alex_000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Καλά είναι πως του πάει του καθενός. Εγώ εφόσον βλέπω αποτελέσματα με αυτό που κάνω συνεχίζω κανονικά. Όταν βαρέσω ταβάνι τότε μπορεί να αρχίσω πιό περίπλοκες διατροφές. Α και κάτι άλλο. Έγραψες ότι μετράς το 8ώρο που πρέπει να φας μετά την προπόνηση. Έχω διαβάσει ότι το 8ωρο αρχίζει με ένα προπονητικό γεύμα και οι υπόλοιπες θερμίδες μετά την προπόνηση. Εσύ πας και κάνεις βάρη μετά από 16 ώρες νηστείας ? Υπάρχουν πολλά είδη IF . Αυτό που ακολουθώ εγω (το πιο διάσημο πλέον www.leangains.com - http://www.youtube.com/user/fastingtwins ) προϋποθέτει βάρη μετά απο 16 ώρες νηστείας για μέγιστο fat burn. Κάποιοι παίρνουν μόνο BCCAs πρίν την προπόνηση αλλά εγώ δεν θέλω κανένα συμπλήρωμα. Επίσης σύμφωνα με leangains το cardio δεν χρειάζεται / συστήνεται αλλά εγω κάνω γιατί έχω πολύ λίπος. Δεν παίρνω pre-workout. Δεν μπορώ να πω ότι είχα προβλημα δίνω 100% κάθε προπόνηση. Πίνω περίπου 2-3 λίτρα νερό από τότε που θα ξυπνήσω μέχρι την προπόνηση. η προπόνηση μου είναι full body 40 - 50 λεπτά. Κάνω καθαρά bodybuilding προπόνηση (δισέτ). 6-8 επαναλήψεις με 100% κιλών ακολοθούμενες απο 10-15 50% κιλών. 2 σετ απο bicepts, triceps , chest , shoulders , back και 3 σετ απο hamstrings , quads και calves. Αποφεύγω τα big 4 λόγω των απείρων τραυματισμών που κουβαλάω απο τις πολεμικές τέχνες που έκανα παλιότερα. Ελπίζω σε κάνα χρόνο να τους ξεπεράσω και να αρχίσω sqats, deadlifts και dips που και που. (τουλάχιστον κάνω chinups) Οσο για το αν δουλεύει το if η τα 6 γευματα φαντάζομαι η διαφορά είναι μικρή με τα ίδια μάκρος (αν υπάρχει καθόλου διαφορά δηλαδή)
bosei Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Υπάρχουν πολλά είδη IF . Αυτό που ακολουθώ εγω (το πιο διάσημο πλέον www.leangains.com - http://www.youtube.com/user/fastingtwins ) προϋποθέτει βάρη μετά απο 16 ώρες νηστείας για μέγιστο fat burn. Κάποιοι παίρνουν μόνο BCCAs πρίν την προπόνηση αλλά εγώ δεν θέλω κανένα συμπλήρωμα. Επίσης σύμφωνα με leangains το cardio δεν χρειάζεται / συστήνεται αλλά εγω κάνω γιατί έχω πολύ λίπος. Δεν παίρνω pre-workout. Δεν μπορώ να πω ότι είχα προβλημα δίνω 100% κάθε προπόνηση. Πίνω περίπου 2-3 λίτρα νερό από τότε που θα ξυπνήσω μέχρι την προπόνηση. η προπόνηση μου είναι full body 40 - 50 λεπτά. Κάνω καθαρά bodybuilding προπόνηση (δισέτ). 6-8 επαναλήψεις με 100% κιλών ακολοθούμενες απο 10-15 50% κιλών. 2 σετ απο bicepts, triceps , chest , shoulders , back και 3 σετ απο hamstrings , quads και calves. Αποφεύγω τα big 4 λόγω των απείρων τραυματισμών που κουβαλάω απο τις πολεμικές τέχνες που έκανα παλιότερα. Ελπίζω σε κάνα χρόνο να τους ξεπεράσω και να αρχίσω sqats, deadlifts και dips. (τουλάχιστον κάνω chinups) Οσο για το αν δουλεύει το if η τα 6 γευματα φαντάζομαι η διαφορά είναι μικρή με τα ίδια μάκρος (αν υπάρχει καθόλου διαφορά δηλαδή) Εγώ αν έκανα το IF που κάνεις θα έβαζα σίγουρα BCAA's. Για full body λίγο σου πέρνει η προπόνηση αν και κάνεις λίγα σετ. Υποθέτω λόγω εμπειρίας, ξέρεις τι κάνεις και τι δουλεύει πάνω σου. Η μόνη διαφορά που φαντάζομαι υπάρχει με IF και κλασικά 6 γεύματα χωρίς καθόλου αερόβια είναι ότι μπορεί να παίρνεις λίγο πιό καθαρά τα κιλά, αν και αυτό εξαρτάται πάλι από 100 παράγοντες.
alex_000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Εγώ αν έκανα το IF που κάνεις θα έβαζα σίγουρα BCAA's. Για full body λίγο σου πέρνει η προπόνηση αν και κάνεις λίγα σετ. Υποθέτω λόγω εμπειρίας, ξέρεις τι κάνεις και τι δουλεύει πάνω σου. Η μόνη διαφορά που φαντάζομαι υπάρχει με IF και κλασικά 6 γεύματα χωρίς καθόλου αερόβια είναι ότι μπορεί να παίρνεις λίγο πιό καθαρά τα κιλά, αν και αυτό εξαρτάται πάλι από 100 παράγοντες. Τόσο έχω να διαθέσω λόγω εργασίας. Βγαίνει τσίμα τσίμα στα κοντά στα 50 λεπτά γιατι παίζω τα δύο απο τα σετ χέρια και πόδια χωρίς διάλειμα. (γάμπες ή quads και μετά απο 10 sec κάνω τρικέφαλο συγκεκριμένα για να χωρέσουν όλα). Τα διαλειματά μου ανάμεσα στα σετ είναι 30-45 sec. μετά την προπόνηση τρέμω βέβαια.. Α δισέτ κάνω προπόνηση παρά προπόνηση , δεν νομίζω οτι αντέχει κάποιος δισετ σε κάθε προπόνηση εκτός αν κάνει παρέα με άλογα...η είναι 18 χρονών ξερω γω Φοβάμαι για τον χειμώνα πάντως που θα χρειάζεται μεγαλύτερο ζέσταμα... θα πρέπει να κάνω 10 λεπτά παραπάνω
bosei Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Τόσο έχω να διαθέσω λόγω εργασίας. Βγαίνει τσίμα τσίμα στα κοντά στα 50 λεπτά γιατι παίζω τα δύο απο τα σετ χέρια και πόδια χωρίς διάλειμα. (γάμπες ή quads και μετά απο 10 sec κάνω τρικέφαλο συγκεκριμένα για να χωρέσουν όλα). Τα διαλειματά μου ανάμεσα στα σετ είναι 30 sec. μετά την προπόνηση τρέμω βέβαια.. Α δισέτ κάνω προπόνηση παρά προπόνηση , δεν νομίζω οτι αντέχει κάποιος δισετ σε κάθε προπόνηση εκτός αν κάνει παρέα με άλογα... Έτσι...με εγκεφαλικό να βγαίνεις μέσα απ' το gym. Ε και με τόσο μικρά διαλλείματα σε 50 λεπτά είναι σαν να κάνεις δισετ.
Liverpool89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Να σε φερουν ντονατς με σοκοκατα μολις εχει βγει απο το μαγαζι που τα φτιαχνει και να λες οχι δεν θελω.. Ενω ο μικρος αδερφος το καταβροχθιζει με τοση απολαυση... Η σοκοκατα να ειναι τοσο ρευστη.. Αρε τι νας εκαναν βραβιατικο.. Καλα 400 γραμμαρια μακαρονια ειναι πολλα. Χαρας το κουραγιο σου. Γιατι δεν επαιξες με συνδυασμο. Να εβαζες τονο πχ ή κοτοπουλο. Στα μακαρανια ολικης πρεπει να τηρουμε τον χρονο βρασιματος, αν τον ξεπερασουμε εχει αρνητικα αποτελεσματα. Μονο μιας ολες αυτες οι θερμιδες δεν δημιουργουν σοκ στον οργανισμο; Μετα απι 16 ωρες νηστειας πρεπει να πεθαινεις της πεινας... Μαλλον θα τρως και γρηγορα, που ειναι λαθος επιλογη..
alex_000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Έτσι...με εγκεφαλικό να βγαίνεις μέσα απ' το gym. Ε και με τόσο μικρά διαλλείματα σε 50 λεπτά είναι σαν να κάνεις δισετ. Οχι οχι το δισέτ είναι πυρινικό πράμα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Καμία σχέση η μέρα δισετ με την άλλη άσχετα από τα διαλείμματα Δοκίμασα διαφορα πράματα στα βάρη , νομίζω ο μόνος τρόπος να καταστρέψεις τον μυ, να τον κάνεις να κλάψει είναι το δισέτ... Είναι διαφορετικό είδος κούρασης από τις 3 επαναλήψεις ξέρω γω είναι καθαρά λιώσιμο του μυ. Το ξέρεις αφού τελιώσεις οτι θα γίνει διπλάσιος... (edit : drop set ευνοούσα όχι δισετ)
Liverpool89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 τα άβραστα μακαρόνια είναι τα al dente? Οχι.. Ωμα ειναι τα αβραστα..
alex_000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 τα άβραστα μακαρόνια είναι τα al dente? οχι , είναι όπως τα βγάζεις απο το κουτί. Al dente σημένει μικρής χρονικής διάρκειας βράσιμο ώστε να είναι πιο σκληρά. Al dente τα τρώω πάντως γαμάει. Στην Ιταλία οταν πήγα δεν είχε επιλογή, μόνο al dente σερβίρανε αν δεν τους έλεγες τιποτε 1
bosei Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Οχι οχι το δισέτ είναι πυρινικό πράμα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Καμία σχέση η μέρα δισετ με την άλλη άσχετα από τα διαλείμματα. Δοκίμασα διαφορα πράματα στα βάρη , νομίζω ο μόνος τρόπος να καταστρέψεις τον μυ, να τον κάνεις να κλάψει είναι το δισέτ... Είναι διαφορετικό είδος κούρασης από τις 3 επαναλήψεις ξέρω γω είναι καθαρά λιώσιμο του μυ. Το ξέρεις αφού τελιώσεις οτι θα γίνει διπλάσιος... Όλες οι τεχνικές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να μην συνηθίζει ο μυς τα ίδια και τα ίδια. Α και το πιό κουρέλιασμα του μυ το βλέπω εγώ στα drop sets όχι στα δισετ.
alex_000 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Όλες οι τεχνικές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να μην συνηθίζει ο μυς τα ίδια και τα ίδια. Α και το πιό κουρέλιασμα του μυ το βλέπω εγώ στα drop sets όχι στα δισετ. drop set στα ελληνικά = δισέτ (νομίζω δηλαδη) "A drop set is the simple technique where you perform a set of any exercise to failure or just short of failure, then drop some weight and continue for more repetitions with the reduced poundage." αυτό που περιέγραψα οτι κάνω είναι ίσως το δισετ σημένει κάνεις αλλη ασκηση ιδια μυική ομάδα ? Δεν θυμάμαι καλά.. drop set κάνω παντως αγγλιστι
dimitra_m3 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Ναι και κει (Ιταλία) δεν έτρωγες μετά τις 23.00, όλα κλείνανε, Στην Ελλάδα, τα φαγάδικα, μετά τις 23.00 γεμίζουνε...Συγγνώμη, αλλά γιατί τα τρώτε άβραστα κατευθείαν από το κουτί; τι γίνεται αν τα τρώτε al dente?Εγώ al dente τα τρώω με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο δυόσμο και ρίγανη, άνευ λαδιού και έτσι για το φινάλε, μια φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών
Liverpool89 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημητρα.. Βρασμενα τα τρωει ο ανθρωπος.. Αβραστα τα μετραει.. Πχ βαζει το πακετο που ειναι 500 γρ ωμα ομως.. Οταν τα βρασει θα αυξηθει το βαρος τους.. Δεν τον νοιαζει αυτο.. Αν γινουν πχ 700 γρ.. Λαθος καταλαβες..
alex_000 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Ναι και κει (Ιταλία) δεν έτρωγες μετά τις 23.00, όλα κλείνανε, Στην Ελλάδα, τα φαγάδικα, μετά τις 23.00 γεμίζουνε... Συγγνώμη, αλλά γιατί τα τρώτε άβραστα κατευθείαν από το κουτί; τι γίνεται αν τα τρώτε al dente? Εγώ al dente τα τρώω με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο δυόσμο και ρίγανη, άνευ λαδιού και έτσι για το φινάλε, μια φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών τα βράζουμε βρε... είπαμε γυμναζόμαστε αλλά δεν είμαστε τοσο hard core να φάμε μακαρόνια αβραστα απο το κουτί...σιγα μην φάμε και το κουτι 1
dimitra_m3 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Χαχα, σορρυ, το ντεκαπάζ θα φταίει... Σημειώστε ΑΚΥΡΟσσ. καλά που το αποσαφηνίσατε γιατί πραγματικά θα το googlara για να δω τι στα κομμάτια κάνουν τα άβραστα!!! ξέρω για άβραστα-ωμά αυγά αλλά για μακαρόνια πρώτη φορά άκουγα.χαχα, ανέκδοτο του καινούργιου μήνα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις