Προς το περιεχόμενο

adobe photoshop 10


trelamenos84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα ,μολις απεκτησα το παραπανω προγραμμα και επειδη ειμαι αρχαριος θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει??

 

εχω μια φωτογραφια η οποια ειναι 1024 χ 683 pixels..πως μπορω να την κανω πιο πλατια?

δεν θελω να αλλαξω το υψος της αλλα μονο να ¨τραβηξω¨ το πλατος της..

 

γινεται ? με ποιον τροπο? ευχαριστω πολυ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς θα φορτώσεις την εικόνα. Μετά πας Image -> Image Size. Στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί θα δεις ότι εκεί έχει το αρχικό μέγεθος της εικόνας. Για να αλλάξεις μόνο το πλάτος θα δεις ότι σ'αυτό το παραθυράκι κάτω κάτω έχει 3 επιλογές οι οποίες είναι ήδη τσεκαρισμένες. Εσύ θα ξε-τσεκάρεις την δεύτερη (το Constrain Proportions δηλαδή) και τότε θα μπορείς να αλλάξεις το πλάτος χωρίς να επηρεαστεί το ύψος της εικόνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο παραπάνω τρόπος είναι ο σωστότερος. Άμα θες όμως να το κάνεις και πιο χειροπιαστά, επέλεξε την εικόνα, πήγαινε στο edit -> transform -> scale και παίξε με τα σημεία που εμφανίζονται, καθώς και με την εργαλειογραμμή που εμφανίζεται πάνω, ακριβώς κάτω από την μπάρα με το βασικό μενού (file, edit, image, κτλ). Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις και τα pixels και το ποσοστό του scaling. Αλλά αυτό αν έχεις ήδη την φωτογραφία φορτωμενη στο photoshop και την κολλάς κάπου αλλού, και παίζεις με το μάτι περισσότερο.

Γενικά το καλό με το photoshop είναι ότι την ίδια δουλειά μπορείς να την κάνεις είτε με τα εργαλεία - εικονίδια, είτε με τις εντολές της μπάρας του βασικού μενού. Οπότε κάνε ένα duplicate για καλό και για κακό την εικόνα σου και παίξε ελεύθερα. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατί όμως να αλλάξεις το πλάτος με photoshop ; κατέβασε το IrfanView που παρεπιπτόντως είναι και ο καλύτερος image viewer, και έχει άπειρες επιλογές και είναι και πανάλαφρος. Για κάτι τέτοιες "μικρές" δουλειές (grayscale,size,type,etc) είναι μανούλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω και εγω μια σχετικη ερωτηση. Εχω το προγραμμα photoshop cs3 αλλα οταν παω να κανω setup λεει οτι η διαδικασια δεν μπορει να συνεχιστει αν δεν κλεισω το internet explorer. Αλλα οταν μου το λεει αυτο, εχω δεν εχω καν ανοιχτο το ιντερνετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...