή τηγάνια πριν τα σερβίρουν. Ο σκοπός είναι να κρατάνε τη σάλτσα, από τις πιο απλές, cacio e pepe και καρμπονάρα ως και τις πολύπλοκες με θαλασσινά, πάντα ανακατεύουν τη σάλτσα πριν μπει στο πιάτο. Σε κάποιες εξαιρέσεις, πολύ μικρές, αν δηλαδή στο σερβίρουν χωρίς να είναι ανακατεμένο, υποτίθεται πως εσύ πρέπει να το ανακατέψεις.

 

Γενικά είμαι γενικά υπερβολικός στα γούστα μου καμιά φορά και σίγουρα δεν είμαι και ο κατάλληλος κριτής, δηλαδή δεν είμαι καν μάγειρας, ο τούφας σίγουρα μπορεί να κρίνει καλύτερα.

Δημοσ.

μανια με τα ανακατεμενια μακαρονια.

 

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ! τα θεωρω ακατασταστα και ασχημα αισθητικα. την ωρα που τρωγονται ας ανακατευτουν, αλλα για παρουσιαση δεν το αντεχω για κανενα λογο.

 

δευτερον πολλες φωτογραφιες ειναι βγαλμενες με φλας και τα χρωματα δεν ειναι 100% οπως στην πραγματικοτητα, ειδικα με τις φαρφαλες ειναι λες και φτιαχτηκαν απο μαρμαρο κι οχι απο σιταρι.

και τα λινγκουινι ειναι απο σιμιγδαλι σκληρου σιταριου το γραφει πανω στο κουτι και δεν εχει τπτ αλλο παρα νερο. ειναι Barilla linguine genovesi

Δημοσ.

μανια με τα ανακατεμενια μακαρονια.

 

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ! τα θεωρω ακατασταστα και ασχημα αισθητικα. την ωρα που τρωγονται ας ανακατευτουν, αλλα για παρουσιαση δεν το αντεχω για κανενα λογο.

 

δευτερον πολλες φωτογραφιες ειναι βγαλμενες με φλας και τα χρωματα δεν ειναι 100% οπως στην πραγματικοτητα, ειδικα με τις φαρφαλες ειναι λες και φτιαχτηκαν απο μαρμαρο κι οχι απο σιταρι.

και τα λινγκουινι ειναι απο σιμιγδαλι σκληρου σιταριου το γραφει πανω στο κουτι και δεν εχει τπτ αλλο παρα νερο. ειναι Barilla linguine genovesi

Μα αφού σου είπα, γούστο σου και καπέλο σου. Δε περιμένω να σου αρέσει, όμως τη δική μου άποψη ρώτησες και στην είπα.

Αυτό με τις φώτο κατανοητό. Τα barilla γενικά δε μου αρέσουν, όμως δε δοκίμασα τη σειρά που μου είπε ο τούφας.

Δημοσ.

κοιτα, θεωρω οτι σε ενα φαγητο δεν μετραει μονο η γευση αλλα και η εμφανιση. μπορει να μου δωσουν το καλυτερο κεικ του κοσμου και να ειναι σαν πυροβολιμενο, ε δεν θα μου κανει καλη εντυπωση. με την ιδια λογικη προσπαθω να δωσω ενα ευχαριστο αισθητικο αποτελεσμα στο πιατο και να μην μοιαζει απλως με ενα πιατο φαι που εφτιαξες στα γρηγορα για να ηρεμισεις την πεινα σου. ποσο μαλλον οταν αυτοι που θα το δουν θα το ΔΟΥΝ μονο δεν θα το φανε κιολας ωστε να το εκτιμησουν πληρως.

Δημοσ.

κοιτα, θεωρω οτι σε ενα φαγητο δεν μετραει μονο η γευση αλλα και η εμφανιση. μπορει να μου δωσουν το καλυτερο κεικ του κοσμου και να ειναι σαν πυροβολιμενο, ε δεν θα μου κανει καλη εντυπωση. με την ιδια λογικη προσπαθω να δωσω ενα ευχαριστο αισθητικο αποτελεσμα στο πιατο και να μην μοιαζει απλως με ενα πιατο φαι που εφτιαξες στα γρηγορα για να ηρεμισεις την πεινα σου. ποσο μαλλον οταν αυτοι που θα το δουν θα το ΔΟΥΝ μονο δεν θα το φανε κιολας ωστε να το εκτιμησουν πληρως.

Γούστα είναι αυτά. Εμένα δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση του. Όταν βλέπω το ωμό ελαιόλαδο να λάμπει πάνω από τα μακαρόνια, δε χαμογελάω επειδή μου αρέσει που λάμπει, αλλά επειδή ξέρω πως αυτός που το έκανε ξέρει τι κάνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...