Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καταστάσεις που μπαίνω γιούρια στα σετ με σκοπό απλά να σηκώσω τα κιλά (ακόμη και με σωστό form) και χωρίς να έχω στο μυαλό μου τώρα θα δουλέψει ο τρικέφαλος (σε close grip bench press π.χ.) δεν έχω το αίσθημα που θέλω πάνω στον μυ ή/και δεν ξέρω και κατά πόσο δούλεψε ο μυς που θέλω. Σίγουρα θα ξέρεις γιατί μιλάω. Θα έχεις παρατηρήσει και ο ίδιος ότι σε ασκήσεις με ελεύθερα βάρη είναι εύκολο να φύγει η ένταση από τον μυ που θέλεις.

Κάτσε ρε , πιστεύεις οτι είναι δυνατόν να κάνεις isolation bicep curl ας πούμε , με τέλειο form να μην κουνιέται ουτε αγκώνας , ούτε ώμος, ούτε μέση και να καταφέρεις να μην δουλέψεις τον δικέφαλο, ανεξάρτητα αν μπεις "γιούρια" η αν μπεις σε επίπεδο meditation μοναχού του θιβετ!

Εγώ νομίζω οτι είναι απλά αδύνατον λόγω του τρόπου που είναι φτιαγμένο το σώμα.. αφού όταν κάνω την κίνηση σωστά ο δικέφαλος θα δουλέψει ότι και να είναι στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή. 

Η φάση Γιουρια που περιγράφεις , ναι την καταλαβαίνω , δηλαδή να ξεκολωθείς να σηκώσεις βάρη και μετά να μην νιώθεις κάψιμο , αλλά αυτό θα γίνει στις 4-10 επαναλήψεις για PR, και με λίγο κλέψιμο ανεπαίσθητα γιατί είσαι συγκεντρωμένος να βγάλεις τα κιλά, όχι στις 30 με σωστό form. Ετσι ακριβώς νιώθω μετά το bench press της Κυριακής που το κάνω για τα κιλά και μόνο (πάω για 90x8 αυτή την Κυριακή πιστεύω)  :D

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

και σε φουλ ενταση , και στα παρα πολλα τα κιλα , ακομη κ μια επαναληψη να μπορεις να κανεις , ακομη κ τοτε μπορεις να εκτελεις σωστα την ασκηση !

αν την κανεις λαθος με 100 κιλα , την κανεις λαθος και με 10 νομιζω ..

Δημοσ.

Κάτσε ρε , πιστεύεις οτι είναι δυνατόν να κάνεις isolation bicep curl ας πούμε , με τέλειο form να μην κουνιέται ουτε αγκώνας , ούτε ώμος, ούτε μέση και να καταφέρεις να μην δουλέψεις τον δικέφαλο, ανεξάρτητα αν μπεις "γιούρια" η αν μπεις σε επίπεδο meditation μοναχού του θιβετ!

Εγώ νομίζω οτι είναι απλά αδύνατον λόγω του τρόπου που είναι φτιαγμένο το σώμα.. αφού όταν κάνω την κίνηση σωστά ο δικέφαλος θα δουλέψει ότι και να είναι στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή. 

Η φάση Γιουρια που περιγράφεις , ναι την καταλαβαίνω , δηλαδή να ξεκολωθείς να σηκώσεις βάρη και μετά να μην νιώθεις κάψιμο , αλλά αυτό θα γίνει στις 4-10 επαναλήψεις για PR, και με λίγο κλέψιμο ανεπαίσθητα γιατί είσαι συγκεντρωμένος να βγάλεις τα κιλά, όχι στις 30 με σωστό form. Ετσι ακριβώς νιώθω μετά το bench press της Κυριακής που το κάνω για τα κιλά και μόνο (πάω για 90x8 αυτή την Κυριακή πιστεύω)  :D

Οκ...μου έπιασες κι εσύ την άσκηση που είναι δύσκολο να κλέψεις  ;) (όχι ότι κι εκεί δεν κάνεις μερικά τρικ για να βάλεις περισσότερη ένταση στα δικέφαλα). Σε πιό compound ασκήσεις το mind-muscle connection τουλάχιστον σε εμένα είναι απαραίτητο.

Μωρέ αδύνατον είναι να μην δουλέψει ένας μυς όταν κάνεις μία κίνηση που συμμετέχει αλλά είναι δυνατόν να τον "κάνεις" να δουλέψει λίγο παραπάνω.

και σε φουλ ενταση , και στα παρα πολλα τα κιλα , ακομη κ μια επαναληψη να μπορεις να κανεις , ακομη κ τοτε μπορεις να εκτελεις σωστα την ασκηση !

αν την κανεις λαθος με 100 κιλα , την κανεις λαθος και με 10 νομιζω ..

Δεν μιλάμε για το αν κάνεις σωστά την άσκηση, αυτό είναι δεδομένο. Μιλάμε για σωστό form vs σωστό form + mind muscle connection.

Δημοσ.

Σε όλα τα ισολατιον είναι σχεδόν αδύνατο να κλέψεις με καλό form, και φαντάζομαι με split θα κάνεις περισσότερα isolation απο εμένα

Δημοσ.

Σε όλα τα ισολατιον είναι σχεδόν αδύνατο να κλέψεις με καλό form, αλλά φαντάζομαι με split θα κάνεις περισσότερα isolation απο εμένα

Μα δεν σου μιλάω μόνο για κλέψιμο αλλά και να βάζεις λίγη παραπάνω ένταση εκεί που θες. π.χ. εμένα η δεξιά μου γάμπα δεν αναπτύσεται με τους ρυθμούς της αριστερής. Σήμερα που είχα πόδια, η μόνη άσκηση που μπορώ να κάνω για γάμπες είναι κάμψεις γαμπών με μπάρα στην πλάτη και τις μύτες πάνω σε δύο ξύλα για να είναι ψηλά. Όταν κάνω την άσκηση συνειδητά και χωρίς να αλλάζει το form μου βάζω λίγη ένταση παραπάνω στην δεξιά γάμπα.

• Moderators
Δημοσ.

bosei

εγω για γαμπες κανω το ιδιο με σενα μονο που κανω καθε γαμπα ξεχωριστα ωστε να απομονωνω καθε ποδι :)

Δημοσ.

Εγω παντως δεν το ρισκαρω να κανω ολα τα σετ μεχρι αποτυχιας αν το κανω αυτο θα εχω καθε φορα τραυματισμο αφου παντα (τουλαχιστον σε μενα ) η θεληση να παιξω τα κιλα ειναι μεγαλυτερη απο την μυικη ικανοτητα να τα σηκωσω αρα ο τραυματισμος ειναι μονοδρομος.

Γενικα εχω παρατηρησει πως  σε μενα ειναι πιο σημαντικο να ριχνω το βαρος στην διατροφη παρα να κανω προπονηση στα "ορια" με το πρωτο εχω δει μεγαλες διαφορες στο σωμα με το δευτερο εχω δει τραυματισμους που με πανε πισω.

Βεβαια κατανοω πως  το ιδανικο ειναι ο συνδυασμος των δυο αυτων παραγοντων απλα σε μενα δεν λειτουργει.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως δεν το ρισκαρω να κανω ολα τα σετ μεχρι αποτυχιας αν το κανω αυτο θα εχω καθε φορα τραυματισμο αφου παντα (τουλαχιστον σε μενα ) η θεληση να παιξω τα κιλα ειναι μεγαλυτερη απο την μυικη ικανοτητα να τα σηκωσω αρα ο τραυματισμος ειναι μονοδρομος.

Γενικα εχω παρατηρησει πως  σε μενα ειναι πιο σημαντικο να ριχνω το βαρος στην διατροφη παρα να κανω προπονηση στα "ορια" με το πρωτο εχω δει μεγαλες διαφορες στο σωμα με το δευτερο εχω δει τραυματισμους που με πανε πισω.

Βεβαια κατανοω πως  το ιδανικο ειναι ο συνδυασμος των δυο αυτων παραγοντων απλα σε μενα δεν λειτουργει.

Αν μιλάμε για οτιδήποτε εκτός απο drop set θα συμφωνούσα μαζί σου καθώς την έχω πάθει ουκ ολίγες. (πχ superset κτλ). 

Στο drop set όπως τα κάνω είναι πολύ safe παρόλο που παίρνουν 100% (είναι ένας από τους λόγους που τα γουστάρω). H λογική είναι λογική επαναλήψεων , όχι βάρους. Οι πολλές επαναλήψεις δεν τραυματίζουν, το πολύ βάρος με λίγες επαναλήψεις τραυματίζει. Ξεκινάω πάντα με βάρος που βγάζω με 10 επαναλήψεις. 

Πχ πες ότι κάνεις bench press drop set

1ο - 10x85 - με 10 επαναλήψεις κάνω βάρος που το έχω πολύ άνετα, και είναι safe. Σημαντική σημείωση - δεν είναι ανάγκη στο πρώτο υπο-σετ να γίνει failure, ίσα ίσα το θεωρώ άσχετο αν θα πάει σε failure η όχι. Μπορεί να σταματάς στις 10 ενώ κανονικά κάνεις 12. 

2ο - 10x50 - δεν γίνεται να τραυματιστείς είναι πολύ λίγα τα κιλά εδώ πας κοντά failure η failure

3ο - 10x30 - επίσης πολύ λίγα κιλά, εδώ θα πας failure με τα πούπουλα. 

Δημοσ.

Αν μιλάμε για οτιδήποτε εκτός απο drop set θα συμφωνούσα μαζί σου καθώς την έχω πάθει ουκ ολίγες. (πχ superset κτλ). 

Στο drop set όπως τα κάνω είναι πολύ safe παρόλο που παίρνουν 100% (είναι ένας από τους λόγους που τα γουστάρω). H λογική είναι λογική επαναλήψεων , όχι βάρους. Οι πολλές επαναλήψεις δεν τραυματίζουν, το πολύ βάρος με λίγες τραυματίζει. 

Πχ πες ότι κάνεις bench press drop set

1ο - 10x85 - με 10 επαναλήψεις κάνω βάρος που το έχω πολύ άνετα, και είναι safe.

2ο - 10x45 - δεν γίνεται να τραυματιστείς είναι πολύ λίγα τα κιλά

3ο - 10x30 - το ίδιο. 

Ναι εξαιρω τα drop sets

• Moderators
Δημοσ.

ωραιος bosei! αν και νομιζω οτι οι τραπεζοειδης σου ειναι λιγο δυσαναλογοι με το υπολοιπο σωμα! (τουλαχιστον ετσι φαινεται στην φωτογραφια)

Δημοσ.

ωραιος bosei! αν και νομιζω οτι οι τραπεζοειδης σου ειναι λιγο δυσαναλογοι με το υπολοιπο σωμα! (τουλαχιστον ετσι φαινεται στην φωτογραφια)

Eτσι φαινονται λογω της στασης-ποζας του σωματος ,μια χαρα  ειναι .

Δημοσ.

Όπως είπε κι ο Φώτης είναι η πόζα τέτοια, αλλά έτσι κι αλλιώς όντως είναι αρκετά αναπτυγμένοι σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Ωραιος bosei..
Ποσο καιρο ασχολεισαι με "το αθλημα"?

EDIT:
Βαζω και γω μια φωτο.

Να πω οτι αρχισα να ασχολουμαι με βαρη και αεροβιο πριν 13-14 μηνες περιπου. Αρχισα απο τα 84 κιλα με στοχο κυριως την απωλεια λιπους. Τωρα ειμαι στα 71 κιλα με 1,74 υψος. Τους τελευταιους 3 μηνες εχω αρχισει πυγμαχια, παραλληλα με τα βαρη. 3 προπονησεις τη βδομαδα πυγμαχια και 3 προπονησεις με βαρη+αεροβιο καποιες φορες απ' αυτες.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...