Προς το περιεχόμενο

νεο PC για μηχανικούς...


MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτιάχνω μια σύνθεση που θα χρησιμοποιήσουν μηχανικοί...

Θα τρέχει XP μάλλον.

Χρηματα, μέχρι 1500 ευρω..

 

κουτί: HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK 47.01 ?

τροφοδοτικό: ENERMAX LIBERTY 500W RETAIL 83.00 ?

επεξεργαστής: INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX 240.00 ?

μητρική: MSI P35 NEO2-FR 96.50 ?

κάρτα γραφικών: ASUS EAH3850/HTDI 512MB PCI-E RETAIL 170.30 ?

DVD-R: NEC OPTIARC AD-7203S LABELFLASH BULK BLACK 30.50 ?

σκληρός δίσκος: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2 (Buffer 32MB) 118.50 ?

οθόνη: SAMSUNG SYNCMASTER 245B 444.00 ?

μνήμη: .... εδώ θέλω βοήθεια!!!

 

έψαχνα κάτι σε 4GB PC2-6400 (800MHZ) DUAL CHANNEL KIT CL4...

Λογικά καλύτερα 2χ2GB αλλά δεν έχει σε CL4.

Μήπως είναι καλύτερο αυτό?

OCZ PC2-6400 EL DUAL CHANNEL DDR2 2GB (2X1GB) PLATINUM EDITION XTC 65.00 ? x2 (που μάλλον είναι CL4) επί 2 (δηλαδή σύνολο 4χ1GB)???

 

Σύνολο 1360 ? όπως είναι τώρα...

 

Πείτε μου και άλλες παρατηρήσεις γενικότερα..

Το σύστημα δεν το έφτιαξα εντελώς σύμφωνα με τα δικά μου πρότυπα, αλλά με το σκεπτικό του τι θα είναι πιο χρήσιμο για μηχανικούς (όσο μπορώ να καταλάβω βέβαια)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Πολύ καλό μηχάνιμα (και η οθόνη πολύ ζόρικη). Θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς για το σκλήρό σου καθώς η εμπειρία μου έχει δείξει μακριά απο Seagate. Τώρα για RAM εγώ έχω 2,5gb και τρέχει τα πάντα άψογα. Πολλές φορές έχω ανοιχτά "βαριά" προγράμματα μαζί, όπως archicad και photoshop και δεν μου έχει παραπονεθεί ποτέ το pc. Τώρα αν εσύ θέλεις και μπορείς να έχεις 4gb, ακόμα καλύτερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 4 GB δυστυχώς δεν θα αξιοποιούνται με XP , αλλά δε θα σου πρότεινα και να πας σε Vista η XP64 μήπως και αντιμετωπίσεις προβλήματα συμβατότητας, ειδικά με τα vista

Τώρα για τον δίσκο... Θα σου πρότεινα κάποια διαμόρφωση με 2 δίσκους έτσι ώστε μία ο ένας να χρησιμεύει για αποθήκευση αρχείων και να περιορίζει τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων σε περίπτωση βλάβης του λειτουργικού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜasterX, μιας και είμαι μηχανικός, να σου πω την άποψή μου. Αν κατάλαβα καλά, θες να φτιάξεις μιας σύνθεση την οποία θα προωθείς στο μαγαζί σου ως φτιαγμένη για μηχανικούς. Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με κάτι στην σύνθεση που έχεις φτιάξει, βλέπω όμως να μην έχεις λάβει καθόλου υπόψην τον τομέα θόρυβο/ασφάλεια.

 

Ο 500άρης σκληρός είναι υπερβολή. θα ήταν καλύτερα να βάλεις 2 μικρότερους σε raid1 ώστε να υπάρχει μια σχετική εξασφάλιση για τα δεδομένα.

 

To τροφοδοτικό δεν το έχω ψάξει από άποψη θορύβου, πάντος θα προτιμούσα ένα corsair αντίστοιχων watt που είναι seasonic με άλλη στάμπα και 5 χρόνια εγγύηση.

 

Όσον αφορά την ram, δεδομένου ότι το PC θα τρέχει XP και επουδενί Vista (μιας και κάποια προγράματα μηχανικών έχουν πρόβλημα με τα Vista) νομίζω ότι 2 Gb είναι αρκετά. Κυκλοφορούν αρκετά kit 2χ1gb. Aνάλογα με τα χρήματα, επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει. Σημειωτέον ότι ο μηχανικός σπάνια θα ασχοληθεί με το να clockaρει το PC της δουλειάς του.

 

Και πάμε στον τομέα θόρυβο. Είναι το λιγότερο σπαστικό να προσπαθείς να κάνεις δουλειά μέσα στην νύχτα και να σε πρήζουν οι ανεμιστήρες του υπολογιστή. Γι αυτό θα πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση μιας καλής ψύκτρας (βλέπε Scythe, thermalright κλπ) και αλλαγής των ανεμιστήρων του κουτιού με αθόρυβους.

 

Ο επεξεργαστής που έχεις διαλέξει είναι πάρα πολύ καλός, αλλά έχε υπόψην ότι οι Penryn (οι 2πύρηνοι προς το παρόν) είναι εδώ.

 

Κλείνοντας, η κάρτα γραφικών που έχεις επιλέξει είναι για gamers και όχι για δουλειά. Αν το PC είναι για υπολογιστική χρήση και 2D σχέδιο, βάλε μια μικρή καρτούλα των 50 ευρώ και είσαι OK. Aν είναι για πιο βαριά δουλειά (3D rendering και τέτοιες ιστορίες) θα έλεγα ότι μια nvidia quadro είναι η ενδεδειγμένη λύση.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα.

 

GriGaS

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω κι εγώ το δικό μου. :-D

 

οθόνη: SAMSUNG SYNCMASTER 245B 444.00 ?

 

Μηχανικός δεν είμαι αλλά για δουλειά ΔΕΝ θα αγόραζα οθόνη TN.

 

Υπάρχουν λόγοι που η οθόνη αυτή είναι τόσο φτηνή, ενώ οι άλλες 24άρες της Samsung (αυτές με πάνελ PVA, η 244T και η 245T) έχουν υπερδιπλάσια τιμή, πλησιάζοντας το χιλιάρικο.

 

Ο προφανέστερος λόγος μάλλον είναι αυτός:

 

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch_25.html

 

The Samsung SyncMaster 245B is the first 24” monitor with a TN matrix to have been tested in our labs. Although its setup quality is rather high, I advise you to think again if the narrow viewing angles wonʼt be a problem for you when you buy a large monitor with a TN matrix. You should keep it mind that the specified 160 degrees are arrived at under rather specific conditions. In practice, it takes a much smaller deflection of your head to see a strong distortion o the image.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικα, να αναφέρω, ότι δεν έχω μαγαζί με υπολογιστές, απλα βοηθαω ένα καλό φίλο, που δουλεύει σε μηχανικούς και επειδή αυτοί δεν ασχολούνται με τα τεχνικα των PC του ανάθεσαν να φτιαξει ένα σύστημα. Ο φίλος σύμφωνα με αυτά που ξέρει έφτιαξε το εξής:

 

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: GIGABYTE GEFORCE 8600GT GV-NX86T256H 256MB PCI-E RETAIL 108.90 ?

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU: AMD ATHLON 64 X2 4000+ 2.00GZ AM2 BOX 63.00 ?

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ: GIGABYTE GA-MA69VM-S2 53.50 ?

ΜΝΗΜΗ RAM: CRUCIAL CT2KIT12864AA667 2GB DUAL (2X1GB) PC5300 DDR2 667MHZ 42.00 ?

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: WESTERN DIGITAL 750GB WD7500AAKS SATA2 168.50 ?

DVD RECORDER: NEC DVD+/-R/RW AD-7540 SLIM BLACK BULK 47.50 ?

ΚΟΥΤΙΑ - CASES: ASUS TA-863 350W 59.00 ?

ΟΘΟΝΗ: LG 19'' L194WT-SF WIDE SILVER 186.50 ?

Συνολική αξία προϊόντων: 728.90 ?

 

Αυτό χωρίς να του έχουν θέσει χρηματικό όριο (τελικά τώρα που τον ξαναρώτησα και 2000 μπορούμε να το φτάσουμε). Οπότε καταλαβαίνετε, ότι βλέποντας αυτή τη σύνθεση θέλησα να τον βοηθήσω...

 

Να διευξρινήσω ότι πρόκειται για ένα πολιτικό μηχανικό και ένα τοπογράφο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, όσον αφορά τους Seagate, έχω 7 δίσκους, έχουν 5 χρόνια εγγύηση και θα τους προτιμήσω..

 

Σκέφτομαι SEAGATE BARRACUDA ES ST3320620NS 320GB SATA2 83.00 ? x2 σε RAID 1 για ασφάλεια.

 

Όσον αφορά την οθόνη, έχω ακούσει περί πάνελ TN και PVA, αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ. Ρώτησα τώρα και δεν υπάρχει χρηματικο πρόβλημα ώστε να πάμε σε πολύ καλύτερη οθόνη.

Η άλλη Samsung που είχε (αλλά σήμερα δεν την βλέπω) ήταν PVA? Μήπως να πάω στην EIZO 24'' S2411W-BK 1099.00 ? ή να δώ για την άλλη Samsung την πιο ακριβή που είχε?

 

Για την μνήμη αν δεν έχουν πρόβλημα τα 4GB (ας μένει και κάποια ποσότητα ανεκμετάλευτη) πάμε σε τόσα. Αν νομίζεται ότι και τα 2 είναι υπεραρκετά πείτε το...

 

Για την κάρτα γραφικών, δεν ξέρω αλλά θεώρησα ότι πλέον τα CAD προγράμματα είναι και 3D, οπότε είπα να βάλω μια δυνατη και σε 3D κάρτα με πολύ μνήμη για τις μεγάλες αναλύσεις... τι λέτε για καλύτερα? Αυτό που λέει ο φίλος grigas είναι το καλύτερο για την περίπτωση? Οποιος είναι μηχανικός να μας πει αν χρειάζεται πολύ ο 3D επιταχυντης..

 

Σχετικά με το τροφοδοτικό, τα corsair είναι πιο αθόρυβα και πιιο ποιοτικά?

 

Στον τομέα θόρυβο, έχω την εντύπωση ότι δεν δίνουν καθόλου σημασία, όπως πολύς κόσμος που δεν είναι γνώστης και σίγουρα έχουν συνηθίσει στον πολύ θόρυβο από τα άλλα PC που έχουν. Αλλιώς τι ανεμιστήρες προτείνετε για το κουτί και επεξεργαστή?

Scythe Ninja έχω βάλει και εγώ στον AMD 64bit 3000+ που έχω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια τόσο εξειδικευμένη κάρτα όσο η quadro είναι άσκοπη(εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός)ούτε το τοπογραφικό ούτε το σχέδιο των πολιτικών μηχανικών είναι απαιτητικό.Βάλε μια κάρτα των 50-60 ευρώ και είσαι οκ με 2 giga μνήμη είσαι τέλεια καλυμένος και ούτε χρειάζεται κάτι extreme πάρε απλές 800άρες.cpu θα πρότεινα ένα penryn 8500 που είναι και φτηνός και πολύ καλός.εκεί που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα είναι στην οθόνη.κατά τη γνώμη μου τίποτα λιγότερο απο μια επαγγελματική eizo αφού είναι κρίσιμο κομμάτι μιας και θα περνάει πολλές ώρες πάνω απο την οθόνη.αφού έχεις μεγάλο μπάτζετ για κοίτα το.μοντέλα δε ξέρω να σου πω θα σε παραπέμψω σους ειδικούς του forum

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162333 πολυ καλη σχεση τιμης αποδοσης

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162332 ενταξει υποκλινομαστε τα λογια ειναι περιττα....απλα η καλυτερη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απαντώ με quote του GriGaS απλά γιατί τα έχει μαζεμένα

Ο 500άρης σκληρός είναι υπερβολή. θα ήταν καλύτερα να βάλεις 2 μικρότερους σε raid1 ώστε να υπάρχει μια σχετική εξασφάλιση για τα δεδομένα.

και το raid1 είναι υπερβολή imo, αν θέλει μπορεί να βάλει άλλο raid αλλά δε χρειάζεται

συμφωνώ όχι 500άρη ως boot disk θα έλεγα κάτι μικρότερο και ένα μεγαλύτερο για data

Όσον αφορά την ram, δεδομένου ότι το PC θα τρέχει XP και επουδενί Vista (μιας και κάποια προγράματα μηχανικών έχουν πρόβλημα με τα Vista) νομίζω ότι 2 Gb είναι αρκετά. Κυκλοφορούν αρκετά kit 2χ1gb. Aνάλογα με τα χρήματα, επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει.

εδώ διαφωνώ, αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα προγράμματα με τα 64x - που απόσο ξέρω δεν υπάρχει - περισσότερη μνήμη θα είναι πολύ χρήσιμη

αλλιώς xp απλά και θα ενεργοποιήσει το 3gb switch των xp και πάλι περισσότερη μνήμη

για vista όπως είπε και το παιδί, δεν υπάρχει συζήτηση, με τπτ

Και πάμε στον τομέα θόρυβο.

συμφωνώ πρέπει να προνοήσεις για το θόρυβο, να υπολογίσεις για καλούς 120mm ανεμιστήρες και ψύκτρες με 120mm αφού δεις αν χωράνε στο κουτί

Κλείνοντας, η κάρτα γραφικών που έχεις επιλέξει είναι για gamers και όχι για δουλειά. Αν το PC είναι για υπολογιστική χρήση και 2D σχέδιο, βάλε μια μικρή καρτούλα των 50 ευρώ και είσαι OK. Aν είναι για πιο βαριά δουλειά (3D rendering και τέτοιες ιστορίες) θα έλεγα ότι μια nvidia quadro είναι η ενδεδειγμένη λύση.

η quadro δεν βοηθάει πουθενά στην περίπτωση

δεν πειράζει να βάλει μια gamer κάρτα, πάντως

έτσι κι αλλιώς ούτε τα υπόλοιπα κομμάτια είναι για "δουλειά"

πιστεύω όμως ότι είναι αρκετά ικανοποιητικά στην πράξη

-

επίσης αν πάρεις μια καλή οθόνη θα τη χαίρονται, αυτό είναι σίγουρο

αλλά το ότι το μηχάνημα προορίζεται για εργασία δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν την πιο ακριβή και προφανώς δεν είναι κομμάτι που θα επηρεάσει την απόδοση του μηχανήματος

οπότε πιστεύω ότι μπορείς να τους γλυτώσεις αρκετά χρήματα επιλέγοντας μία αξιόπιστη καλή οθόνη αντί μιας πολύ καλής που στο κάτω κάτω δεν θα την εκμεταλλεύονται

αυτές που έγραψε ο blashyrkh+ καλώς τις έγραψε αλλά δεν χρειάζονται

εγώ σκέφτομαι ακόμη αν θα χρειαστούν αυτή που έγραψες αρχικά δλδ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα η γνωμη μου ειναι η εξης:

1)αλλαζεις τροφοδοτικο γιατι η σειρα (Liberty) δεν θα την ελεγα κ καλη.Βαλε κατι αλλο.πχ αξιοπιστα ειναι το zalman 600,καποιο seasonic.Σου λεω παντα στα ιδια λεφτα.

2)Βαλε καποιον Ε8χχχ(penryn).

3)Δεν χρειαζεσαι ακριβη καρτα γραφικων.

4)Οπως ειπαν κ οι υπολοιποι ριξε το βαρος στην οθονη.Αλλα φυσικα προσεχε μην ξεφυγεις στην τιμη.

5)Επισης 4gb ram ειναι πολλα κ δεν υποστηριζονται σε XP.

Ελπιζω να σε βοηθησα:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 1GB RAM κάνεις άνετα τη δουλειά σου, πόσο μάλλον με 2. Τα 4 είναι πεταμένα λεφτά.

Κάρτα γραφικών για χρήση γραφείου θες.

Καλή οθόνη για να μη βγάζουν τα μάτια τους 20-22".

Τι 500GB για τα αρχεία τους, RAID και παπαριές? Server δεν έχουν?

Τα αρχιτεκτόνικά προγράμματα και δει τα ελληνικά, έχουν ασυμβατότητες με τα Vista. XP λοιπόν.

Ένα ήσυχο μηχανάκι και ένα 1000ρι δίκτυο για ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εμμενω στο θεμα οθονη.Επειδη προφανως οι ανθρωποι θα εχουν να δουλεψουν πανω σε μεγαλα προτζεκτ χρειαζονται χωρο και ευκρινια.Εξ αλλου αν εχει 2 η 4 γιγα μνημης δεν τρεχει τπτ με 50 ε max βαζει αλλο 1-2 οποτε θελει.Οθονη δεν αλλαζει καποιος καθε μερα.Τροφοδοτικο και case οπωσδηποτε πολυ καλα΄΄ τροφοδοτικο tagan,levicom,hec η καποιο αλλο απ αυτα που αναφερθηκαν ΄]και κουτι οσο καλυτερο γινεται ,ευρυχωρο με τουλαχιστον 2-3 120αρηδες μεσα για να εξασφαλιζεται η απροσκοπτη λειτουργια και να μπορει να μενει ανοιχτο μερες η οσο χρειαζεται.Τελος καλη μητρικη που δεν αλλαζει συχνα και μην ξεχναμε ποιοτικα πληκτρολογιο και φυσικα ποντικι με μεγαλη αναλυση και εμβελεια για να μπορουν να δειχνουν απο αποσταση λεπτομερειες αλλα και να κινειται γρηγορα ο κερσορας απ το ενα σημειο της 24ας στο αλλο αμεσως..:mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε για μόνιτορ πάμε για EIZO 24'' ΗD2441W-ΤS στα 1399.00 ? και σε περιπτωση που προβληματιστουν με την τιμή θα παμε στο EIZO 24'' S2411W-BK 1099.00 ?

 

Για κάρτα γραφικών δεν κοιτάω καθόλου για 3D, οπότε βάζω μια SILENT, π.χ. MSI NX8400GS-TD256EH 256MB PCI-E RETAIL 44.90 ? (βλέπω μόνο ψύκτρα αλλά δεν λέει ότι έχει παθητική ψύξη, μηπως έχει και ανεμιστήρα απο κάτω?). Ή μήπως ATI 2400? Προτείνετε κάποιες και εσεις..

 

Για μνήμη

αλλιώς xp απλά και θα ενεργοποιήσει το 3gb switch των xp και πάλι περισσότερη μνήμη

για vista όπως είπε και το παιδί, δεν υπάρχει συζήτηση, με τπτ

εδώ τι ακριβώς εννοείς? προτείνεις 4GB?

 

penryn 8500 δεν βλέπω στο e-shop (απο εκει θέλουν να αγοράσουν)..

 

Πρέπει να δω για καλύτερο τροφοδοτικό-κουτί..

Σε κάτι τέτοιο SEASONIC S12II-500 ENERGY+ 80 PLUS 500W 96.00 ? ή HEROICHI WINDMILL PRO 500W RETAIL 79.00 ? ???

 

Προτείνετε και ποντίκι μεγάλης ανάλυσης, καθώς εγώ χρησιμοποιώ pen-tablet και δεν δεν έχω ψάξει για ποντίκια...

 

Server μάλλον δεν έχουν, αλλα θα ρωτήσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...