Προς το περιεχόμενο

Επιτυχής η κατάρριψη του δορυφόρου με τα τοξικά


poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση κατάρριψης από το αμερικανικό καταδρομικό Lake Erie του ελαττωματικού κατασκοπευτικού δορυφόρου των ΗΠΑ, ο οποίος βρισκόταν 208 χιλιόμετρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αποστολή είχε ως απώτερο σκοπό να αποτραπεί, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η πτώση της δεξαμενής καυσίμων του δορυφόρου, μαζί με τα τοξικά περιεχόμενα του, σε κατοικημένες περιοχές. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο θα ήταν αναπόφευκτο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) είχε ήδη δώσει οδηγίες προς τους κατοίκους για το πώς να αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα συντρίμμια του δορυφόρου. Στόχος, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ήταν η αποστολή να εκτελεστεί πριν από την 1η Μαρτίου, οπότε και ο δορυφόρος αναμενόταν να αρχίσει να εισέρχεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, μιας και η αρχική τριβή θα τον οδηγούσε σε μια απρόβλεπτη τροχιά καθόδου, πριν από την τελική του είσοδο στην ατμόσφαιρα.

 

 

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης τρία πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν τοποθετηθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό, έτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους και να επιβλέψουν το όλο εγχείρημα. Παράλληλα, σταθμοί ραντάρ και επιπρόσθετος εξοπλισμός παρακολούθησης τόσο στο έδαφος όσο και στο Διάστημα χρησιμοποιήθηκαν από την αεροπορική βάση Βάντεμπέργκ στην Καλιφόρνια και την κεντρική διοίκηση Διαστήματος στο Κολοράντο Σπρινγκς, ενώ η επιχείρηση ήταν υπό την επίβλεψη της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ομαχα. Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου τόνιζαν πως αν και οι πρώτες πληροφορίες έδειχναν ότι ο πύραυλος είχε πετύχει τον στόχο του, είναι απαραίτητο να περάσουν 24 έως 48 ώρες προτού επιβεβαιωθεί πλήρως η καταστροφή της δεξαμενής καυσίμων του δορυφόρου που περιείχε τοξικά για τον άνθρωπο καύσιμα. Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους αξιωματούχους που έχουν γνώση της επιχείρησης εξέφρασε την πεποίθησή του πως το πλήγμα ήταν τόσο ισχυρό ώστε η δεξαμενή καυσίμων κατά πάσα πιθανότατα έχει διαλυθεί.

 

Το αμερικανικό καταδρομικό (με το πανίσχυρο αντιαεροπορικό σύστημα Aegis) εξαπέλυσε χθες τον ειδικά διαμορφωμένο πύραυλο SM-3 στις 5.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, εναντίον του δορυφόρου ο οποίος ταξίδευε προς τη Γη με ταχύτητα 27.000 χιλιομέτρων την ώρα. Ηταν η πρώτη φορά που τέτοιος πύραυλος χρησιμοποιήθηκε για παρόμοια αποστολή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ αναφέρει πως «επιβεβαιώνεται από το δίκτυο επίγειων, εναέριων, θαλάσσιων και διαστημικών αισθητήρων ότι οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις αναχαίτισαν ένα μη λειτουργικό δορυφόρο της Εθνικής Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως (NRO - υπεύθυνη για τη χρήση των κατασκοπευτικών δορυφόρων των ΗΠΑ) ο οποίος βρισκόταν στα τελικά στάδια πριν από την είσοδό του στην ατμόσφαιρα».

 

Παρʼ όλο που ο δορυφόρος πραγματοποιούσε μια πλήρη περιστροφή της γης κάθε 90 λεπτά, οι αναλυτές εντόπιζαν καθημερινά το καταλληλότερο σημείο στο Διάστημα για την καταστροφή του, ώστε τα μισά συντρίμμια να πέσουν είτε στη θάλασσα είτε σε αραιοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε δώσει το πράσινο φως στον υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς για να διατάξει την καταστροφή του δορυφόρου. Ο Γκέιτς, ο οποίος αναχώρησε προχθές για εβδομαδιαίο ταξίδι στην Ασία, έδωσε την εντολή κατάρριψης αρκετές ώρες πριν από την εκτόξευση του πυραύλου SM-3.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου τόνισαν πως επιθυμούσαν την πραγματοποίηση της αποστολής κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να επωφεληθούν από τον διαθέσιμο εξοπλισμό παρακολούθησης και τα ραντάρ. Το αμερικανικό Ναυτικό είχε μόλις 10 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του για να εκτοξεύσει τον πύραυλο επιτυχώς με βάση τις παραμέτρους που είχαν οριστεί. Το καταδρομικό Lake Erie είχε δύο ειδικά διαμορφωμένους πυραύλους SM-3 για τη συγκεκριμένη αποστολή. Ενα τρίτο πλοίο, το αντιτορπιλικό Ντέκατουρ είχε ένα τρίτο πύραυλο, ενώ ένα ακόμα καταδρομικό συμμετείχε στο κομβόι προσφέροντας επιπρόσθετες δυνατότητες εποπτείας της αποστολής.

 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μπράιαν Γουίτμαν, απέρριψε κάθε υπόνοια ότι η αποστολή είχε σκοπό να δοκιμάσει τις δυνατότητες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας και κατάρριψης δορυφόρων των ΗΠΑ ή ότι αποτέλεσε μια προσπάθεια καταστροφής του άκρως απόρρητου κατασκοπευτικού εξοπλισμού. «Μέριμνά μας ήταν η μείωση του κινδύνου για τους ανθρώπους στη γη», ήταν τα λόγια του κ. Γουίτμαν.

 

«Η Κίνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει η καταστροφή του δορυφόρου στην ασφάλεια του Διαστήματος και τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες». Με αυτή την ανακοίνωση το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επιτυχή αμερικανική πυραυλική εκτόξευση, αρνούμενη να αποδεχθεί τις εξηγήσεις των ΗΠΑ για την αναγκαιότητα της αποστολής. Ομως και το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ διατηρεί επιφυλάξεις για τα κίνητρα της κατάρριψης του χαλασμένου κατασκοπευτικού δορυφόρου. Συγκεκριμένα πιστεύει ότι είτε αποτελούσε μια απάντηση στη δοκιμαστική καταστροφή ενός κινεζικού δορυφόρου τον Ιανουάριο του 2007 από την ασιατική χώρα, είτε αποσκοπούσε να αποτρέψει τρίτες (εχθρικές) χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στην άκρως απόρρητη τεχνολογία που περιείχε ο δορυφόρος. Οπως αναφέρει η Washington Post, ο δορυφόρος φημολογείται ότι ήταν αποτελεσματικότερος από τους ήδη υπάρχοντες αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

 

Source.png Πηγή: Η Καθημερινή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το video όλα τα λεφτά.

 

Δεν ξέρω γιατί αλλά όποτε μας λένε κάτι οι Αμερικάνοι τα θεωρώ μούφες..

Γενικά είναι πρώτοι και καλύτεροι στην παραπληροφόρηση, το ψέμα και την διαφθορά.

 

Η Ελλάδα έρχετε δεύτερη:-D, πλάκα κάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους τα έξυπνα βλήματα βρήκαν το στόχο τους για πρώτη φορα.!

Ελπίζω τα ανεξέλεγκτα θραύσματα να βρούν με επιτυχία και τους υπολοιπους κατασκοπευτικούς τους κάποια στιγμή..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α ρε Bruce Willis εδειξες τον δρομο με τον Αρμαγεδωνα....

 

χαλαρα σε λιγες μερες θα ακουσουμε πως καταλαθος αντι του δορυφορου χτυπησαν κανα....( η επιλογη δικη σας)....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενω οι ρωσοι μαστορες στην αληθεια. Πραβδα πραβδα. A και μην ξεχασω και τους κινεζους που εκει απο την πολυ αληθεια θα παθουν αλεργεια

 

Τουλάχιστον ήταν και λίγο άνθρωποι. Η Κίνα είναι φυσικά χειρότερη αλλά σαν μεγάλη ανερχόμενη δύναμη εξισορροπεί την κατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε οχι και ανθρωποι οι σοβιετικοι καθεστωτικοι!! Ημαρτον! Παντος η κινα ναι θα "επρεπε" να ειναι το αντιπαλο δεος αλλα δυστηχως αυτοι ειναι πολυ χειροτεροι απο τους αμερικανους καθως με την σταση τους γενικα ενθαρρυνουν το συντιρητικο απλυστο στοιχειο στην αμερικη να γινει πιο σκληροπυρινικο οσο αφορα τις σχεσεις κρατους πολιτη καθως φαινεται πως οι neo-cons της αμερικης την εχουν ως κοινωνικο-οικονομικο προτυπο που με την πρωτη ευκαιρια θα ιοθετησουν και εδω και οχι ως αντιπαλλο δεος οπως ηταν επι σοβιετ.

 

Δε νομιζω πως υπαρχει συγκριση ΗΠΑ-ΕΣΣΔ οσο υπηρχε βεβαια. Απο την μια φτιαξανε το ντουβαρι και απο την ιδια σαλταρανε αυτο τα λεει τωρα. Απλα οι Σοβιετικοι ΔΕΝ ηταν ανθρωποι ομως ο φοβος του κομμουνισμου (βλ. Danny DeVitto Με τα λεφτα των αλλων) εκανε τους αμερικανους να δειχνουν ανθρωπινο προσωπειο οπου βεβαια δεν τους επαιρνε αλλιως βλ. Ν. Αμερικη. (η ελλαδα ειναι εξαιρεση επειδη η ριζα του κακου δεν ηταν τοσο η σταση των κομμουνιστων η βλακεια των δεξιων αλλα ο βασιλικος θεσμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα πιστευω οτι προκειται για αλλη μια πετυχημενη στρατιωτικη ασκηση των Αμερικανων.τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω....

 

 

Και εμένα μου πέρασε η ιδέα ότι το έκαναν για δοκιμή διαστημικής βολής; Σενάριο φαντασίας ίσως, αλλά όχι πολύ μακρινό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αραγε γυρω απο το πλανήτη πόσοι ακόμα δορυφοόρι υπάρχουν με τόξικά και χημικά, τα λεγόμενα διαστημικά σκουπίδια, δεν μας έχουν αποκαλύψει ακόμα οι εγκεφαλοι της Αμερικής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα πιστευω οτι προκειται για αλλη μια πετυχημενη στρατιωτικη ασκηση των Αμερικανων.τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω....

 

+1+1+1+1+1+1+1+1+1

 

Βασικά επειδή ψιλοπαρακολουθώ τα περι στρατιωτικής τεχνολογίας ήταν σίγουρα δοκιμή.

Εδώ και μία 20αετία+ οι Αμερικανοί ετοιμάζουν αντιδοριφορικές τεχνολογίες.

Θεωρούνται όπλα πρώτου πλήγματος. Απλά φανταστείτε στην σημερινή εποχή με την όλο και περισσότερο ψηφιοποίηση των στρατών ανά τον κόσμο τι επιπτώσεις θα έχει ένα όπλο που θα τους στερεί την δυνατότητα για ασφαλές επικοινωνίες (λέγε με δορυφορικές) και πληροφόρηση πραγματικού χρόνου (λέγε με κατασκοπευτικοί δορυφόροι). ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...