Προς το περιεχόμενο

Μέχρι το 2010-2011 αντέχει το IPv4


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ γρήγορα θα πρέπει οι ISPs να προχωρήσουν στην εφαρμογή του IPv6, σύμφωνα με δηλώσεις του Vint Cerf, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες του Internet. Κάθε συσκευή που αποκτά πρόσβαση στο Internet, χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αριθμό 12 ψηφίων [iP], ο οποίος της επιτρέπει να επικοινωνεί με τις υπόλοιπες. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τα διαθέσιμα IP που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα εξαντληθούν γύρω στο 2010-2011.

 

Το τρέχον σύστημα IPv4 επιτρέπει περίπου 4,3 δισ. διαφορετικές διευθύνσεις IP, ενώ το νέο IPv6 ανεβάζει αυτόν το αριθμό σε 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 διευθύνσεις [το δύο υψωμένο στη δύναμη 128] ή περίπου 300 τρισ. τρισ. τρισεκατομμύρια, που, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα για το μέγεθός του, αναφέρουμε ότι η επιφάνεια της Γης είναι 510 τρισ. τετραγωνικά μέτρα. Για να καλύψουμε όλο το address space του IPv6 με υπολογιστές [αν θεωρήσουμε ότι κάθε υπολογιστής καταλαμβάνει επιφάνεια ενός δεκάτου του τετραγωνικού μέτρου] θα χρειαζόταν να "στοιβάξουμε" στήλες ύψους 10 δισ. υπολογιστών σε όλη την επιφάνεια της Γης.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμία εξέλιξη δεν καθορίζει... Ουσιαστικά ο αριθμός των διαθέσιμων IP θα μεγαλώσει... Δεν μιλάμε π.χ. για web 2.0 ή internet 2.0

 

IPv6 χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια στο Linux :-) Άρα για μένα δεν είναι νέο ;-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη εχεις IP σε δεκαεξαδικη μορφη? Ξερεις τι λες? Η Μεταβαση στο IPv6 ειναι τεραστiο θεμα, καθως προυποθετει την αλλαγη αρκετου απο τον εξοπλισμο των Tier 2 και 3 providers, που δεν υποστηριζει IPv6.

 

IPv6 addresses are normally written as eight groups of four hexadecimal digits. For example, 2001:0db8:85a3:08d3:1319:8a2e:0370:7334 is a valid IPv6 address.

 

Διαβασε και αυτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

lol. Προφανώς όχι για πρόσβαση IP διευθύνσεων στο internet. Επίσης μπορώ να χρησιμοποιώ IPv6 διευθυνσιοδότηση για να έχω πρόσβαση σε IPv4 διευθύνσεις με mapping.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως παμε ηδη ip εχουν τα κνιητα μας, pda, smpartphones, διτκυακοι εκτυπωτες και καμερες, να μιλησω για τα ψυγεια με Ιντερνετ? Επομενως η μεταβαση ειναι αναγκαια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

300 τρισ. τρισ

 

300 τρισεκατομυρια τρισεκατομυριων. Ακομα και αν καθε ανθρωπος εχει απο 100 συσκευες με μοναδικη IP η καθεμια, ουτε το 1% δεν χρησιμοποιουμε. Και το παραδειγμα μου ηταν παρατραβηγμενο. Τουλαχιστον για 50 χρονια θα μας συνοδευσει το πρωτοκολλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι είδηση, μόνο marketing. Τα ίδια λέγανε και πριν από 15 χρόνια.

 

Το IPv6 υπάρχει τουλάχιστον 10 χρόνια και δεν το χρησιμοποιεί κανείς. Διότι με το ΝΑΤ (Network Address Translation) έχουν λύσει όλοι το πρόβλημά τους και είναι πολύ πιο φτηνό και πιό απλό από το IPv6.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...