Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα super set και τα μικρά διαλείμματα θα ανεβάσουν το time under tention στους μύες και ως αποτέλεσμα θα γίνεις πιο δυνατός και θα κάνεις super set με μικρά διαλείμματα με περισσότερα κιλά

δεν τα γλιτώνεις τα παραπάνω κιλά, αν δεν ανεβαίνουν είσαι στάσιμος. 

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

μα για ποιο λογο μενεις στασιμος οταν και παλι φαιρνεις στους μυς σου σε μια κατασταση στην οποια δεν αντεχουν και θα πρεπει να ανταπεξελθουν? θες να μου πεις οτι τωρα κανεις παγκο 80κιλα με 30" διαλλειμα και αν πας να κανεις ιδια σετ ιδιες επαναληψεις με 15" διαλλειμα θα αντεχεις? ή θα αντεχεις να ανεβασεις? μαλλον οχι! αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο μυς δεν θα δουλευτει και οτι δεν θα αναπτυχθει επειδη δεν ανεβασες κιλα. (τα νουμερα τυχαια)

Δημοσ.

Το progressive overload δεν αναφέρεται μόνο στα κιλά αλλά και στο time under tension, επαναλήψεις, όγκο προπόνησης και διαλείμματα.

• Like 3
Δημοσ.

όχι ρε παίχτη σου λέω ότι εφόσον αρχίσεις 15" διαλείμματα και συνεχίσεις έτσι θα ανεβάσεις στο μέλλον στα 15" όχι στην ίδια προπόνηση προφανώς. Οπως λέω και εγώ παραπάνω μπορείς και στα ίδια κιλά να μένεις όπως μένω με τα μηχανήματα αλλά κάτι πρέπει να αλλάζει

πχ αν δεν θες να ανεβάσεις θα συνηθίσεις τα 15" πρέπει να πέσεις στα 10". Μετά πρέπει να κάνεις πιο αργά, μετά κάτι άλλο. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν ξαναγυρίσεις στην προηγούμενη τεχνική και διαλείμματα θα βγάζεις επιπλέον κιλά. 

• Moderators
Δημοσ.

οκ απλα επειδη αναφερθηκατε συγκεκριμενα στο ανεβασμα κιλων !! η ουσια γενικα ειναι οτι οταν θες να αναπτυξεις κατι ειτε αυτο ειναι μυς,ειτε μυαλο,ειτε αντοχη ειτε δεν ξερω και εγω τι πρεπει να κανεις κατι παραπανω απο αυτο που εκανες. Ανεβασμα κιλων,μικροτερα διαλειματα,σουπερ σετ,διαβασμα κτλ!

Δημοσ.

ναι.. αλλά το ανέβασμα κιλών είναι το πιο εύκολο ρε.. εγώ με τα μηχανήματα που έχω τερματίσει ταλαιπωρουμαι τζάμπα με τις μαλακίες που αναγκάζομαι να κάνω... θα προτιμούσα να πηγαίναν πιο πάνω σε κιλά.

• Moderators
Δημοσ.

βασικα αλεξ ειναι και αναλογα του στοχου που εχει ο καθενας! ευτυχως εγω δεν εχω θεμα με τερματισμο κιλων :P

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για της απαντησεις και τους δυο...

Καπως ετσι το χα στο μυαλο μου.. Οτι πρεπει να ανεβαινεις τουλαχιστον μια φορα το μηνα ειδικα στις βασικες ασκησεις..

Πχ παγκο να προσπαθησω να ανεβω 2.5 κιλα και ας μην βγουν ολες.. Στην αλλη προπονηση θα βγουν... Αν δεν ζορισω το σωμα μου πιστευω θα με πλακωσει η στασιμοτητα... Παιρνω το θαρρος και παω παρακατω αν και δεν εχω βοηθεια...

Το κλειδι ειναι η διατροφη...

Τελειωσε η πρωτεινη για τα καλα... Παρασκευη θα παραγγειλω.....

Προπονηση σημερα καναμε τα κιλα που ανεβασαμε την προηγουμενη εβδομαδα... Μ αρεσε πολυ....

Και κατι ακομα υπαρχει περιπτωση μια ασκηση να μην παει παρακατω το σωμα και να πρεπει να την αντικαταστησεις εστω για ενα χ χρονικο διαστημα;;;

Δημοσ.

Εγω κραταω ημερολογιο προπονησης για να ξερω τα κιλα και τα ρεπσ που κανω. Να ξερω που παω κ που βαδιζω.

Φωτη, πορισμα ιατρικο δν εχω. Δν ξερω το μεγεθος της βλαβης.

Δημοσ.

Και κατι ακομα υπαρχει περιπτωση μια ασκηση να μην παει παρακατω το σωμα και να πρεπει να την αντικαταστησεις εστω για ενα χ χρονικο διαστημα;;;

Ναι εννοείται παίζει αυτό αλλά είναι ένα θέμα πως θα αξιολογήσεις πως μόνο μία άσκηση δεν σου δίνει boost και δεν είναι ολόκληρο το πρόγραμμα. 

Δημοσ.

Ναι οταν δινεις σε ολες πχ και σε μια μενεις.. Σημαινει οτι πρεπει να δοκιμασεις/πειραματιστεις με αλλα πραγματα... Πρωτα με τις ασκησεις κσι μετα το προγραμμα

Δημοσ.

Ναι οταν δινεις σε ολες πχ και σε μια μενεις.. Σημαινει οτι πρεπει να δοκιμασεις/πειραματιστεις με αλλα πραγματα... Πρωτα με τις ασκησεις κσι μετα το προγραμμα

Εννοείς να μένεις στα κιλά και να μην ανεβαίνεις ? Δεν είναι όλες οι ασκήσεις ίδιες. Μην περιμένεις π.χ. να ανεβαίνεις κάθε 1-2 προπονήσεις στα lateral raises. 

Δημοσ.

Γενικά ο κανόνας είναι ότι στις μόνο αρθρικές ανεβαίνεις πιο δύσκολα και πιο αργά, σε πολυ αρθρικές πολύ πιο εύκολα ενώ σε full body με σταθερό ρυθμό και αρκετά εύκολα (συγκριτικά)

εγώ θέλω να ανεβαίνω σε όλα, αλλά φυσικά δεν ανεβαίνω κάθε 2 εβδομάδες στο bicep curl. Το drop set βοηθάει πολύ σε αυτά καθώς μία ακόμα επανάληψη στο τελευταίο σετ με τα μισά κιλά είναι progressive overload. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω κραταω ημερολογιο προπονησης για να ξερω τα κιλα και τα ρεπσ που κανω. Να ξερω που παω κ που βαδιζω.

Φωτη, πορισμα ιατρικο δν εχω. Δν ξερω το μεγεθος της βλαβης.

Ναι αυτο λεω υποθετεις πως ειναι κακωση αφου δεν  εχεις γνωματευση .

Δημοσ.

Βασικά, πριν να την δίμηνη διακοπή, ανέβαινα σταθερά από προπόνηση σε προπόνηση. Έκανα 3 φορές την εβδομάδα, από 3 sets τη φορά με το μέγιστο χρόνο να ήταν 70 δευτερόλεπτα και τον ελάχιστο 36 δευτερόλεπτα.

Μετά την επανεκκίνηση της γυμναστικής, ακόμα παλεύω να πιάσω τους χρόνους εκείνους. Είμαι μεταξύ 37 και 39 δευτερολέπτων, αλλά βελτιώνομαι.

Κι εγώ τους ίδιους χρόνους έχω.

Την εναλλαγή ρόδα-σανίδα την κάνεις χωρίς διάλλειμα, δηλ ρόδα-σανίδα-ρόδα-σανίδα; ή κάνεις ρόδα-σανίδα-διάλλειμα και ξανά τα ίδια;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...