Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειπα αυτο.Απλα υπαρχουν καποιες τροφες οι οποιες βοηθανε.Σιγουρα χρειαζεται αεροβια με ισσοροπημενη διατροφη με συχνα γευματα.

Και εννοειται δεν υπαρχουν συσκευασιες-χαπια που να σε βοηθανε,εκτος του οτι δεν ειναι καλα για τον οργανισμο.

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Σκεψου με διατροφη τρεξιμο φουλ και αεροβιο εχασα 8 κιλα σε 3 μηνες. Αλλα θελω λιγο ακομα. Πολλοι λενε να μην χασω αλλα γτ θα ειμαι σαν σκελετος αλλα αυτο το μικρο παχακι απο τη κοιλια πως φευγει?Πριν ηταν μπακα στη κυριολεξια για αυτο λεω παχακι. Μιλαμε απο 94-95 κιλα εφτασα 87 κιλα και παιζω τωρα για 86. Μιλαμε για 1,88. Οι αναλογιες υψους βαρους αυτη τη στιγμη ειναι καλες νομιζω αλλα και το μικρο παχακι ειναι παχακι. :P

Τωρα πρεπει να σφιξεις...οχι να χασεις, να δεσει το σωμα σου

Δημοσ.

Τωρα πρεπει να σφιξεις...οχι να χασεις, να δεσει το σωμα σου

Αλλαξα προγραμμα σημερα ενδυναμωση και γραμμωση αν ακουσα καλα μου ειπε. :) Ελπιζω να βαδιζω σε καλο δρομο :D

Δημοσ.

Αλλαξα προγραμμα σημερα ενδυναμωση και γραμμωση αν ακουσα καλα μου ειπε. :) Ελπιζω να βαδιζω σε καλο δρομο :D

καλό θα ειναι να μάθεις να φτιάχνεις μόνος σου προγράμματα γιατι αυτά που δίνουν συνήθως οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων το πολύ πολύ να σου ειναι χρήσιμα τον πρώτο καιρό που ξεκινάς. Ασε που πολλοί απο αυτούς δεν ξέρουν την τύφλα τους ή δεν ασχολούνται αρκετά.

υπάρχουν βέβαια και αξιόλογα γυμναστήρια σαν πακέτο (όχι δηλαδή τα μηχανήματα, να έχουν κ άτομα που ενδιαφέρονται) αλλα τώρα πιασ τ αυγό και κούρευτο. 

αν σου φαίνεται καλή η αλλαγή μου και αν είχες δει παλιότερα φωτογραφίες κλπ τότε ένα θα σου πω , δεν θα είχα καταφέρει ούτε το 1/10 αν συνέχιζα να συχνάζω σε συνοικιακά φιτνεσάδικα και να ακολουθώ τις συμβουλές τους, πιθανότατα να με κούραζε ψυχολογικά η όλη κατάσταση που επικρατεί και κάποια στιγμή να τα παράταγα.

Άλλαξα 5 γυμναστήρια μέχρι να καταλήξω και θα συνεχίσω να πηγαίνω εκεί για δεκαετίες ακόμα. καλός η κακός χρειαζόμαστε να έχουμε αποτέλεσμα για να αντέξουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε χρόνια ακόμα κ κάτω απο τις χειρότερες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας, όχι γρήγορα αποτελέσματα απαραιτήτως αλλα να έχουμε αποτέλεσμα long term. Οπότε φαντάσου οτι συνεχίζεις για κανα χρόνο κ ακολουθείς τις συμβουλές τους και δεν έχεις να πάρεις κάτι παραπάνω , κάπου θα αρχίσεις να αμφιβάλλεις και σίγουρα δεν το θες αυτό.

πρέπει σιγά σιγά να μάθεις και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση για τις επιλογές σου , όρεξη να έχεις για ψάξιμο και δοκιμές και θα ειναι όμορφο ταξίδι.

απλά μην επαναπαυτείς για καιρό στους άλλους όπως σου ειπα.

καλή συνέχεια ;)

• Like 1
Δημοσ.

καλό θα ειναι να μάθεις να φτιάχνεις μόνος σου προγράμματα γιατι αυτά που δίνουν συνήθως οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων το πολύ πολύ να σου ειναι χρήσιμα τον πρώτο καιρό που ξεκινάς. Ασε που πολλοί απο αυτούς δεν ξέρουν την τύφλα τους ή δεν ασχολούνται αρκετά.

υπάρχουν βέβαια και αξιόλογα γυμναστήρια σαν πακέτο (όχι δηλαδή τα μηχανήματα, να έχουν κ άτομα που ενδιαφέρονται) αλλα τώρα πιασ τ αυγό και κούρευτο. 

αν σου φαίνεται καλή η αλλαγή μου και αν είχες δει παλιότερα φωτογραφίες κλπ τότε ένα θα σου πω , δεν θα είχα καταφέρει ούτε το 1/10 αν συνέχιζα να συχνάζω σε συνοικιακά φιτνεσάδικα και να ακολουθώ τις συμβουλές τους, πιθανότατα να με κούραζε ψυχολογικά η όλη κατάσταση που επικρατεί και κάποια στιγμή να τα παράταγα.

Άλλαξα 5 γυμναστήρια μέχρι να καταλήξω και θα συνεχίσω να πηγαίνω εκεί για δεκαετίες ακόμα. καλός η κακός χρειαζόμαστε να έχουμε αποτέλεσμα για να αντέξουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε χρόνια ακόμα κ κάτω απο τις χειρότερες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας, όχι γρήγορα αποτελέσματα απαραιτήτως αλλα να έχουμε αποτέλεσμα long term. Οπότε φαντάσου οτι συνεχίζεις για κανα χρόνο κ ακολουθείς τις συμβουλές τους και δεν έχεις να πάρεις κάτι παραπάνω , κάπου θα αρχίσεις να αμφιβάλλεις και σίγουρα δεν το θες αυτό.

πρέπει σιγά σιγά να μάθεις και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση για τις επιλογές σου , όρεξη να έχεις για ψάξιμο και δοκιμές και θα ειναι όμορφο ταξίδι.

απλά μην επαναπαυτείς για καιρό στους άλλους όπως σου ειπα.

καλή συνέχεια ;)

Ξερεις τι? Ο γυμναστης που εχω ειναι μαμω τους τυπους. Ακομα και οταν γυμναζεται τα παραταει για να ερθει να μου δειξει. Τον εχω οσο πιο πολυ ωρα γινεται πανω απο το κεφαλι μου. Βεβαια του εχω δειξει οτι εχω ορεξη και διαθεση και οτι δεν παω για χασιμο χρονου. Κανω οτι περναει απο το χερι μου. Π.χ του ζητησα κοιλιακους με μπαλα να μου δειξει και αλλα για να σφυξω και πραγματι ετσι εγινε. Θεωρω οτι με εχει βοηθισει πολυ. Τωρα σε επαρχια μενω. 3 μεγαλα γυμναστηρια εχουμε και τα αλλα personal. 1) για δημοσιες σχεσεις το αλλο φουλ και το νορμαλ το δικο μου. Μεχρι στιγμης εχω μεινει ευχαριστημενος. Οταν συνιθησω θα φτιαχνω και μονος μου ελπιζω καλο προγραμμα :)

• Like 2
Δημοσ.

Σκεψου με διατροφη τρεξιμο φουλ και αεροβιο εχασα 8 κιλα σε 3 μηνες. Αλλα θελω λιγο ακομα. Πολλοι λενε να μην χασω αλλα γτ θα ειμαι σαν σκελετος αλλα αυτο το μικρο παχακι απο τη κοιλια πως φευγει?Πριν ηταν μπακα στη κυριολεξια για αυτο λεω παχακι. Μιλαμε απο 94-95 κιλα εφτασα 87 κιλα και παιζω τωρα για 86. Μιλαμε για 1,88. Οι αναλογιες υψους βαρους αυτη τη στιγμη ειναι καλες νομιζω αλλα και το μικρο παχακι ειναι παχακι. :P

Τα 7,5 κιλά τα έχασες λόγω σωστής διατροφής κι άλλο μισό από το αερόβιο που αύξησε κατιτις το θερμιδικό ισοζύγιο. 

Το ζήτημα όμως είναι ΤΙ έχασες. Ελπίζεις, και νομίζεις, ότι έφυγαν 8 κιλά λίπους αλλά αν δε γυμναζόσουν με βάρη παράλληλα με την απώλεια βάρους, έχασες σημαντικά και σε μυική μάζα.

Κάνε αεροβική πλέον μία τη φορά τη βδομάδα, καθώς κάνει ανυπολόγιστο καλό στην καρδιά, και δώσε πόνο σε βάρη να ανακτήσεις και να αυξήσεις μυική μάζα. Μπορείς στα κιλά που είσαι να αλλάξεις ΕΝΤΕΛΩΣ το σχήμα του σώματος σου προς το καλύτερο χωρίς να χάσεις άλλα κιλά, τουλάχιστον για τους επόμενους 5 μήνες. Αρχές καλοκαιριού κάνε ένα μικρό cutting να χάσεις μισό-1 κιλό από το λίπος της κοιλιάς και να είσαι άρχοντας.

• Like 2
Δημοσ.

Τα 7,5 κιλά τα έχασες λόγω σωστής διατροφής κι άλλο μισό από το αερόβιο που αύξησε κατιτις το θερμιδικό ισοζύγιο. 

Το ζήτημα όμως είναι ΤΙ έχασες. Ελπίζεις, και νομίζεις, ότι έφυγαν 8 κιλά λίπους αλλά αν δε γυμναζόσουν με βάρη παράλληλα με την απώλεια βάρους, έχασες σημαντικά και σε μυική μάζα.

Κάνε αεροβική πλέον μία τη φορά τη βδομάδα, καθώς κάνει ανυπολόγιστο καλό στην καρδιά, και δώσε πόνο σε βάρη να ανακτήσεις και να αυξήσεις μυική μάζα. Μπορείς στα κιλά που είσαι να αλλάξεις ΕΝΤΕΛΩΣ το σχήμα του σώματος σου προς το καλύτερο χωρίς να χάσεις άλλα κιλά, τουλάχιστον για τους επόμενους 5 μήνες. Αρχές καλοκαιριού κάνε ένα μικρό cutting να χάσεις μισό-1 κιλό από το λίπος της κοιλιάς και να είσαι άρχοντας.

http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-ripped-dude-how-much-cardio-is-too-much.html

http://scoobysworkshop.com/does-cardio-burn-muscle/

Δημοσ.

Νομιζω τα αμυγδαλα βοηθανε,το μαρουλι θεωρειται λιποδιαλυτικο απο λαχανικα.Επισης και το πρασινο τσαι.

Το 1740 πιστευανε στις μαγισσες  οκ το δεχομαι  για εκεινη την χρονικη περιοδο ,το κακο ειναι οτι μερικοι πιστευουν ακομα και σημερα  ...

• Like 3
Δημοσ.

Το 1740 πιστευανε στις μαγισσες  οκ το δεχομαι  για εκεινη την χρονικη περιοδο ,το κακο ειναι οτι μερικοι πιστευουν ακομα και σημερα  ...

λίγο άσχετο αλλα και σχετικό μιας και μιλάμε για υγεία γενικότερα ειναι πως ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που πιστεύει την κοτσάνα πως αν "πειράξεις" κάποιο σπίλο (η ελιά που λέμε) μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο και το καλύτερο ειναι να μην τις πειράζεις και δεν ξέρω κ εγώ τι που συμπεριλαμβάνει και την αφαίρεση απο γιατρό. Οταν αφαιρεθεί σωστά απο γιατρό πάει κ τελείωσε, δεν ξαναεμφανίζεται ,γιατι λαμβάνονται μέτρα να αφαιρεθεί και η κατάλληλη περιοχή δέρματος plus την στέλνουν για ανάλυση. 

Αλλα ακόμα και σήμερα λες σε νεο άνθρωπο οτι θα πάω για αφαίρεση και σε κοιτάει λες και θα παίξεις την ζωή σου κορόνα γράμματα και σου λέει "οχι μη την πειράξεις αν δεν δεις κάτι περίεργο!!" 

Ε ΛΟΛ αμα περιμένεις να εξελιχθεί σε καρκίνο για να την βγάλεις κλάφτα χαράλαμπεεεεεεεε !! Εμένα πχ είχα πάει να δει μια ελιά που την τραυμάτισα πριν λίγο καιρό και την είχα εκ γενετής και μου λέει ειναι ακίνδυνη , δεν πρόκειται να εξελιχθεί ποτέ σε κάτι κακό αλλα επειδή έλεγξε όλες τις ελιές στο σώμα μου ήταν μια άλλη που είχα επίσης εκ γενετής μου λέει να την προσέχεις σε περίπτωση που αλλάξει και να παίρνεις φωτογραφίες και διάμετρο κάθε 6 μήνες κλπ και της λέω ε να μη πάω να τη βγάλω να ησυχάσω? υπάρχει περίπτωση 1 στο εκατομμύριο να έχω θέμα μετά ? μου λέει η γιατρός αυτό ειναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις , απο τη στιγμή που θα αφαιρεθεί δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εξελιχθεί σε οτιδήποτε ή να ξαναεμφανιστεί. Και επίσης με προέτρεψε να αφαιρέσω μαζι και την ακίνδυνη μιας κ ειναι σε σημείο που μπορεί να τραυματιστεί ευκολα ξανά. 20 λεπτά υπόθεση και για τις δύο και κόστος 0 αφού καλύπτονται απο το ταμείο. Μια τοπική αναισθησία ξυλοκαίνης και αυτό ηταν. όσο για τον πόνο τρίχες κατσαρές , πόσο μάλλον στο σημείο που βρίσκονται.

γενικά αν υπάρχει παραπληροφόρηση μεταφέρεται απο τον ένα στον άλλο και πάει τρενάκι

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάζω, τα άρθρα που παρέθεσες συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτά που είπα; :)

Διαφωνούν στο θέμα της αερόβιας.Ουσιαστικά αναφέρουν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνει κάποιος cardio 5-6 φορές την βδομάδα 25-45 λεπτά αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσει μυικό ιστό.Ισχυρίζονται ότι μυικό ιστό χάνεις όταν υπερπροπονείσαι με cardio άνω της 1 ώρας. 

Ελπίζω να μην διάβασες το άρθρο που παρέθεσα το οποίο με την σειρά του αναφέρεται στην ερεύνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Ας το ξαναπαραθέσω.

http://jaha.ahajournals.org/content/4/1/e000993.full

Δεν ξέρω τι εννοεί ο LosV αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν έστω είχαμε 2 δίδυμα αδέρφια τα οποία ακολουθούν ακριβώς το ίδιο lifestyle,έχουν περισσότερη χοληστερίνη, κτλ και ο ένας είχε συμπεριλάβει στην διατροφή του μια λογική ποσότητα αμυγδάλων τότε με την πάροδο του χρόνου θα είχε λιγότερο λίπος στα πόδια και στην μέση.Ακόμα και ένας πόντος λιγότερος στη μέση στην διάρκεια ενός έτους φτάνει για να θεωρήσουν οι επιστήμονες ότι λειτουργεί.Όπως και να χει, τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ίνες,πρωτείνη και καλά λίπη που χρειάζεται ο οργανισμός μας και ίσως είναι ο καλύτερος ξηρός καρπός αφού έχει και τις λιγότερες θερμίδες. 

Προς θεού μην αρχίσει ο καθένας να τρώει επιπλέον αμύγδαλα. :P

Δημοσ.

Διαφωνούν στο θέμα της αερόβιας.Ουσιαστικά αναφέρουν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνει κάποιος cardio 5-6 φορές την βδομάδα 25-45 λεπτά αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσει μυικό ιστό.Ισχυρίζονται ότι μυικό ιστό χάνεις όταν υπερπροπονείσαι με cardio άνω της 1 ώρας. 

Διάβασες βιαστικά το σχόλιο μου. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η αεροβική καίει μυικό ιστό. Καμία σχέση. Μυικό ιστό καίει το σώμα όταν αδυνατίζουμε χωρίς να κάνουμε παράλληλα ασκήσεις με αντίσταση ώστε να ωθήσουμε το σώμα να διατηρήσει ή/και αυξήσει τους μυς. 

Κι αυτό συμβαίνει επειδή 1 κιλό μυικού ιστού απαιτεί 50 θερμίδες για συντήρηση κι 1 κιλό λίπους 2. Όταν αδυνατίζουμε το σώμα είναι σχεδιασμένο να μας κρατάει στη ζωή σε περιόδους πείνας κι αυτό το κάνει ξεφορτώνοντας τις περιττές ενεργοβόρες δομές όπως ειναι οι μυς που το σώμα κρίνει ότι δε χρειάζονται. Αμα όμως γυμναζόμαστε με βάρη δε θα κάψει μυς καθώς δε θα θεωρούνται περιττοί.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...