Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Το περίμενα το επιχείρημα τύπου "Βασιλάκης Καϊλας"...Εντούτοις: Εύγε του γνωστού σου, είναι πράγματι άξιος επαίνων, και το εννοώ. Με τη λογική αυτή, όμως, να καταργηθούν εντελώς οι εξετάσεις, για να πιάσουμε και την περίπτωση του άτυχου που για κάποιο λόγο (ορφάνια, ψυχολογικά, ανάδρομος Ερμής, γκαντεμιά) δεν έγραψε στις Πανελλαδικές, να πάρει και αυτός ένα ρημάδι πτυχίο. Μην του στερήσουμε την ευκαιρία. Επίσης, για να καταλάβω, τα δημόσια νοσοκομεία δε βελτιώνονται επειδή υπάρχουν ιδιωτικά; Τα δημόσια δημοτικά σχολεία δε βελτιώνονται επειδή υπάρχουν ιδιωτικά; Το ΙΚΑ είναι μπουρδέλο επειδή υπάρχει η ALLIANZ;Η Ολυμπιακή είναι μέσα εκατομύρια ευρώ επειδή πετάει και η Aegean; Ε, πείτε το, βρε παιδιά, να τα κρατικοποιήσουμε όλα, να λυθεί το πρόβλημα. Ok...
apoikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 @johnyestia: Ακόμα και αν ψηφιζόταν ο νόμος πλαίσιο, ο φίλος σου θα μπορούσε να πάρει πτυχίο, ως εργαζόμενος. Επιπλεόν, εδώ ακόμα δεν έχει συζητηθεί τίποτα επί της ουσίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εσύ είσαι τόσο βέβαιος ότι θα υποβαθμίσουν (!) την ποιότητα των κρατικών; Ακόμα και να υπερψηφιστεί η αναθεώρηση του άρθρου 16, δεν έχει ψηφιστεί ακόμα το περιεχόμενό του καθώς και οι αντίστοιχοι νόμοι-πλαίσια. Εκεί είναι «όλα τα λεφτά», αφού οι νόμοι αυτοί θα κληθούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία τόσο των νέων ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσο και των υφιστάμενων «παραρτημάτων» (τα οποία όλως τυχαίως ξεχνάμε - αλήθεια, γιατί δεν υποβαθμίζουν αυτά τα πτυχία των κρατικών πανεπιστημίων. Τέλος κάπου πρέπει να μπει ένας φραγμός σε αυτό το παραμύθι περί απαξίωσης πτυχίων. Δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε με μία λογική «τα δικά μας δικά μας, και τα δικά σας δικά μας» όσον αφορά στα πανεπιστήμια, δηλαδή επειδή είναι που είναι μπουρδέλα τα κρατικά πανεπιστήμια, να μη φτιαχτεί τίποτα καλύτερο γιατί θα έχει καλύτερα πτυχία. Η ύπαρξη ή μη ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την ποιότητα των κρατικών: αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από τους καθηγητές, τους φοιτητές και το κράτος, και όχι από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με την ίδια λογική δε θα έπρεπε να αναγνωρίζουμε και τα πτυχία της Αγγλίας, αφού απαξιώνουν τα δικά μας, ενώ έχουμε την απαίτηση να αναγνωρίζονται τα δικά μας έξω. Αυτές οι συμπεριφορές απλά αποδεικνύουν την έλλειψη σοβαρότητας που επικρατεί γύρω από τα θέματα παιδείας από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.
bandito Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ε, πείτε το, βρε παιδιά, να τα κρατικοποιήσουμε όλα, να λυθεί το πρόβλημα. Ok... Κάποιον είχα ακούσει πριν λιγο καιρό να το λέει. Η αγωνιζόμενη νεολαία μάχεται να κρατήσει το κατεστημένο. Γιατι κατεστημένο είναι οι καθηγητάδες ρουφήχτρες, οι βοηθοί καθηγητάδων ξυσαρχίδηδες, τα συγγράματα του "ποδιού" που χαρίζονται μόνο 40 ευρώ το κομμάτι. Κατεστημένο είναι τα καρναβάλια που αποκαλούνται φοιτητικές παρατάξεις και πληρώνουν 15 ευρώ το ταξί σου να έρθεις να ψηφίσεις (απο το κόκκινο έως το μπλέ). Κατεστημένο δεν είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ΔΕΝ υπάρχουν. Προσωπικά ειμαι απογοητευμένος απο την νεολαία. Μερικές φορές χαίρομαι που μεγαλώνω. Υ.Γ. Αν και ανήκω στην περίπτωση Βασιλάκη Καίλα (δουλευα πάντα οσο σπουδαζα, φροντιστηριο δεν είχα να παω κτλ), θα προτιμούσα να μην χρειάζεται να δουλεύω, και οχι να μπορώ να πάρω το πτυχιο μετά απο 30 χρόνια). Υ.Γ 2 Στην δική μας σχολή, ποτέ δεν θυμάμαι κατάληψη ,αίτημα κτλ που να αποσκοπούσε στην προσθήκη αξίας στο πτυχίο (άρα και κόπο). Αντιθέτως , δυο τρείς καθηγητές που έκαναν την δουλειά τους σωστά (α.κ.α θέματα που θέλουν διάβασμα) ήταν μόνιμο θέμα συζήτησης στις συνελεύσεις, και είχαν αρπάξει και κάτι ψιλές. Και μόνο που έχεις ΜΟΝΟ ενα παράδειγμα να φέρεις antreaslam (όταν ΟΛΑ τα ιδρύματα ειναι μπουρδέλα), κάτι σημαίνει αυτο έτσι; Edit: Y.Γ 3 Το 90% της σχολής, διάλεγε τα δυο τρία μαθήματα του στυλ "παραδιδω την εργασία του ξαδέρφου μου απο το προηγούμενο έτος και το πέρασα". Σε ένα άλλαξε μια φορά ο καθηγητής και το έκανε σοβαρο. Δεν το ξαναπηρε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. Που είναι ολοι αυτοί που κόπτονται για την παιδεία ρε γαμώτο;
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 @apoikos Ο νέος νόμος προβλέπει ελαστικότητα και σε παιδιά που δουλεύουν με μαύρα λεφτά? Γιατί καλώς η κακώς οι περισσότεροι φοιτητές που δουλεύουν και έχουν ανάγκη τέτοιες δουλειές κάνουν, χωρίς ένσημα χωρίς τίποτα. Ειλικρινά δέν έχω ενημέρωση επι του θέματος. Για την υποβάθμιση που λές, κατ'αρχήν μίλησα υποβάθμιση του πτυχίου, κάτι που είναι αυτονόητο όταν ο αριθμός των αποφοίτων θα αυξηθεί. Αλήθεια, έκατσε ποτέ το κράτος να σκεφτεί που θα βρούν δουλειά οι επιπλέον πτυχιούχοι, όταν θα παίρνει πτυχίο και η κουτσή Ελένη? (γιατί η κουτσή Μαρία παίρνει ήδη πτυχίο). Όσο για την υποβάθμιση του επιπεδου σπουδών που θα επέλθει, και μόνο το μοίρασμα του διδακτικού προσωπικού που θα γίνει στην αρχή (γιατί μάντεψε ποιοί θα βάλουν πρώτοι μαχαίρι στην πίτα) φτάνει. @Snoob: Σίγουρα άν δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα δημόσια θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και θα οφελούνταν και ο απλός λαουτζίκος που δεν έχει να πάει στο μετροπόλιταν. Ή νομίζεις πως θα την βγάζανε αυτοί που έχουν λεφτά στα ράντζα?Το ΙΚΑ είναι μπουρδέλο γιατί κάθεται και το χρεώνει ο κάθε εργοδότης που έχει καλό δικηγόρο.Τα δημοτικά βελτιώνονται, ποιός σου είπε πως είναι χάλια?Εδώ δεν υπάρχει άνεργος δάσκαλος ούτε για δείγμα. Ε, στην Ολυμπιακή όντως παραφάγανε λεφτά και ψώφισε. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως όπου υπάρχει βούληση από το κράτος μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. Ολυμπιακά έργα. Ας αφήσουν τις συζητήσεις για ιδιωτικά και τα παράθυρα στα κανάλια, και ας κοιτάξουν πώς με το υπάρχον νομικό πλαίσιο θα βελτιώσουν τις υπάρχουσες συνθήκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λεφτά (που υπάρχουν) και ΒΟΥΛΗΣΗ.
FilipposMD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Πες τα apoikos! Όταν ακούγονται σε συνελεύσεις και ψηφίζονται επιχειρήματα του στυλ "ΟΧΙ στην αξιολόγηση, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με την αξία των πτυχίων μας στην Ευρώπη", τι να λέμε... Είμαστε σκατά δηλαδή, το ξέρουμε, αλλά μην τυχόν και το μάθουν οι άλλοι και μπλέξουμε. Αυτή είναι η ιδεολογία... Εμένα μου κάνει εντύπωση που κανείς δε διαμαρτύρεται για την ιδιωτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που είναι και υποχρεωτική! Για μένα, υποχρεωτική εκπαίδευση σημαίνει ότι το κράτος την θεωρεί απαραίτητη για να σε θεωρεί άξιο πολίτη. Αν δε μας νοιάζει γι'αυτήν, λοιπόν, με τι μούτρα διμαρτυρόμαστε για την τριτοβάθμια;;;; Α, και όχι, αν δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα δημόσια θα ήταν χειρότερα, γιατί χιλιάδες ασθενείς που πάνε στα ιδιωτικά, θα συνωστίζονταν στα δημόσια. Αυτό με τους επιπλέον πτυχιούχος είναι αστείο, έτσι; Όταν είμαστε στην Ε.Ε. των 27, όπου ο καθένας μπορεί να σπουδάσει και να δουλέψει όπου θέλει (το οποίο και συμβαίνει), πώς ακριβώς προτείνετε να ελεγχθεί ο αριθμός των πτυχιούχων;Το όλο νόημα είναι να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, η οποία είναι συγκεκριμένη και τρισάθλια. Σε έναν άλλο κόσμο, ας ήταν όλα κρατικά. Σ'αυτόν που ζούμε, δε βρίσκω να έχει νόημα.
antreaslam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 τα έχω ξαναπεί,αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης παθήσεως... 1)Στην υγεία,τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν είδα να βελτιώνουν τα αντίστοιχα δημόσια 2)Στην ασφάλιση,τα ιδιωτικά προγράμματα δεν είδα να βελτίωνουν την (υποχρεωτική) κρατική ασφάλιση (snoob,απλά σου ατιστρέφω το ερώτημα)... κ ειδικά για το 1),ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι η απορρόφηση των γιατρών στα ιδιωτικά, υποχρεωτικά στέλνει κ τον κάθε snoob εκεί αν θέλει να εξεταστεί από ένα σοβαρό γιατρό). Και επαναλαμβάνω, ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 3)Προσωπικά δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ,ότι τα σημερινά ξυνή,όμηρος,κλπ ,θα μετονομαστούν σε "υποκαταστήματα" του "φημισμένου" πανεπιστημίου του ....τρανμιρ σίτυ... Ναι,δε νομίζω να έχει κανείς την εντύπωση,ότι γέηλ,χάρβαρντ,ΜΙΤ,london school of economics και λοιπά πανεπιστήμια, βρίσκονται στα σύνορα περιμένοντας την αναθεώρηση...άρα, τα μεγάλα κεφάλια πάλι θα φεύγουν,κ θα έχουμε απλά μια μικρότερη διαρροή συναλλάγματος 4)Πειράζει που όταν όλοι συμφωνούμε ότι το κακό με την ανεργία έχει παραγίνει,κ ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει τους δείκτες αλλοιωμένους, προσθέτοντας τους αποφοίτους των ΙΑΕΙ στην αγορά εργασίας, το % αυτό αυξάνεται? 5)Κ αν μου πει κάποιος,όχι,γιατί αυξάνεις το μορφωτικό επίπεδο κ άρα το κοινωνικό επίπεδο, θα του απαντήσω ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το δυσαρεστημένο ανθρώπινο δυναμικό (τον επιστημονα,που επειδή δε βρήκε δουλειά στην επιστήμη του,κατέληξε πωλητής ...χάμπουργκερ) 6)Συμφωνώ με όσους λένε ότι τα κρατικά ειναι ...οίκοι ανοχής (sic)! Το κράτος, που έχει τον έλεγχό τους,δε μπορεί να τα αναβαθμίσει λένε κάποιοι... Κ ρωτάω...Γιατί να μπορέσει το κράτος να ελεγξει την ιδιωιτκή 3βάθμια παιδεία? Τότε,γιατί να μπορεί να τα καταφερει? 7)Μπορώ να σας αναφέρω 6 παραδείγματα ΠΟΛΥ μεγάλων ονομάτων σήμερα στην Ελλάδα,(στον οικονομικό χώρο),που αρνήθηκαν το 1984,πρόταση από βρεττανικό πανεπιστήμιο για προσφυγή στα δικαστήρια,ώστε να τους επιτραπεί να ανοιξουν ΙΑΕΙ στην Ελλάδα... *(αντιτιμο 4 φορές επάνω ο μισθός τους)... Γιατί το αναφέρω αυτό? Πόσοι καθηγητές σήμερα,θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτόν τον μισθό? Αν το μεγαλύτερο % φύγει, δεν υποβαθμίζεται η δημόσια παιδεία? 8)Θέλουν εξίσωση με την "ευρωπαική παιδεία"...οκ, μαζί σας... Η "ευρωπαική παιδεία" δίνει στα 3 χρόνια μπάτσελορ,κ στα 4 μάστερ...Άρα μάστερ για όλους όσους έχουν φοιτήσει στα ΑΕΙ (αναδρομικά) τα τελευταία Χ χρόνια,σωστα? 9)Κάποιοι που ξαφνικά εμφανίστηκαν να υπερασπιστούν αυτή την αναθεώρηση (που για να μην ξεχνιόμαστε,πηγαν να την περάσουν 15αυγουστο!!!), δεν θα ήταν πιο...σόφρωνες (δε μου έρχεται άλλη λέξη) να απαιτούσαν τα χρήματα που δίνουν ΗΔΗ στο κράτος να πιάσουν τόπο,με αναθεώρηση της δομής της υπάρχουσας παιδείας? 10)Κ αυτή η κυβέρνηση,καθώς κ η αντιπολιτευση της, κάνουν ακριβώς το ίδιο λάθος... Όταν θέλεις να χτίσεις κάτι,ξεκινάς από τα θεμέλια,όχι από το ρετιρέ επειδή αυτό πωλείται ακριβότερα... Αν μπουν σωστές βάσεις στις μικρότερες βαθμίδες της εκπ/σης, τότε όλα θα είναι διαφορετικά... 11) είμαι ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ της βάσεως του 10...Κ όποιος στέκεται εκεί,απλά βοηθάει την κυβέρνηση (την κάθε κυβέρνηση) να πει: "βλέπετε τη νέα γενιά? δε μπορεί να γράψει ούτε 10...και οταν τους κόβω,διαμαρτυρονται..Πως να τους πάρεις σοβαρά?ΓΡΑΨΤΟΥΣ!" 12)Αν πράγματι,δε βλέπω μπροστά μου,κ η λύση στο πρόβλημα της παιδείας είναι τα ΙΑΕΙ,τότε ας μαζευτούμε όλοι μαζί στους δρόμους,για έναν άλλο λόγο όμως.... να ζητήσουμε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα (ειλικρινα μιλάω,με το χέρι στην καρδιά,εγώ ειμαι μέσα),και να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ... 13)Όλοι ξέρουμε περιπτώσεις,"μέτριων ποιοτικά" ιδιωτ. σχολών+"υποκαταστημάτων ξένων πανεπιστημίων, που για να κοπείς πρέπει να γράψεις ΜΟΝΟ το όνομά σου,κ αυτό ανορθόγραφα! Όταν αυτός ο φοιτητής,βγει στην αγορά εργασίας,2 χρόνια νωρίτερα από αυτόν του οικ.νομικής ή του μαθηματικού για παράδειγμα, στα οποία οι καθηγητές κόβουν με % περιπου 70% τους φοιτητές,δεν αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα,καθαρά κ μόνο λόγω χρημάτων? Γιατί το χρήμα να καθορίσει κ την παιδεία ρε γαμώτο? ΥΓ:το κείμενο του Χωμενίδη στην ετήσια έκθεση του 2007,δεν το έχω βρει,αλλά προσπαθώ να το βρω ακόμα... Και μόνο που έχεις ΜΟΝΟ ενα παράδειγμα να φέρεις antreaslam (όταν ΟΛΑ τα ιδρύματα ειναι μπουρδέλα), κάτι σημαίνει αυτο έτσι; ναι,σημαίνει ότι φοιτούσα εκεί τότε,και γιαυτό ξέρω τι συνέβαινε...
SGP Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 12)Αν πράγματι,δε βλέπω μπροστά μου,κ η λύση στο πρόβλημα της παιδείας είναι τα ΙΑΕΙ,τότε ας μαζευτούμε όλοι μαζί στους δρόμους,για έναν άλλο λόγο όμως.... να ζητήσουμε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα (ειλικρινα μιλάω,με το χέρι στην καρδιά,εγώ ειμαι μέσα),και να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ... δε νομίζω να έγραψε κανένας ότι είναι λύση...
antreaslam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 δε νομίζω να έγραψε κανένας ότι είναι λύση... μήπως όμως εντείνουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα?
apoikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 @apoikos Ο νέος νόμος προβλέπει ελαστικότητα και σε παιδιά που δουλεύουν με μαύρα λεφτά? Γιατί καλώς η κακώς οι περισσότεροι φοιτητές που δουλεύουν και έχουν ανάγκη τέτοιες δουλειές κάνουν, χωρίς ένσημα χωρίς τίποτα. Ειλικρινά δέν έχω ενημέρωση επι του θέματος. Φυσικά και όχι, διότι δουλειά με μαύρα λεφτά απλά δεν είναι δουλειά για το κράτος (και ορθώς). Ναι, δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα της παιδείας, είναι πρόβλημα του εργασιακού κατεστημένου. Για την υποβάθμιση που λές, κατ'αρχήν μίλησα υποβάθμιση του πτυχίου, κάτι που είναι αυτονόητο όταν ο αριθμός των αποφοίτων θα αυξηθεί. Αλήθεια, έκατσε ποτέ το κράτος να σκεφτεί που θα βρούν δουλειά οι επιπλέον πτυχιούχοι, όταν θα παίρνει πτυχίο και η κουτσή Ελένη? (γιατί η κουτσή Μαρία παίρνει ήδη πτυχίο). Γιατί είναι αυτονόητο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αποφοίτων; Ήδη αυτοί που φεύγουν κατά Αγγλία μεριά είναι πάρα πολλοί, και μετά γυρνάνε με έτοιμα, αναγνωρισμένα πτυχία. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι απλά θα αλλάξει το ισοζύγιο φοιτητών εσωτερικού - εξωτερικού. Όσο για την υποβάθμιση του επιπεδου σπουδών που θα επέλθει, και μόνο το μοίρασμα του διδακτικού προσωπικού που θα γίνει στην αρχή (γιατί μάντεψε ποιοί θα βάλουν πρώτοι μαχαίρι στην πίτα) φτάνει. Προσωπικά οι καλύτεροι καθηγητές που είχα στο ΕΜΠ δεν ήταν καθηγητές για τα λεφτά. Κάποιοι από αυτούς γύρισαν απ' την Αμερική, κάποιοι άλλοι από την Ευρώπη με 3πλάσιες αποδοχές. Επομένως δεν ανησυχώ μήπως το τάδε ιδιωτικό πανεπιστήμοι του κώλου μου «φάει» τους καλούς καθηγητές. Σίγουρα άν δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα δημόσια θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και θα οφελούνταν και ο απλός λαουτζίκος που δεν έχει να πάει στο μετροπόλιταν. Σίγουρα, αν ο απλός «λαουτζίκος» αντί να κλαίγεται και να κοιτάει να κλέβει αριστερά - δεξιά, πλήρωνε τα ένσημά του και τους φόρους του και δεν έκανε το μισό του τζίρο «μαύρο», δε θα χρειαζόταν να καταφεύγει σε ιδιωτικές ασφάλειες, οι οποίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τις τιμές που έχουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Απλά ο Ελληνικός λαός έχει επιλέξει να κλέβει το κράτος όπως μπορεί και μετά να τα δίνει αριστερά δεξιά σε κάποιους επιτήδειους που του τάζουν λαγούς με πετραχείλια. Επιπλεόν, μετά από κάποια οικογενειακά περιστατικά, έχω καταλήξει ότι για βαριές περιπτώσεις μόνο τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να σου παράσχουν αυτά που χρειάζεσαι. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως όπου υπάρχει βούληση από το κράτος μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. Ολυμπιακά έργα. Ας αφήσουν τις συζητήσεις για ιδιωτικά και τα παράθυρα στα κανάλια, και ας κοιτάξουν πώς με το υπάρχον νομικό πλαίσιο θα βελτιώσουν τις υπάρχουσες συνθήκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λεφτά (που υπάρχουν) και ΒΟΥΛΗΣΗ. Το κράτος είμαστε εσύ και εγώ. Η βούληση του κράτους είναι η βούλησή σου και μου να συμπεριφερθούμε ηθικά και έντιμα απένταντι στους συμπολίτες μας. Με το να κατηγορούμε ένα αφηρημένο κράτος και ένα αφηρημένο σύστημα για τα πάντα, απλά προσπαθούμε να αποσείσουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Όσο θα νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους, και ως εκ τούτου μπορούμε να τους κλέβουμε, να τους παίρνουμε τη θέση στην ουρά, να παρκάρουμε μέσα στην αυλή τους κλπ, προκοπή δε θα δούμε.
bandito Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 τα έχω ξαναπεί,αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης παθήσεως...1)Στην υγεία,τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν είδα να βελτιώνουν τα αντίστοιχα δημόσια Αν κατάλαβα καλα , δεν ειπε ο Snoob οτι τα ίδια τα ιδιωτικά βελτιώνουν τα δημόσια, αλλά το οτι το ιδιωτικό Χ δεν εμποδίζει τον γιατρό που βρίσκεται στο δημοσιο Ψ να κάνει καλά την δουλειά του. 2)Στην ασφάλιση,τα ιδιωτικά προγράμματα δεν είδα να βελτίωνουν την (υποχρεωτική) κρατική ασφάλιση Ομοίως. κ ειδικά για το 1),ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι η απορρόφηση των γιατρών στα ιδιωτικά, υποχρεωτικά στέλνει κ τον κάθε snoob εκεί αν θέλει να εξεταστεί από ένα σοβαρό γιατρό). Και επαναλαμβάνω, ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣΓια κάτσε. Υπάρχουν στα νοσοκομεία ΜΗ σοβαροί γιατροί;Που τους επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα; Και αν αυριο κλείναμε τα ιδιωτικά, αυτοί οι ΜΗ σοβαροί γιατροί θα πήγαιναν σπίτι τους; Η θα έπρεπε να μου κάτσει να πεσω στον καλό γιατρό και οχι στον ΜΗ σοβαρό. Η εννοείς οτι υπάρχουν καλοί και πολυ καλοί; Ή μηπως αυτός που γυρνάει σπίτι του και πλακώνεται στην βιβλιογραφία και στα πρακτικά συνεδρίων, είναι το ίδιο με αυτόν που τελείωσε την ιατρική στα 27 και απο τότε δεν ξανα-ασχολήθηκε; 3)Προσωπικά δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ,ότι τα σημερινά ξυνή,όμηρος,κλπ ,θα μετονομαστούν σε "υποκαταστήματα" του "φημισμένου" πανεπιστημίου του ....τρανμιρ σίτυ... Ναι,δε νομίζω να έχει κανείς την εντύπωση,ότι γέηλ,χάρβαρντ,ΜΙΤ,london school of economics και λοιπά πανεπιστήμια, βρίσκονται στα σύνορα περιμένοντας την αναθεώρηση...άρα, τα μεγάλα κεφάλια πάλι θα φεύγουν,κ θα έχουμε απλά μια μικρότερη διαρροή συναλλάγματος Στην ελληνική αγορά εργασίας τα εν λόγω πτυχία δεν έχουν καμία μα καμία αξία. Πρόσφατα έτυχε να κάνω review βιογραφικά. Όσοι είχαν πτυχίο απο το Moufenster , Ρουμανίες κτλ , απλώς μπήκαν στην άκρη. 4)Πειράζει που όταν όλοι συμφωνούμε ότι το κακό με την ανεργία έχει παραγίνει,κ ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει τους δείκτες αλλοιωμένους, προσθέτοντας τους αποφοίτους των ΙΑΕΙ στην αγορά εργασίας, το % αυτό αυξάνεται? Ο καθένας τα παρουσιάζει οπως θέλει. Αλλά εχεις καμια τρομερή λύση που δεν την ξέρουμε; 5)Κ αν μου πει κάποιος,όχι,γιατί αυξάνεις το μορφωτικό επίπεδο κ άρα το κοινωνικό επίπεδο, θα του απαντήσω ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το δυσαρεστημένο ανθρώπινο δυναμικό (τον επιστημονα,που επειδή δε βρήκε δουλειά στην επιστήμη του,κατέληξε πωλητής ...χάμπουργκερ) Υπάρχει. Είναι αυτός που πιστεύει οτι επειδή τελείωσε το ΑΕΙ, πρέπει απο εδώ και πέρα όλοι να του παίρνουν π@πες και αυτός να κάθεται σε ενα γραφείο , και να παίρνει 300000 τον μήνα. Αν θες στείλε μου p.m να σε κάνω μια βόλτα απο ενα κτίριο που ξέρω να δείς πολλούς τέτοιους. 6)Συμφωνώ με όσους λένε ότι τα κρατικά ειναι ...οίκοι ανοχής (sic)! Το κράτος, που έχει τον έλεγχό τους,δε μπορεί να τα αναβαθμίσει λένε κάποιοι... Κ ρωτάω...Γιατί να μπορέσει το κράτος να ελεγξει την ιδιωιτκή 3βάθμια παιδεία? Τότε,γιατί να μπορεί να τα καταφερει? Ρε εσυ.Αδικείς τον εαυτό σου. Εγώ είμαι το κράτος. Αποφασίζω αυριο , οτι τέρμα τα συγγράματα και οι παπαριές. Όλα δωρεάν, δωρέαν internet, βιβλιοθήκες στα σπιτια κτλ. Μου τραβάνε οι καθηγητάδες που τους παίρνω το μέλι απο τα χέρια μια απεργία 19 μήνες. Επαναφέρω το δωρεαν παπαρο-συγγραμα και τελειώνω. 8)Θέλουν εξίσωση με την "ευρωπαική παιδεία"...οκ, μαζί σας... Η "ευρωπαική παιδεία" δίνει στα 3 χρόνια μπάτσελορ,κ στα 4 μάστερ...Άρα μάστερ για όλους όσους έχουν φοιτήσει στα ΑΕΙ (αναδρομικά) τα τελευταία Χ χρόνια,σωστα? Σωστότατα. Μαζί φεύγουν οι συνταξιούχοι, οι απουσιες κτλ. 9)Κάποιοι που ξαφνικά εμφανίστηκαν να υπερασπιστούν αυτή την αναθεώρηση (που για να μην ξεχνιόμαστε,πηγαν να την περάσουν 15αυγουστο!!!), δεν θα ήταν πιο...σόφρωνες (δε μου έρχεται άλλη λέξη) να απαιτούσαν τα χρήματα που δίνουν ΗΔΗ στο κράτος να πιάσουν τόπο,με αναθεώρηση της δομής της υπάρχουσας παιδείας? Εσύ που έχεις την λύση, γιατι δεν την λές να την αξιολογήσουμε; 10)Κ αυτή η κυβέρνηση,καθώς κ η αντιπολιτευση της, κάνουν ακριβώς το ίδιο λάθος... Όταν θέλεις να χτίσεις κάτι,ξεκινάς από τα θεμέλια,όχι από το ρετιρέ επειδή αυτό πωλείται ακριβότερα... Εκτός και αν αυτοί που είναι να χτίσουν τα θεμέλια, δεν εχουν όρεξη σημερα. 12)Αν πράγματι,δε βλέπω μπροστά μου,κ η λύση στο πρόβλημα της παιδείας είναι τα ΙΑΕΙ,τότε ας μαζευτούμε όλοι μαζί στους δρόμους,για έναν άλλο λόγο όμως.... να ζητήσουμε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα (ειλικρινα μιλάω,με το χέρι στην καρδιά,εγώ ειμαι μέσα),και να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ... Συμφωνώ. ναι,σημαίνει ότι φοιτούσα εκεί τότε,και γιαυτό ξέρω τι συνέβαινε... Εκει που φοιτούσα εγω δεν συνέβη ποτε. 1 -1
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Γιατί είναι αυτονόητο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αποφοίτων; Ήδη αυτοί που φεύγουν κατά Αγγλία μεριά είναι πάρα πολλοί, και μετά γυρνάνε με έτοιμα, αναγνωρισμένα πτυχία. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι απλά θα αλλάξει το ισοζύγιο φοιτητών εσωτερικού - εξωτερικού. Εμένα επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά θα ψάχνεις για άτομο που να μήν είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας και δέν θα βρίσκεις. Σίγουρα, αν ο απλός «λαουτζίκος» αντί να κλαίγεται και να κοιτάει να κλέβει αριστερά - δεξιά, πλήρωνε τα ένσημά του και τους φόρους του και δεν έκανε το μισό του τζίρο «μαύρο», δε θα χρειαζόταν να καταφεύγει σε ιδιωτικές ασφάλειες, οι οποίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τις τιμές που έχουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Απλά ο Ελληνικός λαός έχει επιλέξει να κλέβει το κράτος όπως μπορεί και μετά να τα δίνει αριστερά δεξιά σε κάποιους επιτήδειους που του τάζουν λαγούς με πετραχείλια Πραγματικά πιστεύεις ότι ο λαουτζίκος είναι αυτός που κλέβει τα χοντρά λεφτά από το κράτος? Που και καθόλου να μην έκλεβε τα ίδια σκ@τά θα ήμασταν. Το κράτος είμαστε εσύ και εγώ. Η βούληση του κράτους είναι η βούλησή σου και μου να συμπεριφερθούμε ηθικά και έντιμα απένταντι στους συμπολίτες μας. Με το να κατηγορούμε ένα αφηρημένο κράτος και ένα αφηρημένο σύστημα για τα πάντα, απλά προσπαθούμε να αποσείσουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Σε αυτό συμφωνώ, όμως έχουν φροντίσει άλλοι πρίν από εμάς να χαρακτηρίζουν όλους όσους κατεβαίνουν στους δρόμους "αναρχικούς" και "κομμουνιστές". Τελικά εκτός από την ψήφο μας τί άλλο μπορούμε να κάνουμε?
bandito Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Σε αυτό συμφωνώ, όμως έχουν φροντίσει άλλοι πρίν από εμάς να χαρακτηρίζουν όλους όσους κατεβαίνουν στους δρόμους "αναρχικούς" και "κομμουνιστές". Τελικά εκτός από την ψήφο μας τί άλλο μπορούμε να κάνουμε? Μόνο οσοι κατεβαίνουν στον δρόμο προσπαθούν να αλλάξουν κατι right?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Αναπόφευκτα οι τοποθετήσεις επί ενός τόσο σημαντικού θέματος καταλήγουν μακροσκελείς. Επομένως, δε θα σχολιάσω αναλυτικά όλα τα ενδιαφέροντα σημεία που θίγουν όσοι διαφωνού αλλά και συμφωνούν μαζί μου. Απλά, λέω ότι επειδή κι εγώ υπήρξα μαθητής και φοιτητής, θα μου επιτρέψετε να διατηρώ σοβαρότατες αμφιβολίες για το κατά πόσο οι σημερινοί φοιτητοπατέρες και οι κομματικοί τους πάτρονες, που δήθεν κόπτονται για τη διατήρηση κάποιων "λαϊκών κεκτημένων", διαφέρουν από τα μούτρα που λυμαίνονταν τους αντίστοιχους χώρους την εποχή που σπούδαζα και τώρα κατεβαίνουν στους δρόμους επειδή διαβλέπουν φοβερά δεινά για το συλλογικό μας μέλλον και όχι από μια στείρα άρνηση σε οτιδήποτε θα ανατρέψει το σάπιο status quo.
apoikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εμένα επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά θα ψάχνεις για άτομο που να μήν είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας και δέν θα βρίσκεις. Αυτό συμβαίνει ήδη, και αντανακλά τη διεστραμμένη άποψη της πραγματικότητας που έχει η ελληνική κοινωνία. Έχω ξαναπεί 1000 φορές ότι πρέπει να περιοριστούν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ στο 1/10 και να δημιουργηθούν/ενισχυθούν τμήματα τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά προφανώς αυτό δε γίνεται σε μία κοινωνία που νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει μόνο με Μάνατζερς, Μηχανικούς, Γιατρούς και Δικηγόρους. Συνολικά, για χώρα (ουσιαστικά) 30 ετών καλά τα πάμε. Πραγματικά πιστεύεις ότι ο λαουτζίκος είναι αυτός που κλέβει τα χοντρά λεφτά από το κράτος? Που και καθόλου να μην έκλεβε τα ίδια σκ@τά θα ήμασταν. Ο λαουτζίκος είναι αυτός που συν τοις άλλοις ανέχεται και οι άλλοι να κλέβουν λεφτά από το κράτος. Είναι αυτός που σχηματίζει ατελείωτες ουρές έξω από το αυθαίρετο Mall, αυτός που προσκυνάει τα μπουζούκια και τα κλαμπ με τα λαθραία ποτά και το μαύρο χρήμα της νύχτας, αυτός που δεν καλεί την αγορανομία όταν η σερβιτόρα του φέρει περσυνή απόδειξη για τον καφέ που πήρε. Σε αυτό συμφωνώ, όμως έχουν φροντίσει άλλοι πρίν από εμάς να χαρακτηρίζουν όλους όσους κατεβαίνουν στους δρόμους "αναρχικούς" και "κομμουνιστές". Τελικά εκτός από την ψήφο μας τί άλλο μπορούμε να κάνουμε? Μπορούμε να δρούμε και να ζούμε με συνέπεια ως προς τον εαυτό μας και την ηθική μας τάξη. Από 'κει και πέρα, το αν θα με χαρακτηρίσουν κομμουνιστή, άθεο, φασίστα, φλώρο, σαλτιμπάγκο και σαρδανάπαλο, ποσώς με απασχολεί.
apoikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Απλά, λέω ότι επειδή κι εγώ υπήρξα μαθητής και φοιτητής, θα μου επιτρέψετε να διατηρώ σοβαρότατες αμφιβολίες για το κατά πόσο οι σημερινοί φοιτητοπατέρες και οι κομματικοί τους πάτρονες, που δήθεν κόπτονται για τη διατήρηση κάποιων "λαϊκών κεκτημένων", διαφέρουν από τα μούτρα που λυμαίνονταν τους αντίστοιχους χώρους την εποχή που σπούδαζα και τώρα κατεβαίνουν στους δρόμους επειδή διαβλέπουν φοβερά δεινά για το συλλογικό μας μέλλον και όχι από μια στείρα άρνηση σε οτιδήποτε θα ανατρέψει το σάπιο status quo. Μην πας μακριά, και η πλειοψηφία των πολιτικών μας μέσα από τις τάξεις των «φοιτητοπατέρων» ξεπήδηξε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.