Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

λοιπόοοον,

σήμερα το πρωί πήγα μια βολτούλα στον λευκό τον πύργο, να δω την έκθεση "λευκός πύργος θεσσαλονίκη". Καταπληκτική δουλειά, εντυπωσιάστηκα. Στους έξι ορόφους του λευκού του πύργου εκτυλίσσεται με πολύ ζωντανό τρόπο η ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της, με βίντεο - αναπαραστάσεις - γραφήματα σε tv, σε υπολογιστές, σε προβολές στον τοίχο, σε οθόνες και στο πάτωμα, ακουστικό και έντυπο υλικό, αλλά και κάποια εκθέματα. Πάρα πολύ καλή δουλειά, μέρος της οποίας (πολύ μικρό) φαίνεται εδώ, την συστήνω ανεπιφύλακτα τόσο σε όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία της πόλης, όσο και σε όσους την ξέρουν ήδη αλλά δεν τους χαλάει να την ξαναδούν με έναν πολύ καλά δουλεμένο τρόπο. Οι αντισαλονικιοί ας μην πάνε, θα βρούν κι άλλα πατήματα για να μες την λένε :-)

Μόνο κακό η πικρή γεύση που σου αφήνει η εικόνα μιας πανέμορφης στο πρόσφατο παρελθόν πόλης, μιας πόλης με Π κεφαλαίο, που ενώ θα μπορούσε σήμερα να είναι "πρωτεύουσα" της ευρώπης, κατάφερε να είναι τόσο μα τόσο μα τόσο σκατά (με Σ κεφαλαίο καλύτερα...)

Δημοσ.

Τόσες μέρες έσπαγα το κεφάλι μου να δω τι γίνεται και δεν εμφανίζεται σωστά το φόρουμ.Νόμιζα πως είχε μπει ο σατανάς στο pc μου.Μόλις τώρα είδα το:

"Problima Sthn Emfanisi Tou Forum ?

Patiste edo"

Κατάρα

Δημοσ.
Οι αντισαλονικιοί ας μην πάνε, θα βρούν κι άλλα πατήματα για να μες την λένε :-)

έλα ρε γκρινιάρη. δεν υπάρχουν τέτοιοι.

δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ότι η σαλονίκη δεν είναι ωραία πόλη.

με γκάου μπίου κατοίκους :P

j/k γαμώ τα παιδιά είναι. όταν πίνουν.

Δημοσ.
λοιπόοοον,

σήμερα το πρωί πήγα μια βολτούλα στον λευκό τον πύργο, να δω την έκθεση "λευκός πύργος θεσσαλονίκη". Καταπληκτική δουλειά, εντυπωσιάστηκα. Στους έξι ορόφους του λευκού του πύργου εκτυλίσσεται με πολύ ζωντανό τρόπο η ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της, με βίντεο - αναπαραστάσεις - γραφήματα σε tv, σε υπολογιστές, σε προβολές στον τοίχο, σε οθόνες και στο πάτωμα, ακουστικό και έντυπο υλικό, αλλά και κάποια εκθέματα. Πάρα πολύ καλή δουλειά, μέρος της οποίας (πολύ μικρό) φαίνεται εδώ, την συστήνω ανεπιφύλακτα τόσο σε όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία της πόλης, όσο και σε όσους την ξέρουν ήδη αλλά δεν τους χαλάει να την ξαναδούν με έναν πολύ καλά δουλεμένο τρόπο. Οι αντισαλονικιοί ας μην πάνε, θα βρούν κι άλλα πατήματα για να μες την λένε :-)

Μόνο κακό η πικρή γεύση που σου αφήνει η εικόνα μιας πανέμορφης στο πρόσφατο παρελθόν πόλης, μιας πόλης με Π κεφαλαίο, που ενώ θα μπορούσε σήμερα να είναι "πρωτεύουσα" της ευρώπης, κατάφερε να είναι τόσο μα τόσο μα τόσο σκατά (με Σ κεφαλαίο καλύτερα...)

btw, ανοιξε η νεα παραλια απο τον ιστιοπλοικο ως το μεγαρο. ωραια εγινε. οκ, καποιοι ολο και κατι θα βρουν για να κραξουν (ελληνικη συνηθεια γαρ), αλλα καμια σχεση με το χαλι προ διετιας.

Δημοσ.
έλα ρε γκρινιάρη. δεν υπάρχουν τέτοιοι.

δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ότι η σαλονίκη δεν είναι ωραία πόλη.

με γκάου μπίου κατοίκους :P

j/k γαμώ τα παιδιά είναι. όταν πίνουν.

θα διαφωνήσω, σύντροφε. Χάλια πόλη είναι, με γκαου μπίου κατοίκους. Μα εντελώς γκαου μπίου. Για το βιβλίο γκίνες μιλάμε...

btw, ανοιξε η νεα παραλια απο τον ιστιοπλοικο ως το μεγαρο. ωραια εγινε. οκ, καποιοι ολο και κατι θα βρουν για να κραξουν (ελληνικη συνηθεια γαρ), αλλα καμια σχεση με το χαλι προ διετιας.

πήγες; Καλή είναι; Κάνα ουζερί έχει; :-) Το πρωί για εκεί ξεκινήσαμε. Μετά θυμήθηκα την έκθεση, και πήγαμε πρώτα στον πύργο. Εκεί σκάλωσα περισσότερο από ότι περίμενα (και λίγο ήτανε, θα ξαναπάω), μετά είχα τάξει στον μικρό βόλτα με το τρενάκι, και μεσημέριασε και δεν προλάβαμε να πάμε στα πάρκα. Νεξτ σάντευ αρκεί να είναι όσο σαντευ και η σημερινή...)

Δημοσ.

Απο άλλη πόλη εντελώς.

Πέρασα και χθές και προχθές και δεν πίστευα οτι είμαι στη θεσσαλονίκη.

Το μόνο που σου θυμίζει ελλάδα είναι η καταπληκτική μυρωδιά του θερμαικού.

Κατα τα άλλα και ο κήπος των ρόδων και το πάρκο του νερού και όλες οι άλλες προσθήκες είναι πανέμορφες.

Το μόνο που με χάλασε είναι οτι τα γήπεδα τένις τα έκαναν οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο και δεν είναι καθόλου πρακτικά.. Αλλα αυτό δεν αφορά τον πολύ κόσμο ;p

Πάντως αλήθεια δεν πιστεύω οτι πλέον η παραλία θα είναι έτσι και δεν είναι απλά κάτι περαστικό..

Καιρός ήταν να δούμε και κάτι όμορφο :-)

Πλέον μένει το κομμάτι ανάμεσα στο καινούριο πάρκο και στον Φωκά (εκεί που παρκάρουν συνήθως για τον Όμιλο) και η παραλία θα είναι 100% pimped :D

Απο τα πλέον ευχάριστα πράγματα στην πόλη τα τελευταία χρόνια :-D

Δημοσ.
θα διαφωνήσω, σύντροφε. Χάλια πόλη είναι, με γκαου μπίου κατοίκους. Μα εντελώς γκαου μπίου. Για το βιβλίο γκίνες μιλάμε...

πήγες; Καλή είναι; Κάνα ουζερί έχει; :-) Το πρωί για εκεί ξεκινήσαμε. Μετά θυμήθηκα την έκθεση, και πήγαμε πρώτα στον πύργο. Εκεί σκάλωσα περισσότερο από ότι περίμενα (και λίγο ήτανε, θα ξαναπάω), μετά είχα τάξει στον μικρό βόλτα με το τρενάκι, και μεσημέριασε και δεν προλάβαμε να πάμε στα πάρκα. Νεξτ σάντευ αρκεί να είναι όσο σαντευ και η σημερινή...)

εχει δυο προκατ κατασκευες (ευτυχως καλαισθητες), οι οποιες προφανως προοριζονται για δημοτικα αναψυκτηρια μαλλον, ουζερι εχει απεναντι απο το δρομο. τα καλυτερο ειναι πως ανοιξε η θεα για τα καφε στην ποσειδωνος. γενικα ειναι πολυ πιο ωραια απο το κομματι λευκος πυργος-ιστιοπλοικος. εχει παιδικες χαρες, συντριβανια και μεγαλα παγκακια.

Klainmaingr, ναι, επιτελους και ενα ομορφο εργο στην πολη μετα απο χρονια.

Δημοσ.

Μόνο ο Όμιλος σαν bar restaurant και ο όμιλος φίλων θαλάσσης (δίπλα) για ταβέρνα. Αυτά δηλαδή που υπήρχαν πάντα. Πλεόν έχει ανοίξει και η θέα στα βολιώτικα (τα οποία όμως δεν τα προτείνω μιας και το φαγητό είναι τραγικό) και όπως είπε η έλενα έχουν φτιαχτεί κάποιοι χώροι οι οποίοι παραείναι όμως μικροί για αναψυκτήρια και περισσότερο για τουαλέτες μου κάνουν ή για πληροφορίες ορ σάμθινγκ... Αλλα αν τα δέντρα μεγαλώσουν και μπούν και μερικά τραπεζάκια εκεί μπροστά.. Αγγίζουνε την τελειότητα ;p

Δημοσ.

Θα πάω σύντομα. Ουζερί εννοούσα τα αναψυκτήρια, όπως αυτό στου Φωκα΄και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου μπορείς να ξαμολήσεις τον μικρό με το ποδήλατο ενώ εσύ ρουφάς μερικά ουζάκια στην λιακάδα... Ίσως τα ετοιμάσουν μέχρι την άνοιξη...

Πάντως εγώ είχα την εντύπωση ότι στο σημείο αυτό, περίπου στο ύψος της Μπότσαρη - Μαρτίου δηλαδή, θα σκάσει η έξοδος της ανεπανάληπτης υποθαλάσιας αρτηρίας... Λάθος κάνω;

Δημοσ.
Μόνο ο Όμιλος σαν bar restaurant και ο όμιλος φίλων θαλάσσης (δίπλα) για ταβέρνα. Αυτά δηλαδή που υπήρχαν πάντα. Πλεόν έχει ανοίξει και η θέα στα βολιώτικα (τα οποία όμως δεν τα προτείνω μιας και το φαγητό είναι τραγικό) και όπως είπε η έλενα έχουν φτιαχτεί κάποιοι χώροι οι οποίοι παραείναι όμως μικροί για αναψυκτήρια και περισσότερο για τουαλέτες μου κάνουν ή για πληροφορίες ορ σάμθινγκ... Αλλα αν τα δέντρα μεγαλώσουν και μπούν και μερικά τραπεζάκια εκεί μπροστά.. Αγγίζουνε την τελειότητα ;p

Yeap!! ισως να ειναι καλυτερα που δεν εφτιαξαν μεγαλους χωρους εστιασης και καφε, δε χριαζομαστε ουτε μια δευτερη νικης, ουτε μια ακομη πλαστηρα.

lefterman, η υποθαλασσια μαλλον οδευει προς οριστικη αναβολη...

Δημοσ.

Οχι δεν κάνεις..

Είναι γνωστό οτι τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο.

ΑΝ ποτέ γίνει υποθαλάσσια θα έχει σε αυτή την πλευρά 3 εξόδους στο Μ.παλλάς στην Μπότσαρη και στο ποσειδώνιο (ίσως και 1 ακόμα). Το θέμα είναι οτι μέχρι το 2013 έχουν πολλές παπάρες να μας πουλάνε στις εκάστοτε εκλογές οπότε η υποθαλάσσια είναι υπερβολή. Όταν θα ξεμείνουν απο ΘΑ θα αρχίσει και αυτή.. Προσωπικά βέβαια την υποθαλάσσια την βρίσκω τουλάχιστον άχρηστη.. αλλα στα @@ τους τι νομίζω εγώ :P

Οι μόνοι δρόμοι που "μπουκώνει" η Θεσσαλονίκη είναι η Τσιμισκή και η Εγνατία. Αν κάνουν μερικά δωρεάν πάρκινγκ ωστε να μένουν οι παραπάνω δρόμοι χωρίς παρκαρισμένους και σταματημένους δεξια και αριστερά τότε θα είμαστε Οκ.

Το πρόβλημα μας είναι το πάρκινγκ και όχι το οδικό δίκτυο... Αλλα που μυαλό (τα πάρκινγκ δεν θα αφήσουν τόσα λεφτά στις εκάστοτε τσέπες).

Επίσης σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το δημαρχείο το οποίο παρότι είναι επίσης άχρηστο και θα έπρεπε να είναι καθολοκλήρου πάρκινγκ εκεί που είναι, φαίνεται να ομορφαίνει αρκετά την ευρύτερη περιοχή (πρώην γειτονιά μου)..

Δημοσ.
Οχι δεν κάνεις..

Είναι γνωστό οτι τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο.

ΑΝ ποτέ γίνει υποθαλάσσια θα έχει σε αυτή την πλευρά 3 εξόδους στο Μ.παλλάς στην Μπότσαρη και στο ποσειδώνιο (ίσως και 1 ακόμα). Το θέμα είναι οτι μέχρι το 2013 έχουν πολλές παπάρες να μας πουλάνε στις εκάστοτε εκλογές οπότε η υποθαλάσσια είναι υπερβολή. Όταν θα ξεμείνουν απο ΘΑ θα αρχίσει και αυτή.. Προσωπικά βέβαια την υποθαλάσσια την βρίσκω τουλάχιστον άχρηστη.. αλλα στα @@ τους τι νομίζω εγώ :P

Οι μόνοι δρόμοι που "μπουκώνει" η Θεσσαλονίκη είναι η Τσιμισκή και η Εγνατία. Αν κάνουν μερικά δωρεάν πάρκινγκ ωστε να μένουν οι παραπάνω δρόμοι χωρίς παρκαρισμένους και σταματημένους δεξια και αριστερά τότε θα είμαστε Οκ.

Το πρόβλημα μας είναι το πάρκινγκ και όχι το οδικό δίκτυο... Αλλα που μυαλό (τα πάρκινγκ δεν θα αφήσουν τόσα λεφτά στις εκάστοτε τσέπες).

Επίσης σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το δημαρχείο το οποίο παρότι είναι επίσης άχρηστο και θα έπρεπε να είναι καθολοκλήρου πάρκινγκ εκεί που είναι, φαίνεται να ομορφαίνει αρκετά την ευρύτερη περιοχή (πρώην γειτονιά μου)..

μαλλον το οικοπεδο του νεου δημαρχειου θα επρεπε να ειναι παρκινγκ. ο λογος ειναι πως και ωραιο να γινει το δημαρχειο, εχει κρυψει οριστικα το Βυζαντινο μουσειο.

Δημοσ.

Χμ, βλέπω ότι η κουβέντα είναι για τη Θεσσαλονίκη. Εγώ μπήκα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαφανίσουμε τον Γιώργο Μίνο από τη γη, χωρίς να πάμε φυλακή. Δεν αντέχω, θέλω να κάνω έγκλημα!

Δημοσ.

μπα ρε συ κλαινμαιν, δεν συμφωνώ. Το πρόβλημά μας δεν είναι το πάρκινγκ. Το πρόβλημά μας είναι η βλακεία μας (δεν εννοώ την δική μου και την δική σου :-) ). Πάρκινγκ υπόγεια δεν θα γίνουν ποτέ, γιατί όπου σκάψεις αρχαία θα βρεις. Θυμάσαι τι έιχε γίνει στο διοικητήριο; Η πολιτική τους πρέπει να στραφεί στο πώς δεν θα κατεβάζουμε αμάξι, και όχι στο πού θα το παρκάρουμε όταν το κατεβάσουμε. Οπότε εγώ λέω, αφού καθοριστούν σωστά οι θέσεις στάθμευσης, αφού αποδοθούν όσες πρέπει στους μόνιμους, και όσοι χώροι γίνεται για πάρκινγκ, να βγούν στον δρόμο 150 γερανοί της τροχαίας και να σηκώνουν διπλοπαρκαρισμένα, πεζοδρομιοπαρκαρισμενα, από τις διαβάσεις, από τις γωνιες που δεν χωράς να στρίψεις, από τις ράμπες αναπήρων κλπ κλπ.

Όσο για την υποθαλάσσια, πολύ χαίρομαι μαι αυτό που λες. Δεν ξέρω ποιός αρρωστημένος εγκέφαλος την επινόησε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...