Προς το περιεχόμενο

Όλα είναι δρόμος - Συνολικό thread για την κυκλοφοριακή γκρίνια


Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υστερα λοιπον απο το πολυ ενδιαφερον θεμα του παρκαρισματος, παμε σε ενα αλλο στο οποιο σιγουρα ακομα και εδω θα διαφωνησουμε.

 

Ο λογος λοιπον περι εκφορτωσης εμπορευματων φορτηγων καθως και ο τροπος λειτουργιας των οχηματων του δημου (σκουπιδιαρικα κτλ).

 

1.Φευγω λοιπον που λετε για τη δουλεια μου καθε πρωι πηγαινοντας προς αχαρνων ωστε να βγω στον κηφισσο και να παω Ιερα οδο στη δουλεια μου. Εναλλακτικα μπορει να ξεκινησω για ενα αλλο υποκαταστημα της εταιριας στο κεντρο οποτε και κατεβαινω απο κυψελης!!!!!!

Τι γινεται καθε πρωι? Λοιπον, 10αδες φορτηγα "μεγατονων" κλεινουν τους δρομους (παλι καλα που αναβουν και τα αλαρμ οι ανθρωποι για να μας ειδοποιησουν) για να εκφορτωσουν εμπορευματα κυριως σε super market αλλα και σε ψιλικατζιδικα της γειτονιας.

Αποτελεσμα? Δεν μας φτανει η βλακεια του Ελληνα που η δουλεια του ειναι 5 λεπτα με τα ποδια απο το σπιτι του και παιρνει το αμάξι, εχουμε και τα φορτηγα που δημιουργουν τεραστιο προβλημα. Φανταστειτε τωρα την κυψελης (κομβικος δρομος) στις 8:45 το πρωι να εχει τουλαχιστον 5 φορτηγα που κλεινουν την καθοδο προς Αθηνα. Να υπενθυμισω οτι απο εκει περνανε τουλαχιστον 6 τρολλευ και λεωφορεια πιττα με κοσμο που παει στη δουλεια του. Παρομοια σχεδον σκηνικα και στην Αχαρνων οπου για να αποφυγω τα κλασικα πλεον φορτηγα, πηγαινω στη δουλεια μου μεσω Λαμιας. Αφηστε που τελευταια εχει γεμισει και ο τοπος μπετονιερες (βεβαια για αυτες δεν νομιζω οτι υπαρχει περιθωριο να δουλεψουν αλλες ωρες λογω φασαριας).

 

2.Συνεχιζοντας το παραπανω, το ιδιο συμβαινει πολλες και με τα σκουπιδιαρικα. Ξαφνικα βλεπεις 8:30-9:00 το πρωι παρελαση απο σκουπιδιαρικα σε δρομους που οδηγουν στις κυριες οδικες αρτηριες της Αθηνας.

Μεγαλη εντυπωση μου ειχε προκαλεσει περισυ αρχες ιουνιου μολις ειχαν πιασει οι πρωτες καλες ζεστες που ενα Σαββατοβραδο ξεκινησα για παραλιακη. Ολη η Αθηνα προφανως κατεβαινε προς τα εκει. Και γινεται το κουλο. Στη Φιλελληνων που οπως πολλοι ξερετε οδηγει προς Συγγρου-Βουλιαγμενης, εχει ερθει ενα γιναντιο οχημα του δημου απο εκεινα που αλλαζουν τις λαμπες και αλλαζανε λαμπες εχοντας κλεισει 2 λωριδες. Αν εχουν το θεο τους ποτε διαλεξαν να το κανουν!!!!!

Φυσικα σε καμμια απο ολες τις περιπτωσεις δεν φταινε οι υπαλληλοι.

 

 

1.Κατ αρχας μιας και εψαξα προχειρα, θελω να με ενημερωσει καποιος αν υπαρχει σχετικη με την εκφορτωση φορτηγων νομοθεσια. Εχω την εντυπωση οτι η εκφορτωση πρεπει να γινεται συγκεκριμενες ωρες (που δεν περιλαμβανουν τις προαναφερθεισες) που φυσικα στο Ελλαδισταν δεν τηρουνται. Αν δεν υπαρχει, τοτε δεν νομιζετε οτι αυτο πρεπει να αλλαξει στα πλαισια μιας ευρυθμης λειτουργιας του συνολου?

 

2.Με τα του δημου τι γινεται? Μπορω να αντιληφθω οτι ισως δεν ειναι εφικτο να εχει αδειασει ολη η πρωτευσουσα απο σκουπιδια μεσα στη νυχτα. Μηπως ομως πρεπει να κανουν διαφορετικο σχεδιασμο ωστε τουλαχιστον οι δρομοι αυτοι που αναφερω να εχουν αδειασει τις ωρες αιχμης και να ασχολουνται με τα προαστια?

 

Αυτα για την ωρα. Με τα ερεθισματα θα γραψω κι'αλλα....Αντε και καλα κλειδωματα :P ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δίπλα από την είσοδο της οικοδομής μου κάποιος έχει αγοράσει ένα μικρό μαγαζάκι που υπήρχε εκεί παλιά και το έχει μετατρέψει σε γκαράζ ενός αυτοκινήτου. Το θέμα είναι ότι χωρίς να έχει άδεια έχει ΒΙΔΩΣΕΙ στο δρόμο σιδερο-κολώνες, έχει βάλει 5-6 πορτοκαλί κώνους και από την απέναντι μεριά έχει βάλει πάλι κώνους και με σπρέυ έχει κάνει στα ντουβάρια της απέναντι οικοδομής το σήμα ότι απαγορεύεται το πάρκινγκ.

 

Δεν είναι παράνομο να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή σε δημόσιο δρόμο (βίδωμα από σιδερο-κολώνες), να βάψει με σπρέυ την απέναντι οικοδομή, να σου απαγορεύει να παρκάρεις ΧΩΡΙΣ να έχει άδεια?

 

ΥΓ. Σε μερικές μέρες θα έχω το δίπλωμα και θα μου δώσουν ένα αμάξι 20ετίας, αν τα πάρω όλα παραμάζωμα (κολώνες, κώνους,...) τι μπορεί να μου κάνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ρεαλιστικά, δε θα χρειαστεί να σου κάνει τίποτε, θα έχεις τσακίσει το αμάξι και αν είναι και οι ζώνες εικοσαετίας, μπορεί και κανένα κεφάλι :)

 

Εφόσον για όλα αυτά δεν έχει άδεια, μπορείς να ψάξεις μέσω του Δήμου τι μπορείς να κάνεις. Οι τύποι αυτοί ποντάρουν στο ότι κανένας δε θα καθίσει να κοντραριστεί μαζί τους (όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου στη γειτονιά μου, που έχει τσιμεντώσει 5 Π στην άσφαλτο για να παρκάρει τα μηχανάκια αυτός και οι φίλοι του) και από την εμπειρία μου, έχουν δίκιο τις περισσότερες φορές. Κανείς δε τα βάζει μαζί τους.

 

edit: προτείνω, αντί να ανοίγουμε διαφορετικά thread για όλα αυτά τα θέματα, να τα μαζέψουμε σε ένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι σε μονόδρομο που δεν μπορείς να πάς με πάνω από 30km πρακτικά, όχι λόγω σημάτων... Το αμάξι θα τσακιστεί αλλά έτσι κι αλλιώς τον Ιούνιο θα πεταχτεί. Παρκαίρνωντας σκέφτομαι να τα ρίξω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλαιότερα, όταν έμενα στου Γκύζη, ένας βλάκας είχε τσιμεντώσει το δρόμο μπροστά από το σπίτι του για να μη σταθμεύει κανείς. Είχα κάνει καταγγελίες στην αστυνομία και την πολεοδομία αλλά δεν έγινε τίποτα. Κοινώς ούτε η ίδια η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μια βαριοπούλα και να τα γκρεμίσεις, έτσι απλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
ΑχΑΧΑΧαχΑΧΑΧΑΧΑΧ!!! Πειτε μου ποιος επιμελήθηκε τον τίτλο του thread...

 

C'est moi. :)

 

κι όχι αυτός που περιγράφει ο Snoob - τον οποίο και δεν γνωρίζω... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσική περίπτωση του καφενέ-Βουλής των Ελλήνων, χόμπυ που επιδίδονται με μανία όλοι οι Έλληνες: συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, μετατροπές νόμων, πρόσθετες επεξηγήσεις του ΚΟΚ, κλπ κλπ.

 

Βέβαια όλα αυτά τα κέιμενα ίσως να είχαν κάποιο χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αν βέβαια απευθύνονταν και αποστέλλονταν στα κατάλληλα πρόσωπα, αλλά προς το παρών μπορούμε να αναλλωθούμε ως Κατίνες λέγοντας πόσο ωραία μηχανή έχει ποστάρει ο μ@λάκας ο Αιγέας στις φωτογραφίες, φωτογραφίες βέβαια που δεν παραλείπουμε να σχολιάσουμε ποικιλοτρόπως δίνοντας άλλες διαστάσεις στον ΚΟΚ.

 

Μιας που έκανες τον κόπο και τα έγραψες ρε Critter, δεν κοιτάς μήπως τα διαβάσουν αυτοί που πρέπει; Εμείς τα ξέρουμε. Άσε που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Δοκίμασε με την τροχαία.

 

 

 

 

Υ.Γ

Θυμάμαι παλαιότερα στην Βεϊκου, μια νταλίκα χωρίς κουκούλα είχε σταματήσει στο πεζοδρόμιο....κλπ κλπ

 

 

Ένας στην γειτονιά πετάει σκουπίδια από το μπαλκόνι και παρά της συνεχείς παρατηρήσεις.... κλπ κλπ

 

 

Ο μπαρμπα-Μήτσος βάζει καφάσι στην είσοδο του πάρκινγκ...... κλπ κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Aigeas, αυτά τα γνωρίζουνε πολύ καλα και πολλοι τους τα εχουνε πει αλλα δεν κανουν τπτ. Εγω τουλάχιστον εχω τη συνείδηση μου ήσυχη γνωρίζοντας οτι δεν εχω με κανεναν καραγκιόζη πολιτικό πελατειακές σχέσεις, δεν εξαρτώμαι απο κανέναν και ετσι στέλνω το μηνυμα με την ψηφο μου. Δεν μπορω να καταλαβω ομως τι φταιω που υπόλοιποι ψηφίζουν τους ιδίους και τους ιδιους με αποτέλεσμα τα προβληματα να παραμενουν και να επιδεινώνονται. Αυτος είναι και ο λογος που εξηγειρομαι περισσοτερο. Αν τους ψηφιζα, θα ελεγα «καλα να παθω». Και δεν μιλαμε τωρα να βγει άλλο κομμα εκτος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλα είναι δυνατόν σε κάθε εκλογικη αναμετρηση αυτά τα 2 κομματα να παίρνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων? Είναι λες και τους λες «Μπράβο παιδια, συνεχίστε ετσι και χειροτερα». Και επειδη δεν θελω να τα μηδενιζω όλα, δεν θα βγω να πω ότι το 90% των Ελληνων που τους ψηφίζει είναι ηλιθιοι (καποιοι βεβαια είναι) απλα θα πω ότι εδώ αναδεικνύετε το ποσο εξαρτημένος (πελατειακές σχεσεις) είναι ο Έλληνας από τα κόμματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...