silverado Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μια που μιλάμε για ATG squat κτλ και υπάρχει όλη η ιστορία με το butt wink και επειδή ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του στο internet στα διάφορα site και youtube οπότε αναγκαστικά κάθισα και το σκέφτηκα το πράμα μόνος μου πειραματίστηκα και έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Αφού το but wink είναι τόσο κακό γιατί όλοι οι αρσιβαρίστες κατεβαίνουν μέχρι να ανοίξει η κωλοτρυπίδα στα δύο και δεν είναι στα νοσοκομεία με δισκοκηλες ενώ πολλοι bodybuilders όταν πάνε atg την επόμενη μέρα η μετά από κάνα μήνα παραπονιούνται για πόνους στην μέση? Ο λόγος είναι γιατί οι αρσιβαρίστες έχουν πάντα τελείως όρθιο το σώμα από την μέση και πάνω και στο front squat αλλά και όταν προπονούν back squat γιατί αν μάθουν το σώμα από την μέση και πάνω να ξεφύγει έστω και στο ελάχιστο στο clean and jerk θα φύγουν τα κιλά. Κανένας προπονητής δεν θα επιτρέψει αθλητή να φέυγει το σώμα του μπροστά ούτε στο ελάχιστο. Όταν ο κορμός μένει τέρμα όρθιος στο backsquat η μέση δεν επιβαρύνεται καθόλου όσο χαμηλά και να πέσεις ακόμα και στο τέλος που θα υπάρχει λίγο wink (αναγκαστικά γιατί έτσι λειτουργεί το σώμα), καθώς τα κιλά είναι πάντα ακριβώς πάνω στο center of gravity και παρόλο που υπάρχει κύρτωση στην σπονδυλική, επειδή το σώμα είναι όρθιο δεν υπάρχει κάποια σοβαρή επιβάρυνση. Στο bodybuilding και powerlifting όμως δεν υπάρχει clean and jerk και κανένας δεν ενδιαφέρεται για απόλυτα όρθια στάση του σώματος οπότε είναι acceptable το squat να έχει και λίγο "αέρα" good morning αλλά το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής είναι να γαμιέται η μέση αν πας πολύ χαμηλά λόγω του but wink γιατί το βάρος φεύγει λίγο μπροστά από το center of gravity και η κύρτωση της μέσης σηκώνει όλο το φορτίο, και φυσικά τα φτύνει η μέση στο σημείο εκείνο. Επίσης στο powelifting ο κανόνας είναι "below parallel" οπότε φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρεται να πάει full αφού έτσι θα σηκώνουν πολύ λιγότερα κιλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το atg squat δεν είναι ασφαλές, ούτε ότι το below parallel squat είναι καλύτερο. Το αποτέλεσμα είναι η συμβουλή "πάνε όσο χαμηλά μπορείς μέχρι να αρχίσει το butt wink" δηλαδή με το ζόρι below parallel στην δεύτερη τεχνική. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνεται πολύ η συμβολή των γλουτιαίων και των hamstrings στο squat. Δοκιμάζοντας και τα δύο στυλ για μένα δεν είχαν καμία σχέση. Μπορεί με το just below parallel να σηκώνουμε παραπάνω βάρος αλλά το όφελος της άσκησης είναι πολύ μικρότερο και κινησιολογικά αλλά και συγκεκριμένα σε γλουτιαίους και hamstrings και αναγκαστικά χρειαζόμαστε συμπληρωματικά hamstring work και ειδικά glute bridges / hip thrusts για γλουτιαίους, άλλα και με αυτά τα οφέλη στην δύναμη που θα δώσει ένα full squat δεν νομίζω ότι τα παίρνουμε εγώ squat κάνω μόνο full, και δεν πρόκειται να το γυρίσω σε κάτι άλλο. Μάλιστα με την σωστή τεχνική η άσκηση είναι απόλυτα ασφαλής όσο χαμηλά και να πας και παρόλο που κάνω 3 φορές την εβδομάδα δεν είχα καμιά ενόχληση. Για εμένα άλλη άσκηση είναι το parallel squat άλλη το below parallel squat και άλλη το atg squat παρόλο που και τα 3 είναι squat. try at your own risk τα από πάνω τα σκέφτηκα μόνος μου. Δεν υπάρχουν πηγές οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Κανεις full squat αλλα με μεγαλο ανοιγμα ποδιων απο τι εχεις αναφερει παλαιοτερα.Αρα παλι μειωνεις το ευρος της κινησης.Δοκιμασε να κανεις below parallel squat με μικροτερο ανοιγμα ποδιων και τοτε θα δεις το ποσο αποτελεσματικη ειναι η ασκηση. Το να κατεβαινεις υπερβολικα κατω ειναι σιγουρο οτι θα σου χαλασει την συμμετρια στο σωμα με τον καιρο. 1
Mau-Maus Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Το να κατεβαινεις υπερβολικα κατω ειναι σιγουρο οτι θα σου χαλασει την συμμετρια στο σωμα με τον καιρο. σωστο ! ακομη πιο σημαντικο απο την συμμετρια ειναι η επιβαρυνση στα γονατα ! οτι εχει σχεση με βαρη , εχει να κανει με παρε-δωσε ! αξιζει με λιγα λογια αυτο που θυσιαζουμε οταν κατεβουμε μεχρι να ακουμπησει ο κωλος μας στο πατωμα σε σχεση με αυτο που θα παρουμε ?? σαφως και οχι ειναι η αποψη μου ! ps . δεν αναφερομαι σε αρσιβαριστες .. 1
alex_000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Κανεις full squat αλλα με μεγαλο ανοιγμα ποδιων απο τι εχεις αναφερει παλαιοτερα.Αρα παλι μειωνεις το ευρος της κινησης.Δοκιμασε να κανεις below parallel squat με μικροτερο ανοιγμα ποδιων και τοτε θα δεις το ποσο αποτελεσματικη ειναι η ασκηση. Το να κατεβαινεις υπερβολικα κατω ειναι σιγουρο οτι θα σου χαλασει την συμμετρια στο σωμα με τον καιρο. ναι σωστά μεγάλο άνοιγμα ποδιών αλλά δεν θα έλεγα αυτό μειώνει το εύρος, απλά αυξάνεται η απόσταση κώλου πατώματος συγκριτικά με το μικρό άνοιγμα που κυριολεκτικά φτάνουν 5 εκατοστά από το πάτωμα. (είναι διαφορετικά αυτά μεταξύ τους). Δεν θέλω να κάνω μικρό άνοιγμα ποδιών το δοκίμασα και δεν με βολεύει όπως δεν με βολεύει και στις άρσεις λόγω κατασκευής (μακρυά πόδια). Η πάνω φώτο φαίνεται να έχει μικρότερο εύρος κίνησης από την κάτω στους γλουτούς. Θα χαλάσει τη συμμετρία στο σώμα με πιο τρόπο? Πολύ γλουτούς? Ηδη έχω πετάξει αρκετό κώλο σωστο ! ακομη πιο σημαντικο απο την συμμετρια ειναι η επιβαρυνση στα γονατα ! οτι εχει σχεση με βαρη , εχει να κανει με παρε-δωσε ! αξιζει με λιγα λογια αυτο που θυσιαζουμε οταν κατεβουμε μεχρι να ακουμπησει ο κωλος μας στο πατωμα σε σχεση με αυτο που θα παρουμε ?? σαφως και οχι ειναι η αποψη μου ! ps . δεν αναφερομαι σε αρσιβαριστες .. για τα γόνατα δεν έχει θέμα, έχω ήδη σοβαρό πρόβλημα με το γόνατο και δεν έχω καμία ενόχληση. Για άλλους μπορεί να είναι διαφορετικά (ειδικά αν μιλάμε για κλειστά πόδια) Κοίτα για το αν αξίζει αυτό που παίρνεις, αν δεν πας full κάτω και αν δεν κάνεις και barbel hip thrust (που όπως λέτε δεν αξίζει, βαριέστε κτλ) οι γλουτοί σου θα είναι πίσω. Αισθητικά δεν είναι πρόβλημα (αν εξεραίσουμε αρκετούς φουσκωτούς με ανύπαρκτους κώλους λόγω του συγκεκριμένου τρόπου που κάνουν squat) αλλά όσον αφορά κινησιολογικά και την δύναμη είναι πρόβλημα. Τέλος δεν νιώθω ότι θυσιάζω κάτι αν κάνω βαθύ, το αντίθετο. Αν δεν πάω όσο κάτω μπορώ δεν νιώθω ότι κάνω σωστά την άσκηση και ξενερώνω. Αυτό μπορεί βέβαια να οφείλεται στο ότι είμαι πιο ευλύγιστος από τους περισσότερους λόγω πολλών ετών που κάνω διατάσεις. Αλλος μπορεί να ταλαιπωρείται για να πάει κάτω, εγώ ταλαιπωρούμαι αν δεν πάω.
dimitra_m3 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 στα Pull ups και chin ups γυμνάζονται δευτερευόντως οι δικέφαλοι - τρικέφαλοι;
Mau-Maus Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 αν εχεις περασει τραυματισμο στα γονατα κ τωρα δε σε ενοχλει εισαι γιγαντας ! εγω παντως καιγια την προσωπικη μου εμπειρια μιλαω μετα απο τοση καταπονηση στα γονατα ξερω πολυ καλα την διαφορα απο τις 90 μοιρες και πανω πια ειναι ειδικα σε οτι αφορα τα γονατα .. το παρε -δωσε που σου ειπα δε καταλαβες πως το εννοουσα μαλλον ! αν υποθεσουμε οτι περνουμε μεχρι το 10 απο την ασκηση ,τοτε μεχρι το 8 το παιρνουμε μεχρι τις 90 μοιρες κατι τετοιο εννοουσα στο περιπου ! οσο αναφορα για αυτο που λες οι γλουτοι θα ειναι πισω δες μια ασκηση που στους κανει τουμπανο χωρια να ζοριζεις καθολου το γονατο ! http://youtu.be/cDsKn4cGm2w επισης ουτε θεμα ευλυγισιας παιζει μιας και κανω σπαγκατο με ευκολια πχ και οι καλες μου σχεσεις μου με τις διατασεις δεν εχουν διακοπει καθολου εδω και αμετρητα χρονια .. ειναι καθαρα θεμα συνδεσμων και αρθρωσεων κτλ κτλ .. στα Pull ups και chin ups γυμνάζονται δευτερευόντως οι δικέφαλοι - τρικέφαλοι; ναι δημητρα , ασκησεις πλατης ειναι που εμπλεκονται δικεφαλοι τρικεφαλοι κτλ 3
bosei Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 στα Pull ups και chin ups γυμνάζονται δευτερευόντως οι δικέφαλοι - τρικέφαλοι; Οι δικέφαλοι ναι, οι τρικέφαλοι όχι...εκτός κι αν σκας κανά muscle up 1
dimitra_m3 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 θα μειώσω σε δύο τις ασκήσεις δικεφάλων και θα κρατήσω σε τρεις τότε τους τρικεφάλους μιας και είναι μεγαλύτερη μυική ομάδα από τον δικέφαλο. Θα βάλω σε πλάτη και Pull ups και chin ups. Έως τότε τις έκανα εναλλάξ ανά προπόνηση. 1
silverado Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Θα χαλάσει τη συμμετρία στο σώμα με πιο τρόπο? Πολύ γλουτούς? Ηδη έχω πετάξει αρκετό κώλο Και θα πεταξεις ακομα μεγαλυτερο. Καποτε ημουν και εγω της ιδιας αντιληψης με εσενα,δηλαδη αν δεν γινει η ασκηση μεχρι κατω κοροιδευω τον εαυτο μου. Μεχρι που διαβασα μια συνεντευξη του Reg Park που ανεφερε τον προβληματισμο του για αυτο το θεμα, λογω της ενασχολησης του με το powerlifting και με το bodybuilding με μεγαλη επιτυχια και την επιλογη αναμεσα στα δυο που επρεπε να κανει ,γιατι πραγματικα το βαθυ ημικαθισμα χαλνα την συμμετρια του σωματος. Οι τραυματισμοι στα γονατα ειναι απο αλλα αθληματα και συνηθως τα ημικαθισματα πληρωνουν την νυφη αδικα. Ομως οταν υπαρχει πραγματικα προβλημα στο γονατο ή στα γονατα το να κανεις squat με πολλα κιλα και μεγαλο ευρος κινησης παιζεις με την τυχη σου. 3
dimitra_m3 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 και άλλη απορία, το grip στα deadlift κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το ένα με το άλλο χέρι κλείνουν διαφορετικά πάνω στη μπάρα;ευχαριστώ παίδες
CtrlFreak Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, έχω μήνες να γυμναστώ και ψάχνω ιδέες κυρίως για το σπίτι γιατί γυμναστήριο δεν παίζει. Καταρχήν στόχος είναι να πέσει η κοιλίτσα. Θα τρέχω έξω οπότε αερόβια θα υπάρχει. Σκεφτόμουν τα kettlebells γιατί το συζητούσατε πριν μερικές μέρες εδώ και φαίνεται καλή λύση. Επίσης έχω μονόζυγο. Οπότε: -Τρέξιμο έξω -Kettlebells -Μονόζυγο Έχω και ένα σχοινάκι που ποτέ δεν κατάφερα να κάνω. Θα καταφέρω κάτι με τα kettlebells ή άδικος κόπος?
Mau-Maus Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, έχω μήνες να γυμναστώ και ψάχνω ιδέες κυρίως για το σπίτι γιατί γυμναστήριο δεν παίζει. Καταρχήν στόχος είναι να πέσει η κοιλίτσα. Θα τρέχω έξω οπότε αερόβια θα υπάρχει. Σκεφτόμουν τα kettlebells γιατί το συζητούσατε πριν μερικές μέρες εδώ και φαίνεται καλή λύση. Επίσης έχω μονόζυγο. Οπότε: -Τρέξιμο έξω -Kettlebells -Μονόζυγο Έχω και ένα σχοινάκι που ποτέ δεν κατάφερα να κάνω. Θα καταφέρω κάτι με τα kettlebells ή άδικος κόπος? Γιαννη εσυ ?? επισης λαστιχο αντιστασης ! πριν απο ολα αυτα γραψε αν θελεις υψος - κιλα - ηλικια .. 2
silverado Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 και άλλη απορία, το grip στα deadlift κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το ένα με το άλλο χέρι κλείνουν διαφορετικά πάνω στη μπάρα; ευχαριστώ παίδες Βοηθα στον να μην γλιστρα τοσο ευκολα η λαβη σου κατι που μεταφραζεται σε δυνατοτητα αρσης μεγαλυτερου βαρους χωρις επιπλεον βοηθητικα μεσα. 1
alex_000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 στα Pull ups και chin ups γυμνάζονται δευτερευόντως οι δικέφαλοι - τρικέφαλοι; δικέφαλοι. Στα chinups γυμνάζονται πολύ στα pull ups λιγότερο 1
Plug Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, έχω μήνες να γυμναστώ και ψάχνω ιδέες κυρίως για το σπίτι γιατί γυμναστήριο δεν παίζει. Καταρχήν στόχος είναι να πέσει η κοιλίτσα. Θα τρέχω έξω οπότε αερόβια θα υπάρχει. Σκεφτόμουν τα kettlebells γιατί το συζητούσατε πριν μερικές μέρες εδώ και φαίνεται καλή λύση. Επίσης έχω μονόζυγο. Οπότε: -Τρέξιμο έξω -Kettlebells -Μονόζυγο Έχω και ένα σχοινάκι που ποτέ δεν κατάφερα να κάνω. Θα καταφέρω κάτι με τα kettlebells ή άδικος κόπος? φιλε,τα δράμια,ειναι εκπληκτικά. για'μενα τα καλύτερα όργανα γυμναστικής,μακράν! παρε ενα ζευγαρι ομως. Αν μπορεις βαλε και ποδήλατο,να κανεις εναλλάξ τρέξιμο/ποδήλατο
alex_000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Και θα πεταξεις ακομα μεγαλυτερο. Καποτε ημουν και εγω της ιδιας αντιληψης με εσενα,δηλαδη αν δεν γινει η ασκηση μεχρι κατω κοροιδευω τον εαυτο μου. Μεχρι που διαβασα μια συνεντευξη του Reg Park που ανεφερε τον προβληματισμο του για αυτο το θεμα, λογω της ενασχολησης του με το powerlifting και με το bodybuilding με μεγαλη επιτυχια και την επιλογη αναμεσα στα δυο που επρεπε να κανει ,γιατι πραγματικα το βαθυ ημικαθισμα χαλνα την συμμετρια του σωματος. Οι τραυματισμοι στα γονατα ειναι απο αλλα αθληματα και συνηθως τα ημικαθισματα πληρωνουν την νυφη αδικα. Ομως οταν υπαρχει πραγματικα προβλημα στο γονατο ή στα γονατα το να κανεις squat με πολλα κιλα και μεγαλο ευρος κινησης παιζεις με την τυχη σου. δεν πειράζει νομίζω τα προβλήματα συμμετρίας από το squat αφορούν περισσότερο κοντούς με κοντά πόδια όχι ψηλούς με ψηλά πόδια. , έχω δρόμο ακόμα για προβλήματα συμμετρίας αλλά έχεις δίκιο ότι οι γλουτιαίοι παίρνουν πολύ με βαθύ κάθισμα (ένδειξη ότι υπολειτουργούν αν το κάθισμα δεν είναι βαθύ) Για τον τραυματισμό έτσι είναι, δεν έχει σχέση με βάρη. Το παίζω με την τύχη μου ακούγεται πολύ βαρύ με τις διατάσεις που κάνω και την προετοιμασία αλλά ο καιρός θα δείξει. επισης ουτε θεμα ευλυγισιας παιζει μιας και κανω σπαγκατο με ευκολια πχ και οι καλες μου σχεσεις μου με τις διατασεις δεν εχουν διακοπει καθολου εδω και αμετρητα χρονια μπράβο (ειλικρινά) Η άσκηση είναι είδος deadlift λέγεται jefferson deadlift το γνωρίζω αλλά δεν την έχω δοκιμάσει, την κάνεις εσύ? Το βιντεο το έχω δει ο Kai Greene γαμάει! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις