bosei Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Tο παπουτσάκι το φοράω γιατί απλά βρωμάνε τα πόδια απο την ιδρωτίλα. Θα πάρω φλατ παπουτσί σε λίγες μέρες για τις άρσεις. Αν και δεν φαίνεται καλά στο βιντεάκι, αλλά χρησιμοποιώ hook grip και οχι double overhand. Έχει πολλά πλεονεκτήματα η αρση βαρών Βέβαια καθε επανάληψη είναι λες και βαράς τους αντίχειρες με πέτρα. Α οκ για την λαβή...δεν φαίνεται και καλά στο βίντεο. Χαρά στο κουράγιο σου πάντως που την χρησιμοποιείς...εγώ όποτε έχω δοκιμάσει έτσι ούτε την μπάρα δεν σηκώνω από το έδαφος. @Kuzko για τα squat του είπα κυρίως για τις δύο πρώτες επαναλήψεις. Στην 3η παίζει πολύ grinding και δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτική. Στις άρσεις ρε συ αν κοιτάμε το κατέβασμα να είναι ελεγχόμενο χάνουμε πολύ ενέργεια και το πέταγμα από πάνω δεν είναι legit.
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δεν ξερω μπος , έχεις κανει τη άρση και μετά χαλάς ολο το σώμα σου και αφήνεσαι...σε παίρνει κατω η μπάρα δηλαδή χαλάει η πλάτη , κρεμάνε οι ώμοι , τα γόνατα σχεδόν δεν προλαβαίνουν να λυγίσουν , ολο αυτο ειναι κακό deadlift. Δεν ειναι οτι κανεις 1 επανάληψη μαξ και τέλος , σε ενα σετ απο 3-5 επαναλήψεις δεν μπορείς να το κανεις αυτο. Η άσκηση ειναι ολοκληρωμένη οταν ξεκινάς απο την αρχική θέση πας στην τελική και ξανά απο κει στην αρχική , δεν άφησε κανεις την τροχαλία σε κανένα pull down και πήγε να την ξαναπιάσει για να κανει δεύτερη επανάληψη , ούτε στην Κωπηλατικη πέταξε καμία μπάρα κατω ούτε σε pull ups , ανέβηκε και έπεσε σα σακί κατω.... Ας εισαι 10 κιλά κατω αλλά να γινεται σωστά.
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Ορίστε και ένα βιντεάκι μπράβο που κατεβαίνεις χαμηλά στο squat. Γενικά φαίνεται ότι δουλεύεις την τεχνική σε όλα τα lifts δεν κάνεις ότι να ναι. Συμφωνώ με την συμβουλή του boss. Τα τακούνια είναι για squat όχι για άρσεις. Δοκίμασε με flat. (επίσης -επιτέλους- μας ξεκόλησες από το τρέξιμο και τις συνταγές, ωραίος και μπράβο που είσαι μάγκας και ανεβάζεις βιντεο) Στο deadlift , η κατέβασε την μπάρα ελεγχόμενα οπως ακριβως την ανεβασες η πετα την απο πανω. Αυτο το πράμα αφήνω την μπάρα να με πετάξει κάτω εγώ το θεωρώ πολύ λάθος για τη μέση μέχρι και τους ώμους. Δεν το κανεις μονο εσυ εχω δει πολλους να αφήνονται κρατώντας την μπάρα. Φίλε όχι, ούτε για αστείο. Δεν κατεβαίνει η μπάρα ελεγχόμενα στο deadlift αν θες να περπατάς όταν γεράσεις. Σωστά την κατεβάζει. Ελεγχόμενα στο SLDL η στο Romanian. Η άσκηση ειναι ολοκληρωμένη οταν ξεκινάς απο την αρχική θέση πας στην τελική και ξανά απο κει στην αρχική , δεν άφησε κανεις την τροχαλία σε κανένα pull down και πήγε να την ξαναπιάσει για να κανει δεύτερη επανάληψη , ούτε στην Κωπηλατικη πέταξε καμία μπάρα κατω ούτε σε pull ups , ανέβηκε και έπεσε σα σακί κατω.... Ας εισαι 10 κιλά κατω αλλά να γινεται σωστά. Η συμετοχή της μέσης στο deadlift πρέπει να είναι όσο δυνατόν μικρότερη (και κυρίως σταθεροποιητικά) . Το lift γίνεται όσο δυνατόν περισότερο με πόδια και hip extension και όσο λιγότερο μέση γίνεται. Το αντίθετο όμως (κατέβασμα) δεν είναι ίδια άσκηση όπως το ανέβασμα. Αν είναι ελεγχόμενο θα είναι όλο μέση. Θα καταστραφεί η μέση σου. 2
margaritagr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μπραβο ρε Μαργαριτα αυτα μετρανε να ξερεις .Ειδες πως αισθανθηκες μολις το καταφερες ?Δεν μπορει να συγκριθει με τιποτα αυτο και εσυ δεν ειχες αθλητικο background ειχες ταραξει το μεξικανικο στην Γλυφαδα ! Ομως επειδη εβαλες στοχο και το ηθελες πολυ το πετυχες με προπονηση παρολο τους ψιλοτραυματισμους που ειχες.Μαγκια σου ! Ζηλεψα τωρα γιατι σουκου ημουν ακριβως το αντιθετο κρεπαλες... θελω να το κανω και εγω ισως παω στο επομενο Αντε στο επομενο να μαστε στο ιδιο team! Οσο για το οτι δε συγκρινεται με τπτ, αυτο ξαναπες το!!!! 1
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Φίλε όχι, ούτε για αστείο. Δεν κατεβαίνει η μπάρα ελεγχόμενα στο deadlift αν θες να περπατάς όταν γεράσεις. Σωστά την κατεβάζει. Ελεγχόμενα στο SLDL η στο Romanian. Η συμετοχή της μέσης στο deadlift πρέπει να είναι όσο δυνατόν μικρότερη (και κυρίως σταθεροποιητικά) . Το lift γίνεται όσο δυνατόν περισότερο με πόδια και hip extension και όσο λιγότερο μέση γίνεται. Το αντίθετο όμως (κατέβασμα) δεν είναι ίδια άσκηση όπως το ανέβασμα. Αν είναι ελεγχόμενο θα είναι όλο μέση. Θα καταστραφεί η μέση σου. Μισό λεπτάκι , λέμε για ελεγχόμενη κίνηση στο sldl και στο Romanian που τα πόδια ειναι σαν αγγούρια και όλη η κίνηση γινεται απο το lower back ,και μας πειράζει και δε θα περπατάμε αν κατεβάσουμε την μπάρα ελεγχόμενα στο κανονικό dl που στην ουσία στο κατέβασμα συμμετέχουν και τα πόδια? Δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι άλλη άσκηση το κατέβασμα , ας πούμε οτι ειναι η αρνητική της... Ο,τι βιντεάκι εχω δει στο yt , κανένας δεν χάλασε την ευθεία της πλάτης του στο κατέβασμα και κανένας δεν έφυγε κατω με την μπάρα. Όσο καιρό κάνω την άσκηση , δεν εχω ακούσει οτι πρέπει να φεύγω με την μπάρα κατω , ακομα και μια φίλη-προπονήτρια άρσηβαριστρια βλέποντας την , ελεγχόμενα κατεβάζει στην μπαρα , ποτε δεν την αφήνει να σκάσει κατω και να την πάρει μαζι. Ώμοι ενεργοποιημένοι , Lower back ίσιο απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο rep.
viper2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 με πιανει ενας προβληματισμος με τα dl του φιλου στην προηγουμενη σελιδα.
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μισό λεπτάκι , λέμε για ελεγχόμενη κίνηση στο sldl και στο Romanian που τα πόδια ειναι σαν αγγούρια και όλη η κίνηση γινεται απο το lower back ,και μας πειράζει και δε θα περπατάμε αν κατεβάσουμε την μπάρα ελεγχόμενα στο κανονικό dl που στην ουσία στο κατέβασμα συμμετέχουν και τα πόδια? Δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι άλλη άσκηση το κατέβασμα , ας πούμε οτι ειναι η αρνητική της... Ο,τι βιντεάκι εχω δει στο yt , κανένας δεν χάλασε την ευθεία της πλάτης του στο κατέβασμα και κανένας δεν έφυγε κατω με την μπάρα. Όσο καιρό κάνω την άσκηση , δεν εχω ακούσει οτι πρέπει να φεύγω με την μπάρα κατω , ακομα και μια φίλη-προπονήτρια άρσηβαριστρια βλέποντας την , ελεγχόμενα κατεβάζει στην μπαρα , ποτε δεν την αφήνει να σκάσει κατω και να την πάρει μαζι. Ώμοι ενεργοποιημένοι , Lower back ίσιο απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο rep. στο SLDL και στο Romanian δεν κάνεις με 140 + κιλά. Είναι άλλη άσκηση στο κατέβασμα γιατί το ανέβασμα ξεκινάει από πόδια ενώ το κατέβασμα από μέση. To deadlift είναι άσκηση δύναμης, γίνεται πρωτίστος για να δυναμώσει το νευρικό σύστημα. Δεν γίνεται για να ταργκετάρει συγκεκριμένους μύες, δεν είναι άσκηση ραχιαίων κτλ κτλ. Αν κάποιος θέλει να βελτιώσει ραχιαίους μέση hamstrings κτλ υπάρχει το SLDL και το romanian για αυτό τον σκοπό. Η ευθεία της πλάτης δεν πρέπει να χαλάει ποτέ, ούτε οι ώμοι να πέφτουν αλλά δεν είπα κάτι τέτοιο. δες αν κάποιος απο αυτούς κατεβάζει ελεγχόμενα.. έχει πολλά deadlift το βίντεο από διαφορετικά άτομα. Οπότε δεν έχεις δεί όλα τα βιντεάκια 1
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 ρε αλεξ , το χω δει το βιντεακι καποιος το χε ξαναβαλει εδω. βεβαια αναφερομουν σε how to videakia οχι σε τετοια κτηνη. anyways , ακομα και αυτοι αν και γαιδουρια και αν και σηκωνουν μηχανακια και δεν εχουν καμια σχεση με εμας η τον φιλο μας , ναι , ελεγχομενα κατεβαζουν (οσο μπορουν με αυτα τα κιλα) βεβαια οταν κανουν πολλες επαναληψεις ειδα οτι κανουν SLDL/romanian η Sumo ενω κανονικο DL εκαναν μονο οταν ειχα την 1 rep @ max. Δες τον τυπο στο 6 , φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν τον παιρνει η μπαρα μαζι της. (και ο τυπος μετα και ο προηγουμενος) τεσπα , οταν θες να δειξεις σε καποιον το DL , δεν του λες σηκωσε την ετσι και μετα φυγε κατω γιατι οταν θα φτασει στα 140 κιλα , θα φυγει απεναντι. ειναι παραδοχη οτι οταν ανεβαινουν τα κιλα χαλαει λιγο η τεχνικη αλλα φαντασου να ειναι απο την αρχη στραβη. ο φιλος δεν σηκωνει 140 κιλα οποτε δεν τιθεται θεμα αυτη τη στιγμη για την τεχνικη που θα πρεπει να ειναι το πρωτο που προσεχει. ουτε οταν φτασει βεβαια του ειπε κανεις να κανει να κατεβει μεσα σε 3-4 δευτερολεπτα , εμενα μου φανηκε οτι τον παιρνει η μπαρα βολτα , αυτο.
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 βεβαια οταν κανουν πολλες επαναληψεις ειδα οτι κανουν SLDL/romanian η Sumo ενω κανονικο DL εκαναν μονο οταν ειχα την 1 rep @ max. Δες τον τυπο στο 6 , φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν τον παιρνει η μπαρα μαζι της. (και ο τυπος μετα και ο προηγουμενος) ??? sumo ναι. SLDL / romanian δεν νομίζω ότι έκανε κανείς. ο τύπος στο 6 είναι η εξέρεση γιατί κάνει 11 επαναλήψεις οπότε το βάρος για αυτόν είναι 0. Γιατι δεν αναρωτιέσαι γιατί ο ίδιος τύπος στο 3:59 που κάνει deadlift στο εύρος επαναλήψεων που γίνεται ένα deadlift (1-5) ΔΕΝ το κατεβάζει καθόλου ελεγχόμενά (μόνο που δεν το πέταξε κάτω) ΔΕΝ κατεβάζουμε ελεγχόμενα το βάρος στο deadlift στο εύρος που γίνεται το deadlift (1-5) που προφανώς σε αυτό μιλάω. Αν κάνεις 15 reps κατέβαστο όπως θές αλλά, imo καλύτερα σε αυτό το εύρως επαναλήψεων να γίνεται SLDL η romanian. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσια κιλά σηκώνουμε και αν είμαστε κτήνη. Αν μπορώ να κάνω max 60x3 πάλι δεν θα τα κατεβάσω ελεγχόμενα γιατί εγώ τόσο μπορώ να κάνω. Πρόσεχε πολύ την μέση σου αν κάνεις το κανονικό deadlift όπως το SLDL η το romanian γιατί θα γίνει ακριβώς αυτό που θέλεις να αποφύγεις. Οταν κάνεις 140 κιλά πρώτη φορά για 1-2 reps πχ και πας να το κατεβάσεις ελεγχόμενα θα έρθει το ασθενοφόρο 1
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Ο τύπος στο 6 , μπορεί να κατέβασει την λεκανη του και πιο χαμηλα , αυτο που κανει περισσοτερο σε Romanian φέρνει. Επίσης εγώ δε διαφωνω στο πως θα την κατεβάσει όταν κανει την μαξ του κάποιος , αλλά μεταξύ 1 και 5 ειναι τεράστιο το χάσμα των κιλών. Ο ίδιος τύπος στο 3 που σηκώνει τη μέγιστη του , απλα τη σηκώνει , δεν επαιξε καν θέμα τεχνικής εκεί.ακόμα και ο coach αυτο λεει αμέσως μετα. Τωρα στο πως το κάνω εγώ , κάνω αυτό που ειπα , δλδ για μενα η ασκηση εχει αρχη-τελος-αρχη οχι αρχη-τελος-πεταμα. Μέχρι τωρα δεν είχα την παραμικρή ενοχληση , οχι οτι λεει τιποτα βέβαια. Με τον παρακατω τροπο: 1x3 @ 55% 1x5 @ 65% 1xmax @ 85% Κάθε 2 βδομάδες προσπαθώ να ανεβαζω την μέγιστη.
bosei Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Kuzko δεν είναι αντιπροσωπευτικό το lift αυτουνού στο 6 γιατί απλά δεν είναι deadlift με reset αλλά με touch and go. Δεν γίνεται να κάνεις touch and go και να πετάς την μπάρα...δεν θα βγει. Δες αυτό το βίντεο από το 0.40 και μετά...είναι πρωταθλητής στην αμερική στην κατηγορία junior. http://youtu.be/e_emh8Hu4-M?list=UUWZmmDqEJv277d7hBa1nRfg 4
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δεκτό , προφανώς κάνω το touch and go και οχι με full reset. Θα ψαχτω. Θα με τραβηξω βιντεακι οποτε κάνω DL και θα επανελθω. 1
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Kuzko δεν είναι αντιπροσωπευτικό το lift αυτουνού στο 6 γιατί απλά δεν είναι deadlift με reset αλλά με touch and go. Δεν γίνεται να κάνεις touch and go και να πετάς την μπάρα...δεν θα βγει. Δες αυτό το βίντεο από το 0.40 και μετά...είναι πρωταθλητής στην αμερική στην κατηγορία junior. http://youtu.be/e_emh8Hu4-M?list=UUWZmmDqEJv277d7hBa1nRfg αγαπάμε candito. Ο τύπος στο 6 , μπορεί να κατέβασει την λεκανη του και πιο χαμηλα , αυτο που κανει περισσοτερο σε Romanian φέρνει. Επίσης εγώ δε διαφωνω στο πως θα την κατεβάσει όταν κανει την μαξ του κάποιος , αλλά μεταξύ 1 και 5 ειναι τεράστιο το χάσμα των κιλών. Δεν κάνεις ελεγχόμενο κατέβασμα ούτε στο 1 ούτε στα 5. Πρόσεξε το πολύ έτσι γίνονται οι δισκοκήλες. Το κατέβασμα ξεκινάει από την μέση και γίνεται κυρίως με την μέση. Αν θες ελεγχόμενα ρεπς (καλά κάνεις και εγώ ελεγχόμενα προτιμάω) SLDL η romanian, άσε το deadlift. 2
bosei Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δεκτό , προφανώς κάνω το touch and go και οχι με full reset. <br> Θα ψαχτω.<br> Θα με τραβηξω βιντεακι οποτε κάνω DL και θα επανελθω. Ασε τα touch and go...κανε ολες τις reps με reset...θα χρειαστει να ριξεις λιγα κιλα παντως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις