Προς το περιεχόμενο

Ποιό mp3 player με δυνατή ένταση, EQ, και σοβαρή ποιότητα ήχου???


hugelacky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά.

Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για mp3 player που αρχικά να κάνει καλά αυτό για το οποίο προορίζεται, δλδ έχει αρκετά δυνατή ένταση και ποιοτικό-ζωντανό ήχο. Να μην είναι ψόφιο στα μπάσα και να έχει Equalizer κατα προτίμηση ανεξαρτητων περιοχών και όχι τα κλασικά έτοιμα modes (rock, jazz, opera, techno, κτλ). Το βασικότερο από τα παραπάνω όμως είναι να έχει δυνατή ένταση, είχα ακούσει παλιότερα ένα iPod (νομίζω το mini με την μονόχρωμη οθόνη) και με τερμα το volume ήταν πολύ ψόφιο! Αντίθετα ένα iRiver H10 "βάραγε" καλά τέρμα και αν θυμάμαι καλά είχε και EQ.

 

Δεν με ενδιαφέρει να παίζει video/fotos (αν και πλέον όλα παίζουν), και δεν με πολυκαίει το ράδιο. Δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος. Καλά θα ήταν να έχει σχετικά μεγάλο σκληρό (20-30 GB) αλλά αν υπάρχει κανένα με μνήμη flash που να ικανοποιεί τα παραπάνω τότε προτείνετε.

 

Επίσης καλά θα είναι να αναγνωρίζεται από το pc κατευθείαν χωρίς εγκατασταση software, να λειρουργεί σαν εξωτερικός σκληρός ή/και USB Host (για απευθείας σύνδεση με φωτογραφική).

 

Από σχετικό ψάξιμο που έκανα απέρριψα τα Sony γιατί περνόντας τα mp3 στον player κάνουν transcoding στο format της Sony, και γενικά δεν έχω καλή εμπειρία στο θέμα "αντοχή συσκευών ήχου" από την εν λόγω εταιρία. Επίσης απορρίπτονται και τα Creative λόγω ήχου και design. Είμαι ανάμεσα σε iRiver, iAudio, και iPod (τα iPod μόνο λόγω desing με ψήνουν, κατα τ' άλλα δεν ικανοποιούν ούτε τα μισά απ'όσα θέλω). Τέλος από θέμα budget μέχρι 350ευρώ τα διαθέτω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xμ, τότε δυστυχώς πρέπει να απορρίψεις το ipod λόγω Equalizer.

Δεν έχει ανεξαρτητων περιοχών.

Με μια επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι, αν η ρύθμιση που κάνεις στο Equalizer στο iTunes "μεταφέρεται" και στο ipod. Αλλά ακόμη κι έτσι αυτό θα είναι ημίμετρο για σένα.

 

Τέλος τα ευρωπαϊκά ipod έχουν volume limit λόγω νομοθεσείας.

Δεν ξέρω αν "ξεμπουκωμένα" θα έχουν την ένταση που θες, αλλά αν ψάξεις για uncap ipod volume limit θα βρεις μια-δυο free εφαρμογές που patchάρουν το ipod και αφαιρούν το limit. Εγώ το έχω κάνει σε 2 ipod και είχα δει ουσιαστική διαφορά.

 

Τέλος (είπα ψέμματα πριν, δεν είχα τελειώσει) αν θες κάτι σε flash μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο Sandisk Sansa των 8GB. Μοιάζει με το ipod nano και νομίζω ότι έχει equaliser.

 

Και τέλος-τέλος (really) αν είσαι ακόμη πιο ψυχάκιας, μπορείς να πάρεις το ipod και να του ξηλώσεις το firmaware της apple και να βάλεις αυτό http://www.rockbox.org/

Κοίτα μόνο αν υποστηρίζει το ipod που θα πάρεις. Βέβαια εδώ οι επιλογές ανοίγουν καθώς έχουν βγει firmware και για άλλες συσκεύες.

Κάνει παπάδες από ότι έχω διαβάσει. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Punky thanks m8 για τις χρήσιμες infos! :)

 

Αν τελικά στραφώ προς ipod θα σκεφτώ πολύ σοβαρά το firmware hack, δεν το είχα υπ'όψην μου ότι γίνεται!

 

Μια άλλη ερώτηση: Το ipod δεν το βλέπει κατευθείαν το pc απ'όσο ξέρω αλλά μέσω iTunes σωστά? Ούτε σαν εξωτερικό σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να ρίξεις μέσα χύμα φακέλους-albums παρα μόνο μέσω iTunes ε?

Το άλλο που λες "Με μια επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι, αν η ρύθμιση που κάνεις στο Equalizer στο iTunes "μεταφέρεται" και στο ipod" το τσέκαρες?

 

Επίσης αν έχει κάποιος iRiver ή iAudio ας πεί εντυπώσεις σχετικά με το θέμα ένταση/παραμετροποίηση ήχου, και παραμετρικό EQ. Διάβασα κάπου ότι το Η10 με τα 20GB (το οποίο με ψήνει αρκετά) δεν λειτουργεί ως usb host/external drive σε αντίθεση με το ίδιο στα 6GB. :-|

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρρυ για την καθυστέρηση, αλλά πληκτρολογώ παρέα με έναν πεντάχρονο πύραυλο.

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κάτι από πρώτο χέρι όσον αφορά το rockbox γιατί δεν το έχω επιχειρήσει. Ο μόνος λόγος είναι ότι μου έχει κάτσει πολύ καλά η απλότητα του interface της μαμάς apple. Οπότε θα πρέπει να ψαχτείς στα σχετικά forums για να δεις γνώμες από άλλους χρήστες πριν το επιχειρήσεις. Αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γενικά.

 

Στα ερωτήματά σου τώρα, το ipod αναγνωρίζεται κανονικά ως εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ότι θα έκανες με ένα usb stick ή ένα εξωτερικό δίσκο, μπορείς να το κάνεις και με το ipod. Να κουβαλάς ότι είδος αρχείου από το ένα pc στο άλλο δηλαδή κτλ.

 

Αυτό που υποψιάζεσαι πάντως ισχύει. Το iTunes είναι απαραίτητο για να του περάσεις τα mp3 και να μπορεί να τα αναπαράγει το ipod. Αν του ρίξεις απλά με drag and drop τα folders με τα mp3 χωρίς τη χρήση του iTunes, δεν θα τα αναγνωρίζει το ipod. Θα μπορεί μόνο να τα αποθηκεύσει σαν οποιοδήποτε αρχείο. Βέβαια αν βάλεις το rockbox, υποστηρίζει drag and drop.

 

Τώρα για το equaliser σου ζητώ συγνώμη αλλά ξέχασα το καλώδιο στη δουλειά και δεν μπορώ να συνδέσω το ipod στο σπίτι για να κάνω το ακουστικό test.

 

Πολλές χρήσιμες και καλογραμμένες απαντήσεις για ότι μπορείς μπορείς να φανταστείς, θα βρεις στο http://www.ilounge.com για ότι ipod related.

 

Σόρρυ που δεν μπόρεσα να βοηθήσω αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι sorry καλέ? Μια χαρά βοήθησες και μου έλυσες όλες τις απορίες που είχα! Thanks και πάλι m8! :wink: :D

 

Περιμένω και απόψεις από χρήστες iRiver & iAudio... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες (άκουσε μάλλον) το iAudio X5, υπάρχει και σχετικό (περιεκτικότατο) review στο insomnia. Ρυθμίσεις equalizer, δυνατός και κυρίως ποιοτικός (υποστήριξη flac μεταξύ άλλων) ήχος, καλή αυτονομία, στιβαρή αλουμινένια κατασκευή, usb host/external drive (φυσικά) χωρίς εγκατάσταση drivers/προγραμμάτων κλπ.

 

Νομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks petesoulis και joef_gr, το έχω υπ'οψην μου το συγκεκριμένο, είδα και το review, ενδιαφέρον φαίνεται, αν και με χαλάει λίγο ο σχεδιασμός του. Και πλέον βρίσκομαι σε άλλο δίλημμα... σε 4-5 μήνες μπαίνω φαντάρος οπότε αρχίζω και εξετάζω το ενδεχόμενο μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω και τπτ πιο μικρό και φθηνό. Μπέρδεμα... :-?

 

Τεσπα με λίγο ψάξιμο βρήκα το ipod nano με τα 4GB (1ης γενιάς, που γίνεται uncaped στο volume) στα 189ευρώ, και το iRiver H10 με τα 20GB στα 250. Και παίζει και το iAudio Χ5 με 20GB->327 euro και με 30GB->353 euro αλλά ξεφεύγει αρκετά στην τιμή με τα νέα δεδομένα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ, αν πάρεις το nano της 1ης γενιάς θα χρειαστείς οπωσδήποτε θήκη.

Δυστυχώς και το σώμα και η οθόνη του χαράσονται, απλά αναπνέοντας δίπλα του. Και δεν είναι υπερβολή αυτό. Οπότε ένα 20άρι ευρώ θα το φας ακόμη για θήκη.

Θα πρότεινα να το δώσεις, και να βάλεις και κάτι παραπάνω για να πάρεις το nano της 2ης γενιάς. Θα κερδίσεις 24ώρες αυτονομία αντί για 14 ώρες έναντι του παλιού. Και σώμα αλουμινίου που δεν χαράσεται.

Είχα και της 1ης γενιάς και τώρα της 2ης. Και η εμπειρία μου αυτό μου λέει, πως θα άξιζε σαν επιλογή ανάμεσα στα δύο.

 

edit: Μου έχει μείνει ένα μωβ Nano Tube. Αν μένεις Αθήνα και πάρεις το nano της 1ης γενιάς, μπορώ να στο δώσω αν θες, για να γλιτώσεις τα έξοδα της θήκης. Δωρεάν φυσικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν μένω Αθήνα, σε ευχαριστώ πολύ πάντως, να'σαι καλά! :-D :wink:

 

Οπότε λές αν είναι τελικά να καταλήξω σε ipod να στραφώ στο nano 2ης γενιάς ε? Διάβαζα reviews στο νετ και όλοι λένε πολύ καλά λόγια για την ποιότητα ήχου + αυτονομία, από ένταση όμως διάβαζα ότι είναι πιό ψόφιο και από το 1o nano, και μέχρι στιγμής δεν γίνεται και uncapped, ούτε παίρνει άλλο firmware... :???: :(

 

ps. να ρωτήσω κάτι άλλο, και το κανονικό ipod (με τα 30 και 80 GB) από φωτό που το έχω δει μου φαίνεται ότι έχει το ίδιο πλαστικό με το nano 1st gen, δλδ σκάς 350+ ευρώ και γρατζουνιέται τόσο εύκολα??? :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, δεν είμαι audiophile για να έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα η γνώμη μου, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.

Αλλά υπήρξα κάτοχος των εξής ipod:

  • ipod photo 20GB
  • ipod video 30GB 1st gen
  • ipod shuffle 512MB
  • ipod nano 4gb 1st gen
  • ipod nano 8gb 2nd gen

Οπότε μια κάποια συγκριτική εικόνα την έχω στο μυαλό μου.

 

Πιθανόν θα σε εκπλήξει να μάθεις ότι τον καλύτερο ήχο από όλα (καθαρότητα και ένταση) τον είχε το ταπεινό το ipod shuffle.

Όταν το πρωτοάκουσα, έτσι μου φάνηκε. Οριακά βέβαια. Αλλά έλεγα, μπα ιδέα μου είναι.

Μετά το διάβασα και από άλλους χρήστες που είχαν και αυτοί πάρει σβάρνα όλα τα ipod όπως εγώ.

 

Τώρα για το θέμα της έντασης του ήχου γενικά, μην ξεχνάς ότι είναι και θέμα ακουστικών όπως επίσης και το που ακούς μουσική συνήθως.

Αν ακούς σε θορυβώδες περιβάλον ή αν ακούς πχ στο κρεβάτι σου το βράδυ. Εγώ ακούω κυρίως το βράδυ, όταν βγαίνω για περπάτημα/τρέξιμο, στο γυμναστήριο, στο κρεβάτι (το δικό μου, σε άλλα είμαι απασχολημένος), κλπ.

Επίσης, αν πάρεις in-ear ακουστικά που απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους δεν χρειάζεται (φαντάζομαι) να έχεις τσίτα τον ήχο.

 

Πάντως ακόμη και με τα στάνταρ ακουστικά, μόνο αν ακούσεις ένα ipod ή οποιοδήποτε player θα σχηματίσεις άποψη για το αν σου κάνει η ένταση. Τα πιο τραγικά ας πούμε ήταν τα Sony. Τα είχα δοκιμάσει όλα στο Sony Center του Βερολίνου πέρυσι και έπαθα πλάκα. Εντελώς φιμωμένα. Το Creative Zen που είχα, είχε τον δυνατότερο ήχο και ίσως λίγο πιο καθαρό. Αλλά μιλάμε για οριακές διαφορές, τις οποίες δεν τις βάζω υψηλότερα από όλο το ipod experience που δεν περιγράφεται ούτε μεταφέρεται μέσω λίστας τεχνικών χαρακτηριστικών. Πως να στο πω; Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο με ένα σωρό μπλιμπλίκια στο κοκπιτ, και ένα σωρό "καλύτερα" ξερά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά το θέμα "εμπειρία οδήγησης", είναι συνισταμένη πραγμάτων και αισθήσεων που δεν περιγράφεται με νούμερα.

 

Anyway, ναι, με τα δικά μου γούστα και τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με τα ipod, θα έπερνα το nano δεύτερης γενιάς.

Flash μνήμη και όχι σκληρό δίσκο, σέξυ, πιο ανθεκτικό από το πρώτο nano, σημαντικά καλύτερη αυτονομία και ξέχασα να αναφέρω ότι έχει και καλύτερα ακουστικά. Και σαν εφαρμογή στο αυτί αλλά οριακά και σαν απόδοση. Επίσης τα ακουστικά όλων των άλλων ipod που είχα (παλαιού τύπου) είχαν μειωμένη διάρκεια ζωής. Μετά από λίγο καιρό. αποκτούσαν ένα έντονο φύσημα. Με αποτέλεσμα να πάρουν τα μυαλά μου αέρα (που δεν μας αφορά αυτό βέβαια εδώ), αλλά μοιραία να είναι για πέταμα μετά από κάνα τρίμηνο.

 

Είδα επίσης ότι πας φαντάρος και θα σε ξενερώσω λίγο τώρα. Βασικά όχι εγώ αλλά η apple. Υπολόγισε στα κόστη σου και έναν έξτρα αντάπτορα για να μπορείς να το φορτίζεις από την μπρίζα. Εδώ και 2 χρόνια κανένα ipod δεν συνοδεύεται με φορτιστή πλέον. Μόνο με το USB καλώδιο που φορτίζει από το pc. Θα χρειαστείς τον αντάπτορα για να συνδέεις το usb καλώδιο, και τον ίδιο στην πρίζα του τοίχου. Βέβαια αυτό το έχουν υιοθετήσει και αρκετοί ανταγωνιστές. Τσέκαρε το γενικά αυτό.

 

Τέλος, ναι, και το 30άρι το ipod video ήταν εξίσουν υπερευαίσθητο στις γρατσουνιές. Πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς τόσο.

Γενικά είχε γίνει λίγο σάλος με το θέμα αυτό. Δεν ξέρω αν το 30άρι που κυκλοφορεί τώρα είναι διαφορετικό.

Σίγουρα θα βρεις απάντηση στα reviews του ilounge. Είναι μακράν τα πιο καλογραμμένα reviews για τα ipod και τα πιο περιεκτικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω ενα I-River H10 και μπορεις να ρυθμισεις τα παντα. Επισης βγαζει δυνατο και καθαρο ηχο καθως υποστηριζει το προτυπο SRS(WOW) για καθαροτερο και ποιοτικοτερο ηχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιθανόν θα σε εκπλήξει να μάθεις ότι τον καλύτερο ήχο από όλα (καθαρότητα και ένταση) τον είχε το ταπεινό το ipod shuffle.

Όταν το πρωτοάκουσα, έτσι μου φάνηκε. Οριακά βέβαια. Αλλά έλεγα, μπα ιδέα μου είναι.

Μετά το διάβασα και από άλλους χρήστες που είχαν και αυτοί πάρει σβάρνα όλα τα ipod όπως εγώ.

Ναι, το διάβασα κι εγώ αυτό για το shuffle να το λένε πολλοί, πολύ περίεργο όντως, αλλά δεν το εξετάζω καθόλου σαν αγορά.

 

Τώρα για το θέμα της έντασης του ήχου γενικά, μην ξεχνάς ότι είναι και θέμα ακουστικών όπως επίσης και το που ακούς μουσική συνήθως.

Αν ακούς σε θορυβώδες περιβάλον ή αν ακούς πχ στο κρεβάτι σου το βράδυ.

Ναι βασικά το θέλω κυρίως για έξω και γενικά θορυβώδες περιβάλλον, σπίτι όταν θέλω να ακούσω δυνατά έχω ένα σωρό λύσεις (stereo 2x100W rms, 5.1 ηχεία του pc, philips μεγάλα ακουστικά που καλύπτουν όλο το αυτί με 3,5 μέτρα καλώδιο, diskman) οπότε προορίζεται κατ'εξοχήν για outdoor χρήση!

Επίσης είναι μερικά είδη μουσικής που "απαιτούν" μια Α ένταση για να αποδώσουν, πχ να ακούω hardcore, stoner ή post rock και να μην μπορώ να το τσιτώσω, ε θα ξενερώνω... :-?

 

Πάντως ακόμη και με τα στάνταρ ακουστικά, μόνο αν ακούσεις ένα ipod ή οποιοδήποτε player θα σχηματίσεις άποψη για το αν σου κάνει η ένταση. Τα πιο τραγικά ας πούμε ήταν τα Sony. Τα είχα δοκιμάσει όλα στο Sony Center του Βερολίνου πέρυσι και έπαθα πλάκα. Εντελώς φιμωμένα.
Βασικά έχω diskman iRiver και έχω κακομάθει, έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου (καμία σχέση με το Sony που είχα πρίν και τα φτυσε πάνω στον χρόνο), και τρομερή ένταση, μιλάμε για πολύ όμως, πάει μέχρι το 40 και δύσκολα το βάζω πάνω από το 28-30!!! Σε κανα πλαίσιο ή γερμανό μπορώ να πάω και να ακούσω κανένα άραγε?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το shuffle νομίζω ότι έχει άλλο chip ήχου. Έτσι είχα διαβάσει.

Σε Πλαίσιο στην Αθήνα, πάντως σίγουρα μπορείς να ακούσεις.

Άρα φαντάζομαι και στα άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάντως η ένταση του ήχου (και η ποιότητα σε μεγάλο βαθμό) που θα ακούς έχει πολύ περισσότερο να κάνει με το ποιά ακουστικά θα βάλεις παρά με την ίδια τη συσκευή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...