mgs4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Βασικά το λάθος μου είναι ότι ναι μεν κάθομαι και διαβάζω πράγματα και ψάχνομαι (και εδώ και σε άλλα φόρουμ) και το προσπαθώ νομίζωντας ότι υπάρχει "γενικό" μονοπάτι που το ακολουθούν όλοι, πράγμα το οποίο σαφώς δε συμβαίνει γιατί πέρα από τους στόχους που έχει ο καθένας προφανώς είναι και ο οργανισμός του καθενός τελίως διαφορετικός... Αν βάλω το μήλο απο το πρωινό στο γεύμα 1 ώρα πριν την προπόνηση λογικά δεν θα έχω πρόβλημα μ φουσκώματα έτσι; Σε ευχαριστώ και πάλι... 1
bosei Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 ο υδατάνθρακας μετατρέπεται σε λίπος; Αν το συνδυάσεις με την έκκριση της ινσουλίνης.
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αν το συνδυάσεις με την έκκριση της ινσουλίνης. έκκριση ινσουλίνης επιτυγχάνεται από φρουκτόζη, σάκχαρα και φυτικές ίνες; ή είμαι πολύ λάθος;
Dakonblackblade Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Φυτικές ίνες? Το μαρούλι με παχαίνει γαμώ?
bosei Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Kαι τι κάνουμε για να μην εκκρίνεται ισνουλίνη;;; Το θέμα δεν είναι να μην έχουμε τέτοιες εκκρίσεις αλλά να μην είναι μεγάλες. Αυτό το κάνεις επιλέγοντας σύνθετους έναντι απλών υδατανθράκων και όχι πολύ μεγάλες ποσότητες. έκκριση ινσουλίνης επιτυγχάνεται από φρουκτόζη, σάκχαρα και φυτικές ίνες; ή είμαι πολύ λάθος; Έκκριση ινσουλίνης έχεις ακόμη και από πρωτεϊνη ή απομονωμενα αμινοξέα. Μόνο τα λιπαρά δεν έχουν επίδραση στην ινσουλίνη.
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Φυτικές ίνες? Το μαρούλι με παχαίνει γαμώ? όχι καλέ απλά εμποδίζει στην γρήγορη απορρόφηση της πρωτεΐνης, σκέτο burger εσύ. Το θέμα δεν είναι να μην έχουμε τέτοιες εκκρίσεις αλλά να μην είναι μεγάλες. Αυτό το κάνεις επιλέγοντας σύνθετους έναντι απλών υδατανθράκων και όχι πολύ μεγάλες ποσότητες. Έκκριση ινσουλίνης έχεις ακόμη και από πρωτεϊνη ή απομονωμενα αμινοξέα. Μόνο τα λιπαρά δεν έχουν επίδραση στην ινσουλίνη. τώρα εξηγείται ο γλυκαιμικός δείκτης των υδατανθράκων και γιατί πρέπει να προτιμάμε τους εντελώς χαμηλούς, σωστά;
bosei Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 τώρα εξηγείται ο γλυκαιμικός δείκτης των υδατανθράκων και γιατί πρέπει να προτιμάμε τους εντελώς χαμηλούς, σωστά; Έχουν δείξει ότι ο Γ.Δ. παίζει ρόλο στην έκκριση της ινσουλίνης μόνο όταν καταναλώνεται μόνος του ο υδ/ακας και όχι σε mixed meals όπως γεύμα με όλα τα macros, οπότε στην πράξη δεν παίζει τόσο ρόλο. Όπως έγραψα και στον mgs4 βασικά ο τύπος και η ποσότητα των υδατανθράκων (βγάζοντας την ινσουλινοευαισθησία απ' έξω) παίζουν ρόλο στην έκκριση της ινσουλίνης. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Έχουν δείξει ότι ο Γ.Δ. παίζει ρόλο στην έκκριση της ινσουλίνης μόνο όταν καταναλώνεται μόνος του ο υδ/ακας και όχι σε mixed meals όπως γεύμα με όλα τα macros, οπότε στην πράξη δεν παίζει τόσο ρόλο. Όπως έγραψα και στον mgs4 βασικά ο τύπος και η ποσότητα των υδατανθράκων (βγάζοντας την ινσουλινοευαισθησία απ' έξω) παίζουν ρόλο στην έκκριση της ινσουλίνης. bos, για τη ποσότητα των υδατανθράκων πάντα αναφορικά με τις θερμίδες συντήρησης έτσι; δλδ όταν έχεις κατά πολύ ανεβασμένο θερμιδικό πλεόνασμα/έλλειμμα αυτό αποθηκεύεται ως λίπος;
bosei Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 bos, για τη ποσότητα των υδατανθράκων πάντα αναφορικά με τις θερμίδες συντήρησης έτσι; δλδ όταν έχεις κατά πολύ ανεβασμένο θερμιδικό πλεόνασμα/έλλειμμα αυτό αποθηκεύεται ως λίπος; Αναφέρομαι για την ποσότητα του εκάστοτε γεύματος..
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αναφέρομαι για την ποσότητα του εκάστοτε γεύματος.. η ποσότητα του κάθε γεύματος ισοκατανέμεται περίπου από το γενικό μακροσυστατικό πλάνο. Καλά ε, με έχει καταμπερδέψει...θα τα ξαναβάψω ξανθά για να δικαιολογείται κάπως. μένω μεταξεταστέα !
bosei Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ε ?Σε έχασα...απλά είπα ότι η ποσότητα του υδ/ακα (όπως και ο τύπος) παίζουν ρόλο στην έκκριση ινσουλίνης...60γρ. υδ/ακα από βρώμη θα έχουν μικρότερη έκκριση από 100γρ. υδ/ακα από βρώμη ή 60γρ. υδ/ακα από βρώμη έχουν μικρότερη έκκριση από 60γρ. υδ/ακα από μπανάνα. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ε ?Σε έχασα...απλά είπα ότι η ποσότητα του υδ/ακα (όπως και ο τύπος) παίζουν ρόλο στην έκκριση ινσουλίνης...60γρ. υδ/ακα από βρώμη θα έχουν μικρότερη έκκριση από 100γρ. υδ/ακα από βρώμη ή 60γρ. υδ/ακα από βρώμη έχουν μικρότερη έκκριση από 60γρ. υδ/ακα από μπανάνα. τώρα κάπως το κατάλαβα, μιλάς για ποιότητα, απλός ή επεξεργασμένος δεν το ήξερα αυτό πάντως, το μόνο που ήξερα - είχα διαβάσει ήταν για τον Γ. Δ σε συνάρτηση με την αύξηση της έκκρισης. 1
mgs4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Καλά ε, με έχει καταμπερδέψει...θα τα ξαναβάψω ξανθά για να δικαιολογείται κάπως. μένω μεταξεταστέα ! Και εγώ κάπως έτσι είμαι (αν και δεν βάφω μαλλί) αλλά ο καθενας μας είναι διαφορετικός οπότε βλέποντας και κάνοντας.... Πάντως το σίγουρο είναι ότι αν έχεις απλούς υδατανθρακες στα γεύματα σου περα από το μεταπροπονητικό που θέλουμε την ινσουλίνη τότε το λίπος όντως θα σκάσει μύτη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις