Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο βασικότερος παίχτης των Τσέχων τραυματίζεται στην αρχή του ματς.Και ειναι ημιτελικός.Εκείνη την ώρα ο καλός άγγελος τού Ρεχάγκελ( Δεν θέλεις τού Ρεχάγκελ?Ας πούμε τότε το καλό αγγελάκι τού Τοπαλίδη ή τού Χαριστέα κ.λ.π) έβαλε το χέρι του και τραυματίστηκε ο Νέτβεντ που είναι πολύ πιθανό ότι αν δεν έβγαινε θα άλλαζε η ροή τού ματς. Και δεν θε είμασταν στον τελικό.

Τι εισαι? Μαντης?

Οχι δεν εισαι, οποτε δεν το ξερεις. Τοσο απλα!

Επισης γιατι η ροη του αγωνα δεν ηταν ηδη τοσο φοβερη για τους Τσεχους με τον σουπερ Νεντβεντ μεσα οσο λες?

Και γιατι να αλλαζε η ροη δηλαδη? Δηλαδη τι θα μας εκανε ο Νεντβεντ παραπανω απο οτι μας εκανε ο Ζινταν, o Ανρι, ο Ροναλντο, ο Ραουλ, ο Ντεκο, ο Κολερ, ο Ροζιτσκι, ο Σιμαο, ο Πιρες ή ο Τρεζεγκε?

Μα τόσες συμπτώσεις τότε?

Ποιες συμπτωσεις? Ειπατε μια με τον Νεντβεντ. Για πες μου καμια 10αρια αλλες που εννοεις γιατι σιγουρα με το "τοσες" θα πρεπει να μου πεις αρκετες.

---------- Προσθήκη στις 17:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:20 ----------

Μιλας για πετυχημενη πορεια μετα το 2004..

Αν ηξερες απο μπαλα δε θα σου διεφευγε το γεγονος οτι εξαιτιας και μονο του 2004 μας κατετασαν (μεχρι σημερα) στους ισχυρους και μπαιναμε σε ομιλους παιδικες χαρες. ..

Αν ηξερες στοιχειωδως απο μπαλα και τους κανονες θα ηξερες οτι αυτο που λες ειναι μεγαλη βλακεια.

Αλλά δεν ξερεις οποτε....

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
Το 2004 γυρίσαμε την τέχνη του ποδοσφαίρου 40 χρόνια πίσω.

Πριν 40 χρόνια δεν έπαιζε κανένας άμυνα. Παίζανε κλωτσοσκούφι και ποδόσφαιρο θεάματος. Κοινώς έκανε ο καθένας ότι του κατέβαινε.

Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και έχει γίνει πλέον τακτικό και οργανωμένο. Όλες οι ομάδες πλέον παίζουν έτσι. Και όπως και οι Ιταλοί κάποτε δίδασκαν πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο και ενώ τότε τους έβριζαν σήμερα παίζουν όλοι έτσι, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα (δηλαδή ο Ρεχάγκελ) δίδαξε πως πρέπει να παίζει μια μικρή ομάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Και σιγά σιγά θα μας αντιγράψουν κι άλλοι (που το έχουν ήδη κάνει) και έτσι το ποδόσφαιρο θα πάει κι άλλο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Το ότι εσένα δε σου αρέσει αυτό το στυλ και προτιμάς το ποδόσφαιρο τσίρκου (κατά την προσφιλή μου έκφραση), δε σημαίνει ότι είναι πισωγύρισμα. Άλλωστε το ακριβώς αντίθετο ισχύει όπως σου απέδειξα. Παλιότερα τα πράγματα ήταν όπως σου αρέσουν εσένα, πολύ περισσότερο απ' ότι σήμερα.

Δημοσ.

Κrokodile αστο δε βγαινει τπτ ...

Αστους να πιστευουν οτι ηταν τυχη ...

Ετσι θα χαιρονται πως εχουν δικιο για το Ρεχαγκελ πως δεν εκανε τπτ...

Λες και οι μεγαλες ομαδες δεν θελουν και την τυχη για να φτασουν ψηλα ...

Απο που να αρχισουμε και που να τελειωσουμε για τα παραδειγματα τυχης σε Τσ. Λ. ή εθνικες και οπου αλλου θελετε ...

Αλλα δεν ειναι μονο η τυχη παιδια δεν ειναι μονο η τυχη ....

Αυτο να καταλαβετε και κατι θα ειναι και αυτο ...

---------- Προσθήκη στις 17:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:29 ----------

Πριν 40 χρόνια δεν έπαιζε κανένας άμυνα. Παίζανε κλωτσοσκούφι και ποδόσφαιρο θεάματος. Κοινώς έκανε ο καθένας ότι του κατέβαινε.

Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και έχει γίνει πλέον τακτικό και οργανωμένο. Όλες οι ομάδες πλέον παίζουν έτσι. Και όπως και οι Ιταλοί κάποτε δίδασκαν πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο και ενώ τότε τους έβριζαν σήμερα παίζουν όλοι έτσι, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα (δηλαδή ο Ρεχάγκελ) δίδαξε πως πρέπει να παίζει μια μικρή ομάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Και σιγά σιγά θα μας αντιγράψουν κι άλλοι (που το έχουν ήδη κάνει) και έτσι το ποδόσφαιρο θα πάει κι άλλο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Το ότι εσένα δε σου αρέσει αυτό το στυλ και προτιμάς το ποδόσφαιρο τσίρκου (κατά την προσφιλή μου έκφραση), δε σημαίνει ότι είναι πισωγύρισμα. Άλλωστε το ακριβώς αντίθετο ισχύει όπως σου απέδειξα. Παλιότερα τα πράγματα ήταν όπως σου αρέσουν εσένα, πολύ περισσότερο απ' ότι σήμερα.

+10000000000000000000000000000

Ετσι ειναι ...

Το ποδοσαφαιρο εχει γινει οργανωμενο ..

Με καλη αμυνα πας μπροστα ...

Οχι με αφελεια ...

Δημοσ.

...άν και συνήθως διαφωνώ κάθετα με τον ερωδιό, καθότι είναι φανατικός + μάλιστα του γαύρου, δηλ.ό,τι χειρότερο,...

...αυτή τη φορά θα ευθυγραμμισθώ πλήρως , όπως επίσης + στο φίλο τζιοβάρ...

...και οι δύο μιλάνε straight to the point...

...τα άλλα παιδιά δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ξεπεράσουν τη συναισθηματική φόρτιση του έπους της πορτογαλλίας ώστε να μπορέσουν να δούν ρεαλιστικά τα πράματα...

...παιδιά συνέλθετε...

...έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, όλα με σιχτιρισμούς, χριστοπαναγίες + πόνο των ματιών μας...

...πρέπει να πάψουμε να είμαστε αιχμάλωτοι του γιούρο 2004, και να πάψουμε να το επικαλούμαστε εσαεί για να δικαιολογήσουμε κάθε αποτυχία...

...ο κόσμος προχωράει μπροστά...

Δημοσ.

Το κατενάτσιο (ιταλ.: catenaccio) είναι μια ποδοσφαιρική τακτική, η οποία δίνει έμφαση στην άμυνα. Η λέξη είναι ιταλική και σημαίνει "αμπαρωμένη πόρτα". Ως ποδοσφαιρικός όρος καθιερώθηκε να σημαίνει την πολύ καλά οργανωμένη και σφιχτή άμυνα, η οποία είναι προσαρμοσμένη να μην δίνει στον αντίπαλο ευκαιρίες για γκολ.

Το σύστημα έγινε διάσημο από τον Αργεντινό προπονητή Χελένιο Χερέρα, ο οποίος το εφάρμοσε στην ιταλική Ίντερ τη δεκαετία του ’60, με σκοπό να νικά με 1-0 τους αντιπάλους της στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το κατενάτσιο δεν είναι θεαματικό και συχνά χαρακτηρίζεται ως αντιποδόσφαιρο.

Μια χαρά συστήματα υπήρχαν πριν 40 χρόνια. Θέλεις να μου πεις στον αγώνα με την Κορέα τι σύστημα παίξαμε φίλε Manuel?

Ακόμα δυσκολεύομαι να καταλάβω. Γιατί παρακάτω μιλάω για γατάκια, αλλά είχαμε κι έναν κεραμιδόγατο που τα θαλάσσωσε.

...άν και συνήθως διαφωνώ κάθετα με τον ερωδιό, καθότι είναι φανατικός + μάλιστα του γαύρου, δηλ.ό,τι χειρότερο,...

Αυτό πρέπει να το προσέξω.

Παίζει να είμαι ο μοναδικός χρήστης στο insomnia που με βρίζουν όλοι στο thread του Ολυμπιακού και συντάσσονται μαζί μου σε όλα τ' άλλα. :lol:

Τι να κάνουμε, έχουμε ένα πάθος με τον Ολυμπιακό που πολλές φορές μας κάνει να αραδιάζουμε και αρλούμπες, μέσα στη φανατίλα μας. :-D

Και όπως τραγουδούν και οι σύγαυροι: Είσαι αρρώστια που δε γίνεται καλά... :-)

Στο δια ταύτα, εγώ εκείνη την εθνική τη θαυμάζω. Είχε κάτι που λείπει απ' όλες τις άλλες. Σπίθα, δίψα και τσαμπουκά. Μάσαγε σίδερα κι ας αποτελούταν από μέσου επιπέδου ποδοσφαιριστές. Εμένα αυτό με στεναχώρησε στον αγώνα με την Κορέα.

Ότι αντί για τσαμπουκάδες, είδα 11 γατάκια. Γατάκια ρε πστη μου.

Δημοσ.

Ρε Ερωδιες για το 2004 λεμε ...

Ελεος ...

Το οτι δε παιξαμε κανενα συστημα και καμια μπαλα με την Κορα ειναι γνωστο ακομα και στις πετρες ...

Αλλα αυτο δεν αναιρει τα προηγουμενα χρονια ...

Δημοσ.
Ρε Ερωδιες για το 2004 λεμε ...

Ελεος ...

Το οτι δε παιξαμε κανενα συστημα και καμια μπαλα με την Κορα ειναι γνωστο ακομα και στις πετρες ...

Αλλα αυτο δεν αναιρει τα προηγουμενα χρονια ...

Ποιος προσπάθησε να αναιρέσει τα προηγούμενα χρόνια?

Σας μιλάμε για το σήμερα και το γυρνάτε στο χθες... Ήμαρτον.

Και το 2004 παίξαμε κατενάτσιο, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική...

Αποδείξαμε ουσιαστικά ότι ένα σύστημα 40 ετών + μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε ποδοσφαιρική λογική αν συνοδεύεται από μεγάλες δόσεις τύχης.

Μαγκιά μας. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε όλοι οι υπέρμαχοι, είναι ότι η εθνική του 2004 ήταν ένας κομήτης. Δεν πήγε το ελληνικό ποδόσφαιρο πουθενά (ίσως να το πήγε και πίσω σε κάποια θέματα), αλλά προώθησε συγκεκριμένους παίχτες και τους έδωσε υπεραξία που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν άξιζαν.

Δημοσ.

Ρε Ερωδιέ για το 1821 λέμε...

Το οτι είμαστε πλέον τεμπέληδες και σκατά σαν λαός είναι γνωστό ακόμα και στις πέτρες...

Αλλά αυτό δεν αναιρεί την γαμάτη επανάσταση που κάναμε τότε...

Δημοσ.
Μαγκιά μας. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε όλοι οι υπέρμαχοι, είναι ότι η εθνική του 2004 ήταν ένας κομήτης. Δεν πήγε το ελληνικό ποδόσφαιρο πουθενά (ίσως να το πήγε και πίσω σε κάποια θέματα), αλλά προώθησε συγκεκριμένους παίχτες και τους έδωσε υπεραξία που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν άξιζαν.

Συγνώμη αλλά μηπως λεμε το ίδιο; Ναι, κομήτης ήταν το 2004, πάνω από τις δυνατοτητες μας είναι οι προκρισεις στις μεγαλες διοργανωσεις...

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά μηπως λεμε το ίδιο; Ναι, κομήτης ήταν το 2004, πάνω από τις δυνατοτητες μας είναι οι προκρισεις στις μεγαλες διοργανωσεις...

Αυτό που λέμε και δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η εμφάνιση και η προσπάθεια.

Τα εξ' αμάξης τα ακούν τα καλόπαιδα, όχι για το 2-0, αλλά γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν δείγμα ομάδας που αξίζει να είναι σε αυτή τη διοργάνωση.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μια χαρά συστήματα υπήρχαν πριν 40 χρόνια.

Εκτός από τη Wikipedia, δες και κανένα βίντεο από αγώνες της εποχής, γεμάτο είναι το youtube. Όχι της Ιταλίας ή των ιταλικών ομάδων. Από όλους τους υπόλοιπους.

Θέλεις να μου πεις στον αγώνα με την Κορέα τι σύστημα παίξαμε φίλε Manuel?

Θέλεις να μου πεις τι σχέση έχει αυτό με οτιδήποτε;

Δημοσ.
Ρε Ερωδιέ για το 1821 λέμε...

Το οτι είμαστε πλέον τεμπέληδες και σκατά σαν λαός είναι γνωστό ακόμα και στις πέτρες...

Αλλά αυτό δεν αναιρεί την γαμάτη επανάσταση που κάναμε τότε...

Διαβαζεις καθολου τα ποστ ή γραφεις ετσι στα κουτουρου απο ενα μνμ καποιου ... :rolleyes:

Προσεξε το αυτο γιατι το εχω παρατηρησει κι αλλες φορες να το κανεις .. :-)

Δημοσ.

Δεν φταινε οι ποδοσφαιριστες αυτες τις δυνατοτητες εχουν αυτοι που επαιξαν. Ο προπονητης φταιει παρολο που ειναι συμπαθης λογω 2004 για τις επιλογες του!

Ο Βυντρα εχει ξαναπαιξει κεντρικα? Ακραιος μπακ ειναι ο ανθρωπος για να μην κοστιζουν και πολυ τα συχνα λαθη του. Ο Σειτεριδης εχει ξαναπαιξει - γενικα? Ο Κυριακος με τι δικαιολογια δεν επαιξε τουλαχιστον το πρωτο γκολ θα τοχε καταπιει. Για την επιθεση τι να πεις.. με το που εκανε τις αλλαγες καναμε τις πρωτες ευκαιριες. Τεσπα τουλαχιστον να καταλαβει οτι παιζει με τα δευτερα και οπαγκος ειναι οι βασικοι!!!

Δημοσ.
Αυτό που λέμε και δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η εμφάνιση και η προσπάθεια.

Τα εξ' αμάξης τα ακούν τα καλόπαιδα, όχι για το 2-0, αλλά γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν δείγμα ομάδας που αξίζει να είναι σε αυτή τη διοργάνωση.

ΟΚ. Η εμφάνιση με την κορέα ήταν κατωτερη των περιστασεων, με ασυνηθιστα λάθη της αμυνας, χωρίς παθος, χωρις καθαρο μυαλό. Ο οτο πηρε ρισκα που σε άλλα ματς βγηκαν αλλά σε αυτό οχι. εμπιστευτηκε παικτες και δεν δικαιωθηκε. οι ίδιοι παικτες (σχεδον) ομως ήταν αυτοι που πηραν την προκριση απο τους ουκρανους.

Δημοσ.
ΟΚ. Η εμφάνιση με την κορέα ήταν κατωτερη των περιστασεων, με ασυνηθιστα λάθη της αμυνας, χωρίς παθος, χωρις καθαρο μυαλό. Ο οτο πηρε ρισκα που σε άλλα ματς βγηκαν αλλά σε αυτό οχι. εμπιστευτηκε παικτες και δεν δικαιωθηκε. οι ίδιοι παικτες (σχεδον) ομως ήταν αυτοι που πηραν την προκριση απο τους ουκρανους.

Και οι ίδιοι παίχτες ήταν αυτοί που έπαιζαν πασούλες στην άμυνα στο Euro 2008 για να μην την πάρει ο αντίπαλος και παίξει μπάλα...

Και την Ουκρανία αποκλείσαμε, χαλαρώστε λίγο, δεν αποκλείσαμε την Ισπανία.

Μεγάλη η επιτυχία μας, αλλά αυτό είναι το ταβάνι μας? Προκριθήκαμε και μετά ξάπλα? Πήραμε το πριμ και μετά klein? Ούτε να το παλέψουμε τέλος πάντων?

Εκτός από τη Wikipedia, δες και κανένα βίντεο από αγώνες της εποχής, γεμάτο είναι το youtube. Όχι της Ιταλίας ή των ιταλικών ομάδων. Από όλους τους υπόλοιπους.

Μια χαρά video εποχής έχω δει και μπορεί να μην υπήρχαν τόσο εκσυγχρονισμένα συστήματα όσο σήμερα, αλλά δεν ήταν και μπάλα αλάνας, όπως θέλεις να το πεις εσύ.

Θυμάσαι μήπως την Ολλανδία του 2008 τι ωραία μπαλίτσα είχε παίξει στους πρώτους αγώνες της? Ήταν ποδόσφαιρο αλάνας ή οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι βγαλμένο μέσα από δουλεμένα συστήματα?

Θέλεις να μου πεις τι σχέση έχει αυτό με οτιδήποτε;

Λες ρε παιδί μου μέσες - άκρες ότι οι άλλοι παίζουν ποδόσφαιρο για τσίρκο ενώ εμείς είμαστε υπόδειγμα αμυντικού ποδοσφαίρου και έτσι παίζουν οι σύγχρονες ομάδες και μπλα μπλα.

Τι σύστημα παίξαμε με την Κορέα? Μήπως σύστημα αλάνας στο οποίο έκανε ο καθένας αυτό ακριβώς που κοροϊδεύεις για τους άλλους? Του κεφαλιού του δηλαδή? Είδες εσύ κανένα δουλεμένο σύστημα, έστω ένα κατενάτσιο ρε αδερφέ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...