Προς το περιεχόμενο

Our Linux Desktop Screenshots

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποιο de ειναι αυτο που βλεπουμε?

κ κυριως τι ειναι αυτα πανω αριστερα κ δεξια?

ομορφο

Χε, χε, oops!

Τα νούμερα (επάνω αριστερά) είναι shortcuts για κάθε workspace (σύνολο 10). Μπορείς να τα επιλέξεις με mouse (click ή scroll) και με keyboard πχ, super + 0..9.

Το us επάνω δεξιά είναι το επιλεγμένο keyboard layout (πχ, us, gr, de), ενώ δίπλα του είναι η στάθμη της έντασης ήχου (alsa), η οποία ρυθμίζεται με mouse scroll, click, κλπ.

f@#! μόλις πρόσεξα ότι το πλαίσιο 1px στο polybar είναι διαφορετικού χρώματος από αυτό ενός μη επιλεγμένου παραθύρου.

• Like 1
Δημοσ.

γιατί bspwm συγκεκριμένα κι όχι κάτι από τα πιο mainstream i3/awesome;

Οι υλοποιήσεις awesome και xmonad είναι forks του suckless dwm. Παλαιότερα χρησιμοποιούσα dwm για αρκετά χρόνια, οπότε όταν έφτασε η στιγμή να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, ο awesome μου φάνηκε μια από τα ίδια. Διαφέρουν αρκετά όμως σε θέμα configuration (πχ, ο dwm δεν έχει config parser και οι όποιες αλλαγές γίνονται στον κώδικα).

Ψάχνοντας, ο bsp μου κίνησε την περιέργεια λόγω περιγραφής (το κάθε παράθυρο είναι κόμβος σε πλήρες δυαδικό δένδρο). Είχα ασχοληθεί παλαιότερα με δένδρα αναζήτησης οπότε, why not  :-D

• Like 1
Δημοσ.

@AlexKane, πως την παλεύεις ρε μάστορα με tiling wm;  B)

Όποτε βλέπω tiling managers και vim νομίζω ότι έχουμε δεκαετία του 90'

• Like 1
Δημοσ.

@AlexKane, πως την παλεύεις ρε μάστορα με tiling wm;  B)

Όποτε βλέπω tiling managers και vim νομίζω ότι έχουμε δεκαετία του 90'

αμα εισαι περισσοτερο του πληκτρολογιου κ το μηχανακι δεν σηκωνει κ πολυ μια χαρα βολευεσαι

ασε που εχεις κ ενα geek feeling οτι οπου να ναι θα βρεις το vulnerability του server κ θα τους παρεις κ τα σωβρακα :P

Δημοσ.

Χε, χε, oops!

Τα νούμερα (επάνω αριστερά) είναι shortcuts για κάθε workspace (σύνολο 10). Μπορείς να τα επιλέξεις με mouse (click ή scroll) και με keyboard πχ, super + 0..9.

Το us επάνω δεξιά είναι το επιλεγμένο keyboard layout (πχ, us, gr, de), ενώ δίπλα του είναι η στάθμη της έντασης ήχου (alsa), η οποία ρυθμίζεται με mouse scroll, click, κλπ.

f@#! μόλις πρόσεξα ότι το πλαίσιο 1px στο polybar είναι διαφορετικού χρώματος από αυτό ενός μη επιλεγμένου παραθύρου.

Αποκλειεται να χρησιμοποιεις ποντικι. Για να μην φοβαται ο κοσμος το λες.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

την παλεύει με wayland; ή καλύτερα με Χ αν δε μας ενδιαφέρει απλά να πειραματιστούμε; (προσωπικά με ενδιαφέρει για nvidia proprietary δε ξέρω και τι έχεις εσύ )

Δημοσ.

την παλεύει με wayland; ή καλύτερα με Χ αν δε μας ενδιαφέρει απλά να πειραματιστούμε; (προσωπικά με ενδιαφέρει για nvidia proprietary δε ξέρω και τι έχεις εσύ )

Την παλευει ανετα!

Εδω...εχω ξεχασει οτι ειμαι σε Wayland.

Εκανα προσφατα την αγγαρεια να γυρισω ολα μου τα pc σε Wayland και σε GPT/uEFI (οσα υποστηριζαν), και μπορω να πω οτι ειναι μια χαρα.

Καποια θεματακια που υπηρχαν ορισμενες φορες (copy-paste, file roller, κτλ) εχουν διορθωθει.

Τα προγραμματα που ζητουν κλασικη root προσβαση (οπως gparted..) τα τρεχεις ανετα, αφου πρωτα δωσεις ενα

$ xhost si:localuser:root

η ακομη καλυτερα, φτιαξε ενα alias για ευκολια.

Το alt+f2+r  για shell reload, δεν λειτουργει.

Δεν εχω πουθενα Nvidia δυστυχως..

Για Intel + AMD, ολα δουλευουν μια χαρα.

Αν εχει καποιο απο τα παιδια Nvidia σε Wayland με Gnome,  ας μας πει.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...