Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για opel corsa D 1.2 τι λετε για μετατροπη σε υγραεριο απο εμπειρια? Τι συστημα προτεινετε? Να πεταει σκετο υγραεριο ή και με λιγη βενζινη? 

@meletis_m εχεις το C θυμαμαι καλα?

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Για opel corsa D 1.2 τι λετε για μετατροπη σε υγραεριο απο εμπειρια? Τι συστημα προτεινετε? Να πεταει σκετο υγραεριο ή και με λιγη βενζινη? 

@meletis_m εχεις το C θυμαμαι καλα?

Προχωράς άφοβα ! 

Εάν έχεις > 150,000 πάρε και ένα πολλ/στη .

Προτίμησε σύστημα με υποστήριξη μπεκ τύπου βενζίνης Hana . 

Ναι έχω Opel Corsa C 45.000 με υγραέριο σε 2 χρόνια . Σύστημα Europegas με Hana μπεκ . Και ναι έχει ρυθμιστεί να ρίχνει και βενζίνη . Αρχικά να ξοδεύεται σταθερά η βενζίνη και 2ον να δουλεύουν και τα μπεκ βενζίνης του. Σύνολο έχει 330,000.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 9:33 ΜΜ, meletis_m είπε

Προχωράς άφοβα ! 

Εάν έχεις > 150,000 πάρε και ένα πολλ/στη .

Προτίμησε σύστημα με υποστήριξη μπεκ τύπου βενζίνης Hana . 

Ναι έχω Opel Corsa C 45.000 με υγραέριο σε 2 χρόνια . Σύστημα Europegas με Hana μπεκ . Και ναι έχει ρυθμιστεί να ρίχνει και βενζίνη . Αρχικά να ξοδεύεται σταθερά η βενζίνη και 2ον να δουλεύουν και τα μπεκ βενζίνης του. Σύνολο έχει 330,000.

Ρωτησα στην περιοχη μου και βρηκα τα εξης:

Europegas 800 

Lovato 1000

Prins 1250

To τελευταιο γιατι ειναι τοσο ακριβο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IoannisSM είπε

Ρωτησα στην περιοχη μου και βρηκα τα εξης:

Europegas 800 

Lovato 1000

Prins 1250

To τελευταιο γιατι ειναι τοσο ακριβο?

Βάλε είτε Lovato με μπεκ υγραερίου Lovato ή Europegas με μπεκ υγραερίου Hana . Μια χαρά σε καλύπτουν για το Opel. 

Το Prins έχουν και πιο ακριβά μπεκ . Η κάθε εταιρεία κοστολογεί και αλλιώς .

Το αμάξι στη βενζίνη δουλεύει σωστά ; Συντήρηση έχεις κάνει τελευταία;  Τα Corsa και σκέτα βενζίνη ζητάνε και πολλά/στη . Υπολόγισε ~100€ . Εγώ το είχα αλλάξει πριν τη εγκατάσταση υγραερίου, είχε δυσλειτουργία και στη βενζίνη.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, meletis_m είπε

Βάλε είτε Lovato με μπεκ υγραερίου Lovato ή Europegas με μπεκ υγραερίου Hana . Μια χαρά σε καλύπτουν για το Opel. 

Το Prins έχουν και πιο ακριβά μπεκ . Η κάθε εταιρεία κοστολογεί και αλλιώς .

Το αμάξι στη βενζίνη δουλεύει σωστά ; Συντήρηση έχεις κάνει τελευταία;  Τα Corsa και σκέτα βενζίνη ζητάνε και πολλά/στη . Υπολόγισε ~100€ . Εγώ το είχα αλλάξει πριν τη εγκατάσταση υγραερίου, είχε δυσλειτουργία και στη βενζίνη.

Έχει γίνει συντήρηση και δουλεύει καλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IoannisSM είπε

Έχει γίνει συντήρηση και δουλεύει καλά.

Ωραία τότε προχωράς στη εγκατασταση του συστήματος , εφόσον το έχεις αποφασίσει . Να πεις στο εγκαταστατη να ρυθμίσει και βενζίνη να ρίχνει . Το έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα και έχει αναλυθεί και εδώ μέσα .

Δημοσ.
5 ώρες πριν, meletis_m είπε

Ωραία τότε προχωράς στη εγκατασταση του συστήματος , εφόσον το έχεις αποφασίσει . Να πεις στο εγκαταστατη να ρυθμίσει και βενζίνη να ρίχνει . Το έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα και έχει αναλυθεί και εδώ μέσα .

Απο τους 3 που ρωτησα μονο ο prins μου ειπε οτι ριχνει μονο αεριο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζουμε για έκτακτη ανάγκη σε Europegas Basico πως λειτουργεί η εκκίνηση με υγραέριο; Στο Manual αναφέρει μόνο πως ενεργοποιείται η επιλογή μέσα από το Software . 

Δοκίμασα και με πατημένο το κουμπί εναλλαγής και πριν δώσω μίζα και ανοίξω διακόπτη . Έμεινα από αντλία καυσίμου (αλλαγμένη πριν 2 μήνες ) μαζί με ρυθμιστή πίεσης και έλεγα να αποφύγω οδική.

• Sad 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, meletis_m είπε

Γνωρίζουμε για έκτακτη ανάγκη σε Europegas Basico πως λειτουργεί η εκκίνηση με υγραέριο; Στο Manual αναφέρει μόνο πως ενεργοποιείται η επιλογή μέσα από το Software . 

Δοκίμασα και με πατημένο το κουμπί εναλλαγής και πριν δώσω μίζα και ανοίξω διακόπτη . Έμεινα από αντλία καυσίμου (αλλαγμένη πριν 2 μήνες ) μαζί με ρυθμιστή πίεσης και έλεγα να αποφύγω οδική.

Αυτο ηξερα κι εγω αλλα με τον διακοπτη στην πρωτη σκαλα ...Δεν μου εχει χρειαστει ...ακομα .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis11 είπε

Πρεπει να αλλαχθει αντλια τωρα;

Ναι , το αμάξι είναι σταθμευμένο τώρα . Μπροστά δε παίρνει . Μίζα δίνει . Δούλευε κανονικά και ανέβαζε κανονικά πίεση καυσίμου. Είτε αστοχία υλικού ή δε ξέρω τι . Bosch αντλία καυσίμου είχε μπει . Θα συννενοηθω με το συνεργείο.

53 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο ηξερα κι εγω αλλα με τον διακοπτη στην πρωτη σκαλα ...Δεν μου εχει χρειαστει ...ακομα .

Μπορεί και να μην έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα έκτακτης ανάγκης με υγραέριο εκκίνηση . Δε το έχω χρησιμοποιήσει. 

Τη προηγούμενη φορά πριν 2 μήνες έπαιρνε και έσβηνε .  Το ζορισα λίγο , ζεστάθηκε και γύρισε υγραέριο. Πήγε συνεργείο οδικώς . 

Αναγκάστηκα τώρα θα πάρω τη οδική βοήθεια που υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Μπορεί και να μην έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα έκτακτης ανάγκης με υγραέριο εκκίνηση . Δε το έχω χρησιμοποιήσει. 

Τι εννοείς; Τι κάνει αυτο το συστημα;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, meletis_m είπε

Χτυπα την αντλια απο πανω (κατω απο πισω καθισματα ξερω) μηπως και...

Λογικα η αντλια ειναι μεσα στην εγγυηση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...