Προς το περιεχόμενο

Στραβοπάτημα της Creative προκαλεί έντονες αντιδράσεις


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημαντικές αντιδράσεις στα διεθνή φόρουμ, έχει προκαλέσει η απόφαση της Creative να μην επιτρέψει την διάθεση drivers που διορθώνουν την ελαττωματική συμπεριφορά καρτών ήχου στα Windows Vista ενώ αφήνει να εννοηθεί οτι επέλεξε τον περιορισμό δυνατοτήτων λόγω εμπορικής πολιτικής.

 

Αν και η Creative λέει ότι οι κάρτες είναι «Vista Ready» η λειτουργία τους στα Vista σε αντίθεση με τα XP στα οποία δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα, χαρακτηρίζεται από πολλά σφάλματα και ελλείψεις. Ευτυχώς όμως, οι κάτοχοι των καρτών αυτών μπορούν να έχουν την εύρυθμη συμπεριφορά χάρη σε, όχι κάποιο patch της Creative, αλλά στον Daniel_K που έγραψε και διέθεσε drivers που διορθώνουν τα bugs των καρτών και παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες και τα πλήρη χαρακτηριστικά των καρτών και στο λειτουργικό σύστημα Windows Vista.

 

Εντύπωση προκάλεσε όμως η αντίδραση της Creative. Αντί με κάποιο τρόπο να συνεργαστεί με τον Daniel_K ώστε να διορθώσει τους προβληματικούς drivers και να δώσει στους πελάτες της τα χαρακτηριστικά που διαφημίζει και που φυσικά πληρώνουν, έστειλε ένα email με το οποίο ζητάει την διακοπή της διάθεσης των διορθωτικών του drivers.

 

Δείτε το email που έστειλε η Creative στον Daniel_K και διαβάστε μερικά από τα σχόλια στο φόρουμ της Creative (το συγκεκριμένο thread ξεκίνησε την Παρασκευή και έχει φτάσει αισίως τις 157 σελίδες! )

 

Source.png Πηγή: pcw.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ε, μετά από αυτό, καιρός είναι αρκετοί να αλλάξουν κάρτες ήχου και να πάνε σε σοβαρές εταιρίες, π.χ. M Audio! Διάβασα λίγες από τις απαντήσεις στο θέμα στο forum της Creative, καλά ε, τα τυπάκια στην Creative έχουν θράσος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-;2083236'']Εγώ πιστεύω αν δεν ζήταγε donations θα τον αφηναν ανενόχλητο. Απλά έγινε προκλητικός από ότι κατάλαβα.

 

DOING! Διαφωνω! Δηλαδη αν εσυ διευκολυνες χιλιαδες αν οχι εκατομυρια χρηστες με την δουλεια σου και ζητουσες να προσφερει οτι μπορει ο καθενας για την προσπάθεια αυτη θα ησουν προκλητικος? Οι ανθρωποι το λeνε ξεκαθαρα οι drivers ειναι κουτσουρεμενοι επιτηδες. BYE BYE CREATIVE απο εμενα ποτε δεν σε συμπαθησα anyway

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά χαμός γίνετε στο φόρουμ! LOL! Ψήνομαι να κάτσω να το διαβάσω ολο απο περιέργεια.

 

Ειναι πολύ βλάκες αυτοί οι υπεύθυνοι της Creative. Έγιναν ρεζίλι δημοσίως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους έχουν ασχοληθεί καιρό με το θέμα (βλ. έβαλαν Vista με το που πρωτοβγήκαν) το... νέο δεν είναι καθόλου νέο. Αν ρίξετε μια σύντομη ματιά στο support forum της Creative θα δείτε τι απίστευτο κράξιμο ρίχνουν όλοι (κυρίως οι κάτοχοι Audigy) τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτό το τελευταίο είναι πραγματικά το κερασάκι στην τούρτα.

 

Είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς απηυδησμένους που:

 

α) δεν πρόκειται να αγοράσει ξανά το οτιδήποτε από την Creative (κι ας είμαι τακτικός τους πελάτης τα τελευταία 10+ χρόνια)

 

β) βρήκα την υγειά μου με τους drivers του Daniel_K. Λυθηκε επιτέλους το πρόβλημα των sound scratches, του stuttering αλλά και όλων των missing features (που υποτίθεται ότι δεν μπορούσαν να δουλέψουν στα Vista, σύμφωνα με την κατάπτυστη Creative).

 

Πριν να βρω λύση, ήμουν στις δοκιμές, στους custom alpha drivers, στη λύση της onboard κάρτας ήχου και φυσικά στις συχνές επισκέψεις στα forum της Creative μπαααααααααας και δεήσουν ποτέ να βγάλουν drivers της προκοπής. Αμ δε.

 

Επαναλαμβάνω ότι παρακολουθώ το θέμα από καταβολής του και είναι πραγματικά αστείο (όσο και εξοργιστικό) το ότι το παραδέχθηκαν επιτέλους φόρα παρτίδα. Θα γνωρίζετε ίσως ότι η Creative πάει για φούντο και το μόνο που έχω να τους ευχηθώ είναι "αμήν και πότε".

 

Ποτέ ξανά Creative, τέρμα η κοροϊδία με τους Audigy drivers και το κακό συναπάντημα.

 

Η πλάκα είναι ότι, πολλούς μήνες μετά την αρχική τους υπόσχεση ότι θα λύσουν όλα τα προβλήματα, άρχισαν να τα ρίχνουν στη Microsoft, ότι και καλά δεν τους είχε δώσει όλα τα specs των Vista και δεν πρόλαβαν να φτιάξουν σωστούς drivers καθώς το νέο λειτουργικό έχει εντελώς άλλη λογική σε σχέση με τα ΧΡ. Και τώρα τα αλλάζουν και γι' αυτό βούηξε το Internet. Αίσχος, πραγματικά αίσχος.

 

Αρκεί να πούμε ότι οι σελίδες στο forum της Creative έχουν ήδη αυξηθεί σε 215 (από 157) μέσα σε 8 ώρες (πλησιάζουν τις 2500 posts) και το ανελέητο κράξιμο θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα.

 

(άρχισαν τα όργανα.... http://creative.labs.justgotowned.com/)

 

con_stormingcreative.jpg

 

Επιτέλους. Χαμός στα forum, χαμός στο Digg, 1000+ posts σε λιγότερο από μια μέρα στο overclock.net κι ακόμα μεγαλύτερο ρεζιλίκι με την ανακοίνωση του γνωστού Newegg:

 

To Whom it May Concern:

 

While it is not our place to condemn the decisions of Creative regarding this issue, our customers come first. That being said, it has come to our attention that many of our customers are not happy with the products Creative has released nor the support for those products. To wit, we have processed nearly 5,000 return orders within the past 48 hours. While it is not normally in our best interest to publically comment in a manufacturer's forum, the overwhelming concensus has left us little choice. As such, effective tommorow morning newegg.com will suspend sales of the sound cards in question, particularly those indicated as "Vista compatible", pending an investigation into the matter. Those of you whom recently ordered such a card will still recieve your product as indicated in any relevant conversations. While we regret this abrupt decision, it has been deemed neccessary to protect the interest of our consumers. We welcome contact from Creative as soon as is possible so that we may resolve this issue.

 

Thank you,

 

Newegg.com

http://www.newegg.com

E:/ [email protected]

 

2 χρόνια περίμενα ρε, φάτε τους ζωντανούς τώρα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντως που εχω ενα mp3 player zen και κατι ακουστικα της εν λογω εταιριας για τον υπολογιστη εχω να πω οτι βγαζει αρκετα καλα προϊοντα. Αν ειχα ομως καρτα ηχου της εταιριας και παιζοταν αυτο ,σιγουρα θα τους εβριζα και εγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα εχουν πλακα...ποτε ξανα.

Εχω μια Audigy2 και την εχω πεταξει γιατι μολις εβαλα τους updated drivers για XP μου κρασαρε το μηχανημα...πλεον ο περισσοτερος κοσμος παιζει με onboard..η realtek πρεπει να εχει βγαλει πολυ χρημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

β) βρήκα την υγειά μου με τους drivers του Daniel_K. Λυθηκε επιτέλους το πρόβλημα των sound scratches, του stuttering αλλά και όλων των missing features (που υποτίθεται ότι δεν μπορούσαν να δουλέψουν στα Vista, σύμφωνα με την κατάπτυστη Creative).

 

 

 

 

βαλε τους drivers στο ινσομνια για να τους κατεβαζουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Who gives a shit about Creative anyway? Μετά απο πολλές κάρτες (όλες creative) κατέληξα στο οτι η ταπεινή on-board καρτούλα της μητρικής δουλεύει και αποδίδει μια χαρά. Για μουσική, παιχνίδια και ταινίες με καλύπτει 100%. Να μου λείπει λοιπόν.. δεν μου περισσεύουν τα slots στη μητρική έτσι κι αλλιώς.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια, αργησατε να το καταλαβετε. Εποχη 2002-2003 Οταν ειχαν προτοβγει τα WinXP ειχε γινει ξανα η ιδια ιστορία με τις καρτες soundblaster Live!, Δεν υπηρχαν Drivers για κανα χρόνο και βάλε. Επείσης είχα και ένα cd-player creative το οποίο μου είχε κάποια ασυμβατότητα και οι γύφτοι τις creative δεν του είχαν τοποθετήσει flash μνημη (δεν γινοταν firmware update) μιλαμε για drive x52 (απο 24χ και μετα ολα είχαν flash μνημη). Αυτα τα γεγονότα τοτε με έκαναν να ορκιστώ να μην ξαναπάρω τίποτα απο την creative. Aπό ότι βλέπω 5 χρόνια μετά ακόμα να βάλει μυαλό η creative

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...