Προς το περιεχόμενο

Zara, sprider κλπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πουλαει φτηνα γιατι τα ραβουν παιδακια 10-11 χρονων με μισο ευρω τη μερα,και τα πουλαει φτηνα για να καταφερει να κανει το μονοπωλιο.

A δηλαδή είναι και χειροποίητα? Καλή φάση...

Οπως στην ταινια δικαστης ντρεντ με τον σταλλονε.το μονοπωλιο ειναι και το τελος της ελευθεριας και δημοκρατιας.Σκεφτειται και λιγο,ετσι για 5 λεπτα τη μερα,θα δειτε οτι πολλα πραγματα δεν ειναι οπως φαινονται

Μάλλον πολλές ταινίες βλέπεις ...Κλείσε την tv και άνοιξε κανένα βιβλίο marketing...

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ πάντως ό,τι έτυχε να πάρω από ζαρα ήταν απαράδεκτο και τελικά δεν το φόρεσα ποτέ, όσο για τα σπρίντερ, μπήκα είδα και βγήκα, δε μάρεσε τπτ αλλά δε μου φάνηκαν τόσο χάλια συνθετικούρες όσο του ζαρα.

καλά και πολύ φθηνά και από φυσικές ίνες έχω βρει και σε μαγαζιά της γειτονιάς μου (κυψέλη), λέγεται σισιροσι το μαγαζί και πρέπει να έχει και στο χαλάνδρι. μιλάμε τα έχω χρόνια. επίσης κάποια πράγματα στα χόντος είναι καλά και σε καλάθια ή σε προσφορές, αξίζει μια βόλτα για να κοιτάτε πού και πού. ακόμα και στα καρούζος στοκ που αποφάσισα να μπω κάποια στιγμή είχε μερικά που άξιζε να τα ξετρυπώσει κανείς (πήρα πέρσι πέδιλα πραντα με 45 ευρά)-δεν έχει σημασία το τί ακους αλλά το να κοιτάς παντού.

Δημοσ.

είχα πάει στα H&M στο Παρίσι και στη καλυτερη περίπτωση το έλεγες παζάρι...τα ρούχα ηταν χειρότερα από Zara(για Sprider δεν ξέρω) και σοβαρά παιδιά μέσα ήταν σαν λαϊκή με όλη την σημασία της λέξεως...και δεν πήγα σε άκυρο μέρος, ήταν μεσα στην Gallerie LaFayette(που παρεμπίπτοντος το κτήριο της είναι όλα τα λεφτά ειδικά ο θόλος)..

Δημοσ.

γενικα στην ευρωπη τα ρουχα ειναι ακριβα, στην αμερικη τα levi's εχουν περιππου 25 ?, και στην ευρωπη περιππου 100...

αναγκαζεται ο κοσμος να πηγαινει στη Ζαρα και την μαρα.

Δημοσ.

Απο sprider ειχα παρει 4 πουλοβερακια που για να πω τιν αληθεια δεν μου αρεσε εν τελει η ποιοτητα κατασκευης.

Zara ειναι ενταξει για τιποτα μπλουζακια- πουκαμισακια αλλα για παντελονι ουδεν λογος και μαλιστα για jeans

Για κοστουμια μου τα ραβει ο ραφτης μου :P

Δημοσ.

λοιπον παιδες μην την ψαχνετε την δουλεια το θέμα ειναι οτι ολα αυτα τα καταστηματα εκεταλευονται τον καταναλωτη, δουλευω στα intersport χαρακτηριστικα θα σας πω το εξης παραδειγμα μια μπλουζα της adidas η εταιρια την αγοραζει 5 euro!!!!( εχω δει το τιμολογιο) και την πουλαει 30euro η σου κανει και μια εκπτωση 20% στις εκπτωσεις και λες πω καλη ευκαιρια!!

Δημοσ.

Γι' αυτό και η κάθε Intersport πρέπει να κρατικοποιηθεί για να φτάσει το κόστος στα 25 ευρώ και τα 35 που θα αγοράζουμε το μπλουζάκι να είναι πιο σωστή τιμή...

Δημοσ.

Δεν θέλω να κάνω εξυπνάδες αλλά θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις...

KWSN_Men , εαν κρατικοποιηθεί η Intersport με την πολιτική που αναφέρεις...το πιο λογικό είναι να κλείσει διότι το κόστος της θα υπερβαίνει το κέρδος της.Έπειδή λειτουργεί παντού με ενοίκια και ιδιοκτησία πουθενά και έχει επενδύσει τρελά χρήματα στο promotion των προιόντων της...έχει αρκετά μεγάλο κόστος...βέβαια λογικό είναι να το αντισταθμίζει με τα κέρδη της..τα οποία προκύπτουν όπως προκύπτουν.

destinytol , και να ήταν μόνο η Zara... όλες οι μελοεταιρείες υπερεθνικές λειτουργούν με αυτή τη μέθοδο... τα γραφεία συντονισμού marketing management βρίσκονται σε Γαλλία-Ολλανδία και τα εργοστάσια παραγωγής σε Ασία-Κίνα(φθηνό εργατικό δυναμικό). Βέβαια το σύστημα λειτουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης είναι άριστο λειτουργικά και νομικά και γι αυτό έχει τέτοια παγκόσμια επιτυχία. Μια παρόμοια εταιρεία που πάει να σαρώσει την ευρωπαική αγορά είναι η Pull & Bear ... με το "φθηνά και καλά" Η κρατική παρέμβαση είναι μηδαμινή στις μέρες μας και ιδίως όταν πρόκειται για μια εταιρεία όπως Zara κλπ.. Δεν έχουμε μονοπώλιο αλλά ανταγωνισμό στην προκειμένη περίπτωση..

η H&M έχει επενδύσει απο ότι γνωρίζω στην ποσότητα και όχι τόσο στην ποιότητα...την ενδιαφέρει να βγάζει πολλά και ποικίλα ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα επιλογών.Και η ποιότητα την ένδιαφέρει αλλά με τις φτηνά σχετικά τιμές που προσφέρει δεν ξέρω κατα πόσο είναι ικανή να το ολοκληρώσει το concept "Κέρδη-Ποιότητα-Ποσότητα"

Δημοσ.
KWSN_Men , εαν κρατικοποιηθεί η Intersport με την πολιτική που αναφέρεις...το πιο λογικό είναι να κλείσει διότι το κόστος της θα υπερβαίνει το κέρδος της.Έπειδή λειτουργεί παντού με ενοίκια και ιδιοκτησία πουθενά και έχει επενδύσει τρελά χρήματα στο promotion των προιόντων της...έχει αρκετά μεγάλο κόστος...βέβαια λογικό είναι να το αντισταθμίζει με τα κέρδη της..τα οποία προκύπτουν όπως προκύπτουν.

Μάλλον δεν έπιασες καθόλου το νόημα του post μου...

Δημοσ.
Μια παρόμοια εταιρεία που πάει να σαρώσει την ευρωπαική αγορά είναι η Pull & Bear ... με το "φθηνά και καλά"
η ιδια εταιρία που φερνει τα Zara φερνει και τα pull & bear... (inditex)
Δημοσ.

Όντως έχεις δίκιο inditex λέγεται η εταιρεία που βρίσκεται πάνω απο τις υπόλοιπες.. Inditex is one of the worlds largest fashion distributors, with eight sales formats-Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho,Zara Home y Kiddy's Class- boasting 3.287 stores in 65 countries

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Για προχειρα ρούχα, ναι.

Αλλα έαν θέλω να πάρω κάτι ωραίο και να το γουστάρω και να μου κρατήσει:

1.energie

2.diesel

Xωρίς πολλές σκέψεις.

Καλύτερα να κάνω οικονομία και να πάρω κάτι καλό.

Γιατι το "οτι πληρώνεις πέρνεις" ισχύει σε πολλές περιπτώσεις.

μονο που η energie ειναι ανδρικος οικος μοδας....... :P:P:P miss sixty ισως

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι βρίσκουν στα ρούχα των Zara και λοιπόν τέτοιων αλυσίδων.Καταρχάς είναι σαν λαική με τα ρούχα πάνω στους πάγκους και οι πωλήτριες τρέχουν να μαζέψουν τον ασυμμάζευτο, δεν το συζητάμε για ποιότητα.Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα απρόσωπα μαγαζιά, προτιμώ τα συνοικιακά μαγαζάκια με τις εξυπηρετικές πωλήτριες που βρίσκεις μία χαρά φτηνά ρούχα και με τέτοιο ύφασμα που να μην σου προκαλεί αλλεργία με το που τα βάλεις, ( μιλάω κυρίως για μπλουζάκια που όπως ειπώθηκε θέλουμε οι γυναίκες να έχουμε πολλά να κάνουμε το κομμάτι μας :-D). Για παντελόνια, φούστες, σακάκια προτιμώ να ψωνίζω κλασσικά κομμάτια επώνυμης μάρκας στις εκπτώσεις, είναι value for money .

Υ.Γ. Είχα μπει πριν κανά μήνα σε ένα Zara γιατί επέμεινε μία φίλη μου να κοιτάξει για ζακέτα και ήταν γεροντίστικες όλες, τι κακό και αυτό. Είχε έναν ωραίο υπάλληλο αλλά δε μου άρεσαν τα ρούχα σε σημείο που να μην μπορώ να κάτσω εκεί μέσα ούτε για τον υπάλληλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...