Προς το περιεχόμενο

Zara, sprider κλπ


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο zara εχω παρει κατα καιρους διαφορα ρουχα και αναλογικα με τα χρηματα που εδωσα θεωρω πως ηταν καλα.

 

Στα sprider βεβαια, δεν ξερω πως, αλλα δεν ετυχα να μπω τα τελευταια...8 χρονια. Ειχα μπει οταν ειχαν πρωτοανοιξει, δεν με ειχαν ενθουσιασει τοτε με την ποιοτητα των ρουχων της.

 

Εσεις ψωνιζεται απο αυτα τα μαγαζια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η άποψη μου γι αυτά τα μαγαζιά είναι ότι συντελούν στο κλεισιμο των συνοικιακών καταστημάτων γιατί εκμεταλλευοντας τους Ταιβανέζους και τους Φιλιππινέζους(τα zara μόνο) παιρνουμε τα ρούχα κάτι τις φθηνότερα αλλά έτσι ο μικρέμπορος ανγκάζεται να κλείσει το μαγαζακι του.Οπως ισχύει η ίδια ακριβώς διαπίστωση και για τα the mall.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για προχειρα ρούχα, ναι.

Αλλα έαν θέλω να πάρω κάτι ωραίο και να το γουστάρω και να μου κρατήσει:

1.energie

2.diesel

Xωρίς πολλές σκέψεις.

Καλύτερα να κάνω οικονομία και να πάρω κάτι καλό.

Γιατι το "οτι πληρώνεις πέρνεις" ισχύει σε πολλές περιπτώσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Η & Μ που λέει Ο/Η Fairies_Wear_Boots είναι πάντως ανώτερα και καιρός ήταν να έρθουν ελλάδα !!!

 

Τώρα για zara και Sprider, καλά είναι για καθημερινή χρήση ειδικά σε καποια επαγγέλματα που μπορεί να καταστρέφεις-λερώνεις ποιο εύκολα τα ρούχα σου οπότε και δεν σε ενδιαφέρει....και όμορφα ρούχα έχουν, γιατί οχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα Sprider είναι ως επί το πλείστον, για τα μπάζα. Φτηνά μεν, αλλά αισθητικά και ποιοτικά, είναι συνήθως κάτω του μετρίου.

Παρόλα αυτά, πήρα ένα γαμάτο παλτό με 49 Ευρώ, που όλοι μου οι φίλοι το 'χουν βάλει στο μάτι να μου το φάνε ένα βράδυ που θα είμαι τύφλα.

Και πήρα και το πρώτο πουκάμισο της μικρής, που δεν το έβγαζε ούτε στον ύπνο της. Και δικαίως. Ήταν πολύ κούκλα.

 

Πάντως τα τελευταία χρόνια παρατηρώ σαφή υποβάθμιση της ποιότητας κατασκεύης των "επώνυμων" ενδυμάτων-υποδημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενας φιλος γιρναγε απο τυνησια, και στο πισω καθισμα στο αεροπλανο καποιες κοπελες λεγανε για το πως φτιαχνοντε τα ρουχα.

σε "καθαρο κοστος" ενα ρουχο βγενει 5-10 γιουρια το πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να συγκρίνουμε τα Zara με τα Sprider είναι το λιγότερο άτοπο. Ο όμιλος Inditex στον οποίο ανήκουν Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Kiddy's Class αποτελεί το λιγότερο ένα φαινόμενο στον τομέα του λιανεμπορίου ρούχων και όχι μόνο. Στο μεταπτυχιακό μου είχαμε μελετήσει αρκετά (έχουν γραφτεί αρκετά πανεπιστημιακά papers για την λειτουργία των Zara) τον τρόπο λειτουργίας τους και το πώς καταφέρνουν να ελαχιστοποιούν τα έξοδα του supply chain τους έτσι ώστε να πετυχαίνουν χαμηλές τιμές.

 

Παραδείγματος χάριν όσοι ψωνίζετε από Zara θα έχετε παρατηρήσει ότι το ίδιο ρούχο δεν έρχεται ποτέ δεύτερη φορά. Παράγουν μια μεγάλη ποσότητα, την οποία διοχετεύουν στα καταστήματά τους ανά τον κόσμο και δεν κρατάνε καθόλου stock. Όταν άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες έχουν 4-6 σειρές ρούχων ετησίως, τα Zara έχουν 11-15. Υπάρχει συνεχής ανανέωση (η οποία δημιουργεί την "ανάγκη" για συνεχή κατανάλωση.

 

Επιπλέον η Zara έχει μειώσει πάρα πολύ το κόστος σχεδιασμού "αντιγράφοντας" επώνυμους σχεδιαστές. Παραδείγματος χάρην μια μπλούζα ας πούμε Gaultier η οποία μπορεί να τιμάται 300 ευρώ, στο Zara κοστίζει 25 έχοντας ελάχιστες διαφορές όσον αφορά το σχέδιο. Μπορεί για εμάς τους άντρες η διαφορά στην ποιότητα ενός jean Diesel (τα οποία για μένα είναι τα πιο ανθεκτικά) με ένα jean Ζara να είναι εμφανής, σκεφτήτε όμως ότι σε μεγάλο βαθμό τα Zara κάνουν τζήρο από κοπέλες οι οποίες χαλαρά θα αγοράσουν κάθε χρόνο 10-15 μπλουζάκια τα οποία είναι ζήτημα αν θα φορέσουν συνολικά 10 φορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ποιότητα και η αντοχή δεν είναι τόσο σημαντικές όσο η ανάγκη των γυναικών να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη εχω παει σε συνεντευξη για δουλεια στην Inditex, μπορω να πω ακομα εναν τροπο που χρησιμοποιουν για να κρατησουν χαμηλα τα εξοδα.

Σε καθε καταστημα του ομιλου εκτος απο τους προϊσταμενους και τους υπευθηνους, οι πωλητες, οι φυλακες, το ταμειο και ολοι οι αλλοι δουλευουν part-time (< 4 h) με συμβασεις αοριστου χρονου. Αυτο επιτρεπει στην εταιρια να μην πληρωνει ολοκληρη ή καθολου ασφαλιση στους εργαζομενους.

μια κοπελα που δουλευε 3 χρονια εκει και ηταν ακομη part time, εκανε συνεντευξη για να παει full time.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...