Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Maus-maus διατροφολογος εισαι? δωστε κανα tip τι πρεπει να προσέχει κανεις στο πινακάκι στην συσκευασία των τροφιμων απο πισω για να μην παιρνει λιπος. 

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Βασικα να κοιτας το "ολικα λιπαρα" ή "λιπος επι συνολου" και οχι το ελαχιστο λιπος επι ξηρου που λεει πχ στα τυρια. Ενα μικρο τιπ, τα υπολοιπα ο δασκαλος!

Αντε να παει 7 να τρεξουμε και σημερα :)

• Like 1
Δημοσ.

Λίπος παίρνεις όταν οι θερμίδες που καταναλώνεις υπερβαίνουν τις θερμίδες που καις. Το πινακάκι δείχνει τη διατροφική ποιότητα των τροφών, δεν έχει άμεση σχέση με το αν θα αποθηκεύσεις λίπος. 

-----------------------------------

Αποφάσισα να κάνω pull ups μέρα παρά μέρα -αντί για κάθε μέρα που έκανα στην αρχή- για να μην πάθουν κανένα overdose τα χέρια, ώμοι, κτλ. Επιπλέον, ανέβασα κατά μία επανάληψη και πήγα στις 5. Είδα και τους δικέφαλους να φουσκώνουν ελαφρώς, ειναι πολύ καλή άσκηση τελικά!

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι απο τις καλυτερες ασκήσεις που μπορείς να κανεις...

Τιπακι για pull ups , κρεμάσου απο την μπάρα και σφιξε τους κοιλιακούς σου , θα δεις τα πόδια σου να έρχονται λίγο πιο μπροστά απο μόνα τους.

Θα μοιάζεις να εχεις τη θέση hollow (γνωστή απο ενόργανη , σαν το κάτω μισο του C)

Ξεκινά να ανεβαίνεις και να κατεβαίνεις κρατώντας σφικτο τον κορμο σου κρατώντας την παραπάνω θεση και μονο όταν δεν μπορείς ασε την κοιλιά σου και προσπάθησε να κανεις αλλη μια-δυο επανάληψεις...

Έτσι και πιο σωστά θα τις κανεις και ο κορμος σου θα δουλεύει συνολικά.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικα να κοιτας το "ολικα λιπαρα" ή "λιπος επι συνολου" και οχι το ελαχιστο λιπος επι ξηρου που λεει πχ στα τυρια. Ενα μικρο τιπ, τα υπολοιπα ο δασκαλος!

Αντε να παει 7 να τρεξουμε και σημερα :)

Ποσο σκοπευεις να τρέξεις? 

Δημοσ.

σταρ το πινακακι πισω ειναι το τελευταιο που θα σε βοηθησει να χασεις λιπος καλα στα λενε !

Μαργαριτα ο μονος δασκαλος εδω μεσα ειναι ο Γιαννης , αγγλικων :)

• Like 1
Δημοσ.

σταρ το πινακακι πισω ειναι το τελευταιο που θα σε βοηθησει να χασεις λιπος καλα στα λενε !

Μαργαριτα ο μονος δασκαλος εδω μεσα ειναι ο Γιαννης , αγγλικων :)

Δεν θέλω να χάσω λιπος αλλα δεν θέλω να βάζω κιολας. Τι θερμιδες που πρέπει να πάρεις πως τις υπολογιζεις? εχεις καμια εξισωση?

Δημοσ.

γιατι δε πατε μαζι ?

εκτος και αν φοβασαι σταρ μην δεις την πλατη της και γινεις ρομπα  :)

ακομη και σε αυτην την περιπτωση ομως στειλε μνμ να μας πεις αν εχει ωραια πλατη χααχαχχααχ

Δημοσ.

Τι εξίσωση ρε συ, τα πράγματα είναι ταυτόχρονα πολύ απλά και πολύ σύνθετα.

Πολύ σύνθετα=υπάρχουν εξισώσεις που θα σου δώσουν νούμερα για το μεταβολισμό σου αλλά αυτός επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες + δεν είναι σιγουρο ότι μια τροφή που σου δίνει θεωρητικά 100 θερμίδες, εσύ θα τις μεταβολίσεις όλες. Οπότε, άσε τα νούμερα και πάνε στο πολύ απλά.

Πολύ απλά=φτιάξε πλάνο διατροφής και φρόντισε να ζυγίζεσαι κάθε βδομάδα, συγκεκριμένη μέρα και ώρα (π.χ. Κυριακή πρωί, μόλις ξυπνήσεις) κι επίσης να μετράς με μεζούρα τα σημεία που λιπαίνεις εύκολα (να υποθέσω κοιλιά όπως όλοι;). Αν η ζυγαριά ανεβαίνει και η κοιλιά όχι, πας καλά. Αν όχι, είτε αύξησε είτε μείωσε την ποσότητα τροφής.

Τιπ: Το σώμα είναι σχεδιασμένο τις περίσσεια ενέργεια να την αποθηκεύει ως λίπος. Οπότε, αν αποφασίσεις να παχύνεις, λίπος θα βάλεις, δέξου το. Απλά, φρόντισε να γυμνάζεσαι πολύ σκληρά (δηλαδή να ζορίζεις για τα καλά το σώμα σου) ώστε να αναγκάσεις τους μυς να αυξηθούν και έτσι να βάλεις και μυική μάζα. Όταν φτάσεις στη μυική μάζα που θες, κάνε δίαιτα -ενώ συνεχίζεις να γυμνάζεσαι σκληρά- ώστε να αναγκάσεις το σώμα να κάψει το επιπλέον λίπος και να διατηρήσει τη μυική μάζα.

• Like 2
Δημοσ.

Ήρθα στους ειδικούς :P... Έχω πρόβλημα με την αλλαγή του καιρού και βασικά στην αυξημένη υγρασία. Εδώ και αρκετά χρόνια κάθε τέτοια εποχή με πονάνε που και που τα άκρα μου. Σήμερα λοιπόν με πόναγε και με πονάει το πόδι μου και συγκεκριμένα όλη η γάμπα μέχρι τον αστράγαλο, αλλά πόνος όχι αστεία!

Είδα ότι μια ελαφριά άσκηση βοηθάει του τύπου τζόκινγκ. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν θέλει κρύα και τα σχετικά αλλά εγώ σε γυμναστήριο και δεν έχω την δυνατότητα να πάω και ο χρόνος μου δεν βοηθάει. Άμα είναι να πάω για τζόκινγκ θα πηγαίνω τα βράδια κάπως αργά. Μόνο τότε είναι σίγουρο.

Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι πρέπει να πάρω τίποτα το ιδιαίτερο για τα άκρα σαν προστασία από τον καιρό? ή γενικός τι χρειάζομαι! 

Απαντήσεις με quote plz :D

Δημοσ.

γιατι δε πατε μαζι ?

εκτος και αν φοβασαι σταρ μην δεις την πλατη της και γινεις ρομπα  :)

ακομη και σε αυτην την περιπτωση ομως στειλε μνμ να μας πεις αν εχει ωραια πλατη χααχαχχααχ

xaxaxax 

εσυ θα έρθεις? 

Τι εξίσωση ρε συ, τα πράγματα είναι ταυτόχρονα πολύ απλά και πολύ σύνθετα.

Πολύ σύνθετα=υπάρχουν εξισώσεις που θα σου δώσουν νούμερα για το μεταβολισμό σου αλλά αυτός επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες + δεν είναι σιγουρο ότι μια τροφή που σου δίνει θεωρητικά 100 θερμίδες, εσύ θα τις μεταβολίσεις όλες. Οπότε, άσε τα νούμερα και πάνε στο πολύ απλά.

Πολύ απλά=φτιάξε πλάνο διατροφής και φρόντισε να ζυγίζεσαι κάθε βδομάδα, συγκεκριμένη μέρα και ώρα (π.χ. Κυριακή πρωί, μόλις ξυπνήσεις) κι επίσης να μετράς με μεζούρα τα σημεία που λιπαίνεις εύκολα (να υποθέσω κοιλιά όπως όλοι ;). Αν η ζυγαριά ανεβαίνει και η κοιλιά όχι, πας καλά. Αν όχι, είτε αύξησε είτε μείωσε την ποσότητα τροφής.

Τιπ: Το σώμα είναι σχεδιασμένο τις περίσσεια ενέργεια να την αποθηκεύει ως λίπος. Οπότε, αν αποφασίσεις να παχύνεις, λίπος θα βάλεις, δέξου το. Απλά, φρόντισε να γυμνάζεσαι πολύ σκληρά (δηλαδή να ζορίζεις για τα καλά το σώμα σου) ώστε να αναγκάσεις τους μυς να αυξηθούν και έτσι να βάλεις και μυική μάζα. Όταν φτάσεις στη μυική μάζα που θες, κάνε δίαιτα -ενώ συνεχίζεις να γυμνάζεσαι σκληρά- ώστε να αναγκάσεις το σώμα να κάψει το επιπλέον λίπος και να διατηρήσει τη μυική μάζα.

Με γιαουρτι μονο και φρουτα το βράδυ και ολα τα υπολοιπα γεύματα κανονικα μέσα σε 5 ημέρες έπεσα 800γρ. Έφυγε και λιγο λιπος απο την κοιλια που ειχα (μη φανταστεις) 76 κιλά ειμαι και 1.80 υψος περιπου. Θα ζυγιστώ το Σαββατο το πρωι. Αλλα ανηκω στην περιπτωση μειον η ζυγαριά αλλα και μειον με το μάτι (η κοιλια). 

Δημοσ.

Αν θες να βάλεις μυς, θα τρως ελαφρά τη διάρκεια της ημέρας και βαριά το βράδυ. Έτσι τουλάχιστον είπε ο γιατρός + έτσι κάνει ο Άλεξ και φορτώνει συνεχώς μυς.

Επίσης, μη βιάζεσαι όταν βλέπεις σε μια μέτρηση πτώση ή άνοδο. Μπορεί η μέτρηση να γίνει λάθος ή να επηρεαστεί από άσχετους παράγοντες. Θα κρατάς ένα εξελάκι και θα βλέπεις την πορεία σε 2-3 μετρήσεις.

Ήρθα στους ειδικούς :P... Έχω πρόβλημα με την αλλαγή του καιρού και βασικά στην αυξημένη υγρασία. Εδώ και αρκετά χρόνια κάθε τέτοια εποχή με πονάνε που και που τα άκρα μου. Σήμερα λοιπόν με πόναγε και με πονάει το πόδι μου και συγκεκριμένα όλη η γάμπα μέχρι τον αστράγαλο, αλλά πόνος όχι αστεία!

Είδα ότι μια ελαφριά άσκηση βοηθάει του τύπου τζόκινγκ. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν θέλει κρύα και τα σχετικά αλλά εγώ σε γυμναστήριο και δεν έχω την δυνατότητα να πάω και ο χρόνος μου δεν βοηθάει. Άμα είναι να πάω για τζόκινγκ θα πηγαίνω τα βράδια κάπως αργά. Μόνο τότε είναι σίγουρο.

Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι πρέπει να πάρω τίποτα το ιδιαίτερο για τα άκρα σαν προστασία από τον καιρό? ή γενικός τι χρειάζομαι! 

Απαντήσεις με quote plz :D

Δοκίμασε με μακριές κάλτσες, σαν αυτές που φοράνε οι μπασκεμπολίστες. Αν κι αυτό δε δουλέψει, πάνε σε ισοθερμικές.

Πάντως αν έχεις θέμα με την κυκλοφορία του αίματος, δεν πας σε κανένα γιατρό καλύτερα;

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να βάλεις μυς, θα τρως ελαφρά τη διάρκεια της ημέρας και βαριά το βράδυ. Έτσι τουλάχιστον είπε ο γιατρός + έτσι κάνει ο Άλεξ και φορτώνει συνεχώς μυς.

Καλά ο Άλεξ κάνει και fasting 16 ώρες...δεν τον παίρνει να μην φάει πολλές θερμίδες το βράδυ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...