DrLo Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 CrizztΑπο την στιγμη που διακοψεις την αναβολη,ποε ενημερωσαι για το σε ποιο σωμα και που θα υπηρετησεις? Κανονικά όταν σου έρθει το χαρτί για να παρουσιαστείς. Δεν έχει να κάνει τίποτα αν παλαιότερα σου είχε έρθει χαρτί και πήρες αναβολή. Δε ξέρω ποιός αποφασίζει αν πας Στρατό, Ναυτικό ή Αεροπορία (μιλώ για το τυπικό, στη πράξη αποφασίζει το βύσμα σου). Αν πας ΣΞ πάντως η αρμόδια ΔΝΣΗ στην οποία πρέπει να "απευθυνθείς" αν θες να πας σε συγκεκριμένο σώμα είναι η ΔΕΠ (ΔΝΣΗ Επιλογής Προσωπικού). CrizztΤωρα στρατος και μεσο τι να παιξει,υποτιθεται πως στο συγκεκριμενο θεμα τα κονε παιζουν δυσκολα,εκτος και αν τωρα τελευτεα τα πραγματα εχουν αλλαξει. Ο στρατός είναι το κομμάτι στην Ελλάδα που το μέσο ζει και βασιλεύει. Για μερικά πράγματα χρειάζεται το "κατάλληλο μέσο", όχι απαραίτητα το μεγαλύτερο. Μπορεί κάτι να μη μπορεί να στο κανονίσει βουλευτής/υπουργός κλπ και να μπορεί η καφετζού/καθαρίστρια στο ΓΕΣ. CrizztΑπλως θελω να κανω κατι ουσιαστικο στην θητεια μου (μαλλον ονειρευομαι) απο το να κανω αγγαρειας και να ειμαι αντικειμενο κακομεταχειρισης(οχι μονο εγω βεβαια). Το μόνο ουσιαστικό που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή . Όχι πλάκα κα΄νω. Είχα σειρές μου ΔΕΑ που κάνανε πράγματι δουλειά μηχανικού ως ΔΕΑ(ΤΧ) ... όχι ότι περάσανε καλύτερα, αλλά κάνανε και καμιά μελέτούλα που και που CrizztΥΕΑ=? Αν περασεις μηχανικο ποσο χρονο θες για να μεταφερθεις ΥΕΑ? Και απο εκει αν πας ΓΥΣ αυξανεται η (συνολικη) θητεια κατα 5 μηνες εννοεις? ΚΑταρχήν δεν "περνάς" μηχανικό (δεν είναι πανελλήνιες). Κατατάσσεσαι μηχανικό. Το που θα καταταχθείς ως ΣΤΡ δεν έχει σε τίποτα να κάνει που θα πας ως ΥΕΑ/ΔΕΑ. Πχ εγώ παρουσιάστηκα ΣΤΡ(ΠΖ) και "επιλέχθηκα" για ΔΕΑ(ΤΧ). Ουσιαστικά το ποιοί θα πάνε ΔΕΑ (αν εξαιρέσεις τους κακομοίρηδες τους ΠΖ/ΤΘ) έχει αποφασιστεί ίσως και πριν παρουσιαστείς. Τυπικά περίπου 1 μήνα μετά την κατάταξή σου (τουλάχιστον τόσο έπαιρνε το 2000) Τα + του να γίνεις ΔΕΑ: θεωρείσαι στέλεχος' date=' γλιτώνεις σκοπιές αγκαρίες κλπ, δεν κοιμάσαι στον λόχο με τους άλλους και έχεις ωράριο δημοσίου υπαλλήλου 07:30 με 15:30, και πληρώνεσαι περίπου 500 το μήνα. Το κυριώτερο, έχεις από κάτω σου όλους τους λοχίες και λοιπούς καραβανάδες. Ανώτεροι σου είναι απο Ανθυπασπιστής και άνω. Υπηρεσίες θα έχεις και θα κοιμάσαι που και που μέσα αλλά καμία σχέση με τα στρατιωτάκια. [/quote'] Ε όχι και 15:30. Τουλάχιστον όταν υπηρετούσα εγώ 2:30 φεύγαμε (και 2:00 στο άλλο ωράριο χειμερινό/θερινό δε θυμάμαι πιο είναι πιο). Βέβαια αυτό είναι σχετικό. Αν πέσεις σε μ@μ@κία περίπτωση/μονάδα και κάνεις Λοχαγός εβδομάδας κλπ κλπ εκείνη τη βδομάδα Τρίτη/Πέμπτη πρέπει να είσαι μέσα το Απόγευμα. Μερικοί ΔΕΑ στη μονάδα μου αναγκάζονταν να πηγαίνουν και στις νυχτερινές εκαπιδέυσεις. Άλλοι όπως εγώ που κάναμε τις υπηρεσίες μας σε φυλάκια είχαμε απαλλαγή από όλα τα παραπάνω. Τα - του να γίνεις ΔΕΑ: 5 μήνες παραπάνω θητεία (εγώ λόγου χάρη παρουσιάστηκα 13/2/2006 και θα απολυόμουνα στις 13/7/2007) και οι ευθύνες. Επίσης θα πρέπει να νοικιάσεις σπίτι/δωμάτιο κάπου κοντά στο στρατόπεδο' date=' εκτός και αν το σπίτι σου είναι κοντά. Αλλιώς θα ξυπνάς πιο νωρίς και από τους στρατιώτες για να προλάβεις να μπεις πριν τον διοικητή σου. [/quote'] Τυπικά έχεις δικαίωμα νομίζω να μείνεις στο στρατόπεδο (αν και κανείς δε το κάνει - τι νόημα θα είχε). Επίσης τυπικά υπάρχει ένα ανώτατο χιλιομετρικό όριο που μπορείς να μένεις από το στρατόπεδο (σπάνια τηρείται). Στη χίο έμενα στη πόλη και το Στρατόπεδό μου ήταν 25km μακριά. Δε ξύπναγα χαράματα. Υπήρχε λεωφορείο που μάζευε τα Στελέχη και σε ~30min (και λιγότερο ήταν στη μονάδα). Όταν βαρέθηκα το σκηνικό πήγαινα με το μηχανάκι. Αυτό με το πριν το Δκτή σου είναι σχετικό. Ποτέ δε θυμάμαι τον Δκτή μου να ενδιαφέρθηκε να μάθει αν είμαι παρών ή λείπω. Συχνά ερχόταν πολύ αργότερα. Αν τώρα είσαι κανένας στρατόκ@βλος' date=' δεν το συζητάμε. ΥΕΑ. Θα απολαύσεις και την εκπαίδευση. [/quote'] Μην ταυτίζεις τους ΥΕΑ με το Πεζικό. Υπάρχουν και ΔΕΑ(ΕΜ), ΔΕΑ(ΥΠ) και πολύ καλύτερα ΔΕΑ(ΤΧ) που σε διαβεβαιώ καμία σχέση δεν έχουν με το στερεώτυπο του στρατόκαυλου Δόκιμου. Μπορεις να πας ΔΕΑ στην αεροπορια? Ναί (αν και εκεί του λένε αλλιώς) Αν κάποιος είναι μηχανολόγος και του έχει έρθει για ναυτικό, τι παίζει? Υπάρχει κάτι ανάλογο? Ξέρει κανείς? Για το ναυτικό μου είχε έρθει νωρίς, αλλά πήρα αναβολή λόγω σπουδών. Δε παίζει τίποτα. Δες παραπάνω. Όταν τελειώσεις τις σπουδές μπορεί να σου έρθει άλλο ΤΘ. Και εγώ μηχανολόγος είμαι. Αν δε σε χαλάει το πεντάμηνο των ΔΕΑ και έχεις μέσο σου συστήνω ανεπιφύλακτα το Τεχνικό (ΤΧ).
The_Judas Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δεν έχουν καμία σχέση οι σπουδές σου με την ειδικότητα που θα πάρεις στον στρατό Εγώ είχα δηλώσει πτυχιούχος Πληροφορικής και τους είπα στο κέντρο (Πεζικό) αν χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία γι'αυτό.... μου είπαν οτι δεν χρειάζονται!Τελικά μου έδωσαν ειδικότητα μάγειρα!
klainmaingr Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ναί (αν και εκεί του λένε αλλιώς) Έτσι τους λένε.. Όσον αφορά το μηχανικό. Κατα βάση οτιδήποτε με τεχνικός/μηχανικός πάει εκεί.. Πήραν πρόσφατα γνωστό μου που ήταν "τεχνικός" αερίων καυσίμων (άσχετο δλδ) αλλα είχε αυτό στον τίτλο σπουδών. Απο ότι μου λέει, οι περισσότεροι εκεί είναι αρχιτέκτονες/πολιτικοί μηχανικοί κτλ.. Αν τώρα σου ήρθε ναυτικό (αν και αναστημένο θέμα αλλα τεσπα) μήν το συζητάς καν.. Μεγαλύτερο βύσμα απο αεροπορία.. Εκτός αμα σε έχουν πάρει κατα λάθος οπότε σε βλέπω σε κάνα φυλάκιο στη λήμνο (να παίζεις Playstation βέβαια, μη νομίζεις.. αλλα θα είσαι μάλλον μακριά)
DrLo Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Έτσι τους λένε.. Οι ΣΕΑ είναι του Ναυτικού ? Μάλλον τα έχω μπερδέψει. Όσον αφορά το μηχανικό. Κατα βάση οτιδήποτε με τεχνικός/μηχανικός πάει εκεί.. Μην μπερδεύεις το Μηχανικο (ΜΧ) με τον Τεχνικό (ΤΧ). Το πρώτο είναι όπλο και το δεύτερο Σώμα (με ότι σημαίνει αυτό) Η φυσική θέση των μηχανολόγων/ηλεκτρολόγων μηχανικών είναι το ΤΧ. Το ΜΧ είναι για Πολιτικούς μηχανικούς. Βέβαια ανάλογα το που "θέλει" να πάει ο καθένας γίνονται "προσαρμογές". Στη Σειρά μου στο ΤΧ είμασταν 17 Μηχανικοί (ΑΕΙ ή ΤΕΙ αν θυμάμαι καλά όλοι μηχανολόγοι/ηλεκτρολόγοι) και ένας λογιστής !!! (όποιος ήταν στη σειρά μου +-1 σειρά θα κατάλαβε.) Στους γυιούς μας υπήρχαν και δύο Πολιτικοί Μηχανικοί (μάλιστα ήρθαν με μετάταξη από το Μηχανικό)
klainmaingr Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Στην αεροπορία είναι σίγουρα Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Φαντάζομαι οτι και στα υπόλοιπα έτσι θα είναι.. Μήπως Σ=Σώμα; dunno... Έχεις δίκιο.. μπέρδεψa τεχνικό/μηχανικό
DarkOrion Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Αν τώρα σου ήρθε ναυτικό (αν και αναστημένο θέμα αλλα τεσπα) μήν το συζητάς καν.. Μεγαλύτερο βύσμα απο αεροπορία.. Εκτός αμα σε έχουν πάρει κατα λάθος οπότε σε βλέπω σε κάνα φυλάκιο στη λήμνο (να παίζεις Playstation βέβαια, μη νομίζεις.. αλλα θα είσαι μάλλον μακριά) Ναι, για ναυτικό μου είχε έρθει, αλλά δεν έχ κανένα βύσμα, τίποτα... Λες να παίζω playstation??? :P
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ναι, για ναυτικό μου είχε έρθει, αλλά δεν έχ κανένα βύσμα, τίποτα... Λες να παίζω playstation??? :P Δεν λέω.. το θεωρώ δεδομένο Φίλος άνευ βύσματος που τον πήραν ναυτικό ήταν μεν αρκετά μακριά απο το σπίτι του αλλα είχε και άπειρες άδειες και όσο ήταν μέσα ξυνόταν ανελέητα... Αντίστοιχα ξέρω αρκετούς βυσματωμένους αεροπορία που έπηξαν επειδή οι άλλοι είχαν μεγαλύτερα βύσματα ;p Όλα στα δύο παραπάνω σώματα είναι ένα τηλέφωνο...
xristos2 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Γεια. Πως μπορουμε να μαθουμε τι ειδικοτητες υπαρχουν στα στρατοπεδα της Μακεδονιας? Εχω παρει ειδικοτητα αρτοποιου και θελω να μαθω αν υπαρχει στο στρατοπεδο της Αλεξανδρειας και της Σκυδρας αυτη η ειδικοτητα...Αν μπορει καποιος να βοηθησει μπορει να στειλει μνμ στ mail μ...:[email protected]
adamakos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 μη μας τρελαινεις ρε φιλε με ειδικοτητα αρτοποιος εχεις αγχος για το στρατοπεδο ???
steliosdel Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 ίσως ρωτάει για να αποφύγει να πάει σε στρατόπεδο με αρτοποιούς που λουφάρουν και κάνουν όλοι οι άλλοι τις σκοπιές!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Επικουρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ξέρει κανείς να απαντήσει στο εξής? είμαι πολ.μηχανικός και έχω οικογέννοια και παιδί.27 χρονών.έβαλα βίζμα για να ερθω δόκιμος εδώ κομτα στην περιοχή μου.σε μιά εβδομαδα παρουσιάζομαι.το χαρτί καταταξης ελεγε μηχανικό και το άλλαξα σε πυροβολικό λογο του ότι το βισμα μου ειναι στο πυροβολικό.υπηρέτησε κανεις στο πυροωολικό δόκιμος?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ξέρει κανείς να απαντήσει στο εξής?είμαι πολ.μηχανικός και έχω οικογέννοια και παιδί.27 χρονών.έβαλα βίζμα για να ερθω δόκιμος εδώ κομτα στην περιοχή μου.σε μιά εβδομαδα παρουσιάζομαι.το χαρτί καταταξης ελεγε μηχανικό και το άλλαξα σε πυροβολικό λογο του ότι το βισμα μου ειναι στο πυροβολικό.υπηρέτησε κανεις στο πυροωολικό δόκιμος? Με συγχωρείς, είσαι 27 χρονών, έχεις γυναίκα και παιδί και... πας Δόκιμος; Δεν δικαιούσαι μειωμένης θητείας ως προστάτης; Με τα παλιά δεδομένα, ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου μεταφερόταν στους υπόχρεους μειωμένης (9μηνης) θητείας. Ρώτησες στο Στρατολογικό Γραφείο της περιοχής σου;
Επικουρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ναί.τελείωσα το πανεπιστήμιο και αμέσως παντρεύτικα.έχω μειωμένη θητεία κατα ένα μήνα.σιγά την μείωση..... έχω μάθει ότι η εκπέδευση τον δοκίμων και η θητεία τους σε οργανώνει σαν άνθρωπο. όσοι κάνανε ΔΕΑ τι έχουν να πουν γι αυτό?????
konnak Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 paredwse, μήπως θέλει να πάει δόκιμος; ... Στο θέμα: έχω μάθει ότι η εκπέδευση τον δοκίμων και η θητεία τους σε οργανώνει σαν άνθρωπο.όσοι κάνανε ΔΕΑ τι έχουν να πουν γι αυτό????? Ο στρατός μόνο κακό μπορεί να κάνει στην "οργάνωσή" σου (ή καλύτερα συγκρότησή σου) σαν άνθρωπο. Προσπάθησα πάρα πολύ να μην παρασυρθώ από το όλο περιβάλλον τεμπελιάς και υποτονικότητας που είναι διάχυτο κατά την στρατιωτική θητεία και να εκμεταλλευτώ όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο κάνοντας πράγματα που ήθελα αλλά δεν είχα χρόνο (διαβάζοντας πάρα πολλά βιβλία, παίζοντας πάρα πολύ σκάκι, κτλ) Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα και μου πήρε ένα μικρό διάστημα να επανέλθω στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις του έξω κόσμου. Ο στρατός είναι πολύ επικίνδυνος σε αυτό το θέμα, μπορεί πολύ εύκολα να σε αποχαυνώσει, και χωρίς να το καταλάβεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.