Προς το περιεχόμενο

Προστασια αυτοκινήτου απο κλοπές?


Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον, κανω αυτο το τοπικ με αφορμη το αυτοκινητο μου. Για καποιο λογο έχει γινει στοχος και καποιος προσπαθει να μου το κλεψει παση θυσία.

 

Ιστορικο :

Την Πεμπτη 21/12 μου σπασανε το αμαξι (πορτα, τζαμι) και μου πηρανε cd-player, gps receiver, φορτιστες κινητών και σαν να μην εφταναν αυτα, πηραν τις ΤΣΙΧΛΕΣ, ενα αρκουδακι που μου ειχε κανει δωρο η κοπελα μου, ενα φυλαχτο, ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ και 2 καπότες!!!!!!!!!!!!!Μαλλον καταλαβαν οτι αμα τους πιασω θα τους γ@μησω οποτε σκεφτηκαν οτι εγω μπορει να μην εχω μαζι μου. Για το τελευταιο λοιπον τους δικαιολογω.

 

Την Τρίτη 03/01 και ενω ειχα παρει το αμαξι στις 29/12 απο το συνεργειο, αντικρυσα το εξης θεαμα. Αυτη τη φορα ειχαν ανοιξει την αλλη πορτα με τον ιδιο τροπο, μεσα προφανως δεν βρηκαν τπτ μιας και τα ειχαν παρει ολα οι προηγουμενοι (τα καλωδια ακομα κρεμοντουσαν), ειχαν ανοιξει το ντουλαπακι και το πορτμπαγκαζ και τα ειχαν ανακατεψει ολα λες και ψαχνανε για ναρκωτικα και η αποθεωση ηταν οτι ειχανε σπασει το καλυμμα κατω απο το τιμονι και παιζαμε με τα καλωδια του αυτοκινητου προσπαθωντας να το ξεκινησουν. Αποτελεσμα φυσικα να μου χαλασουν ολη την καλωδιωση και το αιμομπιλαιζερ και να μην παιρνει μπρος το αμαξι.

 

Παρολο που ουσιαστικα οι 2 περιπτωσεις εχουν διαφορετικο τροπο δρασης (αν εξαιρεσουμε το ανοιγμα), πιστευω οτι ήταν τα ιδια πρεζακια και καποιος τους αναθετει αποστολες. Για παραδειγμα καποιος ηθελε ανταλακτικα για starlet και θελανε το αμαξι μου.

 

Και το κουλο αυτο ειναι ρε παιδια, ενα starlet εχω που τα εχει όλα μαμισια εκτος απο τα ζαντολαστιχα.Τι στο διαολο θελουν?

 

Anyway, η απορια μου ειναι η εξης, εχει να μου προτεινει κανεις καποια πατεντα για να μην μπορουν να κλεψουν το αμαξι, να φοβουνται κτλ? Και δεν μιλαω για τις κλασικες λυσεις που ολοι οι κλεφτες ξερουν να παρακαμπτουν αλλα για πατεντες. Για παραδειγμα φιλος μου προτεινε να εκπαιδευσω κροταλια ή κόμπρα που να μην τσιμπαει εμενα αλλα μονο τους αλλους και να την αμολαω στο αμαξι καθε βραδυ. Βεβαια κατι τετοιο ειναι λιγο δυσκολο οποτε θα ηθελα να ακουσω κατι πιο ορθολογικο.

Να συμπληρωσω οτι το αμαξι ειχε συναγερμο τον οποιο ομως δεν ειχα ενεργοποιημενο.

 

Προς το παρον το μονο σιγουρο που θα κανω ειναι να το εξαφανισω στο εξοχικο μου για ενα μηνα και οταν επιστρεψει να του βαζω συναγερμο και κουκουλα. Απο εκει και περα όμως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Λοιπόν Critter κάνε ότι είχε κάνει ενας γνωστός.

Αγόρασε μια μικροκάμερα (τύπου Ευαγγελάτου) η οποίες εκπέμπουν και ασύρματα. Και κάθε βράδυ κατέγραφε το εσωτερικό του αμαξιού σου. Και να βρούνε την κάμερα η καταγραφή γίνεται αλλού. Βέβαια δεν διώχνεις του κλεφτες έτσι αλλα θα δεις τις φάτσες τους… και μετά πράξε ανάλογα.

 

Τωρα για συστήματα ασφαλείας θα δεις για συναγερμούς

 

αλλιως και αυτο http://www.powerlock.com/images/StreamingMedia/Powerlock.swf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια καλη λυση θα ηταν και το γαντι του μποξ με το ελατηριο που βγαινει απο τα κουτια με τα δωρα στα μικυ μάους.

 

Στο Γαλάτσι μένω.

 

Πωπω και δεν είναι καμιά κωλοπεριοχή εκει.:sad:

Κουκούλα να έχεις πάντα και το συναγερμό.

Αν σε παίρνουν τα οικονομικά σου νοίκιασε γκαραζ,

Τωρα φίλε αν στο βάζουν στο μάτι ότι και να κάνεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μμμ μια καλή λύση θα ήταν οι... αποσπόμενες ρόδες! Τι να το κάνουν... κουτσό αμάξι;

Επίσης βάλε ταμπέλα: αγαπητοί αξιότιμοι κλέφτες μην κάνετε τον κόπο να ανοίξετε το αυτοκίνητο γιατί προηγήθηκαν άλλοι!

 

Μια άλλη καλή ιδέα την είχε δώσει ένα σποτ τηλεοπτικό για αυτοκίνητο, που η κουκούλα ήταν ζωγραφισμένη και έδειχνε ένα όχημα-σακαράκα, σκουριασμένο, φθαρμένο κλπ... Ούτε να το φτύσεις ήταν!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα άμα τα ίδια πρεζάκια δούνε το αμάξι με κουκούλα αυτή τη φορα τότε είναι που θα στο σπάσουνε...γιατί για να έχεις κουκούλα σημαίνει ότι πας να κρύψεις κάτι πολύτιμο.

 

Το γεγονός ότι πειράξανε τα καλώδια κάτω από το τιμόνι σημαίνει ότι ουσιαστικά το θέλανε το αμάξι για joy ride η ανταλλακτικά.( το πιο πιθανό joy ride μιας και δεν παίζει να τους πιάσουνε ποτε γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση στην ελλάδα )

 

Αλλα και να τους πιάνανε επειδή είναι πρεζάκια θα τους αφήνανε...

 

Ο συναγερμός δεν αποτελεί πια λύση... γιατί θα σου σπάσουνε τα νεύρα ενεργοποιώντας τον συνεχεια μέχρι να βαρεθείς και να τον κλησεις.

Οποτε όταν τον κλήσεις θα σου το σπάσουνε....

 

Μια καλή λύση είναι ένα Σάββατο βραδυ να φωνάξεις καμια 5-6 φίλους σου σπίτι να τους κεράσεις μπύρες και να στήσετε καρτέρι στα πρεζάκια.Aμα τα σαπίσετε στο ξύλο θα αλλάξουνε γειτονιά.

Πρόβλημα με την αστυνομία δεν θα έχεις.Ισα ισα σε τέτοιες περιπτώσεις οι μπάτσοι πάντα κάνουνε τα στραβά ματια.

 

Και η πιο αναίμακτη λύση είναι να ψάξεις και να βρείς ένα ιδιωτικό parking στην γειτονιά σου και να το βάζεις εκεί, με το αζημίωτο φυσικά.Απλά αν υπολογίσεις τα λεφτά που έχεις δώσει για ανταλλακτικά, για το στερεοφωνικό, για συναγερμό κτλ, ίσως τελικά να άξιζε να το είχες βάλει στο parking εξαρχής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άκου τι θα κάνεις. Θα το κάνεις είτε μόνος σου, είτε σε συνεγείο.

 

Στο κλειδί έχει τρία καλώδια. Τα δύο τα ενώνεις (ανάβει το ταμπλώ) και το άλλο απλά το ακουμπάς στην ένωση των δύο για λίγο για να πάρει μπρός. Οπότε άμα τραβήξεις καλώδια και θα βάλεις ένα διακόπτη (κατά προτίμιση με κλειδί) σε κρυφό σημείο του αυτοκινήτου (προσώπικά θα το έβαζα κάτω από το πατάκι) δεν θα μπορού να το βάλουν μπρός.

Κανονικό κύκλωμα

-------

------- -- κλειδί που βάζει μπρός

-------

Αυτό που λέο.

-------- κρυφός διακόπτης----

------------------------------ ---------κλειδί που βάζει μπρός

------------------------------

 

Κοινώς θα χαλάς το κύκλωμα.

 

Τέσπα άμα θες κιάλλες ιδέες απλά πες. Αλλά άμα το έχουν βάλει στο μάτι δύσκολα τα πράματα =/ <3 *hug*

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το αμαξι μπορεις να κανεις τα εξης απλα πραγματα:

 

1) Να εξαφανιζεις πραγματα για τα οποια ενδεχεται να σου σπασουν το τζαμι...

2) Να το βαζεις σε οσο το δυνατο ποιο φωτιζομενο μερος η και σε γκαραζ αν υπαρχει...

3) το οποιο ειναι και η υστατη λυση κατα της κλοπης... ΑΣΦΑΛΙΣΗ σε εταιρια της προκοπης...

 

Συναγερμοι κλπ κλπ... ισως απλα αποθησουν κανα junkie, απο εκει και περα ομως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορία, πότε μας δημιουργήθικε η εντύπωση πως ¨junkies¨ κλέβουν τα αυτοκίνητα...? Δηλαδή δεν παίζει το πρεζάκι να βάλει για βδομάδες στο μάτι το ίδιο αμάξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πιστεύεις ότι τελικά δε θα τη γλυτώσεις και θα στο πάρουνε, έχω ακούσει ότι μπορείς να ενσωματώσεις GPS/GPRS modem στο αυτοκίνητο, με κάρτα SIM κινητού, που σου στέλνει SMS σε περίπτωση κλοπής + ότι μπορείς να βρείς που θα πάνε έτσι και στο σηκώσουν, για να τους μαμήσεις τους μαλάκες. Αλλά δεν ξέρω πόσο θα στοιχήσει κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...