Προς το περιεχόμενο

Νυχτερινό ρεύμα

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά νοίκιασα σε μια καινούρια πολυκατοικία και είμαι ο πρώτος που μπαίνω. Πριν από λίγες ημέρες φέρανε και τα ρολόγια της ΔΕΗ που αντικατέστησαν το εργοστασιακό. Είδα μέσα πως έχουν 2 μετρητές το καθένα, εκτός του κοινόχρηστου. Εν τω μεταξύ στον πρώτο λογαριασμό του δικού μου ρολογιού είχε και μια χρέωση 42 ευρώ για ενεργοποιηση(??) νυχτερινού όπως μου είπε η τηλεφωνήτρια. Ωστόσο δε ξέρω να το λειτουργώ και αν καν ο ιδιοκτήτης το έχει ζητήσει απλά σαν προεγκατάσταση ή το έχει ενεργοποιήσει κιόλας. Σήμερα πέτυχα τεχνικό της ΔΕΗ και τον ρώτησα αν έχει ζητηθεί νυχτερινό, κοίταξε κάτι καρτέλες και είπε "ναι". Τον ρώτησα πως το ενεργοποιώ και μου είπε πως κανονικά θα έπρεπε να "γυρνάει" αυτόματα!! Επίσης είπε πως θα το κοιτάξει. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει αυτό το ρολόι με το διπλό μετρητή:

1)Το νυχτερινό γυρνάει αυτόματα και αν ναι πως ορίζεται αυτό? Δηλαδή έχει ενσωματωμένο ρολοί χρόνου?

2)Πληρώνω παραπάνω φόρους για το νυχτερινό ή έρχεται στον ίδιο λογαριασμό όπου απλά αναλύονται οι μονάδες και πληρώνονται ανάλογα?Γιατί εγώ σε ρεύμα καίω το πολύ 500 kwh το δίμηνο.

Δημοσ.

Έχω στο σπίτι μου και αν θυμάμαι καλά το ρολόι γυρνάει αυτόματα από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 08:00 το πρωί.Δεν είμαι 100% σίγουρος για όλα αυτά,έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.Το νυχτερινό έρχεται στο λογαριασμό σου σαν σύνολο και όχι ξεχωριστά.Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πρέπει να πληρώσεις κάποιο ποσό για την ενεργοποίησή του.Όσο για το ρολόι εμένα είναι κάπως παλιό και όταν γυρνάει στο νυχτερινό απλά μου βγάζει ένα βέλος (κάτι σαν κουμπάκι) σαν ένδειξη ότι έχει γυρίσει.

Δημοσ.
Έχω στο σπίτι μου και αν θυμάμαι καλά το ρολόι γυρνάει αυτόματα από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 08:00 το πρωί.Δεν είμαι 100% σίγουρος για όλα αυτά,έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.Το νυχτερινό έρχεται στο λογαριασμό σου σαν σύνολο και όχι ξεχωριστά.Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πρέπει να πληρώσεις κάποιο ποσό για την ενεργοποίησή του.Όσο για το ρολόι εμένα είναι κάπως παλιό και όταν γυρνάει στο νυχτερινό απλά μου βγάζει ένα βέλος (κάτι σαν κουμπάκι) σαν ένδειξη ότι έχει γυρίσει.

Άρα με καρασυμφέρει και ασ καίω και 10 watώρες το μήνα!! Νόμιζα ότι θα λαμβάνει ξεχωριστό λογαριασμό με διπλούς φόρους, ΕΡΤ μήκα, σύκα....

Δημοσ.

Όχι σε καμία περίπτωση.. Αν και πλέον δεν συμφέρει ιδιαίτερα το νυχτερινό μιας και δεν υπάρχει η χαοτική διαφορά που υπήρχε κάποτε στην τιμή και ο κόσμος το χρησιμοποούσε για θερμοσυσσωρευτές και για κάνα πλυντήριο το βράδυ, συνεχίζει να είναι μια μείωση αν καίς οτιδήπτοε το βράδυ.. Δεύτερους φόρους κτλ δεν θα έχεις σίγουρα αλλα δεν ορκίζομαι κιόλας οτι δεν θα έχει ένα "πάγιο" (ελάχιστο) για χρήση νυχτερινού ρεύματος.

Δημοσ.

@ jimarass

1) Ναι γυρνάει αυτόματα, αλλά προϋποθέτει ο ηλεκτρολόγος να έβαλε και ένα καλώδιο extra στον μετρητή. Αν του πεις για νυχτερινό, θα καταλάβει. Υπάρχει χειμερινό και θερινό ωράριο.

2) Έρχεται στον ίδιο λογαριασμό και κάτω αριστερά που αναγράφονται 2 ενδείξεις (προηγούμενη και νέα μέτρηση), εσύ θα έχεις ξεχωριστές για το κανονικό και το νυχτερινό τιμολόγιο. Δηλαδή 4 ενδείξεις. Έχει ένα κόστος ενεργοποίησης, αλλά δεν ξέρω πόσο είναι σήμερα.

@ klainmaingr

Για τους θερμοσυσσωρευτές έχεις δίκιο. Κυρίως για αυτούς έβαζε ο κόσμος νυχτερινό. Αλλά μην ξεχνάς ότι οι παντός τύπου λέβητες που χρησιμοποιούμε για την θέρμανση, καίνε κυρίως το βράδυ που είμαστε σπίτι. Είναι σημαντική διαφορά, να πληρώνεις μειωμένο για την θέρμανση το χειμώνα και για την ψύξη το καλοκαίρι.

Αν εξαιρέσεις το αρχικό κόστος (μια μικρή συμμετοχή) και με δεδομένο ότι το πάγιο είναι λιγότερο από 4? το τετράμηνο συμφέρει.

Ελπίζω να βοήθησα.

EDIT: Αν στον λογαριασμό ΔΕΝ έχεις 4 ενδείξεις (δηλαδή οι 2 του νυχτερινού είναι ίδιες), αλλά πλήρωσες όπως λες την πρώτη φορά το κόστος ενεργοποίησης νυχτερινού τιμολογίου, μάλλον ο ηλεκτρολόγος ΔΕΝ σύνδεσε το extra καλώδιο στον μετρητή.

Δημοσ.

Ανοίγει αυτόματα 15.00 με 17.00 και 02.00 με 07.00 τη χειμερινή σαιζόν. Την καλοκαιρινή αλλάζει νομίζω και ανοίγει μόνο το βράδυ 23.00 με 06.00 αλλά δε θυμάμαι σίγουρα το καλοκαιρινό ωράριο. Αν το χρησιμοποιείς για πλυντήρια θερμοσίφωνες και τριπλό SLI συμφέρει. αν όμως τα ανάβεις και τις άλλες ώρες δε θα δεις και καμιά διαφορά.

Δημοσ.
Ανοίγει αυτόματα 15.00 με 17.00 και 02.00 με 07.00 τη χειμερινή σαιζόν. Την καλοκαιρινή αλλάζει νομίζω και ανοίγει μόνο το βράδυ 23.00 με 06.00 αλλά δε θυμάμαι σίγουρα το καλοκαιρινό ωράριο. Αν το χρησιμοποιείς για πλυντήρια θερμοσίφωνες και τριπλό SLI συμφέρει. αν όμως τα ανάβεις και τις άλλες ώρες δε θα δεις και καμιά διαφορά.

Τώρα που το λές για Crossfire 2 χ ΗD3870x2 , σκέφτομαι και γώ να βάλω. B)

Δημοσ.

Το ωράριο εφαρμογής του Μειωμένου (Νυκτερινού) Τιμολογίου είναι :

1. Για τους Οικιακούς πελάτες :

1α . τμηματικό για τη Χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου) από 02.00 έως 08.00 και από 15.30 έως 17.30

. συνεχές για τη Θερινή περίοδο (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) από 23.00 έως 07.00

1β Μόνο συνεχές ωράριο, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, από 23.00 έως 07.00, για ορισμένους παλαιούς οικιακούς πελάτες που είχαν πάρει το Μειωμένο (Νυκτερινό) Τιμολόγιο πριν το έτος 1988, εφ' όσον στο μεταξύ δεν ζήτησαν το τμηματικό ωράριο.

Μειωμένο (Νυκτερινό) Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον.

Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε εδώ.

Δημοσ.

Μέχρι χτες δε δούλευε αλλάάπό την ημέρα που ήρθε ο τεχνικός της ΔΕΗ είδα κίνηση πρώτη φορά, πιθανώς από το ψυγείο που κατανάλωνε 2-8 το πρωί. Καλά ο μηχανικός είναι τελείος άσχετος. Αφού δεν είχε φτιάξει ούτε είσοδο για ΟΤΕ να φέρω adsl.Δράμα!!!

Δημοσ.

Ο νυχτερινός μετρητής ενεργοποιείται αυτόματα του ίδιου του δικτύου της ΔΕΗ. Αυτό αν δεν κάνω λάθος γίνεται μέσω κάποιον παλμών που περιέχονται στο ίδιο το ρεύμα που καταναλώνεις.

Τέσπα, είναι μια καλή ευκαιρία να δείς την κατανάλωση ρεύματος οικολογικά και να μεταθέτεις κάποιες καταναλώσεις στις ώρες του φθηνού τιμολογίου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...