Προς το περιεχόμενο

Δυνάμωσέ το μάστορααααα !!!!

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής της δουλειάς μου είναι ένας DELL LATITUDE D620.

Είναι ένα αρκετά "ιδιότροπο" μηχάνημα, υπό την έννοια ότι διατηρεί πχ τη σηρειακή ενώ δεν έχει TV-out και διάφορα άλλα.

Το προβλημα που έχω είναι με τον ήχο. έχοντας όλες τις ρυθμίσεις στον maximum ήχο, αν βάλω να παίξει μια ταινία αυτή ίσα ίσα που ακούγεται και μόνο αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος θόρυβος. Το έχω δοκιμάσει με διάφορες ταινίες (DVD, divx κλπ). Υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσω παραπάνω ένατση στον ήχο ? (εννοείται χωρίς να ξαναπεράσω την ταινία από virtualdub ή κάτι τέτοιο).

Δημοσ.

Γενικά οι ποιό πολλές ταινίες έχουν χαμηλό ήχο... Το έχω δει αυτό σε αρκετά λαπτοπ. Ναι παίζει χαμηλά ο ήχος. Αλλά όχι ίσα ίσα να ακούγετε. Πάντος γενικά το Power dvd 7 έχω διαπιστώσει ότι παίζει τον ήχο σε ποια ανεβασμένα επίπεδα(σε σχέση με media player classic). Δοκίμασε με αυτό ίσως και ακούς καλύτερα

Δημοσ.
Miso leptaki.

Afto me ton ixo sinvenei mono stis tenies h genika to systima tou ixou ine xamilo?

Diladi an pexeis ena game h akouseis kapio mp3 o ixos paramenei xamilos?

Ναι η αλήθεια είναι πως στα mp3 ακούγεται λίγο καλύτερα αλλά όχι σαν τα άλλα laptop που έχω χειριστεί. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια και πολύ με mp3 αφού δεν έχω πάρει μαζί μου τα αρχεία μου από την Ελλάδα. Να σκεφτείς ότι το μηχάνημα δεν έχει κάποιο προφανές σημείο που είναι τα ηχεία. Ο ήχος βγαίνει από μια μικρή σχισμή στην μπροστινή πλευρά του laptop.

Θα δοκιμάσω το Power DVD 7 - αν το βρω αφού εδώ τη παλεύω με 56k στη καλύτερη

Δημοσ.

Το PowerDVD μπορεί να βοηθήσει με τις σωστές ρυθμίσεις. Πρέπει στο menu "Configuration" -> "Advanced" να βάλεις την επιλογή "Noisy Environment". 'Οπως υπόσχεται το αποτέλεσμα είναι "δυναμωμένος ήχος, προτείνεται ιδιαιτέρως για χρήστες Laptop". Εγώ έτσι το έχω και στο desktop.

Δημοσ.

μια χαζη σκεψη, αλλα εχεις βαλει πανω εξωτερικα ηχεια να δεις αν εχει ιδια συμπεριφορα;

γενικα τα ηχεια των λαπτοπ ειναι σαν τρανζιστοριακια (στην πλειοψηφια τους).

δοκιμασε 2 ηχεια αλλα, και αν παιζουν καλα εχετα εκει διπλα και βαζε τα οποτε θες να δεις καμια ταινια,μουσικη κλπ.

εγω ετσι κανω

Δημοσ.

Δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι που είναι στο tray και επέλεξε το "Ανοιγμα της ρύθμισεις έντασης ήχου"

Κοίταξε εκεί μήπως κάποια είναι χαμηλωμένα και ακούγεται ο ήχος σιγά.

Δημοσ.

ayto poy leei o smilefreeware(px thn "wav" endeiksh),kai oxi mono:anoikse tis idiothtes hxou ap to control pannel,kai setarhse ton gia laptop...

Epishs 1 zeygari pamf8hna hxeiakia(gia na mhn pw sto tzampa na kshlwseis kanena palio kassetofwno/hxeio)8a kanoun th douleia sou..

Oso afora to software,kane kai 1 dokimh me ton VLC media player(to "8hrio" twn players),pou kai tzampa einai,kai amesa 8a ton vreis...Se 'mena pantws,thn pio poly "fasaria",thn kanei o vlc.......:) (kai mh soy pw oti ta dvd ta paizei kalytera ki ap to power dvd)

Δημοσ.

Σε όλα τα laptop, επειδή η κάρτα ήχου είναι δικάναλη, στις ταινίες που έχουν εξακάναλο ήχο (5.1) η μετατροπή σε δικάναλο συνοδεύεται με σημαντική μείωση της έντασης του ήχου. Μπορούμε να εξασθενήσουμε αυτή την μείωση της έντασης (όποτε γίνεται η μετατροπή από 6κάναλο σε 2κάναλο) μέσα από τις συθμίσεις των codec ήχου που έχουμε εγκαταστήσει (π.χ ac3, ffdshow, xp codec pack κτλ.).

Μπορούμε να βρούμε τις ρυθμίσεις πηγαίνοντας Start -> All Programs -> ac3 (για παράδειγμα) ενώ μερικά πακέτα προσθέτουν και καρτέλα ρυθμίσεων στο Μεγαφωνάκι στο tray -> δεξί κλικ -> Adjust Audio Properties.

Δημοσ.

Μπορεις να μας πεις τι λειτουργικο χρησιμοποιεις και ποιο κωδικοποιητη ηχου αλλα και αν εχεις τους σωστους drivers...

Δημοσ.

Τα περισσότερα που γραφτηκαν δεν βοηθάνε αφού δεν είμαι τόσο άσχετος να μη κοιτάξω την ένταση του ήχου από το CP. Αυτό που φανταζόμουν ότι μπορεί να υπήρχε είναι κάνα προγραμματάκι που να κάνει ότι και το "adjust volume" του virtual dub αλλά σε πραγματικό χρόνο καθώς παίζει η ταινία. Να παίρνει σηλαδή τον ήχο, να του ανεβάζει την ένταση και μετά να πιάνει δουλειά το ποντεσιόμετρο που γράφει ο φίλος παραπάνω.

Αυτό με τον 5.1 σε 2κάναλο ήχο δε παίζει αφού το ίδιο παρατηρείται και σε divx me 2κάναλο ήχο.

Codecs έχω αυτός από ένα σχετικά πρόσφατο K-lite (τα πέρασα το προηγούμενο μήνα). κατά τα άλλα WINXP και τους drivers me τους οποίους έρχεται το laptop

Θα δοκιμάσω VLC.

Δημοσ.

Είχα και έγω ένα αντίστοιχο πρόβλημα και αυτό που έφταιγε τελικά ήταν ο MSN Live και το σετάρισμα που είχε κάνει αυτός στα ηχεία και στο μικρόφωνο για χρήση σε Video Call. Τσέκαρε και εκεί τις ρυθμίσεις στο Tools->Audio and Video setup...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...